-
Díky za recenzi. Po dohrání jsem si vzpomněl na Myst, asi jsem hodně mimo, snad nikde jsem toto přirovnání, včetně této recenze, nenarazil :)
-
Ako tu čítam niektoré komentáre tak mám chuť zobrať JetPack a povedať si: "Nothing to do here."
Táto hra nebola myslená pre masy a tým pádom veľmi veľa ľuďom nesedí... mne naopak sadne ako občasné odreagovanie, prejdenie sa po nádherne spracovanom ostrove (game designerovi by som zaplatil miliony keby som mal), grafikou čo Vám vezme dych (dovolím si povedať že to vyzerá lepšie ako Skyrim - pekné porovnanie Mechwarrior) a prenádhernou hudbou ( http://youtu.be/mX3rsbh68ac , http://youtu.be/nB5_nCyt1L8 ) so zaujímavým príbehom (posledný moment som nedýchal).
Podtrženo, sečteno: Experience with capital E.
Ešte pridávam vlastný screenshot z pasáže hry, po ktorej som musel hlaďať sánku pod stoličkou. http://i934.photobucket.com/albums/ad185/joha1992/esther0001.jpg -
-
Ehm - jaký gamedesigner, jaký nádherně zpracovaný ostrov? Nic proti celému zážitku atd. ale technicky vzato to je jeden koridor v jednolité krajině... Nejsou tam žádné uchvacující lokace či cokoli takového. Lesy v Alanu Wakeovi to strčí do kapsy naprosto snadno. Jinak lépe jako Skyrim vypadá kdeco, protože Skyrim používá zastaralé technologie a postupy a navíc je open world (opět - nic proti Skyrimu, celkem luxusní hra a byť nedotažená, tak její směr se mi nehorázně líbí).
Abych to uzavřel: Fascinuje mě, když u koridorového ZÁŽITKU oceníš práci GAME designera a když oceníš grafiku hry, která je víceméně obyčejná. Ta tvá jeskyně (a později vodopády v jeskyni) je jediné výrazně zapamatovatelné místo, o kterém bych řekl že je artisticky působivé, zbytek je šedivá krajina (ta krajina tam patří, funguje a nic proti ní nemám... ale nebudu ji oslavovat za něco, co není).
V neposlední řadě obecné přirovnávání grafiky k hrám typu Skyrim a přehlížení skutečných "state of the art" technologií typu Alan Wake či Battlefield 3 je prostě smutné. -
-
co jsem pochopil, tak tam ani není žádná herní mechanika. Mám dojem, že kolega nad tebou si plete gamedesignera a level/world designéra, spisovatele, zvukaře a 2/3D
grafika v jednom.
Sám jsem na tu hru velmi zvědav. Až bude v nějaké akci, pořídím.
-
-
Není zas tak složité udělat hru, co bude vypadat lépe než Skyrim... Takže tady bych nějakou jedinečnost nehledal. *5*
-
-
I z tak pěkné diskuse dokážeš udělat odpad, gratuluji.
-
-
keď už, tak "capital E"
-
-
Ty si proste musíš rypnúť... Veľmi sa ospravedlňujem za úplne nezmyselnú chybu, ktorú som spáchal o tretej ráno.
Vy už tu fakt neviete čo iné máte robiť ako rýpať, nadávať si, nezmyselne obhajovať sprostosti.
Česť výnimkam. -
-
proč tak podrážděně?
korektura je rýpání? prostě buď to nevíš a právě ses dozvěděl, že doslovný překlad v tomto případě není správný, anebo to víš a jen sis to při psaní neuvědomil. V takovém případě by tě nic takového nemělo rozhodit.
Svou reakcí ses jinak sám hodil do kategorie uživatelů, kterou popisuješ. -
-
To by bolo asi o tom že v noci sa mi ťažko spomína na anglické slová :D
Ak to znelo moc podráždene tak sa ospravedlňujem, bolo to skôr mierené na celkovú momentálnu populáciu Games.cz diskusí... no čo už s nimi :P -
-
to už je holt úděl masových fór *4*
-
-
Grammar nazi úřaduje! *11*
-
-
trudat
http://madsmejki.sweb.cz//smejbitchavatar.png
-
-
-
-
-
-
Dovolím si trochu negativní komentář, nemusíte mi hned nadávat. Hrál jsem to asi hodinu. "Hra" spočívá v držení "W" a rozhlížení se. Občas se spustí skript a hrdina, dle mě naopak otravným hlasem odvykládá nezáživný monolog. Nejde utíkat, takže se ploužíte celkem pomalu a za chvilku vás bolí prst od neustálého držení "W". Prozkoumávání baráků a jeskyň mi taky nepřišlo moc zajímavé, protože tam skoro nic není.
Jako určitě to není nezajímavé a má to svoje chvíle, ale po takové recenzi jsem čekal o hodně moc víc a osobně bych to určitě za umělecké dílo neoznačil. -
-
Souhlas, je to o ničem, po hodině mě tak bolel prst na W, že jsem zbytek už jen střídal prsty a snažil se to projít "co nejrychleji". Celá hra je jak Bryce 3D rendery a nic víc. Jít jen tak trávou a pak jeskyní mi tedy jako hra opravdu nepřipadá
-
-
Vsak tu nikdo netvrdil, ze je to hra. Cetl si recenzi?
-
-
charakteristika dnešních FPS, akorát se občas zmáčkne mimo W i ASD a lefftbutton, rightbutton of mouse, R :-) (nechci hned narážet na CoD....ale byla to první věc, co mě napadla)
-
-
Ještě kolečko dolů a nahoru. Ano takže i primitivní Cod používá 9x víc tlačítek než D.E. *1*
-
-
a čo z toho vyvodzuješ ? je kniha menej hodnotná pretože v nej môžeš iba otáčať listy smerom dopredu a dozadu ? nechajte záležitosti ako D.E. napokoji a venujte sa tomu čo vás baví...
-
-
-
"...odvykládá nezáživný monolog..."
je evidentné, že D.E. ide úplne mimo teba a tvojho pola záujmu ... jednoducho sa podobným hrám vyhýbaj a hraj to čo ťa baví. Vytýkať D.E. to, že v nej nemôžeš utekať alebo skákať a neviem čo ešte ako tu niekto písal, je ako vytýkať hre typu COD, že neposkytuje hráčovi "hlbší zážitok ktorý nasýti dušu" ale iba plytkú, jednoduchú zábavu. -
-
Psal jsem, že to není nezajímavé a "hrál" jsem to asi do konce, což znamená, že to není úplně špatné. Takže s dovolením si klidně "zahraju" podobnou "hru" znovu někdy.
Píšu asi do konce, protože jsem se dostal na ten maják a pak byla tma, tak nevím jestli to byl konec nebo error. Skákání mi fakt nechybělo, ale utíkání ano, protože tím se akorát uměle zvyšuje herní doba z půl hodiny na hodinu
*1* *1* -
-
Všichni by to proutíkali, vykašlali by se na nějaké narážky, utekly by jim texty a nadávali by ještě víc. Ta tma na konci je záměrná.
-
-
Já sám osobně jsem si hru velice užil protože udělat něco tak překrásného na oko je oprvdu obdivuhodný výkon :-) A nějaký sprint mi vůbec nechyběl jelikož jsem se snažil přijít co mi tímhle vlastně ten "někdo" chtěl říct :-) Jen málokterý vývojář dokůže udělat tak tajemnou a zároveň tak krásnou hru na oko :-) Zvláště u kapitoly v jeskyni jsem slintal :-)
-
-
... nemohu si pomoci, ale zas az tak prevratna grafika to nebyla. Co muj prozitek opravdu nejvice odvalo do nekonecna byly 2D traviny a houbicky :(
Jinac samosebou krasna atmoska... ale clovek musi bejt vyndanej.
-
-
-
-
-
-
Jako jo, chvílema jsem byl trochu naměkko, ale z herního formátu se teda dalo vytřískat mnohem, mnohem víc: házení kamínku do vody, ohýbání trávy, kreslení do písku.... takhle je to v podstatě jen jakýsi vizuální doprovod k povídce. Líbí se mi ale to neúplné dávkování textu.
Grafika samozřejmě nádherná a ještě a ostrov působí velmi přirozeným dojmem, ačkoliv jdete podstatě v tunelu, tak jsem ani jednou neměl pocit "levelovitosti".
Na příběhu/formě jsem ovšem nepochopil dvě věci: samotný závěr, který teda působil dost laciným dojmem, a potom tu romantickou vznosnost řeči - proboha proč? Chápu, že pak by asi určité části herního publika nedošlo "že tohle je k*rva poezie" ale buďme upřímní - poezie, který je pro všechny, se jmenuje kýč. -
dear me fakt dostala ... skoda ze nebyla delsi ... a trole .. skyrim je proste dobrej a ty i kdybys milionkrat napsal ze je to hnuj tak ti to nepomuze chudinko internetova ;)
-
-
Skyrim je rozhodně hra, která překonala veškeré hranice 4-dimenzionální reality, na tom se shodnem. *5*
-
-
Už jsi založil nějakou svou sektu "mass skyrim effect foreverer" Mohli byste tam chodit oblečený jako princezna Lea, ale bez spodního prádla :-)
-
-
-
Me to pripada jako stary dobry "Myst"
-
Dear Esther som "dohral" nedavno a musim uznat ze je to naozaj vynikajuca praca. Graficky prevedenie celej hry je naozaj uchvatne a malo kto by povedal ze je to ten stary source. Hudobna stranka sa tak tiez neda nic vycitat. :)... Pred par rokmi som hral aj tu povodnu verziu. Mod na HL2 ale vtedy som tomu neako nepochopil o co tam ide. Pri tomto remake to bola taka nostalgia v novom sate. No tentokrat nechala silny zazitok (stale rozmyslam o tom konci.... ).
PS:TROCHU SPOILER - Kto si vsimol tu vec pri sviecke, ktora bola na kopci a vidiet to bolo len zdola? :) -
-
Jo viděl jsem...na youtube je i způsob jak tu ,,věc,, dostat dolu a pěkně na tebe bafne :D
-
-
vy jste fakt naprosto v prdeli, co to je tohle za komentáře?
Kdyý jste líní si hru zahrát, ba co víc, i si o tom něco přečíst, prosím radši mlčte. -
4MR.Sugar: Uz to tu zaznelo, ale jak to vyhlizi s tou Vasi CZ?
-
-
Zrejme nijak...
-
-
Údajně během 2 dnů - viz. diskuze u aktuální videorecenze. Tak snad se bude jednat o kvalitní překlad.
-
-
-
Dear Esther
Je tam někdo?
Ne *1* *1* *1*