Cyberpunk 2077 – jak je to s přesčasy, falešným E3 demem a tvrdohlavostí vedení?
-
Bacha, nekdo si v minulosti dovolil se Schreierem verejne nesouhlasit. Bylo to ve stejne dobe jako debakl s DLC pro ME Andromedu.
Frajer na dotycnou osobu postval sve fanousky.
-
Vesměs souhlas, snad jen Kingdom Come sice vyšel zabagovanej, ale mechanicky fungoval od prvního dne.
-
Tady sis nabrousill svoje vlastní vidle a pak si na ně naběhnul.
Když píšu, že se lidé více zajímají o stav her, tak to neznamená, že jeden každý člověk se o to víc zajímá.
Chápeš?
-
Z toho plyne jedno... kašlat na pre-paid a early acces. Je to furt dokola, jakmile mají naše prachy, začne to jít do hov.n.
-
Nikdo nedokáže říct s nadhledem, co se při vývoji skutečně dělo. Je možné vyzpovídat několik vývojářů, ale získáte jen určitý úhel pohledu, prostě jenom několik dílků mozaiky. Nedivil bych se, kdyby měl Cyberpunk několik slepých vývojových větví. Je to kreativní obor, Blizzard takhle dělá hry normálně, viz. vývoj Diabla. Přesčasy jsou v soukromém sektoru běžná věc, hlavně před dokončováním nějakého projektu. Bolo naivní si myslet a slibovat, že k tomu u takového projektu nedojde.
Z hraní Cyberpunku jsem si odvodil, že to dělali primárně pro PC s tím, že to pak naroubují na konzole, což podcenili. Hra je excelentní ve vyprávění příběhu a věci kolem příběhu jsou dotažené a dohratelné - horkou jehlou, ale drží to pohromadě. Na hře je jasně vidět, že jim docházel čas a museli useknout spoustu obsahu a zároveň přijmout spoustu kompromisů, aby se dobrali konce vývoje.
Hra má dobré jádro, i přes zabugovanost a nedodělanost to má své kouzlo a opravdu mě bavilo/baví to hrát. Jsem zvědavý, jak to bude vypadat za dva roky. Hrál jsem Kindom Come v den vydání a pak jsem se k tomu dostal o dva roky později se všemi patchi a DLC a nestačil jsem se divit co všechno přidali a vyžehlili. AAA tituly s otevřeným světem většinou nejsou hotové v den vydání, ale spíše 1-2 roky po vydání.
-
Kdyby to byly nesmysly, tak by se proti tomu ohradili trochu razantněji a tu žalobu by nejspíš podali.
-
Takhle si nepodloženě vymýšlet. Některý věci jsou dost ujetý a přijde mi, že to musí být nesmysly. Řídit firmu, tak podám žalobu.
-
Jasně. kdyby nebyla korona, tak by mě to bylo úplně fuk, že ta hra je na ho.no co? Možná to platí pro tebe a tvoje okolí, ale neházej všechny do jednoho pytle. 8 let jsem na to čekal.....
-
Amen hochu!
I když bych vůbec neřekl, že se přecenili. Měli na to čas, peníze a zkušenosti. Jenže, když vedení neposlouchá vývojáře a tlačí na pilu a začne honit prachy, tak to nikdy nedopadne dobře. Když všichni víme, co už dokázali a čeho jsou schopni, tak je tohle jednoznačně odfláknutý a uspěchaný.
-
V článku je hodně "prý". Nicméně jsem si v podstatě myslel, že nějak takhle to mohlo být a je mi jasné, že vedení to nikdy nepřizná.
Je to obrovské selhání a nenaplnění očekávání všech fanoušků. Mě by bylo jedno, kdybych musel čekat další rok, nakonec to tak vlastně stejně dopadne, ale mohlo se to obejít bez tohohle fiaska.
-
jop..tej hre som dal 6/10 aj ja ...bugy stranou, je to proste hriešne premrhaný potenciál
-
Jen houšť a větší kapky. Teď si ještě stejně posvitit na rozbité audio v AC: Valhalla. Tam už běží správní řízení u úřadů na ochranu spotřebitele tuším ve dvou zemích.
Aspoň k něčemu je ta korona dobrá. Lidi se víc zajímají o to, v jakém stavu vycházejí hry (což chápu, když nemají co jiného na práci...).
-
dokud studio nezacne vydavat AAA hry, tak se jim da verit, cdp se tim studiem stal pri vydani W3, bohuzel
-
poslední co mě zajímá jsou přesčasy vývojářů... lol to je umělá pseudo kauza na které se lidi typu šrajer budou přiživovat donekonečna... důležité je aby hry vycházely v dobrém stavu a splnily to co slibovaly.
To bohužel neplatí v současné době o C77. Hru si někdy v budoucnu snad i zahraji, protože i když lore vypadá trochu cringe mohla by to být zajímavá příběhovka, ale napřed bude třeba tak milion patchů, aby se to dalo hrát.
Jak řekl angry joe, ta hra je na PC 6/10, na konzolích ještě mnohem míň.
CDPR prostě přecenilo své možnosti a svůj talent a začíná se to projevovat.
-
Jako jo, ale díky tomu to prostě nepůsobí profesionálně, ačkoliv on se tak snaží prezentovat. Takhle to na mě působí jak Babiš a jeho kampááááň. To se prostě nedá.
-
Lidé, co nejvíce nadávají, jsou většinou ti, co se nejvíce nechali ovlivnit přehnaným hype. Rád bych věřil, že se z toho poučí a příště se už tolik nepodlehnou hype, ale realita je většinou jiná. Za pár let na ti lidé zapomenou a znovu se nechají ovlivnit marketingem.
-
Cyberpunk jsem koupil a odehrál z části kvůli CD Projekt z části kvůli tomu, že je to můj oblíbený žánr. Hra hodně dobrá, ale jako next-gen bych to neoznačil.
Asi jako nejhorší vnímám přepálený marketing, kdy doopravdy do tebe šijou jak bude hra úžasná už od začátku vývoje. To je prostě v dnešní době zlo, to mohu potvrdit jako vývojář (neherní). Já přijdu s mlhavou myšlenku na nový produkt a kolega z marketingu už skoro k tomu prodává klíčenky a trička....
-
lol to je velmi novinarsky vdecna kauza, neco jako Titanik.
Jelikoz su vuci hypu imunni, nebojte to prijde s vekem a kdyz ne tak nevim, jediny co me zajima je, jak se o te hre bude mluvit za 10 ci 20 let.
Dovolim si tipnout, ze vubec. Takze vlastne ani ne Titanik.
-
To nás jako zákazníky vůbec nemusí zajímat. Mě zajímá, že mi celou dobu lhali a dostal jsem polovinu slíbeného obsahu s naprosto primitivnímu mechaniky.
-
Otázkou je, zda je 13 mega kopií (po odečtení refundů) během prvních deseti dní pokažený launch. Tak nějak si myslím, že spousta jiných studií by si přála to mít takto pokažené. :-D