Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Joha
    Ako tu čítam niektoré komentáre tak mám chuť zobrať JetPack a povedať si: "Nothing to do here."

Táto hra nebola myslená pre masy a tým pádom veľmi veľa ľuďom nesedí... mne naopak sadne ako občasné odreagovanie, prejdenie sa po nádherne spracovanom ostrove (game designerovi by som zaplatil miliony keby som mal), grafikou čo Vám vezme dych (dovolím si povedať že to vyzerá lepšie ako Skyrim - pekné porovnanie Mechwarrior) a prenádhernou hudbou ( http://youtu.be/mX3rsbh68ac , http://youtu.be/nB5_nCyt1L8 ) so zaujímavým príbehom (posledný moment som nedýchal).

Podtrženo, sečteno: Experience with capital E.

Ešte pridávam vlastný screenshot z pasáže hry, po ktorej som musel hlaďať sánku pod stoličkou. http://i934.photobucket.com/albums/ad185/joha1992/esther0001.jpg
    • Gonzi
      Ehm - jaký gamedesigner, jaký nádherně zpracovaný ostrov? Nic proti celému zážitku atd. ale technicky vzato to je jeden koridor v jednolité krajině... Nejsou tam žádné uchvacující lokace či cokoli takového. Lesy v Alanu Wakeovi to strčí do kapsy naprosto snadno. Jinak lépe jako Skyrim vypadá kdeco, protože Skyrim používá zastaralé technologie a postupy a navíc je open world (opět - nic proti Skyrimu, celkem luxusní hra a byť nedotažená, tak její směr se mi nehorázně líbí).

Abych to uzavřel: Fascinuje mě, když u koridorového ZÁŽITKU oceníš práci GAME designera a když oceníš grafiku hry, která je víceméně obyčejná. Ta tvá jeskyně (a později vodopády v jeskyni) je jediné výrazně zapamatovatelné místo, o kterém bych řekl že je artisticky působivé, zbytek je šedivá krajina (ta krajina tam patří, funguje a nic proti ní nemám... ale nebudu ji oslavovat za něco, co není).

V neposlední řadě obecné přirovnávání grafiky k hrám typu Skyrim a přehlížení skutečných "state of the art" technologií typu Alan Wake či Battlefield 3 je prostě smutné.
      • smejki
        co jsem pochopil, tak tam ani není žádná herní mechanika. Mám dojem, že kolega nad tebou si plete gamedesignera a level/world designéra, spisovatele, zvukaře a 2/3D
        grafika v jednom.

Sám jsem na tu hru velmi zvědav. Až bude v nějaké akci, pořídím.
    • Není zas tak složité udělat hru, co bude vypadat lépe než Skyrim... Takže tady bych nějakou jedinečnost nehledal. *5*
      • I z tak pěkné diskuse dokážeš udělat odpad, gratuluji.
    • smejki
      keď už, tak "capital E"
      • Joha
        Ty si proste musíš rypnúť... Veľmi sa ospravedlňujem za úplne nezmyselnú chybu, ktorú som spáchal o tretej ráno.

Vy už tu fakt neviete čo iné máte robiť ako rýpať, nadávať si, nezmyselne obhajovať sprostosti.

Česť výnimkam.
        • smejki
          proč tak podrážděně?
          korektura je rýpání? prostě buď to nevíš a právě ses dozvěděl, že doslovný překlad v tomto případě není správný, anebo to víš a jen sis to při psaní neuvědomil. V takovém případě by tě nic takového nemělo rozhodit.
          Svou reakcí ses jinak sám hodil do kategorie uživatelů, kterou popisuješ.
          • Joha
            To by bolo asi o tom že v noci sa mi ťažko spomína na anglické slová :D

Ak to znelo moc podráždene tak sa ospravedlňujem, bolo to skôr mierené na celkovú momentálnu populáciu Games.cz diskusí... no čo už s nimi :P
            • smejki
              to už je holt úděl masových fór *4*
          • Grammar nazi úřaduje! *11*
            • smejki
              trudat
              http://madsmejki.sweb.cz//smejbitchavatar.png
  • vy jste fakt naprosto v prdeli, co to je tohle za komentáře?
    Kdyý jste líní si hru zahrát, ba co víc, i si o tom něco přečíst, prosím radši mlčte.
  • Kde je číselné hodnocení, jediný objektivní a tedy nejdůležitější prvek každé recenze?! *16*
  • Lawliet
    trochu mi to připomíná shadow of chernobyl...neptejte se včem .. ale je to co mě na té jinak nedokonalé hře tak přitahovalo
    • jindra.veliky
      nejhorsi je ta 2D trava co se nataci zrovna podle toho jak hrac stoji *1*
      • Lawliet
        přiteli, nemůžeš na hře sledovat to neudělané..ale to udělané

PS: tu hru jsem nehrál..respektive neběhal a plnil ukoli střilel...cokoliv..ale koukal jsem se na tvorbu svobodné mysli osobně bych ty chlapíky zaměstnal např. jako architekty dungeonů do skyrimu..
      • Mechwarrior_bw
        v súčasnosti je to jediný nenáročný spôsob akým zobraziť veľké množstvo trávy a nebyť pri tom limitovaný vzdialenosťou jej vykreslovania. Nevyzerá najlepšie iba v pohybe hráča pri pohlade pod nohy ... inak vyzerá naprosto skvelo.

Skyrim: http://i.imgur.com/TQd75.jpg
        Dear Esther: http://oi39.tinypic.com/1ysk6.jpg

ale ani neviem na čo ti to vlastne píšem... *7*
        • Hairy_Ass
          Fajn, ale proč je ten Skyrim na nejnižší detaily? *15*
          • Vcelku to tak strašný není no :) http://media.pcgamer.com/files/2011/04/Skyrim_April2011_RuinedFort.jpg
            • S tím se nedá nesouhlasit. Vypadá to dost odpudivě, ale díky bohu se to dá upravit mody, to je výhoda Skyrimu no :)
            • Mechwarrior_bw
              na niektorých miestach má Skyrim dobrú trávu ... problém je v tom, že nie je nič horšie ako keď pár desiatok metrov pred tebou na holej ploche iba s textúrou s otrasným tilingom pribúdajú trsy trávy ako hráč putuje krajinou... ten pohľad je aspoň pre mńa niečo strašné (napr. v Oblivione to bola z tohoto pohladu úplna katastrofa).
          • Ono je to sice na nižší, ale na vyšší to pravda nevypadá o moc lépe, takový ty mezery mezi trsama tam jsou vždy (popravdě nedovedu si představit, jak by to jinak utáhlo, bouchlo by mi PC). Ale nikdy mi to nějak nevadilo, celek je ve Skyrimu pěknej
          • Podle toho, jak jsem to hrál, to vypadá spíš na ultra-realistic settings... *1* *1* *1*
        • Ježiš, ten Skyrim je ale hnusný... *11* No jo, nejlepší hra historie! *5*
  • nedávat hrám číselné hodnocení je trapná póza!
  • strašná blbost a na Steamu ještě pěkně předražená
    • Predrazena? Kolik das za listek do multiplexu na nejakou blbost?
    • jindra.veliky
      interesting true story
  • Jak moc je to naročnější než jiné source hry ? :)
    • GlaDOS
      Na pět let starém pc to jede bez jediného škubnutí na maximální detaily. Stačí? *2*
    • Naopak je o dost min narocna nez tf2 treba, je asi tak na urovni ep2...
  • Mohli byste spíš dát nějakou novinku o Guild Wars II do jejíž bety se během 48mi hodin přihlásilo přes milión lidí a dost zatřese se světem MMO :-) Navíc teď uveřejnili značné množství novinek a videí a tady o tom ani slovo
    • Hodne silne offtopic, preco to je v diskusii u Dear Esther? Akoze...
    • Arena pod taktovkou NCSoft + Evropa = fail (kdo mi nevěří ať se podívá jak dopadl aion eu)
      • na GW2 robia kvalitny vyvojari a hra ma vela vychytavok a zatial nevidenych mechanizmov, pochybujem ze to bude "fail" ako hra, ktora mala uz pri promo videach nalepku "FARM HERE!"
        • NCSoft jsou největší prasata v herním průmyslu a koupili rozhodující podíl Areny a bude to běhat přes jejich master account system - věřím že GW2 samo o sobě bude dobrá hra ale zprasí ji nenažranost/nenavist eu kterou je ncs proslavene.
  • spoiler: http://www.databaze-her.cz/hry/dear-esther/diskuze/
  • jindra.veliky
    hra kde jen chdim jak rtrd a nic nedelam? to musi bejt teda zabava....asi jako ty dlouhy presuny ve skyimu *6*
    • Ale vážně, těch prasáren co tady tenhleten napsal je už fakt nesnesitelný množství... Pro něj by sednul i exkluzivní ban... Tydle kraviny si piš někam na facebook, tam ti to aspoň nikdo nebude číst, a neotravuj lidi na seriózním webu.
    • GlaDOS
      Ty jsi rettard a to tu hru ani nemusíš hrát.
    • EuroSamurai
      Ano ty tam chodíš jak ret.rd protože na víc nemáš :D
    • Niekto by tu mal dospieť. Usudzujem z tvojho prejavu.
      • Mechwarrior_bw
        niekde písal, že má 11-12 rokov, takže jeho reakcie nie je nijak prekvapujúca.
        • EuroSamurai
          Já se takhle v jeho věku nechoval.
          Byl sem malej pubertální prasák ale rozhodně ne tohle.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit