Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nebolo by to o nič iné, ako ked som s Vietnamom nakopaval zadky europanom. Alebo ked som ako Byzantska ríša zjednotil europu pod svojou kohortou a kolonizoval ameriku.

To že to nieje historický správne nieje nevyhnutné. Tak isto mohla pokroková civilizácia vzniknuť v amerike ako aj v europe. To prečo tomu tak bolo v europe a nie v amerike je niečo ako náhoda, amerika na to nemá žiadne negatívne predpoklady. A npr dôvod prečo májovia zanikli je dodnes záhadou i ked na tom boli technologicky velmi dobre. A tak isto mohla v 15 storočí čína dobyť celý svet, kedže mala daleko najväčšiu flotilu sveta s ktorou dovázala divoku zver z afriky. Ale jeden trhli eunuch sa z ničoho nič rozhodol ju spáliť a nevystrčiť nos z domu i ked onoho času jej nemalo čo konkurovať a europanom by aspon na mori poriadne zavarili a totalne im nou zničili všetok obchod. Ale nestalo sa to, lebo jedno rozhodnutie ktorý sa v dejnach udialy miliony.

Historia mohla vypadat uplne inak, ak sa hra bude držať len jedeho scenaru ktory sa realne odohral. Totálne by ma prestala baviť
  • To je zajímavý alternativně-historický prvek. Ale pokud by to chtěli dotáhnout do konce, museli by s nedodržením realistických počátečních podmínek zahrnout i úplně uhozené varianty, jako že v patnáctém století připlují Indiáni přes Atlantik nakopat evropské zadky. K tomu by konec konců stačily i mnohem menší zásahy, než totální změna geografie kontinentu. Butterfly effect je mrcha. Navíc právě geografie je hlavní důvod, proč vůbec lidé do Ameriky mohli dojít, a proč tam byli izolovaní. Taky by tam nemusel být nikdo, nebýt specifického vývoje Beringovy úžiny.
    Z těchto důvodů, jakkoliv to Paradox zaonačí, zřejmě nepůjde o moji oblíbenou kratochvíli.
  • Zayl
    Ne. To té hře opravdu nechybí.

Pissfilter grafika a 9/10 Rome II ti musí stačit.
  • te hre chybí privetivejší uzivatelske rozhraní, privetivejsí grafika (ne ty studene barvy kde si človek pripada jak kdyby listoval v atlasu) a možna jednodušší gameplay. Takhle to zustane jen hrou pro vyhraneny okruh lidí a ostatni neoslovi ( a to jsem fanoušek podobneho typu her)
  • smejki
    jo, snad krom balancu některých detailů (údržba "objevitelských" armád a tedy jejich schopnost přežít) je EU4 výtečná a lepší než předešlé díly. Moc se mi líbí ten přístup, že veškeré koncepty, které do EU3 přinesly až datadisky, jsou v EU4 už v základu, takže DLC budou přinášet jen skutečně nové věci.
  • smejki
    Bože, to je geniální! Na objevování Ameriky mě vždycky štvalo, že ji už znám. Tím například Civilizace netrpí a moc jsem si přál tenhle prvek objevitelství v EU mít.
    Trochu se bojím úprav technologického vývoje domorodců. Ale pokud se to pojme třeba stylem "pomáhám kolonistům přežít -> mám výtečné diplomatické vztahy -> jsem chráněn proti útoku nepřátelských impérií nebo impérií přátelících se s znepřátelenými domorodci -> westernizace a tím pádem rychlejší rozvoj", tak to bude akurátní a podle regulí systému. Věřím Paradoxům, že to nezvořou.
  • No, jelikož se blíží zimní výprodej, možná otevřu peněženku dříve :D , a nejen u Europy, jinak, u Crusader Kings II myslím nebyly všechny DLC v kupě, ale ruku do ohně bych za to nedal. Počítal jsem je z nějakého seznamu a srovnával pak na Steamu.
  • Přesně, EU IV mě hodně nadchla, ale počkam si tak rok na speciální edici s hodně DLC a pak do toho půjdu :) .
  • Europa Universalis IV mě nadchla. Vypadá to, že bolístky předchozích dílu byly zažehnány. Ale počkám si na nějakou edici. Krom toho, chce to taky pořádnou fůru času :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit