Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nemusely by jit zrovna kopat, stacilo by prohloubit, dokazu si zive predstavit prolomeni lini protivnika nekde v podzenim bludisti a naslednou rez a cisteni nekolikapatrovych zakopu od prekvapenych rookies hezky po lini oblibenym combem jednuska & polni lopatka. V prvni valce si krom letcu a delostrelcu, uzili i namornici, takze tady je taky hodne prostoru a hlavne, v prvni valce byly bojove nasazeny pancerove vlaky a tady je mega dira, tem se FPS dodnes uspesne vyhybaji. Zkratka i prvni valka jde podat lahudkove a takticky, jen to nesmi vypadat jako Lorenc z Arabie, ale berte to z rezervou, hodnotim podle traileru, ne podle hry samotne..
  • Tohle je bezvadne zvladnute ve ForghottenHope2, sice se take nakonec zobrazi nick, ale az po soustredenem mireni po jistou dobu a vlastne od posledniho petche uz mi prijde, ze se tam nezobrazuje vubec nic. Ale zpet k veci, kazda ze stran ma jinou animaci postav, ktera se cloveku vzije do krve a i na dalku pak rozezna pripokadeneho fricka od cowboyskeho amika nebo cajove vazneho brita. Samozrejme pod tlakem obcav vidi kdokoli cokoli, ale o tom ta prave take je, ze.
  • A kterej ko*ot si ku*va myslel že to bude simulace?! Nebo rovnou ARMA 4 V 1 SVĚTOVÝ?! Asi je vás hodně jak čtu ty komentáře......
  • Inquisitor
    Jasně, když bude mít většinu killů tam kde prospěje týmu, při bránění nebo útočení na daný bod. Tak má zároveň vysoký počet bodů. Ale když bude zabíjet mimo týmový cíl nebude mít tolik bodů i s většim počtem killů.
    Ale tady je zároveň výhoda, že každý zabití týmu prospěje, protože ubírá soupeři počet respawnů. Takže když pár lidí někde kempuje, tak to ani nevadí.
  • Paulcz
    To není úplně pravda, pokud jsou v RO (DH) týmy +- vyrovnané nebo se hraje větší mapa, nejvíce bodů mají ti co mají zároveň i nejvíce killů (a může to být i klidně pěšák s puškou).

    Hra jde hrát určitým CoD stylem, ale furt je to na hony vzdálené hratelnosti CoD díky tomu, že design hry má hlavu a patu. Je poměrně blbovzdorná.
  • Ja bych zrusil i tabulky, k cemu to je. Team play musi byt dan mechanikou hry, ze skratka jako solo hrac neprezijes. Jako v realu. A kdyz zemres hra by te mela "potrestat" treba delsim spawnem nekde na konci mapy.
  • Tak já bych si Amu koupil hlavně kvůli multiplayeru a tam by mi to opravdu vadilo. Jelikož musím podat nejlepší možný výkon a sleduji na mapě každý pohyb, jenže když pak zjistím, že místo vojáka se jinak vykreslil šutr... :D To je jen příklad, prostě je to rušivý element, když se ti najednou zobrazí něco, co si předtím viděl jinak, nebo téměř neviděl.
    Kvůli optimalizaci to určitě bude, ale právě už bych čekal, po letech, že nějak přijdou na plynulou návaznost a textury se nebudou měnit před očima.

    Jinak díky všem za reakce, i těm, na které jsem nezareagoval.
  • Jj s tou fyzikou máš taky pravdu.
    Já právě ze začátku (před pár lety) myslel, že bude chyba na mojí straně a mám slabší komponenty, ale pak jsem viděl videa, kde měli hráči i nejlepší možné počítače a stejně tam to doskakování vždy bylo.
  • ZvacA
    Squad, RO, Arma je kvalitativně a obsahově navíc trochu jiná liga, příteli. Zůstával bych spíše v mezích Bf série a jejího žánru. A v tomto případě čistě hrou to určitě není, byť může mít mechaniky k nějaké motivaci a usměrňování hráčů v poli. V této hře se ale dodává podklad, jak se s ním však a jak dynamicky naloží, to už je ve finále na hráčích. To já taky ještě pamatuju, kdy jsme dokonce v ještě starodávnějším Bf1942 hráli týmově i dlouho předtím, než vůbec třeba nějaký propracovanější systém squadu přišel na scénu. Hra nám neurčovala, co máme dělat nebo s kým se máme držet za ručičku nebo kdo nám pomůže nebo jak rychle řešit střety, my jsme byli ti, co tuhle hru hráli podle nejlepšího svědomí a jejích možností. A třeba i co nejlépe jako tým a chovali se v závislosti na tom, jak se vyvíjela situace na bojišti. A hráli jsme a fungovalo to i bez něčeho extra, čím by hra měla disponovat nebo nás přímo motivovat. Nějak se nám nemuselo podobnýma srandama ukazovat, zda zrovna tuhle nebo onu postupující nějakou část spoluhráčů mám krýt tou palbou do toho okna s kulometem nebo ne. Nebo by mě ke spolupráci tomu měla jinak donutit absence čehokoliv, absurdní. Tohle prostě přišlo ze situace a s vnímáním od hráče, který se ve hře pohyboval a chtěl tak jednat. Nelze mluvit o tom, že v nejnovějším Bf půjde o nějaké taktické týmové orgie a hraní si na Pattony po vzoru tebou zmiňovaného titulu, to asi ne, ale není pravdou, že i když tahle hra hráčům něco nevytyčuje nebo nezakazuje, že jsou tím automaticky odkázáni hrát pouze na sebe.
  • Inquisitor
    V Red Orchestra je sice v tabulce počet zabití, ale body za týmovou hru jsou důležitější. Takže můžeš mít sto zabitých, ale v tabulce je na prvním místě člověk co má klidně jenom deset, ale víc tým bodů. Ale stejně to nezabraní tomu, aby se hrálo CoD stylem, každý sám za sebe.
    Jde vidět, že když není parta lidí, tak vetšina pravidla a vlastně smysl zábavnosti hry pohřbí jejich nedodržováním. A potom se diví, že je hra brzo omrzí, když ji hrajou na jedno brdo.
  • Tak a ted si zahraj Squad a cely ten tvuj wall of text muzes vymazat. Je to ciste hrou. I ten starodavny BF2 mel lepsi teamplay nez nove BFka. Protoze byl pomalejsi a mel mnohem propracovanejsi system squadu.
  • celý je to joke, první světová očima Michaela Baye po tom co vyfrknul gramovou lajnu koksu *7*
  • ZvacA
    I v tomto případě je to nejistý podnik jako spoléhat se na to, že úplně každá hra bude óda na teamwork. Teamový hraní je dle mého především pořád na hráčích i s takovými mechanikami, které momentálně Battlefield podporuje a i s tím, že hra je "pro všechny". Jde o jejich přemýšlení o hře, o dlouhodobé zkušeností a seznámení se s hrou i jednotlivými mapami a ochotě se jí přizpůsobit, případně chuť zkoušet nové možnosti na jednotlivých mapách. Sejdou-li se, a to třeba i náhodně lidé, kteří však projevují cit pro danou hru, včetně spolupráce, velmi dobře se na mapě rozpoznají a jejich chování na hře bude znát, včetně fraghunterů (ty bych taky obecně neházel do jednoho pytle). Nemyslím však, že to musí být o tom, co se mi bude zobrazovat nebo nebude zobrazovat nebo mi vnutí nebo nevnutí tvůrci, případně hra samotná. Chtějí-li hráči spolupracovat, tak spolupracovat ať už pouze nebo taky v tom základním vymezení své specializace (medik, ženista...) nebo třeba při útocích, či defensívě cílů, tak nějak budou. Nepodceňoval bych to, že i v tomto může fungovat spontánnost. Ani existence skórové tabulky a poměru K/D (kterým se stejně tak část hráčů pochopitelně a přirozeně ve hrách ráda kochá a pase po výsledku), nějak neomezuje v tom, abych se věnoval hře samotné a tomu co se na bojišti především odehrává. Neomezuje v tom, abych týpka vedle zažádal o vyléčení nebo někoho sám vyléčil nebo mu doplnil munici. Stejně tak mi tohle nebrání v tom, abych zatímco převážná část týmu bude ztečovat vesničku, se rozhodl třeba z vlastní iniciativy trčet alespoň za tím kulometem na momentální pozici, abych nedovolil soupeři ten mlejn nebo ruiny kláštera prostě převzít a pomohl týmu neztratit tak lacině vlajku. A třeba se někdo ochotně připojí a třeba nás při protiútoku soupeře někdo ještě podpoří. Kdo ví, ale i o tom to je.
  • ZvacA
    To nepochybně, Battlefield nepopíratelně hraje na mainstream a jako produkt a dvorní značka Dice chce být přístupný co nejvíce lidem. Je to jako vždy koneckonců především multiplayerová masivní týmová a zároveň nenáročná střílečka pro zábavu, kterou jejím konceptem může hrát tedy každý jouda. Snažím se však říct, že tyhle prvky, o kterých se tu bavíme nejsou pro sérii, která pro svůj koncept ležící mezi arkádou a hc simulací nikdy neměla ani potřebu si hrát na něco více důmyslnějšího, netypické. Jejich forma se akorát změnila do této momentální podoby, kterou vidíme, avšak navzdory tomu, že se nemusí líbit, domnívám se, že i ony mají tu logiku, která není ve finále pro hru tak nemístná a zábavu a variabilitu zabíjející jak se může zdát. Jestli Battlefield něco učí, pak to, že kdo bude prostě chtít, ten se na hru asimiluje i v této podobě a může si ji bezproblému užít tak, jak si i představuje.

    Otázka "zjednodušování" v sérii je ošemetnou záležitostí. Já sám jsme se nadržkoval dost co se týče změn v Bf, které navíc přišly už krátce po prvním Battlefieldu 1942, který dodnes tím co nabízí (jednoduchý, graficky a možnostmi zstaralý, přitom komplexní) považuji za nepřekonatelný a to i před tak jinak kvalitním dílem jako je Battlefield 2. Prvky, kterými nejnovější Battlefield 1 disponuje, a které se dají označit za "zjednodušování" jsou odkazy, které byly v jisté míře implementovány už do druhého dílu. Asi by taky bylo snadné vidět "viníka" současné podoby jistých prvků a mechanik Bf her už tam. Třeba systém, kdy kolem sebe vyhazuješ krabice s municí nebo obvazy kolem sebe jak pominutej a léčí to nebo doplňuje všechny stojící okolo mi nikdy moc upřímně nepřirostl k srdci. Raději bych viděl znovu zásobovací vozy nebo statické bedny nebo mediky, kteří musí tahat a používat soupravu v rukách než aby ji na někoho zahodili a hotovo. Stejně tak co se týče jiného spotting nebo rozšiřujícího spawnovacího systému, jaksi jinak upraveného a méně intuitivního quickchatového menu nebo absence potyček válečných obrovských plavidel.... kupříkladu. A vidíš, pro další Battlefieldy se tyto koncepty staly u tvůrců a pro hráče standardními, málokdo se nad nimi pozastaví a naopak dodnes se z ních při vývoji stále vychází. I z mého pohledu došlo v tomto směru oproti Bf1942 ke zjednodušení toho, na co jsem byl zvyklý, a které mělo jít na ruku snad kde komu. Ale zároveň si říkám, že je to prostě určitý vývoj v sérii, který tak nějak šel s tvůrčím záměrem o hratelnost, gameplay, o snahu upravených mechanik a podobný srandy. Já souhlasím s tím, že hráči zde mají řadu věcí více na talíři než jak si pamatuji, ale po zkušenostech vlastně ve výsledku musím uznat, že stejně tak moc neubírají té atmosféře, hratelnosti a těm herním zážitkům a momentům z bojiště, jež v jádru zůstávají takové jaké od Battlefieldu člověk čeká. To, že je hra dnes vybavena indikátory nad hlavami nepřátel/spoluhráčů (včetně obrysů vlastních jednotek) místo objevujících se nicků nebo nutnosti sledovat pohybující se šipky na minimapě k určení o koho jde, tohle alespoň pro mě nejsou výraznější brzdy k tomu, abych si tuhle hru nemohl jinak užít a hrát co nejlépe dle vlastního uvážení. Zkrátka necítím, že bych byl jimi ve hře jako je a jako byl vždy Battlefield nějak tímto omezován.
  • Teamový hraní podpoříte velmi jednoduše. Stačí ponechat body pouze za obsazování vlajek, plnění munice, oživování atp. a kompletně zrušit body za zabití. Ve výsledné tabulce pak naukazovat K/D ale čistě jen skóre.
  • S tim pohybem tech figur, to si snad delaj pr... ne ?
  • Nemáš hrát s kriplama
  • Všechno bylo ale že dřeva . Helmy z borovice s nočním viděním i hudem jen si museli dávat pozor na třísky
  • Paulcz
    Hold se neshodneme. Takové mechaniky jsou v podle mého v BF proto, aby hra byla velmi jednoduchá a přístupná více lidem. To má přednost před jakoukoliv herní logikou, hratelností nebo snahou vývojáře podat danou věc srozumitelněji.
  • Nejsem historik ale myslim ze v te dobe nemel kazdy vojak sluchatko, byl tam jen jeden radista s telefonem tak co je to za blbost ze tam nejaky zensky hlas oznamuje co se prave deje, ze nekdo zajima bod atd. Taky to zvyrazneni objektu, to maji nejakou high tech helmu?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit