Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mmm to ma vlastne ani nenapadlo, ze by mohli spravit tu dotykovu plochu na zadnej strane podobne ako to ma Vita... Ale ako potom ten ovladac bude vyzerat? Ak to bude len taka placka tak co ja viem :)...

Ale zaujimavy napad rozhodne chvalim, clovek nebude musiet pozerat na dva displeje hore dole, ale zaroven bude schopny priniest nejaku tu dotykovu odozvu do hry, to by slo. Je to taky kompromis nejakej urcitej novosti a zaroven by to zase nemuselo byt koli tomu take predrazene, ako je napr WiiU game pad :)

Inak skoro zacinam byt vnutorne presvedceny, ze Ps3 nebude mat procesor od AMD, jednak uz tu mame dva typy v spekulaciach, a kazdy je iny, a po druhe aj minulu generaciu mali Ps3kove devkity AMD procesor a nakoniec z toho bol CELL. Cize ja mam tusak, ze to bude CELL2, ale s nejakou, pre vyvojarov, prijatelnejsou a jednoduchsou architekturou :)

Koniec koncov aj Nintendo islo za IBM aby im vylepsili ten starsi procesor, a tak sa aj stalo. Teraz to cakam podobne. Mimo to, Sony bola posledne v dost velkom minuse v divizii zodpovednej za Ps3, pricom rok pred tym, myslim boli v pluse (tak nejak sa mi zda ze to mal aj MS), cize z toho vychadzalo, ze obe spolocnosti investuju nemale sumy do vyvoja konzol, a tak pochybujem, ze by to mali byt len take obycajne notebookovo-pocitacove zostavy :)

Ja to vidim na CELL 2, 6GB + 2GB pre grafiku ktora neurazi :), a ten dotykovy ovladac. Cenu vidim tak okolo urovne 550eur (+-50eur) . To je moj tip :) Som zvedavy ako daleko budem od pravdy ;) a ak nie, zacnem robit konkurenciu pre Michaela Pachtera :D
    Jo a jedna z launchovych hier bude 150% Killzone 4 ;)
  • Doufam že na tom konečně poběží hry z xboxu *5*
    • Malleth
      Myslíš těch pět co na PS3 nevyšlo? Totally worth it
    • calwin
      http://4.bp.blogspot.com/-9B5oDjm1wgM/T3gFww7jqlI/AAAAAAAABoY/c79rs-PrfPM/s1600/ORLY%2BWallpapers.png
  • Caincz
    No hlavně aby byl na ovladači dotykovej display. Bez toho si hraní vůbec neumím představit, zajisté půjde o výrazný krok vpřed, zejména v oblasti ergonomie.
    • Pokud jsem článek pochopil správně tak ovladač nebude mít dotykový display, pouze dotykovou plochu na zadní straně.(díky bohu nikdy jsem nepochopil proč bych měl kolem mávat s přenosnou televizí)
      • eeeee
        Treba u Vity se tak da mirit a je to super funkce.
        • Tak vita je handheld to je drobet něco jinýho že když sedíš před televizí a máváš zbytečně velkym a těžkym ovladačem jehož hlavní funkce je že odvádí pozornost od televize.
          • eeeee
            Sedet s vitou nebo gamepadem, nevidim v tom velky rozdil. A u vity je to v pohode. Tim myslim co se tyce pohyboveho mireni. Co se tyce displeje a odvadeni pozornosti, tak zalezi na vyuziti, ja v tom vidim potencialni prinos, ale pokazit jde vsechno, to uz bude zaviset na vyvojarich. Imho to hry obohati.
        • Něco mi říká , že s Vitou bude PS4 velmi úzce spolupracovat - pro ty komu by podobné šmatlátko chybělo ;)
  • Spis doufam, ze tam daji nejaky maly display,aby clovek mohl koukat na nej. A kazdy uzivatel by tak mohl koukat na vlastni pohled. Navic by se aspon lidi mohli zbavit svych velkych televizi :)
    • "Navic by se aspon lidi mohli zbavit svych velkych televizi "...... ROFL Tak, tohle to čekáš právě od SONY ?
      • Jsem proti konzolim :) trolololo :D
  • eeeee
    Tak zrovna zadni dotykova plocha vity mi prijde jako slapnuti vedle s minimalnim vyuzitim, nevidim duvod to davat na gamepad. Ale vylepseni pohyboveho senzoru by mohla byt fantasticka vec, pokud by umoznilo gyroskopicke mireni jako ma Uncharted: Golden Abyss, nemelo by to konkurenci. Displej by se take hodil i kdyby mel slouzit jen jako virtualni klavesnice podobne jako na mobilu a to si dovedu predstavit furu dalsich vyuziti.
  • Malleth
    Reakce na sirWallace: Konzole si primárně kupuju kvůli hrám a ne kvůli hardwaru. Abych pak nemusel bejt naštvanej že mi na PC nevyjde Red Dead Redemption, Dragons Dogma nebo Last of Us.
  • vidim ze tie hodnoty hw ps4 budu zas velice slabe. uz to co pisu u devkitu je bezny pc pred 5 rokama asi a ked to ma byt este nizsie tak to nech sa ani neobtazuju. pokial zas budu hy davat maximalne epileptickych 30 fps a budu len o nieco krajsie ako ps3 tak to si racej kupim novu graficku do pc tak ten vykon aspon vyuzijes na realnu ultra grafiku v 60 fps vsyn. ale uvidime ja som zasa cital ze to ma mat vykon 1,9 teraflops to je cca 7 x vykonnejsi stroj ako ps3 ked to bude tak bude to dobre. lenze... ako historia ukazala ps3 mala mat tiez cca 1,8 teraflops a nakoniec ma kolko? cca 250 giaflops to je 7 x menej :D uvidime
  • Já sem dal uz tolik penez za hry na ps3 ja doufam ze hry z ps3 pujdou i na orbis jinak me fakt naserou *16*
    • eeeee
      Nepujdou, ps4 bude mit x86 architekturu a na te hry pro cell proste nepobezi. Resenim je nevyhazovat ps3 a mit obe konzole, ja to tak take udelam.
      • No podporu starych ps3 hier by mohlo sony zabezpecit prostrednictvom gaikai. Nie je to sice uplne idealne riesenie ale lepsie ako nic.
        • eeeee
          Sfejne tak je muze prelozit pro novou architekturu (co se tyce vlastnich her). Cizi jen tak neprelozi ani nemuze streamovat. To ti ale bude prd platne v pripade her, ktere uz sis koupil. A pokud to udela, bude to nutne za uplatu a pak se vyvrbi spousta hateru, kteri budou poukazovat na nenazranost sony. Takze to bude spis kontraproduktivni.
  • jindra.veliky
    lol, bulldozer... *15*

*11*
    • 4x Dual-Core AMD64 "Bulldozer" ..... ? 4x dualcore ? Nějaká specifika skoro jader od AMD , nebo to někdo otočil ?
      • smejki
        nedílí náhodou u bulldozeru vždy dvě jádra kus pipeline a zdrojů jádra plnohodnotného? Asi to tím míní. Tedy je to semi-osmijádro.
      • tam mas proste 4 procesory s 2 jadrami keby sa nahodou nejaky pokazil aby si stale mohol hrat *1*
  • Nechpu ten 160 GB disk..
    • eeeee
      A kolik bys chtel mit v devkitu?
      • aspon 10 terra, nejmin, jinak je to houby nextgen

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit