Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Eso_Rimmer
    Doufám, že mají místo pro nejlepšího pilota vesmírného sboru. *5*
    • https://www.youtube.com/watch?v=0AD28zugbHU Red Dwarf,nezapomenutelná klasika *1*
    • Kinet1c
      Pre neho maju, pre teba nie.
    • nightborne
      To je frajer!
    • Sr_Lobo
      Tak hlavne, aby bylo dost mista na skladovani ty ohromny haldy uzenacu *15*
      • A nebo květináčů?
  • pred mesicem sem to skoro koupil za 40 euro, dnes by mne drblo, ze musim dat dalsich 30 eur... ale timhle pristupem si tu hru nekoupim nikdy, nechci skoncit v tom ze ze mne vytahaj 100eur jen aby tam bylo co hrat...
  • Tak tohle Brabac trosku prehvizdnul, nam suporterum to mel dat rekneme za 15 ojro a rekl bych, fajn, zde to mas. Ale 30 je fakt moc uz jen z principu, ze jsem uz platil 60 a ani mi nenabizi se po ty planete projit, ale musim ridit nakej zatracenej vozejk. Takze do toho asi nejdu...
    • No i na ofiko foru se strhla debata o cene, ale jak chces oponovat reakci, ze 40 liber je pro brita [ a Frontier je britska firma] 8 piv, nebo ostrihani pul hlavy u kadernika :D
      • 40 liber je dost i pro Brity.. Tyhle silný řeči jsou běžné i na českých forech. Jenže až se tihle siláci začnou starat o svou rodinu, budou se koukat na každý peníz a 40 liber najednou bude příliš za nějaký update do v podstatě jen enginu hry.
        • tak se starej o rodinu a nehraj...to sou zase kecy....jaky si to udelas takovy to mas..jakoby někdo nekoho nutil zakládat rodinu a naopak.
    • Ale kdyz si to koupis tak dostanes s datadiskem i puvodni hru. Pokud zavolas hned dostanes Cobru MK4 ktera je sice podobna jako Cobra MK3 ale ma Hardpoint navic! A k tomu jako bonus dostanes take tuto praktickou zalezitost pro uklid po tvych chlupatych milaccich! https://www.youtube.com/watch?v=jlSF0dtDRD8

A TO SE VYPLATI!
      • Eso_Rimmer
        A když zavoláš do pěti minut, dostaneš vše ještě jednou zcela zdarma.
        • Tilwaen
          Ale Horste, to není možné!
  • Týjo. Betaverze a už bude mít datáč.
  • Hanzales
    Jsem měl strach, že mé rozhořčení nebude pochopeno. A to jsem kupoval ED až teď v akci na Steamu. No koukám, že naopak nemám skoro co bych dodal, snad jen že bych ještě pochopil, kdyby nový ED stál plnou a ti co mají "standard" by připlatili těch 15-20 liber (backeři 10-15), ale takhle je z toho fakt drahá sranda na to co to nabízí :/ Vůbec tenhle jejich tah nechápu. Obvzláště k těm backerům, nebo těm co si koupili plnou za plnou (bez slevy) a teď aby platili znova to samé, se slevou směšnou.
    • Mám dojem že backeři dostanou hru zadarmo. Nebo alespoň někteří.
      • walltar
        Jo ti co dali na 70 nebo 80 liber... máme už v základu ten lifetime pack.
  • Platit za něco co mělo být v základní hře a to ještě plnou cenu, mi příjde nemorální. Pro mě osobně je Elite velkým zklamáním. Toto je jen update, žádný datadisk, který jen dodělává velmi nedodělanou hru. Navíc se bude dát přistávat jen na "mrtvých" planetách, takže to bude zase neúplné.

Nebudu dávat za hru 2500 Kč, nebo na kolik to dohromady vyjde. Už jsem si koupil záladní hru a toto mělo být v ceně. *7*

Ještě že tu bude No Man's Sky, který strčí hravě Elite do kapsy.
    • spoock
      Jop a všechno to, co si v Elite těžce nakoupíš v datáčích bude v SC jako základní hra :D
      • za pet let, v te době bude Elite na Steamu v akci se vsema DLC za 9.99
        • ano a za 5let bakeri SC do toho nedaji 20k ale 30k za arty
    • Toto v zakladni hre nikdy byt nemelo. Od zacatku Frontier tvrdil a jasne deklaroval, ze planetary landing bude pozdeji v placene expanzi. Stejne tak bylo receno, ze vsechny expanze budou placene, nikoliv zadarmo.
      • Takové zprávy jsem jedinkrát nezaznamenal. Ani na games o tom neřekli ani slovo. Dolož to, že to bylo dostatečně jasně řečeno. Děkuju.

Když teda nebudu mít ten datadisk, nebudu moci přistát na planetě? Jak to vůbec bude fungovat? Nikdy jsem neviděl takto nemorální DLC, které vyjímá zcela základní vlastnost hry, tak nevím, jak to bude fungovat. To mi prostě při snaze přistát na planetu bude svítit nápis, ať si to jdu koupit, či co?
        • Bylo to receno uz v Kickstarterove kampani a pote ruzne v prubehu casu zopakovano (forum, newslettery, Q&A, a tak podobne, jiste se da googlem dohledat). Kickstarter zde: https://www.kickstarter.com/projects/1461411552/elite-dangerous/description

Jinak presne tak - nebudes-li mit expansion nebo presneji spise season jak to nazyvaji (protoze to neni jen jednorazovy update, ale i dalsi v prubehu roku), nebudes moci pristavat na planetach a skoncis maximalne tak na orbite, podle vseho. Nebo to proste bude stejne jako doposud, ze to to blizko k planete nepusti. Tak ci tak, ten expansion/season neni skutecne zrovna z nejlacinejsich, ale me osobne to v pomeru cena/hodin_zabavy prislo v pohode. Jsou i v tomto pomeru horsi DLC ci expanze. :)
          • Díky.

Počkám si na No Man's Sky.
            • no... jen aby to nebylo pro tebe take zklamani.. ;) precijenom generovani stejneho porad dokola s lehce obmenenyma parametrama a jeste v takovych barvickach.. rekl bych ze noman je vetsi neznama nez elite.. navic to co bude v noman a sc bude v elite.. takze ehm.. gl
        • Bylo to primo na jejich strankach a bylo to i v popisu produktu, ktery tam meli vedeny jako expansion. Po case ho stahli, uz nevim duvod.
    • Mimochodem, Elite je sotva nějaký extra simulátor. Zkuste si zahrát skutečný simulátor. Přesouvání energie mezi třema systémama a nutnost "dávat trochu bacha" ještě ze hry nedělá simulátor.

Ta hra je prostě mimo a platební model ukazuje, že jde naprosto špatnou cestou a že se jen snaží vysát co nejvíce peněz to půjde.

Pro mě osobně je favoritem No Man's Sky. Tam přesně vím, co dostanu a nebudu potřebovat poslouchat sliby. Např. já od Brabena neslyšel předem, že by updaty byly placené a že hra jinak bude stále tvrdě nedodělaná, dokud si nezaplatíte naprosto šílené peníze.

Lituju, že jsem to kdy koupil. Vyhozené peníze... *7*
  • jakubc
    A to jako fakt? Koupím si Elite: Dangerous za velký prachy a pak si musím koupit ještě datadisk (+ loď zdarma) za 30 liber, kdežto nováček může mít základní hru i datadisk za 40 liber? To se mi nějak nezdá, i když to z jejich shopu taky tak chápu...
    • 68 euro za datadisk s pristupem do bety a 50 Euro za samotny datadisk? 175 Euro za season pass? Jako bonus abychom nebreceli ze nas chce nekdo znasilnit nasi penezenku dostaneme Cobru s jednim hardpointem navic?
      To zacal Braben snupat tu samou vec co kluci v EA?
    • Presne tak to je, ale musis brat v potaz, ze ty uz muzes rok hrat (do vydani Horizons), kdezto novacek si bude muset pockat...
      • jakubc
        Teď na to koukám, ten lifetime season pass za 130 liber... No, nebude to levná sranda. :-D

Uvažoval jsem o tom, ale nakonec dostal přednost X: Rebirth, tak možná až mě omrzí ten...
        • walltar
          No a vem si to že tohle je přistávání jen na planetách bez atmosféry a nebudeš mít možnost chodit po svých ... To máš další dva datadisky.
          • 1 - neni to datadisk
            2 - nikdo poradne nevi co v tech dalsich dlc ktere v seasson passu Horizons budou.. bude..
            • Obavam se, ze planety s atmosferou nebudou drive jak za dva roky. Podle vseho z kusych naznaku dalsi season/expansion bude chozeni po svych (FPS) s vecmi s tim spojenych (stanice, NPC, atd.), takze zminovane planety bych cekal az za rok dalsi. Ale uvidime...
            • Ja to myslel obecne, co ma Braben v planu. řekl ze zatím nemaji v planu davat do hry planety s atmosférou, protože chce aby vypadaly realisticky, měli vegataci, zvířata a zabydleni..a ze to da hodne práce. A není zatím jediny důvod mu to neverit.
            • walltar
              Tak je to sezóna... to samý jen se to jinak menuje. Prostě je to rozšíření ke hře.

Ale to že v týhle sezóně nebudou planety s atmosférou bylo potvrzeno na fórech.

Celkem rozšířené info, který by takoví experti na hru měli znát ne? Když už ho ví i ten idi*t kterej o ničem nic neví. *3*
          • No ved to je nieco ako Star Citizen.
            Aj ked tam sa za 35$ mozes prechadzat akurat tak po hangare a lietat v 2och mapkach
            (s vidinou megaepickej hry ktovie kedy, lebo stale nejak nestihaju stanovene terminy) :)
            • po vydani Horizons Elite hotova hra bude, ona byla uz ted. Bude nabízet presne to same, dokonce i vic nez jeji predchudci. A o to myslim od samého zacatku slo. Další updaty a DLC uz budou navíc.
              SC nemá skoro nic, jen plno planu a zatím skutek utek. Navíc když by jsme se uzce zamerily zjistime ze SC a Elite jsou dve hodne odlisne hry a teoreticky by měli lakat z casti dve zcela rozdilne skupiny hracu. Proto zrejme fanoušky SC Elite moc nebavi.
            • Plna verze, ktera se dale vyvyji. Nevidim v tom zase takovy problem, ale netvrdim, ze me cenova politka nestve.. pokud opravdu bych mel platit vic.. trochu me to pripomina skyrim. Tam jste si kupovali plnou hru a pak DLC za dost penez a pak prisla legendary edice a ta je levnejsi nez samostatne jedno DLC.
            • walltar
              No na druhou stranu Star Citzena se nikdo nesnaží prezentovat jako hotovou hru. Elite už byla vydaná jako plná verze...
  • Jo je to drahy, ale Braben je v herni branzi prakticky od zacatku, takze když uz nekomu cpát prachy tak aspoň nekomu kdo na to ma teoreticky nárok. Navíc ta cena ma urcite něco spolecneho s tim ze proste na další vyvoj potrebuji dost penez. Planetary landing je obsahly datadisk a z mojeho pohledu vlastne pridava hru do hry, takze když je někdo schopen platit 59.99 za šest hodin singlu v novem CoD, tak tohle je ještě v pohode. taky aspoň ve hre ubude blbcu a deti co si to chteji jen vyzkoušet a pak pisou kraviny po forech, koupi to jen ti co mají skutecne zajem. Za me v poradku.
  • a co na te planete budu delat ?
    • walltar
      No pokud to bude jako zbytek hry, tak procházet se a prohlížet si ty nádherný procedurálně generovaný šutry.
      • tohle je typickej proklad idiotismu na forech, nikdo nic nevi ale kydat se bude, jeden za 16 plusu druhej za sedm. Na planetách by měli byt věci k pruzkumu, kupříkladu vraky lodi nebo ruiny mest, kde bude mozne nalezt artefakty, vybaveni atd. Dále bude na planetách multiplayer, tedy boj v tech vozitkach. v další casti který vyjde později, bude systém craftu ze surovin a artefaktu co clovek na planetách najde a plno dalších věci. Na planetách by mela byt vegetace a zvířata, na obydlenych silnice, provoz atd. Aspon takhle to Braben v prubehu casu prezentoval, samo skutečnost uvidíme az to vyjde.
        • walltar
          No tak Vegetaci a zvířátka moc nečekej, když tohle rozšíření bude mít jen planety bez atmosféry. Budou tři typy planet... Ledová, Kamenitá, Metalická (vypadá to že stejné jako belty).

Jinak to co píšeš je u Elite vlastně prohlížení si planet, jak jsem říkal, protože k tomu nebude žádný gameplay. Jo pokud by konečně přidali i něco co by mělo nějakou herní hodnotu, tak by to bylo super. Ale pokud to bude jako stávající průzkum ve stylu zmáčkni jedno tlačítko a je hotovo, tak to přestane bavit úplně stejně po týdnu.

Asi jediná zajímavá věc co prezentovali je ten společný útok na základnu, kdy lodě zničí generátory štítů a ty vozítka potom zaútočí na základnu samotnou. To si rád zkusím, po tom co to výjde. Ale prostě nemyslím, že by to mělo dost contentu než zase na ten týden.

Já si toho o tý expanzi celkem dost zjistil... A zase se díky ní ke hře na chvíli vrátím, vzhledem k tomu že ji dostanu jako součást mojí pledge, ale prostě podle mě ta hra má všechny gameplay mechaniky špatně. A nemá žádnou hloubku.
          • když ty porad zapomínáš na to ze Elite se snazi simulovat realnej vesmir, aspoň jak ji to herni natura dovoli. Jo většina planet jsou prazdny plochy ze sutrama. realnej vesmir muze byt pro dost hracu nuda, protože se tam fakt nic moc nedeje. Braben se snazi neudelat z toho saskarnu a drzi se toho co tvoril kdysi a cim se stal slavnej. Ja se mu nedivim, udelal bych to same. Komunita ho ale desne tlaci aby tam ty saskarny daval, viz budouci crafting. Me prave vyhovuje ta syrovost cele hry. Ja hral hodne Elite 2 a muzu s klidem rict ze Braben mi dal presne to co jsem ocekaval, jen to pristavani me sralo ze tam není, coz se ted napravi. Holt tebe ten real vesmir nebavi a nic ti nerika, ale to neznamena ze třeba pro me a plno dalších lidi to nemá hloubku a spatne mechaniky.
            • Pokud chces jine objevovani nez mackanim tlacitka, zkus to bez scanneru. Taky to jde... v zacatcich, jen se zakladnim scannerem s omezenym dosahem, jsem planety hledal pekne postaru, sledovanim pohybu teles. Je to pomerne hardcore, je to zdlouhave, nemusis najit vse v danem systemu, ale ja se u toho docela bavil. ;) Ale jinak ac fanda Elite, ktery jej porad alespon prilezitostne hraje, souhlasim, ze by lecktere mechaniky mohly jit vice do hloubky...
            • walltar
              No mě se reálný vesmír líbí... jen prostě v tom reálném vesmíru zapomněli na nějaký ten zajímavý gameplay. Ten vesmír jako takový je super... to že hra vypadá realisticky.

Celá ta hra je v tomhle ohledu šíleně nedomyšlená. Od launche už se toho dost zlepšilo a celkem mě to potěšilo když jsem asi před měsícem hru zase na týden zapnul, ale stejně tam není žádná mechanika, která by byla zajímavá.

A zajímavé mechaniky by nemuseli ovlivnit to jak je reálný vesmír. Třeba průzkum, kde by si nějaký průzkum dělal, třeba nějakej blbej skener kterým bys musel najít třeba planetu než by si k ní musel letět (a myslím něco víc, než zmáčknutí tlačítka pro střelbu). Nebo těžba která by byla trošku víc, než držení laseru na šutru.

Já osobně doufal, že se od těch starejch her trošku někam posune... bohužel se tak nestalo. A já neberu nikomu že mu to vyhovuje. A myslím, že každý pochopil, že mě ta hra nevyhovuje.
        • ne to je tipickej walltar a raven a dalsi..koupeji celej internet protoze to jsou kingove a po mesici je to prestane bavit a jdou jinam ale vsude kydaj hnuj
  • C.r.a.b
    Rozsireni beru jako zajimave, ovsem nikoliv nejak zasadni, ktere by menilo hratelnost. Jen dalsi otevreni danych koridoru. Ovsem, dana cena se mi vubec nelibi.
    Jako, hraju E:D od bety, po spusteni plne jsem tomu dal cas, at si hru uziju s vice obsahem, protoze ten zakladni opravdu zase tolik moznosti nenabizel a nejaka pribehova linka je podle mne potrebna hlavne proto, aby clovek mel duvod neco ve hre delat. Pomalu se tak deje, jenze ted prijde maly datadisk a FD po mne chce dalsich 38€, abych se mohl projet nejakym vozikem a parkrat pristat na planete?

Ja jsem FD podporil nemalou castkou, ale ted za to neco ocekavam.
    15/09/2014 1 x Elite: Dangerous - Mercenary Edition €40.00 Complete
    19/10/2014 1 x Elite: Dangerous - Beta €18.00 Complete
    27/11/2014 19 x Skins €25.75 Complete
    Celkem: €83.75 (2.345 Kc)
    Opravdu je to tak malo, aby ke mne FD pristupovalo s uctou a poskytlo mi adekvatni cenu dalsich rozsireni tak, abych byl spokojeny jak ja, tak oni? 20€ za Datadisk beru ok, 38€ beru jako plivnuti do tvare. Lifetime pass je ovsem take uplne mimo, protoze 170€ za neznamy pridavny obsah? Braben ma vizi, ale realizace ne vzdy odpovida tomu co prezentuje. Proto pomalu ztracim duveru v to, ze ta hra bude nekdy dodelana. Pokud potrebuje penize na dodelani, pak at si sezene investora, ktery mu to zafinancuje a hracum pak nabizi k prodeji az hotovy produkt, nikoliv obracene, protoze nyni uz neni hra na kickstarteru. Ted chci platit za konkretni obsah, nikoliv za nekonkretni sliby.
    • Proč jsi si kupoval betu, když nechceš platit za nekonkrétní sliby? Navíc tenhle plán jednoho placeného ozšíření ročně a a hry vyvíjené nejmíň 10 let avizovali od začátku.
      Z toho, co zatím vypustili to vypadá, že Horizons hru rozšíří více než dvojnásobně co do obsahu a náplně, takže nemám problém jim těch čtyřicel liber dát, zvlášť proto, že doposud jsem nahrál stovky hodin, což beru i tak, že jsem ušetřil za tři, čtyři jiné hry.
      • C.r.a.b
        Proc myslis, ze jsem si hru koupil jiz v bete? (Ale sam vidis, ze betu jsem koupil az o mesic pozdeji po predobjednavce. O cem toto svedci?

Beta v te dobe nejaky obsah uz mela, tak proc nepodporit. Chtel jsem s vidinou brzkeho vydani vyvojare podporit. Jenze pak prislo vydani a temto rozsirovani hratelnosti je na muj vkus prilis pomale (jestli se tomu da rict pokrok v hratelnosti teda :-). Cekal jsem vetsi tah na branku. Prvotni nadseni odpadlo a nyni se jiz na sliby chytat nechci. Napr. ten release trailer mne vyslovene nastval, protoze byl hodne zavadejici, dle meho za hranou slusnosti. FD se k tomuto snizilo, tim padem ztratilo neco ze sve duveryhodnosti.

Hra se podle mne timto datadiskem nijak nerozsiri. Co budes na planetach moct delat? Jak dlouho te bude bavit jezdit s buggynou? Beru to jako zpestreni, nikoliv neco zasadniho, co by stalo za 40€. Nebo mozna to bude zabava, ale FD nic poradne neprezentovalo, takze se ani neni ceho chytit.

Starsi Elite hry zadna rozsireni nemely, proste jak bylo vydano, tak to muselo byt dobre a bavit. Stavajici vyvoj hry je ve fazi 40-60% obsahu a plany na vytvareni obsahu po dobu 10 let hezky zni na papire, ale za 10 let bych radeji videl Elite 4-5, ktere budou poplatne HW a pokroku.
        • Hra ti nesedla, což není nic neobvyklého. Jedná se přeci jenom o specifický titul pro úzkou skupinu lidí. Ale nemusíš tu rozjíždět takový hejt. O datadisku bylo zatím napsáno velmi málo informací a ty už s jistotou víš že do hry nepřinese nic jiného.
          Cena mi přijde na hru ve vývoji adekvátní. A tohle postupné přidávání obsahu má něco do sebe. Třeba série X nabízela od začátku strašně moc obsahu - bohužel nehratelného. Až po roce a něco se hra prostřednictvím patchů dostala do hratelné podoby. Takže radši kvalitativní přídavky v průběhu delšího období, než chrlit kvanta bugů.
          Plány do budoucna mi moc nadnesené nepřijdou. Star citizen, to je hype projekt *4*

Akorát moc nechápu proč si dával skoro 26 euro za skiny lodí - tzn. věc víceméně zbytečnou, kteří si koupí snad jen skalní fandové, když tu pak nadáváš kolik tě hra stála.
          • Jako sorry, ale chcieť za rozšírenie (datadisk) rovnako ako za akúkoľvek plnohodnotnú hru je zlodejina..
            • Ale to je přece čistě subjektivní záležitost. Pokud mě něco baví, tak jsem ochoten do toho vrazit nějaké peníze. Já si třeba zaplatil do datáče i betu a stále mě to cca 1600kč. Jsem magor? Možná ale je to moje věc. Pro někoho vyhozené peníze, pro mě investice do zábavy.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit