Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • jako naprosto zapřísáhlý anti-konzolista přemýšlím po přečtení recenze o jediném: půjdu si pro Xbox nebo PS3, safra... job well done
    • PS3 rozhodne. Pokud hrajes primarne na PC tak si na PS3 alespon muzes zahrat tituly ktere na PC nejsou a nebudou. Narozdil od Xboxu ktery si vzal za ukol znicit vsechny puvodem PC hry portem na konzoli a zpatky.
    • Jestli chces konzoli porizovat kvuli Dark Souls, tak radim PS3. Kdyz ji dohrajes, muzes pak dat i prvni dil, kterej na X360 neni *3*
      • Malleth
        To rozhodně. Byla by velká škoda Demons Souls vynechat.
  • predvčerom som urobil z Dark Souls platinu, herný čas 190 hodín a to som si prvýkrat hru vychutnal a potom išiel už iba cielene po platine...

    Ak hráč neurobí ani jeden velký kiks, treba hru prejst 3 krát....Najkrajšia recenzia na Dark Souls a i najprofesionálnejšia akú som čítal....

    Aleš sledujem tvoje články už si dlho a si skrátka šéf....best quality!!!

    Všetky ostatné hry mi teraz pripadajú chudobné a lahučké, mal som na poličke Uncharted 3 a ani som ho nezapol, kým so nedohral Dark Souls a velmi rád sa k nemu ešte vrátim vdaka famóznemu systému online bojov....

    Tak do Dark Spiritenia :-)
    • můžu nějak uklidnit znepřátelené npc ? konkretně blacksmitha do kteryho sem omylem seknul ,ted se mě pokaždý snaží namlátit ,jenže od něj potřebuju udělat Divine weapon ktera de prej delat jen u něj ,tak nevim ,doufam že tenhle typ zbraně nebudu potřebovat na finalniho bose to bych asi brečel
      • Ano, můžeš se vykoupit. Ale stojí to duše a čím máš větší level tím platíš více. Musíš navštívit postavu se objeví ve věži zvonice, poté co zazvoníš prvním zvonem.
      • Cudujem sa, ze tu viaceri pisete, ze sa uz udobrit nedaju, lebo to nie je pravda. Musis ist hore na kostol za tym ciernym klerikom NPC a poziadat o retribution. Je to sice dost drahe, ale tym sa vsetky tvoje hriechy vymazu a zacinas s cistym stitom. V najnovsom patchi by to vraj uz malo byt podstatne lacnejsie.
      • nie neda sa to....mne sa to stali pri troch dolezitych NPC v prvej hre, pri druhej som si uz dal mega pozor nato....stači maly sek a už vas budu chciet hned zabit,,,,,Divine weapon potrebuješ iba na platinu, nie na postup v hre...hra ide dohrat samozrejme bez toho, i keby si vyzabijal všetkých v celom Dark Souls :-)

        Ales mal na mysli, že sa dajú udobrit NPC, u ktorých clovek zrusi Covenantstvo....akonhle niekoho clovek napadne, už ostava iba ho dokončit a pobrat co z neho vypadne
  • MickeyMutant
    Nic proti recenzi, jen pár poznámek k češtině: ---zmasakrovanou skořápku… (Zmasakrované skořápky /více lidí/ ano, jedna ještě není dostatečný masakr.)
    ---Dark Souls je především o učení… Dark Souls není edutainment, takže není především o učení.
    ---O to silněji působí drtivá atmosféra… O co?
    ---míra vaší paranoii… míra vaší paranoie
    ---bosové… bossové
    ---který sebou tahá v tlamě meč… který s sebou tahá v tlamě meč
    ---Bojoval jsem s monstry, která bych nevěřil, že mi někdo může postavit do cesty. (Bojoval jsem s monstry, o kterých bych nevěřil, že mi někdo může postavit do cesty.)
    ---Hru, u níž několik málo technických bugů odpustíte… (Hru, které několik málo technických bugů odpustíte. /Hru, u níž několik málo technických bugů rádi přehlédnete./)
    ---Můžete být válečným mágem, který umí obé. Co obé?
    Taky bych doporučil věnovat víc pozornosti čárkám v souvětích, ale to už není tak podstatné. Celé to prosím smažte, až si to Aleš přečte a opraví (nebo neopraví), co se mu bude zdát rozumné.
    • nečetl jsem to až tak pozorně, ale pokud tam má autor článku takové chyby, měl by se fakt hodně stydět. Tenhle web a články na něm jsou fakt dobré a nečekal bych tu tedy tolik hrubek...

      a pro diskutující: pamatujte si, že kritizovat pravopis členů fora není dobré, ale poukázat na hrubky v článku je naopak přínosné. aspoň se na to příště autor více podívá a jazykově citlivější lidé si příště počtou bez mrazení v zádech. *1*
      • Hloupost, od herniho recenzenta ocekavam skvelou znalost her a dobre vyjadrovani. Nikoli gramatiky. Od gramatiky tu jsou korektori. Jenze korektor je drahy a vy byste ho urcite platáůit nechteli, at ve vetsim mnozstvi otravnejsich reklam, nebo formou placenych clanku. Jste zparchanteli, chteli byste nejvyssi kvalitu temer za nic. A nebo naopak, nabidnete redakci korektorske sluzby zdarma, urcite je radi uvitaji. Obavam se, ze vy chcete zdarma jen konzumovat, pracovat uz ne.
        • obávám se, že už dlouho jsem nečetl takový nesmysl.. recenzent též musí znát český jazyk stejně jako např. novinář.

          Právě naopak! Již delší dobu uvažuju o tom, že bych tento web finančně podpořil. Líbí se mi a podle mě za to stojí. Bohužel forma příspěvků, kterou jsem našel, mi moc nevyhovuje. Spíše bych bral jen číslo účtu a toť vše. Sám bych peníze zaslal přes e-banking.
        • Dobre vyjadrovani = znalost ceskeho pravopisu, alespon podle meho nazoru. Ja byt novinarem, tak se budu klepat abych ve clanku nemel ani jednu chybu.
          • Dobre vyjadrovani je umeni vec dobre a poutave popsat (jedno zda pisemne nebo ustne), mit dobrou stylistiku. Gramatika je technicka zalezitost a od ni tu jsou korektori.
  • Že vás to baví tady plýtvat energii a čas nad nějakýma číslíčky...Tu hru si asi nezahraji (Pcčkář)... A fakt mi je u mého ctěného pozadí kolik to dostalo. Hlavní je imprese recenzujícího, který jí má se značnou dávku střízlivosti přeformovat pro běžného člověka, což se podle mne povedlo . Naopak žasnu jací volové se tu najdou, kteří nutně potřebují verbálně ukojit svůj nesouhlas. Trol.diskuzni se začíná stávat novým expertem Games.cz
    • Trol.diskuzni
      Děkuji, doufám, že mi redaktoři games.cz umožní si dát žlutý text za svůj nick... *4*

      Něco jako "vedoucí expertní oponentury" by nemuselo být špatné *5*
      • USER47
        Expertní oponentura? Heh.
      • Ringwraith
        Oponentuješ špatným věcem. Jsou tu lepší cíle něž Dark Souls.
        • Trol.diskuzni
          Já neoponentuju Dark Souls... Pokud vím, neřekl jsem o té hře nic špatného.

          Opakuju, že se na této diskuzi bavím v kontextu... Pro naprosté pochopení - Dark souls jako hru neznám, nehrál jsem ji a je možné, že si 10 zaslouží. Jen je vtipné, že amigo Smutný včera velmi důvtipně zlehčoval mé názory o "předesítkovanosti" na games a hle, za pár hodin zde máme od pana další desítku *5*

          Jo člověče, to jsou někdy náhody tady, až to vyvrací zákony matematické statistiky... *3*
  • xH4wK
    Tak tato hra je za posledne asi 2 roky prva ktora ma uplne dostala (dalsia hra na to bola Demons Souls ktoru som uz z principu musel hrat po prejdeni Dark Souls ;))
    Hram hry asi nejakych 13-14 rokov a toto je krasny priklad hry ktora je takmer dokonala
    Spolieha sa na skusenosti hraca, nepodsuva navody a cesty kam ist, nadhera spociva taktiez v tom, ze clovek si musi vybojovat svoje aby nakoniec bossa zabil a cen pocit zadostucinenia po tom je krasny, krasny ako v hrach pred rokmi.
    Tento masterpiece zostane v mojej pameti este na velmi dlhu dobu a mozem len Dakovat ludom co na tom pracovali, 'throwing money on my screen', ocakavam dalsiu hru podobnu Demons souls a Dark souls aby som mohol vyuzit svoj cas na nieco tak uzasne. ;)
  • Mam Demon souls a obe hry dark souls a nic lepsiho uz ani mezi hrami neznam,neskutecne a s nadcenim pekne pomaloucku sekam mecem a prolizam kazdy kout v tehle neuveritelne dech berouci krajine,pred mesicem jsem ziskal posledni platinovou trofej a porad nemam dost a znovu se poustim do temneho sveta plnych nastrach a objevovani,napadlo mne co kdyz z cely nepustim Lautrece of Carima......tak strazkyne ohne u firelink schrine bude zit......
  • Tady lituji, že nemám konzoli. Je velmi málo her, ze kterých mám takový pocit.
    • A co ti brání si konzoli pořídit?
      • Finanční stránka.
  • Zdravim, tak konecne tu vidim zasluzenu 10ku. V recenzii je pisane prakticky vsetko, co potrebujete vediet, aby ste si o hre urobili aky taky obraz. Herny styl mi dost pripominal Blade of Darkness (samozrejme bez specialnych uderov), na co som cakal skoro 10 rokov! Velkym bonusom tejto hry je aj kopa tajnych miest a lokacii, na ktore sa mozete dostat pouzitim vlastnej vsimavosti a systemom pokus-omyl (napr. vranie hniezdo na zaciatku).


    PS: Len mala poznamka. Po smrti hraca alebo pouziti 'bonfire' (to je ten taborak) sa vam respavnu "len" bezny nepriatelia, nie vsak bossovia a minibossovia (co samozrejme velmi uvitate).
  • Může mi tu prosím někdo vysvětlit proč jsou všichni tak nadržený na Diablo ?! Nechcu tu vyvolávat flame nebo tak něco, tohle by mě ale vážně zajímalo. Dohrál jsem obě, dvojku 2x jednou bez datadisku, po druhý s ním. Bavilo to, ale né tak, že bych to musel hrát několiksetkrát jako jiní. U mě tohle všechno obstaraly Fallouty, není rok kdy bych aspoň jeden nedohrál znova ať jedničku, dvojku nb teď NV je tím pánem. Předem děkuji za vysvětlení..
    • ZvacA
      Mě osobně Diablo minulo velikým obloukem, ovšem nezpochybňuju kvalitu obou předchozích her a zvlášť jejich vliv na hráče, kteří tomuto titulu podlehli ( v tom dobrém samozřejmě ) a kteří jsou ochotni mu věnovat čas i po tolika letech stále dokola s velikým nadšením. Nicméně, dovolím si tvrdit, že je v tom i jistá dávka nostalgie a každá nově ohlášená hra se stejným jménem, u které člověk blbnul za mlada nebo se stala jeho oblíbeným titulem, který mu prostě přirostl k srdci, většinou vyvolá nadšené ohlasy a nadějná očekávání. Podle mě někteří vidí " nadrženost na Diablo " moc černě, je to jen logický stav lidí, kteří se těší na pokračování jejich oblíbené hry ( otázka, jak to dopadne je samozřejmě věc jiná ), ovšem nic v tom zákeřnýho, přehnanýho a podobně nehledat. Konekonců, sám si naznačil, že kdyby se znovu mělo něco objevit v rámci Falloutu, budeš nejspíš učůranej z toho podobně, takže co je na tom nepochopitelnýho?
      • jde spíš o to, že ve fallout se dali problémy řešit několika způsoby, spousta postav, dialogů, velkej otevřenej svět atp... oproti Diablu, kde jsi všechno řešil levým tlačítkem myši.. v D2 s mi líbí příběh, atmosféra a určitě generický prostředí a % drop.. ale porád mi tam něco chybí a 11let nemůžu přijít na to co, tak jsem doufal, že mi to tu někdo osvětlí *4* myslim, že "M" to řekl pěkně, ale tohle jsem zažil u WoWka u Diabla mě to nějak minulo asi.. *2* no nic dík za vaše názory.. bohužel mě to asi taky nemine a Diablo 3 si též pořídím *1*
        • Podle me je Diablo skoro neco jako Doom 1&2, nebo Serious Sam. Utoci na nizky pudy hrace, kosit, kosit, kosit, do zblbnuti a jeste navic kosit a kosit,... (k tomu spetka poutavy atmosfery). Coz rada lidi se tomu rada podda a nekteri se stanou i zavislaky. Nic vic bych za tim nehledal *3*
    • sberatelska vasen - sestavit set a mit zbran ke svemu buildu, vlastne tvorba celeho buildu je zabava, kdy pilujes postavu podle svych predstav a kolikrat holt i kvuli tomu zacnes uplne od zacatku jelikoz D2 postrada respec bodu. Ta radost, kdy ti padne konecne item co ma zatracene malou sanci na drop. Jednou me synovec vzbudil ve dve v noci, ze mu padl rare dagger (LA2) s percentualni sanci ani ne procento. Chlapec misto koure dostal pochvalu a ja do rana radosti neusnul *2* (odbocil jsem jen pro priklad)
    • 1000 lidi 1000 chuti diablo= nejlepsi hratelnost nekolik moznosti jak kosit mrdky za kazdou postavu paradni atmosfera a radost z padleho unikatku :) porad popdpora od blizzardu i kdyz je hra stara 3 obtiznosti randomovy spawn mrdek s ruznymi schopnostmi cili clovek nehraje porad to same je rozdil obtiznost normal nightmare a hell :) Fallouty mam rad vsechny i ty nove v fps ale diablo ma jine kouzlo :) a 3ka verim ze bude jeste lepsi nez 2ka .) ale jak rikam 1000 lidi 1000 chuti nekomu se to libi nekomu ne ale to je kazdeho vec
    • Vsichni ne, jsou lidi, ktery Diablo 3 vubec nezajima, protoze jednicka a dvojka jim pripadala jako ztrata casu, pobihat generickejma urovnema, a klikat mysi jako blazen. *3*
    • Malleth
      Tak Diablo bude hlavně super v tom, že Blizzardi vymakají design jako takový. Jejich hry jsou navíc velice dobře polishované a návykové. Nicméňe i tak je plno her na které se těším víc. Například Last Guardian, MGS:Rising, Risen 2
    • Ringwraith
      Protože lidi jsou hotoví z Diabla 2. Ano, je to dobrá hra, ale v té hotovosti hrají i jiné faktory. Jako třeba, že lidi v té době nic jiného nehráli atd.

      No a když po letech vychází Diablo 3, tak je to jako návrat mesiáše. A víš co, Blizzard má pověst té firmy, co dělá vše dobře a blablabla.

      Takže jo, Diablo 3 bude dobrý, ale hype a zcákaní fanoušci to přehání....
      • Jde hlavně o multiplayer. I dnes pokud někdo chodíte na lan party, tak je COOP diabla v podstatě nepřekonaný. Možná se světlou výjimkou borderlands, ale to je zas natolik odlišné, že spustě lidem nesedne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit