Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ALHAZRED

    Mne to pripada, jako FarCry se zombikama, nebo RDR2 ale to sem nehral. Nevim, co ma UBI s timhle spoločnyho, ale podle me hodne, jenomže FarCry me nebaví a tohle jo, protože ta atmosfera, je celkem nekde uplne jinde.

    Hned to intro vas chytne...co mi v Cybrpunku chybělo, takovy prvotni naboj...a pak už litate s jedniho prušvihu do horšiho.

    Porad se motam na maly mapě, a stale mam co delat a ne proto že bych nejak chtel. Ja si rikam, pujdu hlavni priběhovou linii a občas neco vedlejši, jenomže hra vas jednoduše premluvi, že tohle a tohle musite udelat, protože musite SPOILER- zachranit holčičku a utrhlo by vam srdce kdyby ji sežrali zombici, musite zabit bandu ripru, pak nevim kolik zombiku, nakonec obriho medvěda, než se k ni dostanete, pak si ji hodite za sebe na mašinu a než dojedete do tabora, hra vam ješte tak zatopi, že v tabore už mate šedive vlasy ...

    Des a zoufalstvi na každym kroku, hram to na HARD  a jesli se nekomu nelibi inteligence, treba zombiku, rekl bych chvala bohu, že sou celkem tupi a taky ne všichni, protože s moji vybavou bych to proste neuhral...Asi nikdy nezapomenu, jak sem vypaloval na hrbitově hnizda zombiku, byla noc, taky nemužete spat, kdy se vam chce...hledal sem posledni hnizdo, rikam si neodejdu odtud pokud to nevypalím !!... Byli uplne všude, pak se strhla takova bouře a smršť, jakou sem asi ve hre nezažil. Nakonec sem to posledni hnizdo dal a zdrhal pred hordou, když mě v posledni sekunde strhli z motorky a sežrali...😂

    Tyhle nervaky, se plynule stridaji s priběhem, ktery se pomalu rozpleta, hladate svoji lasku, nevite ani jestli ješte žije, a jesli vam neukousne hlavu když ji polibite...až na par vytek, jako že jeden kemp musim vystrilet nekdy i 4x, nebo mi dojde benzin když potrebuju zdrhat a mam plny gate, mě ta hra MOC bavi, ale celkově bych ji taky vic jak 8 nedal.

    Grafika je hezka, takova PS4, ale Dying Light se mi zdal celkově, hlavne to nasvetlovani o dost realističnejši...

  • Jack1947

    Vlastně mě ani to o bod vyšší hodnocení oproti PS4 verze tolik nepřekvapilo, přeci jenom to byla jedna z těch slabších her 😉

    Nicméně ke hře samotné, snad není moc co dodávat na PC podobné hry a ještě s příběhem nejsou vůbec, jsem rád že jsem rozehrál na normal i tak to je poměrně těžké, přestřelky jsou vůbec neslabší část, pořírači mají iq houpacího koně pokud jich je málo.

    NA hru z roku 2019 to běží parádně (770GTX doufejme že na podzim už bude 3060 nebo tak) dokonce ještě líp než Horizon Zero Dawn( ještě to mám na disku :D) Medium/ high samo si to nastavilo, jedinej rozdíl nastává v noci nebo když se za vámi řítí větší horda, což se moc nestává.

    Hratelnost je klasickej survival mínus, zbytečnosti jako pití a jídlo, ta krajina je parádní, atmosféra sálá z každého rohu,

    Zdecimované pozůstatky měst, za mě super.sice jsou tam menší chyby jako to že nepřátelé/požírači občas prochází dveřními rámy, nebo zdmi ale jinak nějakej zásek nebyl ale stále nejsem nějak daleko.

    Na klávesnici se to hraje taky docela dobře, sice jedno tlačítko na všechno to snad odkoukali z Horizon ne kde se taky při boji vyráběla munice a ještě zdraví :P Za mě bez debat 8/10, možná bych se nebál jít i na 9 ale to je čistě subjektivní.



  • LessPh

    Days Gone mě opravdu láká, protože to není honička za otazníky, což nesnáším. 

    Ale jsem hroznej srab... občas se bojím i u Mass Effectu :D Jak moc je atmosféra děsivá?



    • Jack1947

      Není to moc horror spíše Horor + survival, moc lekaček tam nenajdeš ale ty různé hordy to odkoukali z TWD když někam migrují to je parádní to žádná jiná hra nemá. Převážně hlavně ze začátku se budeš větším vyhýbat.

    • redicius

      Není to vůbec děsivý, dokonce i hordy v podstatě nemusíš likvidovat a jsou většinou jen dobrovolný. Není to primárně horor, je to akce. Dost se nastřílíš i do "živých" lidí.

      Zombíkům můžeš ujet, což je i v reálu logický. Střety bývají spíš jako hlavolamy - jak stealthem projít, abys neprobudil atp.

      • Jack1947

        Je to hlavně SUrvival ale s příběhem.

    • Relativně po chvíli hraní, sem sehnal 3x možnost upgradu hp, staminy, nebo focusu. Narval sem to vše do HP a navíc jedu spíš melee skilly, díky čemuž hrdina nepůsobí tak papírově, jako v první hoďce, dvou.

      Zároveň někde v té první hodině byla asi jediná skriptovaná lekačka nebo dvě, při procházení tunelu. Občas se mi samozřejmě v rámci zápalu boje dostal do zad nepřítel..

      Takže se to celkem dá, mám to jinak asi podobně jak ty, až na ten Mass Effect. :D Stejně ale radši hraju přes den a večer se uklidňuju u Endzone. :)

      • LessPh

        Diky za souhrn.. proste jsem srab no, tak se obcas v ME bojim co bude za dalsim rohem:D

        Hele asi do toho nakonec pujdu, dal jsem to do wishlistu a koupim pri prvni sleve, ted je stejne co hrat, takze nejsem v pressu;-)

    • v ME jsou nějaké hororové pasáže? Ani si nevzpomínám na nic hororového v té hře. Ale tak každý je jiný. V tom případě doporučuju Amnesia: Rebirth

      • Jack1947

        ME3 tam ty zombíci na té planetě... zpočátku trošku to mělo takovou jinou atmosféru.

    • Veskoslav

      Tak jestli se bojíš u ME, tak doporučuji se tomu vyhnout...

      • LessPh

        Asi jo no:(

  • Po pár hodinách hraní je to rovnej tunel, atmoška mi připomíná Alan Wake a to jsou spolu s grafikou snad jediný dobrý věci.. ovládání na pc je docela hrůza (proč se VŠECHNO dělá přes jedno kontextový tlačítko když mám celou klávesnici..), ale snad ještě horší je ten "stealth" systém kdy všechny AI jsou prostě tak tupý, že se to ani jinak než přes stealth nevyplatí hrát - herní stránka je prostě zredukovaná na "dojdi zezadu k cizí entitě a zmáčkni R" ... Do toho neuvěřitelně pomalý lootování za nutnosti využívání zaklínačských (Eivorských??) smyslů - prostě designovej fail, kdy objekty nejsou ve hře vidět, se zmačkne čudlik a nahodí se na to filtr co všechno označí.. toto ne, takle braindead být nesnesu.

  • Lukass

    Ja se budu opakovat,  za me mnohem lepsi nez Spider Man i HZD

    Pribeh,  postavy dobre napsany. 

    Kempy a jejich obyvatele maji motivace ktery maji hlavu a patu. 

    Souhlas ze ke koncu se to natahuje,  ale jinak super hra. 

    A jako tradicne vynikajici recenze autora

    • Veskoslav

      Pravda, narazil jsem jenom na dva kempy. Ale tam jediné, co mělo hlavu a patu bylo krásné jezero, co bylo u jednoho kempu. 

  • sugyn

    Je to natolik 8 z 10 hra az vyvojar se vydojil na to aby vymodeloval baterku a nejakou animaci, proste se to zapne a vypne bez niceho a paprsek svetla nasleduje kameru, obzvlast je to stupidni kdyz koukate kamerou za hrdinu a to svetlo sviti z nej. Ovladani na klavesnici a mysi je tak hrozny az jsem to proste vzdal a pripojil gamepad. Mame celou klavesnici nevidim aani jeden duvod proc vse schovavat pod jedno tlacitko a dale pak podmenu toho tlacitka. Lennost vyvojarska...

  • Me teda hrozne prekvapilo ze to je v cestine. Vubec sem to necekal:) Jinak po par hodinach, me to prekvapive dost bavi :)

  • ALHAZRED

    Ked som čital recenziu na Dying Light, velmi som bol sklamany, že takto skvelo vyzerajuca hra, je len ďalšia zombie tuctovina. Po Dvoch rokoch, ked bola prva čeština, som to rozbalil...a bol som neskutočne prekvapeny o aku pecku ide...dufam že aj tato hra je ten pripad😛

    • LiarForHire1

      Toto není tak dobré jako Dying Light. Je tady hrozně divný systém progrese a získávání zbraní spolu s hodně divně dávkovaných příběhem .

    • Carnage666

      A DLC The Following bylo pomyslnou třešničkou na dortu 🙂

  • repcak.petr

    Super hra na ps platina a na pc už jedu😎

  • Carnage666

    Nedalo mi to a hru jsem koupil i když jsem ji 2x otočil na všechny trofeje na PSku. Pár uplakánků co hrajou na starých šrotech ve Steam diskuzích je, ale jinak převládá názor že tenhle port se sakra povedl. Jede mi to skvěle, vše na max. 115-120fps v 1440p. Narozdíl od HZD který mělo celkem problém s optimalizací (mě teda taky jelo v pohodě ale dost se o tom psalo). Jsem zvědavěj co Sony pustí dál. Hádám že Ghost of Tsushima a nebo remake/remaster The Last of Us, Bloodborne se asi nedočkám.

    • Vydat jen prvni TLoU na PC by byl skvely marketingovy tah, ale doufam, ze to neudelaji, protoze by to byla strasne lehka hra na mysi + klavesnici. Ja mam tu hru hodne rad i z hlediska hratelnosti a obtizne mireni plus ovladani, ve kterem je citit vaha je dle meho nazoru pomerne klicova slozka hry. Hratelnostne by to proste nejspis byla nuda nad kterou by PC hraci ohrnovali nos.

      • Derp_1337

        Nemyslím si, že ta hratelnost TLOU by se až tak hodně změnila na K+M. Přišlo mi to tak, že na vyšších obtížnostech ta hra klade mnohem větší důraz na stealth a přesouvání z krytů do krytů a to K+M ovlivní minimálně.

        Samozřejmě pokud jsi to hrál na Easy a ještě k tomu stylem "já jsem Rambo a všechny vás rozstřílím", tak v tom případě máš asi pravdu a K+M to zlehčí ještě víc 😂

        • Jo to souhlasim, ja to hral na vsechny obtiznosti a urcite cim vyssi obtiznost, tim mene by se hratelnost lisila. Ale zase cim vice stealthu, tim vic se hodi analogove ovladani a obecne na gamepadu jde mnohem lepe citit tiha ovladani (alespon pro me), o cemz jsem se take zminil, takze muj nazor zustava stejny.

      • Corvus

        Neohrnovali. PC hráči, kteří paří opravdu hodně, mají doma jednoznačně gamepad a hrají na PC s ním. Včetně mě. 90% her na PC hraju s gamepadem od xboxu.

        • Gamepad sem na PC použil naposled asi před dvaceti lety, při paření Crimson skies :D.

          Bohužel mi přijde, že s tvým názorem často souhlasí vydavatelé (a recenzenti? :p ) a PC port je pro ně už jen FPS unlock, víc hejblátek na grafiku, optimalizace. No a ovládání zůstane "konzoloidní".

        • Inquisitor

          To já zase 90% k+m. 

        • Veskoslav

          TPS hry jako TLOU, kde člověk nemá moc prostorový pohyb (Batman, Lara nebo i Assasin atd.) a FPS hry hrát s gamepadem, když člověk má myš a klávesnici může fakt jenom masochista:) Proto má Nikz pravdu. Ta hra by byla až moc lehká na myši a klávesnici. A i já, co jsem matlavý na gamepad a hraju s ním tak 30 % her (Xko ovladač nebo PS4), tak ke konci, co rána, ta šla do hlavy.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit