Přejít na výpis diskuzí
Demo Mass Effectu 3 přijde 14. února - UPDATE
18.1.2012 | Aleš Smutný
184 příspěvků
-
S rozpoznáváním hlasu nemám dobré zkušenosti, vždy je nutné vše říci 10x a způsobem jakým se hovoří se zaostalým. Jedině, že by se ty příkazy nahráli přímo každým jednotlivým hráčem, jinak to vidím tak, že budeme řvát "shield boost" "shield boost!" "shield boost!!!!!" "trow nade!!" "trow nade!!!!!" "omfg i said nade !!!" > game over *1*
Kdyby to bylo tak vychytané bych už ovládal i své PC jen hlasem natož hru která vydává spoustu dalších rušivých zvuků. -
...demoverze tohoto RPG...
RPG? To myslíte vážně? *3* -
-
A co je podle tebe ME?
-
-
Konverzační střílečka.
Sami Bioware to tak nazvali.
Ale jasně, dnes je RPG každá hra, kde si můžeš něco vybrat. Třeba i Crysis 2, protože si vybíráš, jak si vylepšíš oblek, že ano? -
-
Ok, asi nemá cenu se tady hádat, takže nebudu ani začínat, ale význam RPG bude asi pro každého jiný. Mě je popravdě mnohem bližší Sheppard bez statistik, ale můj (moje rozhodnutí, můj vesmír, moji mrtví spolubojovníci), než nějaká jiná postava, která by měla miliardu statistik, ale na svoje okolí nepůsobila tak, jak Sheppard v ME. A právě proto si myslím, že je ME výborný RPG. Akční RPG, ale přesto RPG. A Crysis je RPG leda v paralelním vesmíru (zdravím fanoušky FRINGE).
-
-
To je ale pak už adventura nebo interaktivní film, RPG to není, protože tvá postava se nijak nerozvíjí, brnění jsou jenom vizuální, dobře, nějaké vylepšení bojových schopností tu jsou, ale hra je pořád stejně obtížná, ať ji hraješ poprvé nebo !se stejnou postavou! znovu. Není tu žádný inventář... Dobře že jsi zmínil ty tvoje mrtvé spolubojovníky, to že hra rozhoduje, kdo zemře podle toho, jaký jsi měl s postavou vztah/jaké jsi pro ni splnil úkoly, byla pěkná bejkárna nehledě na nějaké RPG prvky.
Abych to shrnul, tak ME není špatná hra i já se u ní, dá se říct, bavil, ale zvláště dvojku bych RPG fakt nenazval. -
-
Postava se rozvíjí, skillů je sice míň, ale jsou. Brnění a jejich součásti nějaký vliv mají. Ale imho nemá moc cenu si tady navzájem definovat co je/není RPG a jestli ME2 teda je/není RPG.
Jestli se hráč u ME(2) bavil, tak mu imho může být jedno, jestli je to RPG nebo ne.
-
-
Je to Shepard, herdek, nekomolit *3*
-
-
Ale tak si díky Wikipedii toho problému všimne spousta lidí, včetně těch, které to dosud nezasáhlo.
No a pokud tě neuspokojí vyhledávání Mass Effect, tak vždycky můžeš odebrat jedno M. *1* -
Tak trochu off topic: Chtěl jsem si ten spelling zkontrolovat na wiki, otevřu v opeře novej panel, a začnu psát w mass eff ... zarazím se a potichu začnu nadávat... Pravda, mohl bych vypnout javascript, ale nechce se mi *15* .
-
My bad *1*
-
-
Hmm, takže jde o rozhodování a ne o statistiky a čísla. Jistě... v tom případě jsou asi největší RPG tzv. visuální novely, které často obsahují několik velmi rozvětvených cest, kterými se příběh může ubíhat.
Např. Tsukihime, jedna ze základní visuálních novel, obsahuje dvě hlavní cesty, které vypráví odlišné příbehy, tzv. Near Side a Far Side routes. Near Side se dále dělí na dvě hlavní cesty a Far Side dokonce na tři. A všech těchto pět má dále své rozvětvení a různé možnosti a výsledky a každá obsahuje tři konce a několik bonusových. A také existuje fandisc a pokračování pod jménem "Kagetsu Tohya", které přináší dalších několik dějových linek a také různé bonusy a omake.
Ale to je jen takový bonusový fakt navíc... aneb, the more you know... -
-
Jasný, také se nechci hádat.
Je to skutečně jak jsi napsal a jak ti to redakce hvězdničknula.
Někdo vidí RPG v tuně tabulek a statistik.
Jiný v tom, že se může rozhodnout, co jeho postava udělá v několika důležitých příběhových momentech. -
V ME šlo vždycky hlavně o rozhodnutí (jedno rozhodnutí na Virmire má trvalý následky a nedá se s ním už nic dělat - smrt postavy, a když se člověk rozhoduje, tak opravdu neví, jak se rozhodnout... já jsem v tom dialogu zůstal zaseklej asi 10 minut a přemýšlel... Myslím, že jsem si tenkrát udělal i seznam pro/proti, ale byl mi stejně na dvě věci. A ani nevím, kdo mi vlastně přežil teď a s kým se uvidím v ME 3).
Paradoxně ten osekanej systém v ME2 byl v něčem lepší: voják Sheppard může používat všechny zbraně bez omezení, ale schopnosti mu odemknou speciální náboje (např.), a bodů bylo obecně míň, takže se nedalo odemknout všechno, co člověk chtěl. ME3 vypadá jako kompromis mezi ME1 a ME2.
A za sebe díky za informace. *3*
-
-
-
-
-
To nevíš že moderní RPG je takové které má co nejméně RPG prvků aby bylo co nejjednodužší? :-)
-
-
No v ME 3 mají RPG prvky přibýt, protože Bioware samo uznalo, že v ME 2 až moc ubrali. Ale na druhou stranu, o atributech ME nebyl nikdy (v jedničce bylo tolik bodů, že šlo vytrénovat skoro všechno na max a člověk potom jenom chodil a zabíjel hromady nepřátel... Ne že by to něčemu vadilo *3* )
-
-
Vím no, proto mě mrzí že si to nezahraji kvůli Originu. No nic nedoplním poličku o poslední sběratelku :-(
-
-
@MrSanta@tiscali.cz: ano to záleží na použití a preferenci, já ho nechci s máslem já mám rád sýr, tak si ho proste nekoupím, nechť si ho strčí někam. :-)
-
-
@avp8 a SuperTrusy:
*1* -
Nežerte to tolik. *1* *16*
-
@MrSanta@tiscali.cz: Vzdávám to. :-D Příště zvolím přirovnání, které mi nesníš.
-
Vezmu máslo, salám, sýr a francouzskou hořčici. Mňam. Máslo klidně vrazím i pod tavenej sýr, já se toho nebojím *1*
-
-
Včera se řešil stejný problém na Amalur fórech... po několika příspěvcích se došlo k následujícímu:
1) Origin je jenom služba na stahování a nákup software nic víc
2) Jestli někdy v minulosti někdy něco sbíral, tak teď už nesbírá
3) Všichni výrobci SW mají možnost upravit EULA (i steam upravovat Subscriber Agreement)
4) A ne, Origin není spyware
Nevěřím tomu, že bych tě přesvědčil a nemám v podstatě ani žádná fakta, kterými bych tě přesvědčit mohl. Origin jsem neprogramoval, takže nemám jak na 100 procent dokázat, že opravdu nic nikam neposílá. Ale jenom kvůli nějakýmu pitomýmu programu si nechat ujít ME 3... no jak chceš. -
-
@Lynch: To mi nepřijde jako vhodné přirovnání, protože řidičák je věc nařízená státem. Ne výrobci aut. A ano nikdo mi v tom nebrání. Ale proč bych je měl podporovat? Já newarezím už 10 let, nebudu se k tomu snižovat jen proto že distributor se chová arogantně. Prostě mi nevyhovují podmínky tak na to kašlu, stejně mě už hry neberou jako dřív.
-
avp8: Chces ridit, udelej si ridicak. Navic nikdo ni nebrani koupit si fyzicky disk a nahrat na to crack, aby jsi mohl hrat bez origenu.
-
avp8: máslo zdarma? Proč ne *2*
-
Ale to mi je absolutně jedno co to je. I kdyby to byl jen software na řízení letového provozu. Jak by se ti líbilo kdyby sis chtěl koupit chleba a prodavačka řekla že ti může prodat chleba jen když ti ho namaže máslem...
-
Vcera se resilo to samy i tady, a nekteri jedinci porad nemohli pochopit ze kdyz nekdo neco nechce tak to nechce a je jedno jaky ma duvod. Nevis naaahodou kdo to byl? *7*
-
-
-
-
-
-
Jako doplněk proč né, ostatně ..hlas bych využíval asi jen na pár věcí, kde rychlost neni až tak priorittní, jako treba "Liara cover me!" , co se mi zda docela dobré.
Predstava ze strilim nekam a hlasem jen porucim at me kryjou je v pohode, nemusim nikde otvirat menu atd.
Ale zase, pokud si to nastavim na jednu klavesu, tak je to pak o diskuzi -
stupify.. stupify.. stupify.. stupify.. stupify.. stupify..
-
Kinect do paneláku je skvělá věc. Všude je strašně moc místa a zvukově je taky všechno perfektně izolované, takže můžete hulákat i celou noc. Hlavně je to super ve více lidech.
-
Mě se to celkem líbí, ale asi jen na ty konzole, protože na PC jsou kláves. zkratky daleko rychlejší. A s PC demem počítám, jelikož mám objednanou sběratelku a nejsem si jistej jestli to můj HW rozchodí tak demo bude takovej benchmark *2*
-
Takže by mohla být o podpora pro Kinect Pc až ho Microsoft vydá, ne? Jinak se mi líbí názor Millaniuse
-
Aleši, nie je demo pirátstvo? Veď je to sťahovanie časti hry, niečo ako p2p.
Nevenuješ tejto krádeži nejaký článoček? *1* -
-
Je, uz by tu mel byt jejdasek a rict vsem co stahnou demo ale full nekoupi jak na nem parazituji, protoze on vlastne v cene za hru zaplati i to jejich demo.
-
-
Doufám, že zahrnou emoční klávesy, které umožní hráči se během bitev např. rozbrečet, či vyjádřit jiné zcela realistické emoce, které obohatí herní zážitek.
-
Mě se naopak libí tenhle způsob, rozhodně lepší než šaškování před televizí a švihání rukama. Udělám ranní spartakiádu jenom abych si vybral lepší zbraň. Naopak by mě nevadilo kdyby tenhle hlasový systém byl ve více hrách. Třeba i síla kouzel v RPG na základě hlasitosti zaříkávání. Ale jsou tu samozřejmě problémy 1) Jak to bude brát výslovnost například japonců nebo Italů kteří mají velmi zvláštní výslovnost. 2) Jak to přijme okolí když budete do večera hrát a mluvit/křičet do toho. Ale teda kinect bych kvůli tomu nepotřeboval. Nestačíl by mikrofon Bioware ?
-
-
Nevím co by řekli sousedi ( v paneláku), kdyby mne slyšeli v deset večer řvát - OH EV RA!
-
-
Máš použít FUS DO RAH! Pak nestihnou říct ani mž. *16*
-
-