Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Podle mého zcela zasloužených 9/10. Už ani nevím, kdy naposledy jsem u hry zažil tak skvěle fungující mechaniky - jak postav a vlastností, tak tábora a vybavení i průzkumu a boje. V podstatě "jenom" questbook, ale vyladěný k dokonalosti. Postavy jsou fajn a zážitek ze hry je skvělý a já se vždy musím hooodně přemlouvat, abych rodinu a její příběh alespoň na chvíli opustil.
  • Hrál jste to někdo? :-D

    Jen by mě zajímalo jestli to je alespoň o něco lepší, než jejich předchozí hra Dead in Bermuda - což vlastně vypadá uplně stejně, akorát místo vikingů je to pár trosečníků ze současnosti - takže krom realií to vypadá jako uplná kopírka. Netřeba říkat, že Dead in Bermuda mě zabavilo tak na hodinu - gameplay v podstatě žádný, jen lineární přidělování k různým pracem, vyvažování spokojenosti a živatoschopnosti přeživších... no a to je tak nějak všechno. O trochu víc obsahu než nějaká flashovka na webu :)
    • stahni si demo a budes mit jasno
  • o tomto kúsku počujem 1x (no dobre, možno nie, ale 1x ho registrujem) a na základe recenzie ma začínajú svrbieť peniaze. dúfam, že v blízkej dobe plánujete nejaký gamesplay, kde si hru pozrieme bližšie.

    a plne súhôasím s Hidden-om nižšie. indie scéna dokáže vždy milo prekvapiť. z tej kopy prachu stále častejšie vykúkajú klenoty.
  • Mart9: Bohužel už nemůžu reagovat přímo na příspěvek, tak ti to napíšu ještě jednou sem, protože si asi nepochopil, co jsem psal na konci. Každý má individuální nároky, takže si tam třeba místo nesmyslný doplň zbytečný, pro mě je to zbytečné, pro tebe zase třeba ne. Říkám ti to jako příležitostný čtenář, tak mě můžeš jako místní ultras zkusit přesvědčit, co je na tom tak špatného, aby mi to přestalo být celkem jedno, jestli nějaká recenze vyšla před pár dny jinde a jaký to má pro mě dopad. Pojďme si zanalyzovat plusy a mínusy, třeba mě přesvědčíš, že se pletu a taky se přidám k tomuto honu na čarodějnice *1* Jediný minus, který mě momentálně napadá, že tady tomu nesmyslu věnuji zbytečně čas, takže pokud nenapíšeš kvalitní odpověď, tak žádnou reakci ani nečekej, takže se snaž chlapče/pane a dej si záležet *1*
    • MickeyMutant
      Třeba si představ, že by některé hlavní články z papírového Levelu vycházely buďto v předstihu nebo paralelně třeba v Respektu. Bez udání původu samozřejmě. Nemyslíš, že by to některé čtenáře mohlo odvést jinam, že by si mohli koupi Levelu rozmyslet, kdyby zjistili, že obsah jejich časopisu vychází i jinde?

      Tohle je ale přirozeně čistá hypotéza, seriozní tištěná média budou v podobném případě vždycky uvádět zdroj, takže by na konci článku v Respektu musela být douška, že jej převzali z Levelu.
      • Hned na začátek dávám plus za zmínění Respektu, nejsem sice pravidelný čtenář a v některých článcích nemusím s redaktory úplně souhlasit, ale jsem hrozně rád, že se najdou lidé, kteří čtou podobná periodika, protože mají co nabídnout oproti čtenářům Blesku nebo Aha *3* Jak už jsem zmiňoval v příspěvku předtím, je zásadní rozdíl, jestli za dané informace musím vynaložit určitý finanční obnos nebo ne, pokud ses podílel finančně na chodu tohoto webu, tak naprosto chápu tvé námitky, ale pokud ne, tak bych nebyl na kluky tak přísný, i když sám uznávám, že to není úplně košer, ale musím se jich trochu zastat, protože mi i způsob tvé kritiky přišel lehce arogantní, prosím nebrat osobně, pouze můj dojem. Doufám, že Aleš z toho pro Ondru nevyvodí nějaké snížení osobního ohodnocení, naopak bych mu přidal pár korun za zvýšení návštěvnosti *1* Příklad, který zmiňuješ je naprostý výsměch platícím čtenářům, o tom nemusíme vůbec polemizovat, ale v tomto případě se jedná o neplacený obsah, což mění pro mě osobně situaci. Jak už jsem psal Martovi9 předtím ( zdravím Marta9) jedná se o velice individuální nároky na danou věc, oproti tobě nejsem pravidelný čtenář webu a beru to spíše jako menší a neškodné faux pas, zatímco tobě to viditelně vadí, ale kromě elektřiny, hw a sw nemám žádné další náklady, abych se dostal k těmto informacím, takže nemám tak vysoké požadavky a nejspíš bych se nikdy nedozvěděl, že vyšla recenze i někde jinde nebýt tebe. Nechci tady nikoho přesvědčovat o své absolutní pravdě, svět není pouze černobílý, ale chtěl jsem nabídnout trochu jiný úhel pohledu určité čtenářské skupiny, která sleduje jen pár herních webu. Doufám, že si v tom našel odpověď na svoji otázku a pokud ne, rád znovu odpovím později až v sobě nebudu mít pár drinků *1* Jinak taky přeji pohodový prodloužený víkend *3*
    • Mart9
      Čarodějnice tu honí jen detektiv MickeyMutant, já jen říkám, že to nepůsobí dobře, když se na jiném webu objeví tímto způsobem recenze dřív než na games. Sám nightborne tu přiznává, že by to tak být určitě nemělo. Pokud nebudeš reagovat, budu jen rád, nechce se mi to moc dál řešit *4*
      • Tak s tím souhlasím, nepůsobí to ideálně, nicméně mi to přišlo jako dělat z komára velblouda a proto mě to vyhecovalo k reakci *3* Tím bych to uzavřel a zároveň bych poděkoval za věcnou diskusi, sám nejsem dokonalý a rád se tady dozvím nové poznatky, které třeba sám nevidím, tak zas třeba někdy příště u nějakého diskutabilního tématu a jinak přeji skvělý prodloužený víkend *3*
  • Diky za recenzi! Priznam se, ze povedomi o tehle hre me zcela minulo a pritom se jevi jako kvalitni a zabavny kousek hodny pozornosti. Tahle "nenapadna" indie produkce obcas dovede skutecne prijemne prekvapit, jako nedavno Subnautica. :)
  • Hra není špatná, ale 9/10 je fakt skoro moc. Ono se toho ve hře až tolik věcí dělat nedá. Po pár herních dnech už to začíná být rutina. 7/10 uplně v pohodě.
  • Výborná hra, samotného mě překvapilo jak sem v ní strávil 30 hodin během pár dní :) velmi návyková, ještě jeden tah a jdu spát :) vývojaři by si zasloužili více pozornosti a hlavně lepší prodeje...
    • si zkus predstavit, jak by tenhle web vypadal, kdyby se nektery recenze nesetrili pro level

      tak by jich tu mohl byt i dvojnasobek? kdyby je sem hodili aspon casem, takova druha strana mince, pokud by byla druha k jedny hre

      a dalsi se sem jen pastujou odjinud, takze jsou tu vubec nejaky puvodni?

      original jsou tu snad jen videa a banmanie
      • nightborne
        Proboha, myslel sem, že sem to řek dost jasně už jednou. Nic se "nepastuje odjinud", ty texty jsou samozřejmě psaný pro Games a autorama Games. V rámci spolupráce se Seznamem je pak používaj hry.cz, ano, ale samozřejmě až poté, co vyjdou tady. Jestli tam tahle recenze fakt byla vidět dřív, je to technickej problém, protože datum publikace měla správně. Nic jinýho, žádný konspirační teorie, prosimtě.
        • MickeyMutant
          Bohužel to není vůbec tak samozřejmé, jak píšeš, Honzo. To očividně nebyla jediná hra, která "unikla" v předstihu. Bylo jich víc a tyhle konkrétní tři, o kterých mluvím, byly jen hrstkou, co na mě zcela náhodně vybafla na Seznamu. A to "jestli tam tahle recenze fakt byla vidět dřív" od tebe není moc košer poznámka. Některé texty tam prostě dřív byly, se stim smiř.

          Dělejte si to, jak chcete, je to váš parket, jen jsem chtěl, aby si od vás snad aspoň někdo uvědomil, jak bizarní je to praxe, tohle kopírování vašich anonymizovaných článků.
          • nightborne
            Jo, hele, toho Hoba jsem zeslonil sám, což jsem psal i v diskuzi k němu, ale ostatní texty měly stoprocentně, vsadim botu, tělesný části vložim do ohně a podobně, datum publikace nastavený až po vydání tady. Ale jak sem psal už dole, dobrý vědět, budu to prostě aktivovat ručně, aby to ten feed nenačítal, kdy nemá ;).
        • skoda, ze to misto smazani toho puvodniho mickeyho prispevku nekdo nevysvetlil tam

          takhle to vypadalo, ze upozornil na neco nezadouciho, holt nectu vse
    • Mart9
      Přiznejme si, že to prostě nepůsobí dobře, když uživatel tu recenzi vidí tři dny dopředu na webu, který na první pohled není nijak s games provázaný. Nic víc.
      • Tady hodně záleží, jestli se nějak finančně podílíš nebo ses podílel na chodu webu. Chtělo by to donate list, ať si tady nehoní pak triko člověk, co za 10 let poslal jedno kilo a bude se cítit strašně poškozen, že někde vyšel článek o pár dní dříve ( tím nemyslím nikoho konkrétního, pouze jsem použil příklad z diskuse, co jsem tady četl). Já třeba žádný finanční obnos klukům neposílal, takže nemám nároky jak na placenou službu,v tom případě by mi to už vadilo. Platím, tak očekávám nějaký standard, ke kterému samozřejmě patří časová exkluzivita a ostatní výhody. A druhá věc je ta, jestli fórum je opravdu vhodné pro řešení takových věcí, pokud mám nějakou stížnost, tak se obracím na kompetentní osoby, což je v tomhle případě Aleš nebo Petr. Já taky v práci nereklamuji faktury v knize návštěv a obracím se na jednatele firmy *1*
        • Mart9
          Tak já jsem donate neplatil nikdy a zároveň mi prohlížeč ukazuje, že jsem tento server navštívil 5697krát, tak si spočítej, kolik reklam jsem při tom zhlédnul. A bůh ví, od kdy se to číslo počítá. Takže donate není žádný argument.
          • Tak to je chválihodné, ale to že navštěvuješ nějaký web ze své vlastní vůle, kde máš v podstatě vše "zadarmo" v tobě nemůže vyvolávat pocit, že je ti něco dlužen a budeš se dožadovat nesmyslných nároků. Ruku na srdce, těch pár kliknutí a trocha reklam není skoro žádná protihodnota oproti řízení redakce, psaní článku, natáčení videí, atd., ale tím nechci snižovat nebo znehodnocovat roli čtenářů, jen mi přijde, že některé nároky jsou už trochu přemrštěné, to je celé *3* Já osobně neprocházím veškeré české nebo zahraniční herní weby a určitě bude spousta čtenářů, co to mají podobně a jestli konkrétní recenze vyšla před pár dny někde jinde, bych nejspíš nikdy nezjistil a proto jsou pro mě osobně podobné výtky irelevantní *1* Každý čtenář je jiný. každý má jiná očekávání a požadavky, to "tvrdé jádro" bude vesměs asi skoro pořád s něčím nespokojené *3*
            • Mart9
              Co jsou to ty nesmyslné nároky?
      • Odulin
        ...no možná nepůsobí, nevím, ať si to kluci dělaj jak chtěj, mně to teda určitě žíly netrhá, ale to divadlo kolem? Přesně jak píše Tom výše. :)
      • Ale CSI: Mutant tu roztáčí velkou show jako by objevil vraha JFK *15*
  • MickeyMutant
    Helemese, to je překvapení. Jen tři dny po uveřejnění na Hry.cz se tahle recenze dostává i na Games.cz. Nová doba. On i ten posledníSurviving Mars text nejdřív vyšel na zmíněných stránkách, než se dostal i k místním čtenářům.

    Když jsem se o tom před pár dny zmínil v bleskovkách, tak jste to smázli. Tak jsem zvědavý, jestli vám to bude stejně nepříjemné i tady. Alternativně můžete zůstat tradičně mlčet, nebo, zvláštní představa, by někdo mohl odvážně okomentovat, proč sakra ty recenze vychází nejdřív anonymně někde úplně jinde.
    • nightborne
      Co prosim? Vinland na hrách vyšel v sedm večer. Dneska. Souběžně s textem tady. S Marsem to bylo to samý.

      Spolupráci s hry.cz jsem vysvětloval minule, nevidím důvod to dělat znova.
      • MickeyMutant
        Tohle jsem napsal někdy v pondělí nebo v úterý do bleskovek, než to někdo smazal:

        "Věštím recenzi Dead In Vinland!
        Že rozumím v podstatě všemu, jste si už mohli na místních stránkách mnohokrát ověřit. Ale asi jste netušili, že jsem celkem úspěšný i při věštění budoucnosti. Lehce se o tom můžete přesvědčit z mé dnešní předpovědi:
        Zítra, nejpozději pozítří, se tu objeví velmi pochvalná recenze na vikinskou survival RPG strategii Dead In Vinland. Zmíněn bude Ernest Hemingway a "monotónní střídání denních fází a místy nepřehledný interface" budou uvedena jako v podstatě jediná negativa.
        Jo a bude to za 9/10*5*"


        Pro úplnost jen dodám, že opravdu nejsem věštec*4*
        • I kdyby vyšla dříve jinde a protože tomu opravdu nerozumím tak se ptám..co ti na tom přesně vadí ?
          • MickeyMutant
            Spousta věcí. Jen jedna perlička pro pobavení: na Games by pak měli odkazovat originál zdroje. Napsat třeba Recenze převzata s laskavým svolením portálu Hry.cz*3*
            • Jack1947
              Tak tak...
            • MickeyMutant
              Některá slova holt mohou být nepříjemnější než nepokryté nadávky*3*
            • PreidaQ
              Dík za info. I když s tím i tak nesouhlasím, tak dejme tomu, že je to právo každého autora, jestli chce svou recenzi povolit (=>zneuctit) s jiným číslem.

              Na druhou stranu se tu zase poodkrývá ten vleklý problém, že jsou mazány příspěvky, které (jasně psaná) pravidla diskuze neporušují, zatímco nadávky a jednoznačně agresivní styl (např. Veskoslav asi tak 50 % příspěvků, popř. časté reakce na Jacka) jsou tolerovány.
            • MickeyMutant
              PreidaQ: Zprůměrujou to s Metacritic a se Steamem, posledně to vysvětloval Honza Slavík. Třeba Dead in Vinland má na Meta a Steamu kolem 80 %, na Hry.cz dostal 86 % (*4*), tak jsem byl v předstihu schopný celkem spolehlivě odhadnout, že tu získá devítku.
            • PreidaQ
              Hele, a to neomluvitelné svinstvo, kdy se měnilo u těch her hodnocení pod stejnou recenzí, se pořád ještě aplikuje, nebo už se od toho upustilo?
            • Jack1947
              Vždyt má svým způsobem pravdu... *7*
            • Lukass
              Spis holku
            • Pořiď si děti a nebudeš mít na tyhle tvoje "starosti' čas.
      • ale mickey to tady psal snad uz nekdy o vikendu, jak to dopadne a jak ta recenze bude vypadat

        takze bud je jasnovidec nebo to nekde videl driv
        • nightborne
          Fakt?

          http://oi65.tinypic.com/slh0r9.jpg

          ... v tom případě někde *něco* nefunguje, řekl bych.
          • Mart9
            Kdyby tví kolegové nemazali diskuse, tak si mohl reportovaný problém vidět v praxi *1*
          • sam to zminuje nahore, ze to smazali

            ale videl jsem to, cekal jsem, jak to dopadne :D
          • MickeyMutant
            Ano, to jsi shrnul celkem trefně.
            • nightborne
              Jo, v tom případě feed ze Seznamu načítá aktivovaný texty i přes to, že maj specifikovaný datum publikování v budoucnosti. Dobrý vědět, budu je, zdá se, muset aktivovat ručně ve správnej čas, aby se tohle nedělo ;).
            • MickeyMutant
              Bylo to cestou ze Seznamu, pokud se dobře pamatuju. Totéž s několika předcházejícími jako ten Mars třeba.

              EDIT: Omyl, teď si vzpomínám, že Dead In Vinland tehdy visel i na hlavní stránce Hry.cz.
            • nightborne
              Hele a na ten text tě odkázal feed na seznamu, nebo se ti objevil normálně na frontendu na Hrách?
    • Tvoje starosti bych chtěl mít. *1* *1* *1* Nic ve zlým.
    • Mart9
      Díky za vysvětlení, jak si o tom v té bleskovce věděl *1* Ona ta recenze byla v systému, což se na kartě s hrou ukazovalo, ale obsah nešel vidět.
    • Tohle se tu už řešilo a pokud mě paměť neklame dokonce pod tvým příspěvkem ?
      • MickeyMutant
        Ano, už se to tu řešilo. Došlo prý k chybě a Honza Slavík recenzi na Hoba omylem vyvěsil dříve. Stane se. Ale to prý tehdy bylo omylem a teď jsem si všimnul, že Dead in Vinland a Surviving Mars vychází opět dřív na Hry.cz. A to jsou dvě hry za poslední tři dny, které jsem jen náhodou zaregistroval. Tak mně to nedá a ptám se znovu.
        • A v čem je problém?
          • MickeyMutant
            Největší problém je, pokud to snad není jasné, že místní recenze někdy vychází anonymně na cizích stránkách v předstihu.
            • Ne, vůbec. Proč by mělo. To je na nich jakou mají spolu dohodu a určitě vědí, že riskují ztrátu čtenářů. Mě osobně je to úplně jedno.
            • No.. tobě by nevadilo mít zdejší obsah poskládaný z ''konkurenčních'' webů ? To pak můžem rovnou chodit tam :)
            • v dlouhodobém trendu poklesu kvality těchto stránek, jehož dalším (ne však zdaleka jediným) symptomem je outsourcování recenzí z cizich webů? Just sayin...
            • Opakuji... A v čem je problém?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit