Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kdo se chce pridat tak je zalozena ceskoslovenska stranka teto Free to play hry na FB.

    http://www.facebook.com/WarfaceCZSK
  • Co dodat, Crytek byl technologickej leader, nedotknutelnej, no chcou se zakopat, tak ať se zakopou, jako sry, ale měl jsem je rád právě za to, že do toho šli prsama, že tlačili na pilu a přišli s Crysis takovým, jaký bylo, s kulervoucím CryEnginem 2, kterej byl a stále je technologicky nedostižnej. Pak se vodkopali CryEnginem 3, kterému chybí půlka toho, co uměla a dokázala simulovat 2ka. Chcou se teď odkopat ještě víc na nějakých Pay 2 win srágorách? Prosím, já pro ně plakat nebudu.

    Ono totiž na ty Pay 2 Win srance dojde, ten trh není nafukovací a nikdy nebyl. To, že se tam prodá takovej beznadějněj odpad, jako World of Tanks je jen důsledek tanků, že to není obyčejná FPS, ale že prostě se lidi chytli na tanky. Vyměňte osazení WoT, předělejte tanky na normální vojáky a po té hře neštěkne ani pes, protože je to FPSka beznadějně tragická, nenabízející dostatek možností a režimů a ta skvělá stále updatovaná hra jak tady valej některý ty slinty dole spočívá v tom, že se do hry neustále valí nové modely tanků, které se prodají. Novým hráčům, jelikož ti stačí to někam dotáhnou a pak se na to vyserou, protože hrát 1 herní mód 2 roky stále dokola je donebevolající blbost. A tady budou nějaký hlupáci vykládat, jaká je to výhoda, že se hra stále updatuje a kdesicosi. HOVN*. Přidávní klonovaných modelů stále toho samého bez aktivní práce na herním modelu není updatování hry.
    Jo a hlavní a zcela nejpodstatnější fakt je, že já nehodlám hrát online, tudíš mi nic takovýho nenatlačí. Já se opravdu nepotřebuju nasírat kvůli tomu, že "na starý kolena" hraju s bandou 10ti letých kreténu, kteří mají místo mozku nasráno a nejsou schopní spolupracovat, ani přemýšlet o tom, co dělají. A kterýma se přesně tyhlety "free" hry plní. Viz. World of Tanks, to je ten nejtypičtější příklad ze všech, tak neuvěřitelnou přehlídku totální kreténů, co se sejde v každé random bitvě aby jeden pohledal.
    Takže chcou si plácat nějaký online bazmeky? Prosím, beze mě, já chci singleplayer, kde se musím starat o svůj postup, ne o bandu přívěsných debilů, co mi kurwěj hru. To ať si tahaj na základní školu, ale mě ať s tím neotravují. Naštěstí tu dycky budou firmy jak Paradox Interactive apod. kteří dál budou tvořit svoje "hardcore" tituly pro menšinu myslících jedinců, který budou na PC a singlový, modovatelný a totálně nestabilním multiplayerem, díky kterýmu se z nich nikdy nějak víc online hra ani stát nemůže.
  • voni na tom taky shoří jako papír, jeden za druhým, protože trh je omezen a kýble těchto srágor prostě postupně nikdo hrát nebude, nebo si je bude plácat pár dětí zadarmo a platit za to nebudou páč nemají creditku a rodiče jim k Vánocům nekoupí virtuální samopal a 2 mapy, na to můžeš zapomenout(aspoň já bych to teda nedělal tak věřím, že eště existují víc normálních lidí), koupili by jim krabicou hru dejme tomu, no nebude, nebude, koupí jim vrtulník na dálkový ovládání, třebas, aspoň budou víc venku a ne sedět u sčotu
  • Herní průmysl mi začína být k smíchu a jak sám píšeš vetšina recenzí to tam mete od osmičky nahoru, pokud je to AAA titul. Celé číselné hodnocení je nesmysl, podle něj přece nikdo nepozná jak ho hra bude bavit :D, takže to chce praxi, prostě si hru zahrát. Nvm proč s tim má někdo problem si hru stáhnout a pak uvidí jak na něj hra zapůsobí. Osobně cca 85% her smažu protože mě přestanou po čase bavit, na tom něco bude. Např. Diablo3 *1* blizzard je sice jistota, ale už je to přece třetí pokračování této série, takže čekat super novinky asi moc nešlo (něco jako nudný SC2). Nesmyslně si předobjednat hru a naivně čekat až si tu "bombu" zahraju, to nepochopim tím tuplem v dnešní době
  • ma pravdu rezatec.
  • tak ty jsi třeba o deset let mladší než někteří obyvatelé zde (včetně mě), takže ti to vůbec nezávidím:).. Prošvihli jste to kluci a vůbec za to nemůžete:)
  • christianus
    Ty ses naivni. :)
  • christianus
    LotRO se nikdy netvarilo ze bude kompletne zdarma. Jejich F2P je jen dalsi moznost jak hru platit pro ty co nechteji mesicni poplatky. Navic co za svoje penize dostanete je dany a viditelny narozdil od tuny "free"mmo ktery prodavaji veci jako napr perfect world, kde kdyz clovek chce napriklad koupit barvu tak musi koupit nahodnou a doufat ze mu ta jeho padne, navic kdyz na obarveni potrebuje konkretnich barev x. :)
  • Kr.Pa
    wot je taky P2W
  • Jednodusse, ten mesic hrani vzdycky nekdo musi zaplatit. Je to ten kdo chce herni menu, na stavbu neceho velkyho. On zaplati mesic hrani, ty mu das herni menu a on ti da item co ti prodlouzi aktivitu accountu o jeden mesic.
    On dostane herni menu
    Vyvojari dostanou penize
    Ty dostanes mesic hrani
  • Můžu se zeptat jakým způsobem vývojáři vydělávají na takovém hráči peníze, když si hradí herní čas herní měnou? Díky za odpověď.

    kan
  • LOTRO už začíná být slušný P2W. *7*
  • No třeba já sem 1998 a hraju asi od 2002... A opravdu vždycky jsem snil o tom zažít tu opravdovou herní dobu! *4* Protože poslední dobou žádné herní pecky nejsou... Mass Effect od jedničky ke trojce poměrně zkazili... Assassins Creed vyždímali až na kost... je to smutné *9*
  • Jsem rád, že stále více lidí poukazuje na CCP a EVE v pozitivních reakcích. CCP jsou vývojáři ze staré školy a jejich počin EVE je naprosto dokonalý a jediné opravdové MMO. Kde jinde máte možnost za herní měnu hrát plnohodnotně hru. Ten PLEX systém je vynikající.
  • Tato diskusia je zasa raz stoka... Osobne som od Cryteku hral len Far Cry a nemam zaujem hrat od nich akekolvek dalsie hry, ale prechod na F2P model predsa automaticky neznamena, ze dane hry musia byt pay to win, alebo kopie Farmvillu. Vid trebars LotR online, DnD online, LoL, hry od Nexonu... Su zalozene bud na kupovani contentu na hranie, alebo na kupovani kozmetickych veciciek (oba tieto modely mimochodom podla statistik vynasaju omnoho viac, ako pay to win modely)... Problem je v tom, ze takyto model mozu pouzit len niektore zanre, vacsinou MMORPG alebo MOBA, pripadne FPS... Opat treba povedat, nezalezi na tom ci je hra F2P, krabicovka alebo cokolvek ine - zalezi na tom ako dany model vyvojari pouziju.

    Apropos, ked uz sa tu o tom hovorilo - DLC. DLC sami o sebe nie su zle - nahradzaju datadisky akurat v mensom. Problem je opat v tom, ako ich vyvojari pouziju - je mnoho prikladov dobrych DLC (napr. novy Total War, alebo trebars EURO hra) a takisto vela prikladov zle pouzitych DLC (bohuzial omnoho castejsie, vid Mass Effect etc). Hlavny rozdiel je v tom, ci vyvojari vytvoria novy content potom ako vydaju hru - taky mensi datadisk, to je dobre pouzitie. Problem je, ze vela vyvojarov vytvori hru a potom z nej kusok vyrezu a predaju to ako DLC - to je zle pouzitie a take DLC by si ludia kupovat imho nemali. Ale stale by si hraci mali vyberat a povzbudzovat tych, co to robia dobre a nezrat to tym, co to robia zle (vsimli ste si v traileri na Splinter Cell 6, ze uz uplne v prvom traileri z E3 je na jednom monitore v hre vidiet reklama na DLC? To je to zle pouzitie....). Bohuzial hraci (minimalne ti ceski/slovenski) su ocividne len tupa vykrikujuca masa, ktora hulaka DLC je zlo, F2P je zlo a nedokazu (alebo nechcu) aspon trocha rozmyslat. Coz je mimochodom pomerne vtipne, kedze najviac hulakaju o tom, ako su sucasne hry na hovno, kedze v nich rozmyslat netreba.
  • Kdyz to tak za tech par let sleduju tak zacinam litovat toho, ze jsem si hry kupoval. Vubec jsem si nepredstavoval jak budu mit jednou desitky registraci kvuli hram, ktery si stejne uz pozdeji nebudu moci ani zahrat. Do haje s celym online hranim a po tech hovadinach cemu dnes rikaji PC hry. Uz mam tak velkou averzi na to co s tim delaj, ze se to neda ani popsat
  • Hanzales
    Souhlasím. Jistá míra nostalgie tam vždycky je. Nadšení z povedené hry už taky mnohdy nedosahuje míry nadšení v tom věku před 10 a více lety. Když vyšel třeba Half-Life, nebo DeusEx, div jsem neprorazil zavřené dveře, jak jsem s tou hrou fofroval domů. V té době byl také větší prostor na větší inovace a nové nápady, ale přes to všechno si nelze nevšimnout, co se s herním byznysem za posledních 5-7 let stalo. A nápady né že by nebyly, jen mají distributoři dnes s něčím převratnějším a odlišnějším strach přijít a radši se drží zavedeného standadru zuby nehty a přidávají k tomu více či méně další a další zjednodušovátka. Někdy jsou přínosné vzhledem k hratelnosti, ale spíše mám pocit, že mnohdy tu hratelnost zabíjí. Kvalitní hry vychází i dnes, ale i v tom lepším případě postrádají mnoho prvků těch her "starších" a ty prvky nám pamětníkům chybí (nostalgie nenostalgie).
  • Spades
    Zkus treba Blacklight retribution - jedna z prvnich fakt nadupanych F2P her. Zadne reklamy a tak, musis sice neco malo nakupovat, ale nikdo ti nic nevnucuje, pokud nechces. Je to postavene na UE3 enginu a gameplay neco mezi CoD a BF3, ale bez vozidel. Jen jeden mech tam je
  • walltar
    Podle mě by měli zakázat přístup k netu normál lidem ... dřív to byla krásná rozkvetlá džungle svobody a pirátství a dneska kdejaký usmrkanec napláká že ho někdo vytroloval nebo že si stáhnul virus a díky tomu se sem cpou vlády a zavádí tu omezení. Internet už je dávno mrtvý, akoráj že je to živá mrtvola.
  • walltar
    Abych pravdu řekl tak F2P sytém sem dřív zavrhoval .... ale když dneska vidím kam to s herní branží spěje tak mě je víc a víc po chuti. Zbavíme se toho bordelu co produkuje krabice a DVD, potenciálně větší část peněz půjde developerům a ten kdo tu hru udělá bude mít motivaci aby tu hru taky udržel a ne jak v TOR který plánoval prodat co nejvíc krabic a potom se přesunout dál.

    F2P hru taky můžu zadarmo zkusit a mám možnost do ní nasypat jenom tolik peněz kolik chci. U většiny si za 15€/měs koupíte celkem dost věcí. Taky abych pravdu řekl tak u mě je to celkem dost psychický problém ... pořád si říkám, že sem do té hry dal tento měsíc 15€ tak bych to měl co nejvíc hrát a když jednou skončím tak už se nevrátím protože nechci zaplatit 15€ abych za dva dny zjistil že už mě to nebaví.

    Samozřejmě to má svoje nevýhody a je dost složité vyvážit ceny, ale tady se to prostě řídí nabídkou/poptávkou ... pokud do F2P lidi budou sypat tuny peněz tak ať se potom nediví že sou ty shopy dražší.

    Nejlepší systém ze všech MMO EVE, kde si člověk mohl koupit herní čas i za peníze ze hry .... tady byli všichni spokojení ten kdo koupil kartu měk víc peněz, já sem hrál zadara a CCP dostalo svůj měsíční poplatek. Pokud by tohle bylo ve všech MMO tak nemám nic protí P2P

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit