Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • me se d3 libilo.. dokud se nevlezlo do inferna.. pak to jaksi nema smysl.. grind me bavi jen kdyz je za nej odmena...
  • Tak tak. Ale ja taky mel rad Blizzard. A bim, pak prislo D3 a je to stejna nebo jeste horsi p2w sracovina.
  • jak je neco freecokoliv tak od toho pryc.. vzdy zaplatite vic.. vzdy nemate plnohodnotny zazitek... a kdyz to je male studio ktere to vyjimecne mysli tak, ze to nevypada jako prvoplanovita tiskarna na prachy.. tak tomu chybi zase kvalita.. takze ve vysledku je to uplne jedno... proste freee je zlo... preferuju firmy jako CCP nebo Triton pripadne Blizzard... kde vam daji nejakej trial.. nebo nekonecnej trial a pak je poplatek nebo jednorazova koupe.. a firma se dal o hru stara a vy mate 100% zazitek... nechapu obhajce techto free modelu.. jedine co chapu, je ze na vychode je hodne posuku co jsou schopny utratit tisice za free hry.. a kuli nim se to dela..
  • No není to tak úplně pravda. Byl jsem teď na casual games konferenci v Seattlu, kde se tohle téma hodně omílalo a upřímně, netroufl bych si tvrdit, to co tvrdí pan Poláček v článku. Chápu záměr, upozornit na rozdílnost přístupu k mikrotransakcí ve hrách a z toho vyplývající možná rizika pro hráče do budoucna, ale podchytit to nejednoznačným nikde pořádně nedefinovaným názvoslovím a ještě k tomu použít dementování referencí na článek, je krapet neprofesionální. Poprosil jsem pana googla, aby mi pomohl a různé zdroje uvádí různé výklady. I wiki je opatrná http://en.wikipedia.org/wiki/Free-to-play. A líbí se mi nejvíc. Freemium jako business model, F2P jako označení aplikace, která se dá hrát celá zdarma. Tak se to IMHO nejčastěji používá a dává to největší smysl. F2P hra může mít různé úrovně a metody, které uživatel více či méně nutí platit za obsah, ať už mu říkáme prémiový anebo základní. Je to prostě na tvůrcích a hráčích, ať si zvolí, co jim sedí více, tj. co budou tvůrci tvořit a hráči hrát - model je to ale pořád stejný.
  • Kr.Pa
    ze by to bylo tim, ze to W3 editor nepodporoval ? podiv se na vsechny ostatni moba hry, jedine kde to je jsou HoN (to to muselo udelat - jdou do haje a dota2 - kdo vi jaky duvod a zda to bude i v plne verzi hry)
  • Geniální F2P je u Tribes Ascend, kde můžu mít úplně stejnej equip jako platící a v životě jsem jim nedal ani korunu. Nedávno jsem si za tejden našetřil na spinfusor! *4*
  • Nevim jestli vsechny, ale hodne jo. To je ale jedno, puvodni myslenka byla ze v Dote si muze hrat s jakym herem chce a nemusi ho grindit.
  • Jack1947
    Freeimum je dobra politika hlavne u Androidu, je to jen o tom kdo chce hned a vic muze mit, ovsem kdyz nekdo do toho vrazet nic nechce nemusi, tudiz lze hrat hry tak ze do toho realne nic nehodim ano pojedu pomaleji, bude to zajimavejsi tezsi a i zabavnejsi. (i kdyz se to vsem libit nemusi, takto proste je no... smirte se s tim.)
  • MickeyMutant
    To už je otázka soudnosti zákazníka, ale obecně myslím, že si člověk snáz udělá představu o hře, když si ji aspoň trochu osahá. Což třeba freemium model (nebo free-to-play anebo demo) legálně umožňuje (nejjednodušší je pořád stáhnout si to samozřejmě celé jako warez).

    Pointa byla v tom, že to Petr označil jako demagogii nebo lež, když to nelze dohrát celé a já si myslím, že to mohlo být od toho Našáka myšlené takhle a nic demagogického v tom nevidím.
  • calwin
    niečo čo sa tvári ako free a pritom to free vlastne neni... zasa psychologické ťahy... diks neprosím
  • Na freemium model "pošel" MS Flight a AoEO k tomu asi nemá moc daleko, když to mění na F2P (alespoň tu byl článek v tom smyslu). A EA hry z Play4Free jsou freemium minimálně v případě Battlefield Heroes, které je prostě utrpení, když hrajete proti lidem, kteří mají mnohem lepší brnění či zbraně. To je pak jako by člověk stál proti cheaterovi, protože neustále "leží". Když jsem BFH zapl naposled a celý tým nebyl schopný složit jednoho týpka, který měl zřejmě nakoupeno jen to nej a naopak on sám pokosil nás, tak jsem na tu hru zanevřel. Tohle není zábava.
  • Díky za článek a za názory, je to celkem zajímavé téma.

    Taky si trošku přihodím/rýpnu na účet EA:
    Nick Earl z EA Interactive: „Netuším, jestli se freemium dostane na konzole (z tabletů, chytrých telefonů a webu), ale vím, že lidi mají rádi věci zadarmo. A taky vím, že lidi zaplatí za něco, co vyzkoušeli a baví je to.“

    Pane Earl, před rokem 2000 zcela běžně na PC a PS scéně existoval takový zajímavý pojem: "hratelné demo." ^_^

    Osobně mám ze zprávy tohoto článku lehce negativní postoj. Ne protože je to něco nového, ale protože v podstatě znovu vynalezli hratelné demo, okořenili jej o nesmyslná časová omezení a snaží se ovc....hráčům navrtat správné klíny do hlav, jak jsou vlastě v EA hodní a nechají hráče hru osahat.
  • Tak jestli on má v podstatě pravdu tak mám v podstatě pravdu i já když řeknu, že to zvýhodní i ty špatné hry, protože je prostě lepší mít i ten model u špatné hry a věřít, že se najde pár blbc, kteří jim zaplatí taky za ty ptakoviny co nabízejí :)
  • Kr.Pa
    vsechny online hry jsou na tom zalozeny, nemyslis ?
  • Gratuluju k objeveni ameriky, cas prosezeny u pc/tv/internetu/whatever jde investovat i uzitecneji. *5*
    A ted k veci. Rozdil je v tom, ze pokud hrajes normalni hru tak je grind rychlej, tak nejak aby te to bavilo. Kdyz hrajes f2p nebo mmo tak je grind schvalne natahovanej, abys to radsi zaplatil.
  • Kr.Pa
    Takze vsechny MMO jsou placene, nebot vsude musis udelat max level a farmit predmety ?
    V tom pripade nema cenu hrat zadne hry, berou cas a tim padem i penize.
  • Ani ja ani Ethy nepsal ze to neni F2P. Jenom ze v Dote jsou ti hrdinove vsichni a hned. Cas jsou taky penize, takze platis casem.
  • Aspon zbyde vic tech "vubec ne zvyhodnujicich" jenurychleni pro ty co si je opravdu zaslouzi. Treba pro me je kazdy urychleni za prachy pay to win a rad tu hru bez vycitek prenecham tem kdo to maji radi. Jak se rika - kdo chce kam.
  • Kr.Pa
    to, ze si na hrdinu musis vydelat hranim snad meni to, ze to neni F2P ? nic neplatis a hrdinu mas
  • Mozna to ze v Dote jsou ti herove vsichni hned k dispozici (jestli to dobre chapu)
    LoL musim bud zaplatit nebo grindit, ani jedno neni moc free

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit