Přejít na výpis diskuzí
Ďábel tkví v detailu: freemium není free to play!
31.7.2012 | Petr Poláček
28 příspěvků
-
co ma spolecne kupovani hrdinu v LoL s F2P modelem ?
-
Zlaty Dota2 f2p oproti LoLku, to kupovani hrdinu je neskutecna kravina..
-
tenhle system uz funguje 2 roky na LoLku ...
-
Chápu, že se ti Petře nelíbí freemium model. Mně taky ne. Ale myslím, že v tom rozhovoru nezaznělo nic kriminálního nebo demagogického. Když Našák říká, že "freemium model zvýhodňuje kvalitní hry, protože si je každý může vyzkoušet, ještě než za ně zaplatí", tak má v podstatě pravdu. On neříká, jak daleko tě hra pustí nebo že si ji můžeš vyzkoušet celou.
Samozřejmě doufám, že freemium není budoucnost, ale pokud si to někdo myslí, tak nemusí nutně lhát nebo být demagog. -
No našel bych tam pár výhrad, ale je to tak :). Investovat do Doty 2 plánuju, s tou hrou jsem strávil tolik času, že se to dá málo s kterou hrou srovnat (leda s D2). Zatím těch itemů které by za investici stály moc není, ale snad se něco časem najde. Jinak mě ty ceny připadají docela dost přemrštěné (aspoň pro nás, pro čechy). 2€ za klíč k truhle je hodně moc, kdyby byl klíč za 0,50€ tak už jich mám koupenejch tak 20, ale takhle? Při tý nejistotě co padne?
F2P u Doty mi vyhovuje (mění jenom vzhled, nikoliv damage atd), ale u TF2 to tu hru podle mě zabilo (já vím, statistiky mluví jinak, bla bla bla), ale já tady mluvím o zabití hratelnosti, kdy tady jsou stovky zbraní, každá s jinou vlastností, nikdo pomalu neví co proti nemu jde, je to nevybalancovaný a překombinovaný a vůbec se to nedá srovnat s TF2kou před F2P kdy byla ještě radost to hrát :). -
Freemium je jen prach obyčejný trial, přejmenovali to proto, že na slovo free se chytne víc lidí, ohledně F2P modelu, umožňuje to vydat hry, které by jinak asi nevznikli a vydělají na tom někdy víc jak kdyby se to prodávalo za litr a ani ta hra nemusí být špatná, bohužel o tomto modelu tolik pozitivních názorů není, protože lidi nic neví jenom prohlásí pay to win a šlus, že jsou na fakebooku nějaké prachy ždímající srágory, přece neznamená, že i normál hry takové budou a obzvlášť v poslední době se ty nové F2P tituly dělají komplet free kromě vzhledových nebo urychlujících věcí, byl jsem překvapen jaké to mají u doty2, tam je opravdu jen visual za prachy a vše odemčené, na rozdíl od LoL, kde než si uděláte nějaký build to trvá měsíc hraní a potom zjistíte, že vám nesedí a jedete znovu
-
Model ktorý funguje ? Dota 2 -> toto je cesta na ktorú bežný hráč nemôže nič povedať.
-
Jak může někdo hodnotit a porovnávat F2P když ten "model" není definovaný!