Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zlatá éra PS2, to ještě vycházeli opravdu obsahově kvalitní kousky. Teď už se vše točí jen okolo grafiky a zábavnost je ta tam. Toť můj názor. Bohužel.
  • Nikdy nelituji, že jsem si jí koupil:) Chodil jsem celé prázdniny na brigádu abych si mohl svojí PS2 koupit:) Tento nádherný černý kousek hardware je skvost:) Dodnes si pamatuji na dvoj stránkový speciál v MF dnes. Kde byla PS2 v celé kráse. Jak na ní lidi čekali obrovské fronty. Emotion Engine dělal krásný obraz, takový jiný než normální DVD přehrávač. Nevím jak to dopadlo s tím, že se měl montovat do Sony TV. Pak ty hry. Jak už bylo řečeno v článku mnohé z nich mají svůj styl. Osobitost. Pro mě to byli skákačky Jak and Dexter, Ratchet and Clank, Sly. samozřejmě i ty ostatní. Dneska se každej snaží udělat ultra reálnou grafiku. Ale já se ptám proč?? Neměla by hra fungovat jako takový zvláštní typ uměleckého díla? Proč neudělat grafiku v nějaké stylu? Vem te si např. Team Fortress 2. Užasný grafika úžasný styl a není to klasický cell shading. I to WoWko má svůj styl svojí architekturu. Ale o hrách na PS2 jako je Okami ani nemluvě. A hratelnost je taky někde jinde. Možná je ta doba kdy hry dělali vývojáři kvůli tomu, že je to bavilo pryč. A dnes se jede jenom na prachy. Rejžovat, rejžovat a rejžovat.

Mě se ta doba líbila více. Teď tu máme tři konzole, v podstatě 2 co za něco stojí. A ještě normální člověk jako já je v kleštích. Jakou z nich si má koupit. Já jsem zapřísáhlý fanoušek PS. Takže moje volba je jasná. Ale hry na xbox jsou taky nějaké fajn. (I když ten xbox se vždy lišil od PS. Na něj prostě byli takové ty "normální" tituly.)

Ač nemám rád unifikovanost, v tomhle bych jí uvítal. Ne každej si může dovolit mít doma tři konzole.

P.S. Bože nemelte furt nesmysly, jak se ovládají hry na gamepadu špatné. Jde o zvyk. A člověk je velice přizpůsobivý na všechno. Všechno se dá naučit a přejde brzo do krve. A když jste to nikdy nezkoušeli tak netvrďte něco co není pravda. FPS se ovládají parádně na gamepadu. (Na PSP se ovládají na druhou stranu velice špatně. Chybí druhý analog.)
    • Mám pouze 2 výhrady.

1)WoW má příšernou grafiku. Ani bych to nenazýval stylem. Osobně je pro mě WoW hra s nejošklivější grafickou stránkou vůbec.

2)"Teď tu máme tři konzole, v podstatě 2 co za něco stojí." Proč v podstatě dvě? Wii svými hrami strčí do kapsy celou slavnou PS3.

Hubaj osobně, také jsem byl fanoušek Sony, ale od jejího přístupu k PS3 jsem s nimi skončil. Na zákazníky serou, neustále něco ořezávají... PSP Go je další děs, zkoušel jsem na tom hrát a je to hrozně neintuitivní.
      • No tak to už je o vkusu co od konzole chceš,WII ma prostě uplně jiný hry,a jinou zabavnost.
        S gamepadem souhlasím,taky mě to na něm baví hrát,na FPS to chce trochu cviku ale baví mě to normalně už víc jak myš.Na myši je to takový o hovně to je člověk po několika letech hraní stříleček rambo,zatim co s gamepadem to cítim mnohem realněji,bude paráda jestli pujdou hrat střilečky s psmove to bylo to hraní ještě někde jinde uplně
  • No přiznám se, že mám doma PS3 a myslel jsem si, že s ní už PS2 nebudu potřebovat (pozn. nemám verzi PS3 se zpětnou kompatibilitou). Jenže nedávno jsem PS2 vytáhl ze skříně a rozhodl jsem si zahrát a dokonce si ještě koupit nějakou tu hru a je to jako za starých časů.
    Věřte, že každý kdo kdy přišel s PS2 do křížku, na ní bude rád a dlouho vzpomínat!
  • to je neuveritelna nahoda, ze jsem se jen tak z rozmaru zrovna dneska rozhod po dvou letech vytahnout ps2, a vecer si pak prectu tenhle clanek. a s clankem nemuzu nez souhlasit - ackoliv jsem uzivatelem ps2 az od roku 2005, porad objevuju novy tituly pro tuhle konzoli a mezi ultramodernima vecma na pc/ps3/x360 se k ps2 porad vracim. zrovna dneska jsem rozjel medal of honor frontline :)
  • psx1 byla bomba pak jsem si koupil psx 2 a za 10 let jsem ho hrál tak 30x ........do psx 3 jsem z toho důvodu už nešel....zlaté PC *3*
    • To si přišel o spousty klenotu který byly ps2 only :)
      • asi jo?ale už mě to nějak nebavilo
  • Kdyby se konzole neovládala těma kvedlátkama nebo jak tomu říkáte tak si to možná i koupím. Ale pro mě je pohodlnější klávesnice a krysa. Jinak proti konzolím nic nemám, štve mě jenom ovládání. Jo a taky mě štvou lidi co machrujou že by mě dali v jakékoliv střílečce konzole vs. Pc :-)
    • Jak pro tebe může být pohodlnější nepřirozené držení těla? :D Asi si rád lžeš, co? Zůstaň si u své zastaralé klávesnice s myší a vůbec nemušíš řešit vynikající ergonomii konzolových ovladačů.
      • nevim jak kdo ale ja "sedim" u PC v takovym houpacim kresle a spis u toho vetsinou lezim :P
        nedavno sem zkousel v alze nejakou FPS co tam maj na konzolich a jen sem se ujistil ze mys a klavesnice je stale bezkonkurecni
  • díky za článek
    rád bych se zeptal, zda-li je možnost PS 2 připojit k monitoru od PC jako tomu je u PS3 či Xboxů. Mám v plánu si tuto konzoli k Vánocům nadělit a konečně si od PS1 zahrát pokračování MGS, Syphon Filteru, RE a spousty dalších titulů, které si člověk na ničem jiném nezahraje. Díky za případné odpovědi.
    • Teda nechcem ti brať ilúzie ohľadom toho Syphon Filteru, ale ak čakáš že to bude podobný nárez ako na PS1, budeš asi sklamaný. Aspoň teda čo sa týka dielu "The Omega Strain". "Dark Mirror" je lepší, ale stratilo to svoje čaro.
    • Zahraješ si je emluátoru PCSX2, kterej je stále ve vývoji a který umí emluvoat PS2 hry ve vysokém rozlišení, ba dokonce podporuje vyhlazování hran, takže oproti telce a rozlišení 640 x 480 jednoznačně výhoda, nemluvě o tom, že na LCD monitor bez SCARTU podle mě PS2 nepřipojíš. Nedávno jsem nad ním taky uvažoval, ale vyšlo mi, že nejlepší a nejlevnější volba je televize...
  • Díky za pěkný článek. K PS2 jsem se dostal až někdy v roce 2005. V tu dobu jsem na PC jel Half Life 2 apod. v maximálních detailech a rozlišení a přesto mi PS2 okamžitě učarovala. Grafika a výkon horší než na tehdejších PC, ale v tu dobu jsem teprve poznal a pořádně si uvědomil , že opravdu hlavní je hratelnost. Nebudu se dál rozplývat, ale když slyším PS2 tak si okamžitě vybavím--> Burnout, Okami, ICO, Shadow of Collosus, Fatal Frame, Silent Hill, God of War, Jak and Dexter, Ratchet and Clank, GT, Tekken, Metal Gear, Final Fantasy a mnoho dalších. Během necelých 2 let jsem svou PS2 prohnal cca 160 her a budu na ně v hodně dobrém vzpomínat. R.I.P PS2
  • Bylo to super, spousta nezapomenutelných okamžíků, spousta skvělých her... škoda, že ta moje už odešla do křemíkového nebe. Zrovna vychytala to období mýho života, kdy jsem ml na hraní nejvíc času (střední škola), takže jsme se spolu vážně nenudili :)
  • Jo já jsem koupil Konzoli až v roce 2010 roky poté, kvůli ceně, sice mě stála 4 000, -, ale šlo o poslední generaci navíc už s upraveným chipem od kamaráda který mi ke konzoli přibalil asi 160 her, dvě 16Mb paměťové karty, 2 ovladače, zařízení pro 4 gamepady a další kravinky.
    A můžu říct, nádhera a nelituju těch peněz.
    Momentálně si brousím zuby a peněženku na Xbox 360, ovšem pořád ještě čekám až trošku slevní...
    • pokud chces, mam 2 novy xbox, origo zabaleny a necham ho levne, vyhral jsem to v nejaky soutezi a je mi to k prdu, protoze mam ps3 a asus G73J :o). Cenu ti udelam dobrou, protoze se toho poterbuju zbavit. pis na bettka2010@seznam.cz
    • bože já jen doufám, že ti je málo let a nevyděláváš bo ti na to rodiče nedaj, abys měl důvod čekat několik let až se něco slevní na nejnižší cenu a hrát na tom jenom pálený hry a říkat si "hráč"
    • Tak PS 3 je vsoučasné době s čipem na tom dost špatně takže oněm neuvažuju, krom toho hry které vychází pro PS 3 krom pár kusů, vychází i na Xko, a na Xko je dávno chip, na PS 3 ne a kupovat kvůli tomu originální hry za ty ceny neholám...
      • Když za ty hry nechceš dávat takové peníze, tak je nehraj. Proboha, co to je za logiku "mám konzoli, mohu mít všechny hry zadarmo". Uvažování některých jedinců opravdu nechápu...
    • A PS3 už máš? Protože kupovat po PS2 Xbox360 je docela o ničem.
      • A kupovat PS3 není o ničem ?:)
        • Záleží co od té konzole chceš PS3 nabízí víc ohledně přehrávání filmů atd. Xbox zase víc her a hlavně pálené.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit