Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • neva že bude těžšší ale ať je lepší ovládání pro pc
  • Dark Souls je jedna z her, u které fakt váhám, na jednu stranu co o tom čtu a slyším zní dost zajímavě, na druhou stranu mám strach, že už to na mě bude moc hardcore a nebude mě to bavit... Tady by se fakt hodilo hratelný demo.
    • frag.ment
      Jsem na tom uplně stejně, už asi rok se rozhoduju, jestli to koupit nebo ne, aby to po hodině nezůstalo navždy ležet na poličce. Ale ta atmosféra, kterrou jsem pochytil na videích je fakt perfektní a moje gusto, jen mám strach z té obtížnosti, protože jsem lama hráč :-)
      • Obtiznost neni zase tak brutal, chce si to trochu na hru zvyknout a taky zjistit par veci, ktere ve hre nejsou vubec vysvetlene. Myslim ze idealni do zacatku bude sehnat stit s dobrou stabilitou a za nej se schovavat ;) Navic do tezkych souboju si muzes privolat pomoc.
        • Tahle hra je o objevovani, nejen sveta, ale i hernich mechanismu a vlastniho stylu. Ja treba stit nepouzivam prakticky vubec, preferuji lehkou postavu s rychlymi uskoky.
        • frag.ment
          No tak to asi vyzkouším no, přinejhorším to odnese ovladač :-) Právě mi psali z jednoho obchodu, že jim to zrovna dneska přišlo, sice za 999,- ale když to jinde nemají, tak se nedá nic dělat.. Když už jsou ty vánoce, tak to obětuju a jeden člen rodiny nedostane dárek ;-)
    • Jako ta hra je těžká, ale znovu-opakování není frustrující, páč je úrovně jsou dobře navržené a procházení jednotlivých pasáží není nuda. Je to jako Diablo, když umřeš musíš si to projít znova, ale zase nadruhou stranu při tom průchodu nafarmíš zkušenosti a jdeš pak do pasáže kde jsi umřel silnější.

Hra taky není nespravedlivá, je jen nekompromisní - to znamená že i na sebetěžšího protivníka se dá naučit nějaký fígl, ale když se nebudeš soustředit tak můžeš umřít velice rychle. Ta obtížnost ale právě hře dodává hodně na atmosféře a nutí hráče hru procházet pomaleji a víc si všímat jednotlivých detailů a hledat skrýše.

Pokud by jsi se někdy dostal do stavu že by tě hra opravdu nasrala tak zaběhni na nějakou z jejich Wiki a tam si najdeš rady jak problém překonat. A asi si hlavně nastuduj jak funguje multiplayer, páč ten mě ze začátku zmátnul nejvíc (ale zase na druhou stranu dodává hře fakt šťávu).

Podle mě když si hru koupíš někde ve slevě až budou vánoční výprodeje, tak určitě neprohloupíš. Jenom to musíš hrát s kontrolerem a stáhnout si neoficiální patch pokud chceš lepší grafiku.

Za mě 10/10
      • Fajn, docela jste mě přesvědčili, asi to teda vyzkouším. *4* O pořízení gamepadu už taky nějakou dobu uvažuju, tak tohle bude zas o důvod navíc.
    • Měl jsem naprosto stejný pocity, chodil jsem kolem té hry asi rok, při každé slevě jsem váhal až převáhal. No nakonec když to bylo asi za 7 éček tak jsem si řekl, že to v nejhorším rozdupu. No a po pár hodinách hraní bych za to dal plnou cenu bez remcání, až jsem se styděl, že jsem to koupil tak levně :) Takže se neboj a jdi do toho, vsadím se, že nebudeš litovat. (ale jestli plánuješ kb/m, tak na to radši zapomeň - to ovládání je dost podezřelý - na windows-x360 ovladači je to nádhera, úplně něco jiného, pořídil jsem to jen kvůli tomu - je to víceméně nutnost)
      • prudislav
        já jsem asi divnej a úplně levej a gamepad, když mi to jde hrát líp na kb/m(po chvilce hraní si s DSMfixem) než na x360 gamepadu
  • MickeyMutant
    Dark Souls v kostce:

http://cdn.arwrath.com/1/163218.gif
    • Je ve hře quicksave, nebo jen checkpointy? A jaký je trest za úmrtí?
      • Vlastně ani jedno, fuguje to jinak. Hra se ukládá průběžně a lze ji kdykoli přerušit. Pokud zemřeš, objevíš se u posledního ohníčku, u kterého jsi odpočíval - ale nejde o load checkpointu, všechny předmětys, které jsi před smrtí posbíral, ti zůstanou (je proto zcela legitimní strategie pokusit se nějakou těžkou úrovní proběhnout kolem příšer pro nějakou silnou zbraň a pak se nechat zabít - objevíš se u ohníčku a zbraň máš). Se smrtí přijdeš o všechny duše (=zkušenost) a humanitu (tou si to teď nrbudem komplikovat *1* ) - vše zůstane ležet na místě, kde jsi zemřel a pokud zvládneš si pro to dojít, aniž by tě cestou někdo zabil, dá se vše zase sebrat. Pokud cestou opět zemřeš, jsou původní duše nenávratně pryč (ale na novém místě úmrtí opět zůstanou ležet duše, které jsi nasbíral, když jsi šel sebrat ty svoje původní...)
        • Jsem právě nikdy nechápal, jak může někdo nasbírat humanity třeba 20 nebo 30, mě vždycky zabili, já měl v jednu chvíli max asi 7...
      • Rhulad
        Quicksave není potřeba, jelikož kde hru vypneš tam taky začneš. V každé oblasti jsou většinou dva bonfires+ občas jeden skrytý, kde můžeš utratil duše, které jsi získal za levely nebo si opravit zbraně nebo si je vylepšit(crafting). Když umřeš ztratíš duše, ale ty duše zůstanou tam, kde jsi umřel. Pokud však umřeš znovu než dojdeš k místu, kde jsou ty duše, tak už je nezískáš.
    • you scared me *13*

tohle jako fakt takhle potkáš ve hře?LOL to nemá chybu *1*
      • x_ander
        Ten princip je spíš v tom, že když něco takového potkáš, tak radši hned zdrhneš :-D
        • Rhulad
          Já měl panickou hrůzu z bazilišků ve stokách. Za prvé jsou hnusní a za druhé tě proklejí a to není vůbec dobré.
          • Malleth
            Bazilišci jsou skvělý. Na první setkání s nima jen tak nezapomenu, stejně jako na prvního Mimica
  • Rhulad
    Copak Jumpe, neříkej, že se za svoje názory stydíš? Proč jinak, by jsi to editoval co? A já myslel, že se tu bavím se zkušeným hráčem *3* Jen jsem tě chtěl prověřít a on všechny ty svoje sraččky smaže. To je mi hrdina
    • x_ander
      Paranoik Rhulad vrací úder!
    • MickeyMutant
      Rád si povídáš sám se sebou?
      • Rhulad
        Jn vypadá to divně teď *3* jak to všechno smazal. Máš recht.
        • Jack1947
          Ty jo, machr Umi mazat prispevky klobouk dolu pred nim! *8* *4*
  • Rhulad
    Kde jinde než na největší zátoce koncentrované blbosti na světě, bych se měl dočíst, že Skyrim má lepší combat než Dark Souls. Navíc to říká Joe, který si nebyl ani schopen v Dark Souls posvítit v temnotě, proto tu hru ani nedohrál. A kdo s ním souhlasí? Největší Skyrim Nerd Jump.
    • Pro mě je Skyrim obrovským zklamáním....
    • uklidni se, skyrim ti umožnuje projít celej dungeon tak že nikoho nezabijes pomocí kouzla uklidnení, nebo mužes zpusobit aby se nepratele zacali mlatit navzajem, nebo si vyvolat silny miniony. V souboji pak muže kriticky uder soupere omracit nebo paralyzovat.
      Takhle komplexní DS není. Skyrim je komplexnejsi i v dalsich oblastech protože to je proste rpg se vsim vsudy. Samozrejme 100+1 clanek od D. vávry porad plati.
      • kennyB
        Problém ve Skyrimu je ten, že s vylepšováním skillů hru zvládáš s čím dál větší zívačkou. To u DS neplatí. Mám rád obě hry, ale DS u mě jednoznačně vede.
      • Rhulad
        Ty souhlasíš s Vávrou a na druhou stranu říkáš, že je to komplexní RPG, to ale popíráš sám sebe. Jseš si toho vědom trolle?
        • Pokud dobře čtu, tak tvrdí, že i když má Skyrim hodně chyb a nedostatků, přesto je v mnoha věcech komplexnější než DS. A co je na tomhle tvrzení k nepochopení? *7*
          • Rhulad
            Joe srovnává Jablka a hrušky. Skyrim můžeš srovnávat s Dragon´s Dogma, kde Skyrim dostává na prdell neskutečným způsobem. Skyrim je tragická herní troska pro lidi co nemají absolutně vkus a takových je tu mraky.
            • Rhulad
              Já mám zmáklou jak módu, tak hry, tak hudbu. Jsem prostě stylař a to se nedá naučit, to člověk musí mít v genech.
            • vlastik.plaminek
              Frankie, on vkus celkem má. Jenom je to ten náckovskej typ, co to každému tlačí a kdo to neakceptuje, je automaticky kok*t.
            • Ano, lidí bez vkusu je fakt hodně, jednomu zrovna odpovídám ;-)
    • .
      • Rhulad
        Jsem rád, že jsi Dark Souls dohrál. Tak můžeme se pobavit nerde. Co tak nějaká otázka na tělo? Co mění DLC v příběhu původní hry?
        • To je zajimava otazka, napr. pro hrace PC, kteri tu hru meli automaticky s DLC ;)).
        • Rhulad
          Poradím ti. Jedná se asi o nejvyznanější scénku z původní hry
  • dark souls byl opačný extrém, hra ktera házela klacky pod nohy, tvurci meli patrne nejakou sadistickou úchylkou a vyzivali se v mučení hrace.
    Imo mnohem lepší je Skyrim protože nabízí skvelej stealth systém, kterej v DS není, alchymii, skvelou strelbu z luku (v DS mizerná), vybornej system skillu a celkove lepsí atmosferu. Jasne, obtížnost není tak vysoka ale nejem masochista a nemusím si nic dokazovat *6*
    • TheGGG
      haha skyrim je brak a totální parodie na fantasy (skoro jako hry od blizzardu). S nudným příběhem a questy. Přesně pro lidi jako ty.
    • Malleth
      Co se real-time soubojů tělo na tělo týče, Dark Souls nemaj v RPG žánru konkurenci. Lukostřelba je v TES skvělá už od Oblivionu, ale zatím nejlíp udělaná je asi v Dragons Dogma. I magie má v DD koule
      • taky stealth je vymakanej, imo lepsí nez v splinter cell serii nebo i v hitmanovi (tam je jinej).
    • Nejde porovnávat... Skyrim je skvělej protože dokáže zabavit velkou část populace hráčů. A v tom je jeho obrovská síla. Ale tím pádem přišel o jakoukoliv hloubku, protože vše musí zredukovat na co nejjednodušší systém.

Dark souls je pak přesný opak. Autoři většinu hráčů skopnou ze skály. A těm zbylým ještě řeknou, že se budou muset hodně snažit aby se na té skále udrželi. ;-)
    • lol, tomu sám nevěříš :) no a ten combat ve skyrimu, ale co, to nestojí za řeč... nesrovnával bych to, ty hry jsou neporovnatelné - a teď to nemyslím nějak pejorativně vůči skyrimu
      • ja treba rad dungeony delam ve stealthu a strilim ze zalohy, zbiram ingredience a davam si na sipy ruzne jedy. Tohle mi DS nenabízí. Jasne pokud bych byl mlátička v tezkem brnení tak je DS asi lepší.
        • .
          • Je to o skillu...dohrál sem to na lvl 1 komplet i s DLC a že by se to "hrálo těžkopádně" sem dojem neměl..jedna věc je jak to hraje člověk co to xx dohrál a člověk co se s tím pral a dohrál to a pak uložil. Tak jisto jsem to dohrál na spoustu jiných způsobů light/mediu/heavy roll, s parry,bez parry, se stítem atd. atd. prostě to chtělo sklil. A ten šel získat jen neustálým opakováním a učením se..
            • Rhulad
              Co si čekal nerde? že za sraččky, co tu meleš dostaneš plusy? PS. Stále čekám na odpověd *3*
            • .
            • Rhulad
              Hele jumpííku nerdíku, co tak odpověď na slušně položenou otázku nahoře. Jen tak pro zajímavost, co se ti nelíbí na craftingu u DS?
            • .
            • No co ti na to mám napsat...tak tam měl bejt jako time rewind? nebo button mashing event.? Nechápu...evidentně DS nebyla pro cvičenou opici..ale pro hráče kteří byly ochotní se do ní ponořit, sledovat jak co na ně působí a jak působí na okolí a z toho vyvozovat fakta (jakože např. na Finálního bosse působí ta zbraň lépe než jiná, že backstab nebo parry je účinější s jistou zbraní a neefektivní s jinou atd.). Podání a provedení my příjde naprosto v pohodě...Hru jsem i dohrál bez jediné smrti, protože jsem prostě milionkrát chcípl (ale co sem měl dělat? vracet čas nebo loadovat? to je snad imho ještě tupější)...A pak by se dalo hovořit o MP kde si prostě musel znát typy zbraní atd. pokud so zrovna nechtěl jen BS fishit ale trochu si užít pořádné pvp.
            • .
  • Jednicku jsem dohral 20x bez pomoci!!! Beta je pro mne strasne lehka.. Kdyz to clovek umi jako ja , tak pak nema skoro uz co hrat:-( Skilled player
  • BookerDeWitt
    Bohužel, beta mě dosti zklamala, protože onen "hardcore" systém je zde vyvolán tak nějak uměle a bez pravidel, kdy hra se snaží házet klacky pod nohy jak jen to jde, jen proto, aby hráč nabyl dojmu, že hraje Dark Souls. Skvělý pocit z každého boje vymizel, jelikož nepřátelé nepatrně podvádí a jejich laťka je nastavena, očividně schválně, o něco výš a vždy má nad vámi navrh, takže onen dokonalý soubojový systém z jedničky, byste zde hledali marně. Doufám, že se ještě toho hodně změní a tvůrci vyslyší fanoušky, jinak je zde zaděláno na pěknej pr*ser...

První Dark Souls jsem dohrál již 11x a vždy sám, bez cizí pomoci (skoro 1000 hodin herní doby), takže s řečma o tom, jak jsem tuhle hru nikdy nehrál nebo že nevím jak jí hrát, na mě nechoďte.
    • frag.ment
      Takže kdyby jsi to hrál 8 hodin denně, tak jsi tam strávil 125 dní. No to asi není moc normální :-D Já pořád přemýšlím, jestli si DS pořídít, protže mi to spíš připadá jako mučení než zábava. Asi to není hra pro mě, když se chci po práci jen odreagovat a trochu se pobavit.. Na druhou stranu mě to celkem láká tou atmosférou, takže furt nevím no..
      • BookerDeWitt
        Normální by to nebylo, kdybych to hrál opravdu denně 8 hodin, ale to jsem samozřejmě nedělal :D DS hraji cca 2 roky. Mezitím byly období, kdy jsem ke hře ani nepřičichl, ale když zrovna nebylo co hrát, nebo bylo, ale nebavilo mě to, tak jsem se k DS vždycky rád vracel a to hlavně kvůli těm soubojům, protože mě bavily ze všech RPGčkových her, co jsem dosud zkoušel, nejvíce. Kolikrát jsem prostě neřešil ani postup hrou a jen tak si chodil po světě a bojoval s nepřáteli pořád dokola. Hlavně bossové Ornstein se Smoughem a Great Grey Wolf Sif jsou pro mě legendární a hlavní dva důvody, proč jsem hru dohrál už nesčetněkrát.

Jinak mezi námi, já jsem ten typ co nehledá moc výzvy či mastí skilly. Mám rád převážně střílečky nebo adventury s kvalitním příběhem, které toho moc od tebe nevyžadují, ale taky nejsou zbytečně tupé, nehrajou se samy a nelze je dohrát na jedno posezení. Zkrátka zlatý střed. U Dark Souls jsem taky váhal, ale strašně mě lákalo to kouzlo průzkumu a strachu, co mě čeká za rohem a po prvním dohrání jsem jen tak seděl u titulků a přemýšlel nad tím vším, co jsem s hrou zažil a kolik zábavy za to počáteční utrpení mi poskytla. Jakmile se do hry vžiješ a naučíš se její mechaniky, tak všechno ostatní co jsi kdy zkoušel ti rázem přijde jako brak, odpad nebo přinejlepším průměr. O hře bych mohl básnit klidně až do nového roku a stejně by ti to nejspíš nic neřeklo, protože ten pocit při hraní se nedá popsat, ten se musí zažít na vlastní kůži a dle mého názoru, čím víc u hry "trpíš", tím víc tě ta hra baví, jelikož ono utrpení ti nepřináší ona hra ze svých špatně zkoncipovaných mechanik, ale ze tvé vlastní blbosti, z špatně provedeného pohybu nebo prostě jen pomalé reakce. Ve finále hra není ani tolik těžká, jak mnozí vytrubují do světa, ona si tě jen ze začátku vyškolí a donutí tě respektovat její pravidla a jakmile se začneš pohybovat opatrně, držet před sebou štít a nepouštět se bezhlavě do soubojů, tak začnou být souboje epické a rázem si je zamiluješ i když třeba budeš pořád sem tam umírat, a upřímně, lepší soubojový systém jsem v životě neviděl/nezkoušel.

Pokud tě už nebaví ty pořád stejně používané herní koncepty a hledáš hru co je hrou, u které budeš hltat každý pixelový kout, tak neváhej ani na chvíli. RPG není můj šálek kávy, vzhledem k času co mi zbývá ke hraní, ale společně se Zaklínačem se mi tohle RPG jeví jako to nejlepší, co ti herní průmysl může nabídnout a jako jedno z mála RPG, co dokáže k sobě jako magnet přitáhnout i hrače, co jinak k tomuhle žánru moc netíhnou.
    • Skoro 1000 hodin. Slusnej vykon *5*
      Ja mam v Diablu 3 uz 750 hod. Asi sem to prehnal...
    • Keyz
      Uměle hnanou obtížnost fakt nemusím. Škoda. I když v minulém díle NPC bojovaly jako hráč a šlo se naučit triky jak některé lehce zabít, tak stejně to bylo těžký a někdy až nudný jak to bylo pořád dokola (město někde v bažinách nebo kde to bylo).

Hlavní bude ovládání. Tedy systém ovládání a ne na čem to kdo bude hrát. Jestli tam zase bude nutnost něco zaměřit aby šlo seknout tak to je opět další obtížnost navíc. V TES netřeba zaměřovat to samé v dalších hrách z pohledně třetí osoby.
  • Tak to má být!! žádné zjednodušování!!
  • Presiel som to s postavou na leveli 1 vratane DLC. Four kinga som mlatil 10 hodin akurat a posledny DLC boss sa nedal prejst...inak ako hardcore hrac Demon Souls 3 platinove trofeje a Dark Souls platina tyzden po vydani ma pokracovanie napodiv nechava chladnym...daco tomu chyba...skor pevne dufam vto Demon Souls 2 co sa uz sepka dlho....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit