Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • je to uplne o nicem a to mam par desitek let poctive odehrano uz id dob atari 800. hra je presne jak to tu zminil uz jeden hrac o tom drzet tlacitko w, rozhlizet se, premyslet o tom jak spatne umim anglicky a co ma tahle nuda a pomale chozeni v source enginu za smysl. at uz se konecne ten lenoch hne vzdyt je to tak daleko, a pak at uz je konecne konec. jeskyne jsou pekny, jinak bida takze to vubec nema smysl instalovat natoz hrat. kdo ma rad virtualni svet tak at si radeji zahraje just cause 2 a nemusi cekat desitky minut nez se volnou chuzi presune z jedne casti ostrova na druhy, ma svobodu pohybu a JC2 je i graficky povedenejsi a atmosferictejsi.
    tohle je sh*t.
    • Nikdo nemůže za to, že neuníš anglicky, stáhni si češtinu.
  • joe melo pravdu.

http://www.gurujoe.sk/2012/02/draha-ester.html
    • Mechwarrior_bw
      ahoj joe, vidím, že poctivo udržuješ fekálny štandart svojich článkov, len tak ďalej *3*
      • S tím článkem se dá opravdu souhlasit, je tu jedno ale... Nikdo do toho nešel naslepo, k dispozici byla stará verze zdarma, takže každej si moh "hratelnost" vyzkoušet na vlastní kůži. Tahle hra neni pro všechny, je to unikátní umělecký dílo, který se soustředí na vyprávění příběhu pomocí monologů a prostředí. Oboje dohromady tvoří naprosto unikátní celek. Mluvíme tu o interaktivním filmu spíše než o hře. Kouzlo je i v tom, že to je jedna velká metafora a každej si to může vyložit trochu jinak. Trochu zbytečně ji tam sráží na kolena...
        • Mechwarrior_bw
          máš pravdu, s tým jeho článkom sa dá súhlasiť ... teda v prípade ak má človek dvojciferné IQ a je pod vplyvom nejakej psychotropnej látky.
        • jindra.veliky
          "unikátní umělecký dílo" *15* *15*
          • EuroSamurai
            Jindříšku mohu se zeptat co je dle tebe umělecký dílo? *12*
            • Dear Esther určitě ne. To už spíš označím za umělecké dílo Zaklínače 1 i 2 *4*
            • Mechwarrior_bw
              Jindra je už sám o sebe umelecké dielo ... jeho matke by mali dať metál za taký biologický výtvor.
            • Klid, oni mu to budou za 12 let cpát, aby to poznal u maturity.
            • by nejdriv musel vedet jak takovy dilo vubec vypada a kde ho muze spatrit... *12*
  • Jak moc je to naročnější než jiné source hry ? :)
    • GlaDOS
      Na pět let starém pc to jede bez jediného škubnutí na maximální detaily. Stačí? *2*
    • Naopak je o dost min narocna nez tf2 treba, je asi tak na urovni ep2...
  • strašná blbost a na Steamu ještě pěkně předražená
    • Predrazena? Kolik das za listek do multiplexu na nejakou blbost?
    • jindra.veliky
      interesting true story
  • nedávat hrám číselné hodnocení je trapná póza!
  • Lawliet
    trochu mi to připomíná shadow of chernobyl...neptejte se včem .. ale je to co mě na té jinak nedokonalé hře tak přitahovalo
    • jindra.veliky
      nejhorsi je ta 2D trava co se nataci zrovna podle toho jak hrac stoji *1*
      • Lawliet
        přiteli, nemůžeš na hře sledovat to neudělané..ale to udělané

PS: tu hru jsem nehrál..respektive neběhal a plnil ukoli střilel...cokoliv..ale koukal jsem se na tvorbu svobodné mysli osobně bych ty chlapíky zaměstnal např. jako architekty dungeonů do skyrimu..
      • Mechwarrior_bw
        v súčasnosti je to jediný nenáročný spôsob akým zobraziť veľké množstvo trávy a nebyť pri tom limitovaný vzdialenosťou jej vykreslovania. Nevyzerá najlepšie iba v pohybe hráča pri pohlade pod nohy ... inak vyzerá naprosto skvelo.

Skyrim: http://i.imgur.com/TQd75.jpg
        Dear Esther: http://oi39.tinypic.com/1ysk6.jpg

ale ani neviem na čo ti to vlastne píšem... *7*
        • Hairy_Ass
          Fajn, ale proč je ten Skyrim na nejnižší detaily? *15*
          • Vcelku to tak strašný není no :) http://media.pcgamer.com/files/2011/04/Skyrim_April2011_RuinedFort.jpg
            • S tím se nedá nesouhlasit. Vypadá to dost odpudivě, ale díky bohu se to dá upravit mody, to je výhoda Skyrimu no :)
            • Mechwarrior_bw
              na niektorých miestach má Skyrim dobrú trávu ... problém je v tom, že nie je nič horšie ako keď pár desiatok metrov pred tebou na holej ploche iba s textúrou s otrasným tilingom pribúdajú trsy trávy ako hráč putuje krajinou... ten pohľad je aspoň pre mńa niečo strašné (napr. v Oblivione to bola z tohoto pohladu úplna katastrofa).
          • Ono je to sice na nižší, ale na vyšší to pravda nevypadá o moc lépe, takový ty mezery mezi trsama tam jsou vždy (popravdě nedovedu si představit, jak by to jinak utáhlo, bouchlo by mi PC). Ale nikdy mi to nějak nevadilo, celek je ve Skyrimu pěknej
          • Podle toho, jak jsem to hrál, to vypadá spíš na ultra-realistic settings... *1* *1* *1*
        • Ježiš, ten Skyrim je ale hnusný... *11* No jo, nejlepší hra historie! *5*
  • nechybí tam náhodou Cthulhu, který by se v závěru vyšplhal na vrchol kopce...
  • Je nutné k pochopeniu deja hry Half-Life 2? Dočítal som sa, že je to vlastne prerobený mod vzniknutý pre HL2, ale keďže som HL nikdy nehral, tak či je to nutné... Dear Esther totiž vyzerá viac než príťažlivo s (nielen) svojím netradičným prístupom a rád by som to vyskúšal.
    Vďaka
    • smejki
      je to udělané na technologii HL2, eto vsjo
  • Drahá Esther,
    jsem vzhůru, anebo je vše jen iluze?

V jaké "hře" jste měli možnost se "projít slovy"? Když zažíváte báseň, přenesete se bez těžkostí do duše básníka a cítíte tak současně oddělení i absolutní spojení. Tato hra vás při minimu vaší vůle ponoří do emocionálního vodopádu. Myslím, že to mělo být cílem a povedlo se to na 100%. Tento projekt je ojedinělý a nesmírně zvláštní. Zkuste ho, nemáte co ztratit.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit