Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Boha jeho! Ono to nemá číselné hodnocení - naprostá apokalypsa, taková ztráta soudnosti. Tolik rozčarovaných a zmatených lidí se bude po světě pohybovat. *9*
  • Bude se někdo pouštět do češtiny?? pro plné pochopení by se určitě hodila... díky
  • Já to dohrál, ale co mi vadilo jsem já sám, protože neumím téměř anglicky. Proto jsem si spíš užíval celý ostrov a zpracování, než "příběh" a je to škoda. Rád bych pochopil texty, které se ve hře objevují. I přesto jsem si užil krásnou atmosféru a ke hře se rád vrátím. Kéž by to někdo přeložil do češtiny :)
    • čeština je ve vývoji a bude ke stažení na oficiálních stránkách hry. Právě teď probíhá její testování a dolaďování. Doufám, že se ale vydaří, je to dost oříšek to všechno přeložit :P
  • přijde mi, že ani někteří účastníci fight clubu dear esther nepochopili, což se docela dost divím (stěžovat si, že hra je koridor, když je to její hlavní účel, ok). Každopádně pro ostatní, kdo mají podobný hry rádi, bych doporučil The Path, The Endless Forest a další hry studia Tale of Tales, dále pochopitelně Limbo (ten samej způsob vyprávění), Which, což je krátká indie horrorovka, samozřejmě Shadow of Collosus, kde maj pánové i zbraň, což je musí těšit, Mistake Of Pythagoras, toho je, toho je :) Všechno hry, který se snaží objevovat i trochu jiná zákoutí lidských duší, než jen to hraní si na vojáčky nebo zachraňování vesmíru a homosex. Jinak komu se hra či její hraní nelíbí, to je samozřejmě jeho svaté právo, jen ať nekecá zase další tunu krávovin o věci, o který toho evidentně moc neví..
    • blixa
      Pokud si to dobre pamatuju, tak jsme ve FC jen zminili, ze je to koridor, ale nikdo z nas to ty hre nevycital. Teda alespon za sebe bych vubec neco takovyho mezi zapory nepocital.
  • Gonzi
    Ten zážitek byl fajn a celé dílo hodnotím pozitivně, už jen za snahu jít nějakým "alternativním" směrem co se týče interaktivní zábavy.

That being said, osobně mi tam konkrétní výklad chybí. Nechci tam mít nic konkrétně řečeno, ale všechny monology se motaly kolem nějakých konkrétních lidí, kolem nějaké nehody, v pozadí tam bylo pípání přístrojů (když jsem se šel např. utopit do moře) atd. je tam tuna náznaků něčeho a celý výsledek pak na mě působil jako umírání na nemocničním lůžku. Nevím to ale ani z daleka jistě a vadí mi podobné "naznačovací" zakončení. Ocenil bych konkrétnější "záhadu" která se postupným procházením odkrývá - i kdyby dávala smysl až na konci, či druhém průchodu a pořád by měla hromadu nejasných detailů.

Aktuální hra je ale toulka po líbivém prostředí, s líbivými zvuky, za líbivých úryvků, která ale nedává po dohrání větší smysl, než jakákoli její 10ti minutová sekce vytržená z kontextu zbytku hry - což je IMO špatně. Je to jako nacházet dílky puzzle, ale mít na konci 10 dílků ze 100.
  • MidnighT91
    Proč bože, proč tomu autoři nedaly ještě rok a neudělaly z toho alespoň dvanáctihodinovou Lovercraftovskou adventuru ala Call of Cthulhu... Ta atmosféra je zarážející, celé jsem to prošel se zatajeným dechem...
  • tak "dohrano", anglictina je na me brutalni, takze sem se moc nechytnul, ale spoustu se toho da "odhadnout";), vinikajici laskomina, ale hra to podle me neni, spis takovej projekt, ukazka toho co by hry mohli(měli) obsahovat po strance dizajnu, atmosfery nebo tajemstvi?Joo dalo by sa, ale zda se, ze nikdo nema chut "obohatit" hrace o neco jinyho nez ztraceny cas.
  • Umělecký dílo, jenom škoda že je to tak krátký
  • Mechwarrior_bw
    Dear Esther je umelecké dielo, ak má hrač trpezlivosť tak dokáže splynúť s prostredím viac ako v ktorejkolvek z hier. Platí to hlavne pre tých ktorých baví skúmanie prostredia a rád sa nechaju vniesť do hry ak im to hra umožni... mne sa to podarilo dokonale. Táto "hra" určite nie je pre mladšie ročníky ktoré ak minútu do niečoho niestrielajú tak sa začnú nudiť ...

Za prostredie je zodpovedný Rob Briscoe (chalan z DICE) a Ben Andrews - concept artist ktorý stojí za obrázkami k novej Amnesii ktoré sme nedávno videli ... dúfam, že znovu spoja svoje sily práve v tejto hre alebo sa dočkáme podobného skvostu akým Dear Esther bezesporu je.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit