Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jen taková selská úvaha. "A nestačil by místo kinectu jen obyčejnej microfon?" *1*
    • Mikrofon ti nikdo nevnuti za 4 tacy *15*
      • Z toho videa jsem pochopil, že Kinnect zajišťuje např. i zaměřování nepřátel. Což mikrofon za 150 Kč (střílím, netuším, kolik stojí mikrofony) asi nezvládne.

        Sice od 1.2. bude kinnect dostupný i pro PC, ale myslím, že se mu obloukem vyhnu a budu ME 3 hrát jako všechno ostatní.
        • No já tak nějak věřil že s kinectem přichází i SDK a nějaké API na rozpoznání hlasu, takže nemusíš sám přímo analyzovat datový tok z mikrofonu, takže to hodně usnadní vývoj. Ale nevím jesli tomu tak skutečně je :)
          • Určitě je to tak, a jakmile bude i pro PC, tak si myslím, že toho spousta vývojářů začne využívat (ti multiplatformoví nebudou muset, tam to bude fungovat asi samo od sebe).
            • Bude nebude, to je otázka. Můžou to dodělat formou patchu z vlastní touhy pokud půjde o malá studia. Velkým studiím moc nevěřím tam je to jen o penězích a nač investovat do vývoje něčeho co si vyzkouší 5% hráčů protože zbytek o kinect nemá zájem?

              Stejné je to např s Logitech G15> klávesnicí které mají display, sem tam to někdo používá jako doplněk, ale není to u majority her.
        • Tohle byl samozrejme vtip, cenu u kinectu nejspis netvori ani tak ten hw, ale to ze se musi splatit naklady na vyzkum toho (dle meho skromneho nazoru) softwaru, tady tyhle srandy co umi rozpoznavat obliceje, pohyby, atd nejsou zrovna levny.
          • Jasně, tak to potom jo.
  • Aleši, nie je demo pirátstvo? Veď je to sťahovanie časti hry, niečo ako p2p.
    Nevenuješ tejto krádeži nejaký článoček? *1*
    • Je, uz by tu mel byt jejdasek a rict vsem co stahnou demo ale full nekoupi jak na nem parazituji, protoze on vlastne v cene za hru zaplati i to jejich demo.
  • Steam > Origin
    Valve > EA
    tohle platí v posledních několika letech a platit i nadále bude, tečka.

    Snad bude ME3 minimálně stejně kvalitní jako dvojka. Ovšem že stejně jako vy, čekám i já mnohem víc. To zas bude držkopád *15* ovládání kinectem (díky, to si nechte pro konzolisty, mě zajímá jen myš a klávka (+headset), ty nic nenahradí) jako jedna z hlavních fíčur. Exkluzivní MP v jinak SP hře (omg) a další supr DLC předměty pro předplatile a Origin nesmí chybět (fu!).

    Přesto do ME3 půjdu, ptže chci vědět jak to dopadně. Zároveň to ale bude poslední... POSLEDNÍ nákup od EA, na základě kterého se budu rozhodovat, zda si od nich někdy ještě něco pořídím!

    Můj názor, nemusí se líbit všem *5*
    • Zajímá mě názor těch, co mi dali mínus, ať jej napíší. Snad ne proboha proto, že by snad Origin byl lepší než Steam, nebo EA bylo lepší než Valve...! To by skoro ten samý výrok, jakože MW3 si zaslouží ocenění hry roku..
      • JohnyTheZik
        Stejne by me zajimalo, v cem je Steam o tolik lepsi nez Origin? Valve/EA necham na osobnich preferencich..
        Viz prispevek nize, i Steam ma v EULe spoustu podivnosti jako napr. "prohledavani neosobnich informaci" a to, ze ty programy jsou ve skutecnosti "spywary".. Zruseni uctu? To samy. Akce? Na Originu jsou taky. Rychlost? No, popravde musim rict, ze mi Origin rychlejc startuje, in-game je rychlejsi a celkove je modernejsi. Bug se stahovanim od 0 byl davno vyresenej.

        a btw sam sis napsal, ze se ten nazor nemusi libit vsem, tak se hned vsichni neodvolavejte na +/-, vsak jsou to jen nazory ostatnich - nemusej vsechno hned komentovat..
        • díky za názor, nicméně bych se nevyjadřoval o něčem, o čem moc nevim.

          že se Origin rychleji startuje?? to nemyslíš vážně že ne..! na rozdíl od Steamu mi vždy zamrzne komp na tak 2 minuty, než si Origin patrně zjistí všechno možné o mém pc..

          a v čem je steam lepší? užívej ho několik měsíců a možná uvidíš sám, je toho totiž tolik, že by mi tady na to stránka nestačila. já ho užívám 4. rokem a jako uživatel jsem zažil všechny změny (a všechny byly ku prospěchu hráčů, nikoliv newellových kapes!!!) a to by sis měl uvědomit, páč ten origin, co je ještě navíc jenom prachsprostá kopie, co nic neumí, je ve stádiu "beta" už snad víc jak půl roku. fuj *11*
          • steam nemam origin jo a startuje se me uplne normalne zkus trosku promazat to fekal pecko a podobny blbiny kterejma mas zajeblej komp a treba ti to bude loadovat normalne....lidi nebudte paranoidni proc by asi nekdo z EA chtel vedet neco z vaseho pc?demence tady vsichni co pisou jak si to neporidej a podobne vidim v breznu budou prvni co instalujou origin a kupojou ME3.... *12* *12*
            • MrSanta
              Je přece jasné, že EA zaměstná 100 lidí a ti nebudou mít na starosti nic jiného než zkoumat co má jakej čenda v ČR ve svém kompu. EA je přece satan horší než bin ládinek a obama dohromady.
              Konec ironického příspěvku.
          • rancor1223
            2 minuty *1*, a na čem ten Origin spouštíš? Na kalkulačce? Já mám vyplý automatický spouštění při startu a když zapnu BF3 tak Origin jen problikne a už se startuje, netrvá to ani 10 vteřin... A že je to Beta? Minercaft byl Beta taky půl roku a nikdo si nestěžoval a nijak to nesnižovalo jeho kvalitu *7*
          • JohnyTheZik
            2 avp8: Je fakt, ze nekomu muze vadit zapinat vic programu, pokud to zapinaj se startem winu a pouzivaj to i jako messengera, nicmene i tak je Origin celkem nenarocnej program a po hre ho clovek zas muze vypnout..
            Ja to delam jako ty, ostatne na chat pouzivam xfire, icq nebo fb, steam zapnu, kdyz jdu hrat.
            A diky :D nesmirne si toho vazim! :D
          • JohnyTheZik
            2LKN: 1) v tom pripade nechapu, co je v tvym PC spatne, kdyz ti pri startu programy mrznou na 2 min O.o..

            2) To, ze je z Brna, neznamena, ze je to vohon. Nikdo nemluvil o rychlosti stahovani, nybrz o navazovani (kdo mel driv pomalej internet, tak vi, ze to bylo zlo a ten problem pro pomaly kbps pripojeni porad existuje).. A pravidelnej update mi uz tuplem nevadi (nevim, kde si to vzal), ackoliv bych byl obcas rad, kdyby se me to zeptalo predtim, nez to zacne stahovat.. Cti poradne.

            3) Ty mas nejakej problem s ctenim a chapanim mych prispevku O.o? Nebo proc porad reagujes zcestne, aniz bys mi konecne odpovil. Nauc se cist, nekolikrat jsem zminil, ze hraju CS:S, Dotu 2 a TF2, o par prispevku niz, (mimojine) a logicky ti z toho muze vyplynout, ze ty hry jsou PC only (krome TF2, ale opet ti muze dojit, ze mluvim o PC verzi, kdyz se zminuju o prechodu na F2P).. Nevim, co pro tebe mam delat vic, abys zacal doopravdy cist ty prispevky.. Psat Caps-lockem? Ok.. na steamu totiz nemam jen CS:S, DOTU 2 nebo TF2, ale i HALF-LIFE 2, DOD:S, PORTAL 1, PORTAL 2, LEFT 4 DEAD 1, FEAR 2: PROJECT ORIGIN a bohuzel TES: SKYRIM (bohuzel se vztahuje na to, ze bez steamu to jinak nejde) + par indie her.. a nehraju na PS3, nybrz na PC.. Tak snad uz se me priste nezeptas, jestli nahodou nehraju na MACu nebo na WII..

            Steam pouzivam dlouho a vim, co je v nem za funkce, a jelikoz jsou ty funkce i v Originu, tak se te ptam, jestli teda nevis o nejaky dalsi, ktera se mi skryla (i to je samozrejme mozne) a nemluvim o prodeji kloboucku.
            Jde mi tim padem o to, jestli to vubec vis ty a netlachas tady o necem, co si nikdy nezkusil.
          • JohnyTheZik
            :D lol ..

            Nebud paranoidni,.. Ano, startuje se rychleji mne, brachovi, kamosum z BF3, vlastne vsem, koho znam a maj Origin + Steam.. Spis bych doporucil si vycistit PC, jestli ti zamrzne PC na 2 minuty, tak to bych nehazel na Origin :).. (mne se Origin zapne za cca 5 s - kdy je plne funkcni, narozdil od Steamu a jeho update news apod.)

            Ja ho pouzivam od roku 2005 (cca rok po vydani CS:S, kdy jsem byl donucen si ho nainstalovat - ano, driv se na steam taky nadavalo), takze dokonce dyl nez ty (6-7 let).
            Nikdy jsem netvrdil, ze bych Steam nemel rad, zvyk jsem si na nej a pouzivam ho, momentalne predevsim kvuli Dote 2. Ackoliv nemam moc rad zpusob downloadu patchu apod., protoze to dost casto nefunguje tak, jak by mohlo (kamos z Brna, na ne zcela stabilnim internetu, stahuje updaty ze Steamu neuveritelne dlouho - ostatni downloady mu ale jedou celkem bez problemu).. O First time playing - setupu ani nemluve.

            Ja se ptal na to, v cem je steam lepsi, ne ze mi napises, at ho zacnu pouzivat a pochopim.
            Ano, Origin je prachsprosta kopie, na cemz ovsem nevidim vubec nic spatnyho :D. Ba naopak je to konkurence pro giganta, coz muze znamenat vic slev apod., nevidim problem. Chapu, ze nekoho stvou 2 programy, ale opet - jsme v roce 2012 a lidem bezi najednou tolik programu, ze by je to asi samotny prekvapilo. A to, ze je to beta pul roku.. Nejak nechapu, v cem je tvuj problem? Co ten program neumi a Steam jo?
            A o tom, kdo diky tem programum vydelava penize, bych moc nemluvil :)..
            • MrSanta
              avp8: já taky proti Steamu nic nemám. Jenom mi prostě vadí teď ta hysterie kolem Originu, kdy velká spousta lidí zapomíná na začátky Steamu a hned Origin šmahem odsuzuje. Steam používám asi tak 2 roky, takže neznám jeho začátky. Moc se mi nechce věřit, že byly bez problémů.
              Jenom jsem chtěl morálně podpořit Johny *4*
              EDIT: ohledně app - Steam pouštím jenom když jdu hrát. Předpokládám, že stejně to jde nastavit i u Originu. Tam udělám to samé. Žádné spouštění automaticky s woknama. Jenom když já chci. Takže app mi poběží stále jenom jedna.
            • @MrSanta@tiscali.cz: jenže tenkrát to bylo něco nového, si vem že Steam předběhl dobu tak o 9 let než se všichni vzpamatovali po tom co Steam oznámil zisky (obrat?) ve stech milionu (už nevím měnu), a najednou se každej snaží protlačit svoje řešení. Ano tenkrát byl steam zlo protože to postrádalo smysl, ale dnes je každý další takovýto klient zlo^n kde n je počet těchto rádoby kopíí steamu.

              Nejsem zastáncem Steamu i když ho mám rád, jen říkám že pokud má běžet nějaká app neustále při hraní nějaké konkrétní hry, ať je to jedna app a ne pro každou hru jiná.
            • JohnyTheZik :

              1) PC uživatelem jsem od pradávna, pravidelně čistím a vím moc dobře, jak se o něj starat.
              2) kámoš z brna.. on tvůj kámoš z brna má asi nastavenou severní karolínu jako download server, proto asi stahuje tak pomalu, jinak co se ti nelíbí na pravidelném a bezstarostném updatování, to opravdu nechápu..
              3) ... a vůbec, nehraješ ty na PS3? tam je steam taky, ale s jeho fungováním na konzolích nemám zkušenosti.

              Ve zkratce, zkus pogooglit "Steampowered" a "Originpowered" (ten druhej pojem patrně ani nenajdeš, páč origin neumí nic), zjistíš, v čem je Steam lepší. a kdybys to nezjistil, zkus si taky pořídit několik dalších her, než jen CS:S. *5*
            • JohnyTheZik
              Presne tak!.. Lidi si neradi zvykaj..
              Jen chci poukazat na to, ze svet neni tak cernobilej a EA neni hodnotovej protiklad Steamu :).. Ostatne vetsine nam jde o penize a komu ne, ten uz jich ma hodne :D (to je samozrejme sranda)
            • MrSanta
              To asi bude tím, že pro mnohé je EA satan a veliké zlo, kdežto ve Valve jsou všichni svatí... Tuhle válku prostě nevyhraješ. Si vzpomínám na ten armagedon co se objevil s nutností mít Steam pro demo H-L 2...
        • Sběr informací o nainstalovaném softwaru musíš ve Steamu odsouhlasit (proběhla jen myslím jedna akce, kdy Valve tenhle volitelný softwarový sken dělala). Pokud nepovolíš, nic se nikam neposílá. Je tato možnost u Originu (nevím, ptám se)?
          • ne není
  • Kinect do paneláku je skvělá věc. Všude je strašně moc místa a zvukově je taky všechno perfektně izolované, takže můžete hulákat i celou noc. Hlavně je to super ve více lidech.
  • Ano, Origin je opravdu báječná věc.

    http://www.ea.com/privacy-policy
    "EA also uses its own proprietary analytic metrics tool and other third party analytics technologies to collect non-personal information when you use our online products and services and/or play our games on your PC, game system and/or mobile device. These tools and technologies use server log files, web beacons, cookies, tracking pixels and other technologies to collect and analyze certain types of information, including cookies, IP addresses (including for purposes of determining your approximate geographic location), mobile or other hardware device ID or other device identifiers, browser types, browser language, information passed from your browser (if any), referring and exit pages, and URLs, platform type, the number of clicks, information about your media, peripheral hardware, software and/or applications installed on your machine and/or device, domain names and types, landing pages, pages viewed and the order of those pages, the date and amount of time spent on particular pages, other Internet and website usage information, game state and the date and time of activity on our websites or games, information about how your game is used, including game metrics and statistics, feature usage and purchase history, as well as unique hardware identifiers such as MAC Address, mobile unique device ID (if applicable) and other similar information."

    Co by pro hráče neudělali! Tedy pro platícího hráče; warezáci budou téhle dojemné péče ušetřeni. Ach jo *7*
    • Nechci být vyloženě negativní, ale tohle se z větší části týká prohlížení WEBu EA a s originem to nemá nic společnýho. V podstatě se to dá přeložit tak, že se EA dívá, jak zákazníci pracují s jejich stránkami a podle toho je upravují. Nevím, k čemu potřebují MAC adresu, ale tak, nemusím vědět všechno.
      • Tohle jsi taky myslel, že se zjistí při prohlížení jejich webu?

        "information about... software and/or applications installed on your machine and/or device, domain names and types"

        Už tu chybí jen poznámka, že "kdo nic špatného nedělá, může mu to být přece jedno".
        • A ne snad?

          Doma určitě taky nic špatného neděláš, takže máš otevření okna a dvěře, ať každý hned vidí dovnitř.
      • Většinu zmíněných informací z browseru nezjistí. Což znamená že to musí zjišťovat přes nějakého trojského koň..eehm aplikaci která Ti běží lokálně na PC. A to že uvádí že se jedná jen o jejich stránky je fajn, co jim zabrání jít dál?
      • Myslim ze tou posledni vetou jsi to shrnul dokonale. Ted jenom zmenit nick na Fanboy. *15*
        • Jo no, sbírat MAC adresy je nesmysl a netuším, proč by to někdo potřeboval dělat. Ale ten zbytek je imho celkem pohopitelnej (stránka obchodu zjistí odkud jsem, z účtu zjistí, co jsem hrál, z metrik pak zjistí, jak moc a kam uživatelé klikají a podle se pak bude iterovat její desing).
          • 2JohnyTheZik - pokud povazujes pristup EA,Activision atd ke svym zakaznikum stejny,jako tomu je u valve,tak to asi nema cenu dal rozebirat.
            Nejsem sice zadnej EA hater a hral jsem nejednu Ea hru,ale rozdily v pristupu k hracum mezi zminenymi spolecnosmi teda vnimam.
            Tvuj nazor ti vyvracet nebudu *3* .
            • JohnyTheZik
              Nesrovnavam Valve vs. EA, Activision, Ubisoft,..
              Mluvim jen a pouze o EA a Valve. Blizzard jsem taky driv hajil jako skvelou firmu, ale po rozeprich s IceFrogem a narokovanim si Doty, jsem na ne trochu nazor zmenil. Blizzard dota pak vnimam jako vysmech.
              Valve dela hry vyborny, vsechna cest. Nicmene udelalo par rozhodnuti, ktery mi jdou hodne proti srsti, mj. i zminene F2P u TF2.
              EA je firma vetsi, dela vic rozhodnuti, ja sleduju jen urcitou cast jejich portfolia a ackoliv je nesnasim za to, ze uz nevydavaj hokej na PC, tak si nemyslim, ze by se ke svejm zakaznikum chovali nejak spatne. Ja osobne s nima nikdy nemel problem. A to, ze nutej Origin je logicky, nikdo by to jinak nepouzival, to ale pred par lety udelal i Valve :)..
              A to jsem rad, ja bych ho stejne nemenil :), snazim se jen bejt v tyhle veci trosku otevrenejsi a bylo by nefer jim nedat sanci :)
          • A jenom mimochodem, úvod k privacy policy Steamu:

            Collection and Use of Information
            By using Valve's online sites and products, users agree that Valve may collect aggregate information, individual information, and personally identifiable information, as defined below. Valve may share aggregate information and individual information with other parties.

            Nemám čas ji dál studovat, možná je lepší, horší nebo úplně stejná než ta výše, ale je rozhodně relativně dlouhá.
            • JohnyTheZik
              Co se ti na tom nezda? Verim, ze pro spoustu lidi je to zmena dobra, protoze si muzou zahrat vybornou hru, o tom zadna (tzn. nemusej s tim vsichni souhlasit), ale valna vetsina lidi, co si hru uz driv koupila povazuje prechod na f2p rezim za zmrseni. AFK mapy, prodavani veci apod. .. Nemluvim jen o tom, ze to hraje vic lidi, spis o tech zmenach, ktery s tim prechodem probihaly.
              Odemykani zbrani za achievementy bylo napriklad mnohem obtiznejsi, nez si je "vystat" v AFK mapach.. (popr. vyhrat nebo smenit, kdyz se pak cloveku hromadej hodinky u spiona)
            • " at uz souhlasite nebo ne." - to myslíš vážně?
            • JohnyTheZik
              2hmm no jasne :D!

              V cem je tak rozdilnej pristup Valve ke svejm zakaznikum a EA? Ze jim EA vnutil program? Wait a second..
              Nektery DLC jsou zadarmo? Je to tak a je to parada, ovsem to samy dostali hraci napr. Bad Company 2 (zadarmo DLC, co konzolisti museli koupit za penize - pokud nemeli VIP kod)..
              Nejde jim pouze o vydelek? To bych uplne netvrdil :).. Prechod TF2 na f2p bylo napr. nejvetsi svinstvo, co tu hru potkalo, at uz souhlasite nebo ne.

              Zase jsme u toho, ze EA je zlo. Na Steam se driv taky nadavalo, je to uplne stejny, jen posunuty o par let :)
            • 2kockopose - Pokud bych si mel vybrat,jestli steam a nebo origin,tak u me jasne vede Steam potazmo valve.
              Staci srovnat pristup valve ke svym zakaznikum a pristup k zakazniku spolecnosti jako je EA,Activision a jim podobnym.
              Radsi podporim ty,kterym nejde pouze o vydelek.
            • Muj pohled na Steam je samozrejme stejny jak na Origin. Vyjma toho, ze Steam by mi nabidnul navic shop s ruznyma hrama, nejen EA.
    • Vypadá to, že od mojí poslední návštěvy tam přibyla kupa nových věcí :). O důvod víc se vyhnout originu hodně velkým obloukem..
  • Doufám, že zahrnou emoční klávesy, které umožní hráči se během bitev např. rozbrečet, či vyjádřit jiné zcela realistické emoce, které obohatí herní zážitek.
  • Masa-san
    S rozpoznáváním hlasu nemám dobré zkušenosti, vždy je nutné vše říci 10x a způsobem jakým se hovoří se zaostalým. Jedině, že by se ty příkazy nahráli přímo každým jednotlivým hráčem, jinak to vidím tak, že budeme řvát "shield boost" "shield boost!" "shield boost!!!!!" "trow nade!!" "trow nade!!!!!" "omfg i said nade !!!" > game over *1*

    Kdyby to bylo tak vychytané bych už ovládal i své PC jen hlasem natož hru která vydává spoustu dalších rušivých zvuků.
  • Jen se ještě zeptám máte někdo důkaz, že Origin prolézá PC nebo to říkala tetka na návsi?
    • Umaroth
      nechápu tyhle vlny odporu proti originu....neopodstatnene, spis sem radsi kdyz mam program jako steam/origin kterej mi hru udrzuje v pohode nez abych sam nekde na netu hledal patche a s dovolenim se s tim sr*al. Origin, stejne jako steam, monituruje leda tak vaši herní činnost. Jenže někteří jedinci si asi myslí, že když někdo v EA objeví v jejich PC složku s pornem, tak to asi poběží v hlavní zpravodajské relaci všech TV stanic na svete ......
      • hladať patch? však teraz sú hry ktoré idú bez steamu alebo originu a mi vypíšu keď je nový patch a kliknem raz a mi to stiahne nič ťažké na tom nie je *3*
        • V klidu, on hleda porad nejaky duvody proc je lepsi mit steam a origin v kompu. Kazdy nesouhlas je neopodstatneny.
          • odpor je zbytocny, budete asimilovani :)
    • Já taky nechápu, proč se to tady řeší. Steam prý také monitoruje počítač podobně a nikdo si na to nestěžuje. Teda stěžuje, ale rozhodně tohle asi nebude horší ne?
      • Když to může dělat jeden tak to můžou dělat všichni? To nedává smysl ...
        • Cahir
          V určitém smyslu slova to smysl opravdu dává...
          • Ano, ale je to děsivý a nemorální smysl. Ale je to vše o tom co si zákazníci nechají líbit, no.
    • JohnyTheZik
      maj to v EULe, tak to delaj :D!
    • Hairy_Ass
      Skrze Origin do naší Galaxie pronikají Reapeři, říkal to Sovereign v ME.
  • trolo
    Demo cez origin aby vam mohlo EA zoskenovat PC... ked vobec to demo buce na PC. Predsa len by to bolo vela prace konvertovat demo z konzolovej verzie. Staci 1x na full verzii. Zbytocne naklady pre demo ked si to vsetci PCckari aj tak stiahnu.
    /s
    • S demem na PC počítám, minimálně kvůli Amaluru a bonusovým předmětům.
    • nesmysl, PC demo bude. viz promo mezi Reckoning a ME3.
    • A všichni Xboxáři si full verzi stáhnou také.
  • Mě se naopak libí tenhle způsob, rozhodně lepší než šaškování před televizí a švihání rukama. Udělám ranní spartakiádu jenom abych si vybral lepší zbraň. Naopak by mě nevadilo kdyby tenhle hlasový systém byl ve více hrách. Třeba i síla kouzel v RPG na základě hlasitosti zaříkávání. Ale jsou tu samozřejmě problémy 1) Jak to bude brát výslovnost například japonců nebo Italů kteří mají velmi zvláštní výslovnost. 2) Jak to přijme okolí když budete do večera hrát a mluvit/křičet do toho. Ale teda kinect bych kvůli tomu nepotřeboval. Nestačíl by mikrofon Bioware ?
    • Nevím co by řekli sousedi ( v paneláku), kdyby mne slyšeli v deset večer řvát - OH EV RA!
      • Máš použít FUS DO RAH! Pak nestihnou říct ani mž. *16*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit