Přejít na výpis diskuzí
Detaily o profesích a další informace z fanstránky The Elder Scrolls Online
15.3.2014 | Redakce Games.cz
139 příspěvků
-
Investice do této hry přes 200 000 000 dolarů a výsledek je generické MMO na hero enginu.
-
-
Ber to tak, ze 150M z toho je PR ... ;D
-
-
Tahle hra má najeto na největší MMO propadák.
-
-
Až přejdou na F2P tak ne
-
-
Mohla to být nejlepší F2P na trhu. Místo toho to bude nejhorší P2P na trhu.
-
-
věštíš zase ze svého levého varlete? :)
-
-
lepší využití varlete neznas?..to uz je asi po 3 co tenhle prispevek ctu...pokazde v jine diskuzi
-
-
Trollda: ohoho, ty mě znáš? By mě docela zajímalo odkud.
Pokud tu někdo plká blbinky a hraje si na velkého znalce a proroka, tak co mu k tomu napsat? Že mu gratuluji, požádat o tip čísel na sportku a předat mu kontakt na ezo.tv a nebo rovnou na všechny výrobce her? Místo vydávání peněz na propagaci by prostě napsali Trolldovi a on hned rozhodne na základě videí, obrázku a herního žánru o tom, jestli to bude hit a nebo ne. -
On tu píše jednu blbost za druhou, takže mě jeho představivost a slovní obraty nepřekvapují. Já ho znám (on mě nepozná) a vím, že to není moc velký intelektuál, takže mu to nemám za zlé. Nechť se mu dobře daří a užije si generické TES Online. Co bych dal za to být trochu jednodušší, aby se mi líbilo něco jako TESO! *3*
-
já to píši jen v tam, kde místní rozumbradové ví vždy vše dopředu a nejlépe jen z videí, obrázku a doslechu, co říkal kamarádům kamarád, který měl kamaráda, co to hrál.
-
-
-
-
Nepřejdou, nemají důvod, když už nic tak se udrží díky komunitě na konzolích, ta nemá skutečnou MMO hru a jsou ochotný platit za tuto hru měsíčně dané peníze. A co se PC komunity týče, tak i někteří si ji svým způsobem oblíbí.. zde už je jen hranice toho, nakolik budou vycházet vstřít PC hráčům vs konzolím ať už v rámci modů, propojení komunity. A zda prinesou dostatecny obsah a zabavu, kterou lidi na PC chteji.
Ja jsem proto z tohoto pohledu skepticky a nemyslim si, ze hra prejde rychle na F2P jako tomu bylo u SWTOR. -
-
Konzole zadnou MMO neuzivej - jednoduchej fakt.
-
-
-
Právě že ani ne. Nebude to žádný extra šlágr, ale ani prů*er.
-
-
Mno me spis udivilo, jaka to je urcitym zpusobem neodelana hra, kdyz jsem zacal cist ty otazky a odpovedi v ramci interview a tam jsou odpovedi typu, to se me libi, pridame to casem. Nebo to jsme chteli pridat pozdeji, jelikoz na to neni cas atd. Proste tim priznavaji, ze vlastne dodavaji nedodelanou hru a budou ji dodelavat az v prubehu, zatim co budete poctive dal platit.
Je to jen proste pocit, ktery jsem z toho interview dostal... nedodelana hra :) Ale uprimne, dela ji to vsichni a to presne si asi taky rikaji oni, vsechno lze po vydani dodelat.. tak proc ne v ESO.
Ale je to spravne? -
-
Kdyby do hry implementovali úplně všechno, co by šlo...byla by pak radost s nových updatů, dlc a datáčů? Kdybychom věděli, že nic nového nepřijde, jen nová mapa, povolání, raid apod., tak to asi nebude moc košér (nemyslím jen TESO, ale všechna mmorpg)-
-
-
Člověče, jestli se raduješ z toho, že si budeš muset někdy v budoucnu koupit DLC a různé packy atd. tak je to pro mne historicky první známka toho, jak ta DLC masáž v posledních letech změnila racionální uvažování hráčů. Smutné.
-
-
Já jsem nepsal, že mám z toho radost. Na druhou stranu, pokud bude ve hře vše, co jde, tak co tě tam má pak překvapit? Nové raidy a dungy, které budou stále na stejné brdo (jen se mění styl, bossové a okolí)?
Navíc, není možné udělat naprosto vše. Proto se dělají různé Q/A, kde i vývojáři zjistí názory lidí a dobré nápady postoupí k pořádnému rozboru a možná i implementaci do hry.
Pokud svojí práci uděláš vždy bez využití názoru ostatních, tak buď jsi robot a nebo děláš monotónní práci někde u linky :) -
-
Cece .. pokud ve hre nejsou takovy mechaniky ktery tu zminuje trebas trollda = bydleni, potapeni ... tak to neni o zadnych QA, to je o naprosty neschopnosti.
-
Měli udělat všechno, co bylo v předchozích hrách a pak třeba přidávat prvky na víc. Že se ve hře nejde potápět, nejde tam mít vlastní dům, nejde tam sebrat drtivá většina věcí, nefunguje tam dobře loot, nejdou vytvářet vlastní kouzla atd. je podle mě FAIL. Naopak tam dali prvky navíc - hlavně pvp ala GW2 a zase tam nedali arény, což je pro mě naprosto nepochopitelné.
-
-
Když se tam něco nového přidá, tak se zase hejtí, že je to tak a ne onak.
-
-
-
-
-
Delas jako by to dneska nebyl standard naproste vetsiny studii. Cest vyjimkam.
-
-
Jenze hraci tu maji dalsi stovku her, ktery jsou ve fazi "dodelanosti" o 5+let dal nez bude TES. Vysvetli mi pak jeden jedinej duvod, proc bych mel 5let platit a cekat (jestli vubec) nekdo neco dodela ... kdyz muzu mezi tim zcela gratis hrat neco, co uz proste nejak funguje?
-
Ano, to jsem i psal, ale podle me to neni spravne :)
-
-
to je u MMORPG uplne normalni
-
-
-
-
Táhle hra mně opravdu zklamala ,pohyb postavy ,bojový systém ,prostředí a inventář to je katastrofa jestli za tohle chtějí 300kč měsíčně tak Warcraft by měl stát 2000kč ...
A když si představím gameplay v pvp jak každy drží shift a běhají po mapě s tímhle ovládáním a kamerou tak to bude něco táhle hra ne že přejde na free to play ale po roce skončí i provoz serveru mmo má vypadat jinak a to tak že když to člověk hraje tak nechce přestat -
-
Predstavovat si nemusis, ja to otestoval ... pvp vypada tak, ze nekam 10 minut bezis, pri stesti s bandou podobne postizenych ;D. Pak narazis na bandu enemaku ... a pustite se do sebe. Asi tak do 10s vychcipou vsechny DPS ... a zustanou jen tanci, kteri vychcipou o pa vterin pozdejs (vzajemne) ... prezije par zbabelcu, tkeri vzali nohy na ramena vcas. Nasledne te ceka spawn na druhy strane mapy ... a pripadne dalsich 10minut behu kamsi.
Nedostal sem se k zadny bitve o opevneni ... a ac sem na to koukal a snazil se tomu prijit na kloub, tak sem asi nemel dost casu - zjevne sem ale nebyl ani zdaleka sam, protoze katapulty sem behem nekolika hodin videl jednou. Jejich ucinky byly naprosto smesny (vuci "zivy" sile naprosto nanic), a dostrel byl kupodivu srovnatelnej s libovolnym kouzlicim/z luku strilejicim hracem. -
Tvrdí že je drahá, ale působí low cost. Prakticky jako WoW když začínalom jen doba je dál, tak o pět let.
Detaily nebo bugy bety vůbec neřeším, i když relog bugy si Skyrim drží i po letech. Ale svět je takový divný, prácdný, sterilní, divně se to hýbe, nejen vaše postava... a šance na bohatší skillový strom je taky nulová. Že by to udržel craft systém nebo velcí bossové nevěřím.
Vůbec si nedovedu představit, že bych si ji koupil, o měsíčním poplatku nemluvě. Určitě je 10 F2P/P2W her, které hned na začátku těch pár hodin herně baví dvojnásob, co se z nich vyklube později je jasné, ale peníze nutně nechtějí..
Pokud to bude mít úspěch, sázím, že ho udělají pouze TESO fanoušci, třeba je jich dostatek. -
Jojo, wowko má nádherný prostředí a bojovej systém, kterej je o tom mačkat 158 čudlíků pořád dokola. Opravdu hodno dvou tisícikorun.
Neříkám, že ESO bych platil - neplatil. Ale svět má daleko nádhernější (bodejť taky ne, grafika wow je po těch 10ti letech už značně zastaralá) a v bojovým systému se alespoň snažili přinést do mmo nějakou invenci. To že se jim to nepovedlo, je věc druhá... -
-
me pripada wow grafika genialni...jednoducha...kreslena a presto prostredi vypada uzasne...napr. pred 5 lety jsem stravil hodinu rybarenim jen v Durotaru a to jen kvuli peknemu prostredi...dneska uz samozdrejme nikoho nezaujme ale v te dobe...
-
-
No jasan, jak pravíš - v té době. Taky si pamatuju, jak když vyšel Doom3, tak jsem z tý grafiky byl na větvi a teď když to vidím, tak na to čumím jak puk. Když jsem kdysi hrál WoW chvíli, tak se mi taky některý lokace vcelku dost líbily, ale doba pokročila a člověk si zvyká na něco jinýho a pokročilejšího :)
-
-
-
hoho, zas tak wowko lepší není. Já ho už dlouho nezapl a nic mě neláká ho zapnout znova :)
-
tuhle hru nikdo nechce ani zacit...ani se nedivim po nude z bety
-
-
Proti TESO nic nemám, hrál jsem to jen chvíli, moc mě to nechytlo, ale protože to byla beta, tak z toho žádné závěry nedělám. Mluvilo se tu o mediální masáži a že SWTOR byl masírován více. Podíval jsem se na počet článků k oběma hrám. TESO vyjde za cca 3 týdny. SWTOR vyšel 20. prosince 2011, tři týdny před svým vydáním měl za listopad, řijen a září 15 článků. TESO má tři týdny před svým vydáním za polovinu března, únor a leden má 19 článků. SWTOR měl tři týdny před vydáním celkem 44 článků. TESO jich má o jeden míň. Mediální masáž je tak z velmi zjednodušeného pohledu vyrovnaná, ale na druhou stranu je pravda, že TESO má před svým vydáním větší pozoronost než SWTOR, dalo by se tedy říct, že je to nejpromasírovanější hra tady na portálu (asi). OVŠEM články k SWTOR byly tradiční, kdežto články k TESO vycházejí z fanouškovského portálu a to je to, co mě zaráží. Osobně jsem si myslel, že herní portál by se měl na herní průmysl dívat kriticky, novinářsky, a z principu věci brát fanouškovské stránky jen jako zdroj inspirace. Propagovat jakoukoli fanouškovskou stránku k jakékoli hře jakýmkoli způsobem mi osobně přijde proti objektivní informovanosti u herního portálu, který má informovat o všech hrách. Nevím, mně to prostě přijde divné; asi je to zcela vpořádku, jen mně osobně to moc nesedí.
-
-
U článků z fanstránek nevidím prolbém. Nevšiml jsem si, že by články nějak hru hodnotily. Píše se o lore, co se chystá, kde co se nového šustlo (wowfan) a u TESO ještě navíc popisy jednotlivých tříd, ras, craftingu, lokace. Vše pouze informativní články. Žádné hodnocení. Pouze informace. Jediné recenze kterých si jsem vědom, jsou ty na knížky na wowfanu. 'Konflikt zájmů' nevidím.
Propagace stránky - proč ne. Dá to možnost propojit hráče, ulehčit jim případné začátky atd. To je také hlavní smysl Game Fanatics - podpora herní komunity, hráčů se stejným zájmem atd.
Zástupci fanstránky většinou ochotně a dobře odpovídají na otázky v diskuzích ke kterým by kolikrát ani redakce neměla informace. Navíc vím, že až se budu chtít do hry podívat, tak stačí si tady v libovolné diskuzi vyčíhat třeba Waltara a požádat o pomoc do začátku, nebo půjdu přímo na fanstránku. Nebýt fanatics, tak ani nevím, že existujou.
Games Fanatics beru jako dobrou věc pro samostatné hráče. -
-
Ať už je obsah jen informační nebo ne, ať už je obsah jen chválící nebo ne, ať jsou autoři fanstránky ochotní nebo ne, ať už je obsah kvalitní nebo ne, být fanstránkou, která informuje o jedné hře a která dokonce na své stránce staví vlastní guidu, je ať chceme či nechceme, podpora ze strany Games.cz a inzerce ze strany fanstránky. Obě strany z toho profitují. Fanstránka má více čtenářů a více případných zájemců v guildě. Games.cz má ušetřenou práci na článcích a zdánlivě dobrou pověst, že podporuje herní komunitu a rozdává dárky.
Když Games.cz týden co týden vydává články z jedné jediné fanstránky k jedné jediné hře, já jako nestranný pozorovatel vidím střet zájmu. Je sice záslužné podporovat herní komunitu, ale není záslužné nadřazovat jedné hře, jedné stránce a jedné guildě. Alespoň podle mého osobního postoje.
Vždycky může existovat přehledový článek, který seznámí čtenáře s řadou fanouškovských článek k mnoha hrám a představí i ony ochotné osoby, které rády pomůžou do začátku. Existuje mnoho způsobů. Ten, který funguje teď je sice záslužný, ale ve své limitovanosti naprosto vyčleněný, nadřazující, neprůhledný a snadno zneužitelný.
Samozřejmě, že redakce Games.cz může říct, že zatím nikdy nepotkala jiný „profesionální“ web, nebo že se jim nikdo neozval. Ale to pořád neřeší situaci, že aktuální podoba propagace jedné stránky k jedné hře, je pro obecný informační portál pro mě neslučitelný. -
90% lidí možná víc nezajímá, kdy se jaká stránka uprdne a je to jen další "inzerce" kterou ani nečtou a přescrollovavají. Informační hodnota článku =0. Lze to řešit i jinak, než že vypíší každý prd oné ehm.. "profesionální skupiny" do které mají povětšinou daleko, třeba rozcestníkem a odkazy na všechny funstránky. Znovu k těm 90% lidi, ti už většinou chodí přimo na ONU funstránku a novinky odebírají tam! Proto netřeba každé prdnutí prezentovat článkem.
-
-
Pokaždé je to v nadpisu uvedené, takže pokud nekoho fanstránky nezajímajů tak má snad dost rozumu na to aby na to neklikal. Já taky neklikám na články o sportovních hrách, žejo.
-
-
Samozřejmě, že takovou možnost má. Pokud tím, ale chceš říct, že někdo tvrdil, že nemá, tak to jsi špatně pochopil příspěvěk. Jestli se nemýlím, tak nikdo netvrdí a netvrdil, že ho Games.cz nutí číst nějaké články. Já jsem jen osobně vyjádřil svůj názor, že mi nepřijde správné, aby informační, předpokládám že nezávislý, portál propagovat jakoukoli fanouškovskou stránku k jakékoli hře jakýmkoli způsobem. Přirovnal bych to třeba jako kdyby zpravodajský portál pravidelně uváděl, co nového se o jedné konkrétní politické straně píše na jejich fanouškovské stránce. Tak mi to prostě připadá a nemůžu si pomoc. Osobně si myslím, že tyto „propagační“ články k obecnému portálu prostě nepatří. Protože jestli ano, kde je hranice toho, které fanouškovské stránky budou nebo nebudou zmíněné, a které hry si takovou pozornost zaslouží nebo nezaslouží?
-
-
Tuto citace od Games ohledně fanatics: "Naším cílem při rozvoji Games Fanatics není nasbírání několika desítek fanstránek, které pak jejich tvůrci nestíhají aktualizovat, nebo které trpí na kvalitu obsahu. Do programu se budeme snažit zařazovat pouze stránky, které fungují dlouhodobě, nebo za kterými stojí zkušený tým spolehlivých tvůrců. Těm nabízíme propagaci jejich článků přímo na Games.cz, spolupráci a pomoc při rozvoji webu, ceny do soutěží a další podporu. Pokud máte pocit, že byste chtěli do společenství Games Fanatics se svou stránkou vstoupit, ozvěte se na e-mail redakce@games.cz. Ovšem předem upozorňujeme, že si budeme pečlivě vybírat."
Celý seznamovací článek tuto: http://games.tiscali.cz/tema/games-cz-spousti-games-fanatics-a-predstavuje-wowfan-cz-55888 -
-
A to je přesně to, čeho jsem se obával. To je důkaz jak obrovský a nebezpečný potenciál vyplývá v okamžiku, kdy si informační portál pečlivě vybírá, které fan stránky budou propagovány a které ne. To, co se děje teď kolem TESO je nejviditelnější příklad. Stále to nijak nevyvrací, ba naopak, mé osobní rozhořčení nad tím, že informační portál by neměl nijak podporovat fanstránky, protože by měl být nestranný a ke hrám přistupovat kriticky. Pokud by je chtěl podporovat, tak spravedlivě. Zatím vidím podporu jedné fanstránky, které se pozornost dostává každý týden. Samozřejmě na to má portál absolutní právo, stejně jako to, co bude či nebude postovat. Znovu opakuju, že hranice toho, které fanouškovské stránky budou nebo nebudou zmíněné, a které hry si takovou pozornost zaslouží nebo nezaslouží, je zde extrémně křehká, exploatační a totálně neprůhledná.
-
-
Ber to tak, ze to je tzv "palebna priprava" na to, aby tomu mohli dat 10/10 ... a za 1/2 roku se budou strasne divit, jak je mozny ze neco tako uzasnyho krachuje.
-
To je pravda, moje chyba. Do této diskuze se ale pouštět nebudu, protože tyto fanstránky běží na tiscali stejně jako Games.cz, takže to je asi zcela jiná kapitola i diskuze *4* .
-
Každý týden je tu i něco okolo WoW/HS od wowfan/hsfan
-
-
-
-
-
Plně s tebou souhlasím. Tyto "články" nečtu. Na funstránky neklikám. Když sem jdu. zajímá mě názor a slovo místních redaktorů. Ne nic jiného. Máte těch "placeholderů" tady snad málo redakce? Člověk na tento web zajde, aby si pročetl několik zajímavých článku a místo toho tu na něj vylézají tyto hluchá místa. Reakce tady mistra, na kterého reaguji mi pomohla otevřít oči, že to cítím úplně stejně a toť můj FeedBack.
Thanks. What A Great Audience. -
Mno stacilo by delat misto tzv. rozcestniku na dane fanstranky jednoduchou rychlou zpravu, kde by byl odkaz na fanstranku. At se lidi podivaji pokud chteji a tehdy to mozna bude vyrovnane :)
-
-
To je pravda. Říkám si, jak by takový herní portál jako tento vypadal, kdyby všechny fanouškovské stránky chtěly takovou podporu. A jaké je vlastně kritérium toho, která fanouškovská stránká může nebo nemůže mít tady propagaci. To pak lépe vyzní celý problematický koncept podpory fan stránek u informačních portálů.
-
-
jaké je kritérium? předpokládám, že "tiscali" v url adrese :))
-
-
Kdyby to bylo jediné a hlavní kritérium, tak by v programu Fanatics bylo daleko více fan stránek nemyslíš?
-
-
-
-
-
Osobne jsem si betu zahral dostatecne a za sebe musim rict ze proste ne i kdyz svetle chvilky tam byly.
Bohuzel o tom ze v tom nejsem sam svedci hlavne fakt ze klice do dalsich bet uz nikdo ani nechce, to jsem u zadne jine mmo bety nezazil a ze jich par uz bylo.
Hra ma mozna nejaky potencial, to je tezko soudit kdyz si nikdo nezahral nejaky ten endgame, ale uz ted ma velmi spatne a negativne nakroceno a nemyslim ze ma jeste sanci to vyrazneji zmenit. -
-
Ja bych dokonce rek, ze z toho mnoztvi rozdavanych klicu je videt, ze maj vubec problem vygenerovat potrebnou testovaci zatez. Proste proto, ze kazdy po par minutach zjisti, ze to je nuda/nefunguje to/... a odejde.
-
-
Mna dnes epicky nasrali, ostal som stucknuty vo Vale of Forge pri Q Daughter of Giants, pretoze NPC nerozbilo stenu, a nedasa odtial nijak relognut, teleportnut, unstucknut, a ani zrusit Q, na ich Help chate som cakal skoro hodinu na Agenta , ktory sa nedostavil , uzasny Support
-
-
14 dní do launche a hra je zabugovaná až hanba. Tenhle problém jsem měl v questu také a vzhledem k tomu, že je to mainquest, tak nemáš šanci se v příběhové linii posunout dál. Prošel jsem už kdejakou betu v různých mmorpg hrách a je mi jasné, že nemůže být vše dokonalé, ale čeho je moc toho je příliš. Bohužel questy nejsou jediným problémem. Hra padá do win. i při naprostých banalitách, jako je třeba lootování.
-
-
Ja sem prosel bet uz mozna par desitek ... a abych rek pravdu, takhle zabugovanou si zadnou nepamatuju. Ano zazil sem bety, kdy se totalne trebas rozpadaly textury prostredi .. ale kupodivu to bylo do tydne opraveno. Vzdycky to bylo prevazne o nejakym typickym bugu, kterej se v ty bete projevoval, ale nikdy to nevypadalo tak, ze by zcela nefungovaly zakladni mechaniky hry ... vubec si nedovedu predstavit, ze nekdo 14 dnu ... ale i 1/2 roku pred spustenim ostry verze ... pusti verejne neco, co se defakto neda hrat.
Jednoduse 1/2 roku pred se maj resit drobnosti, mozna poladeni vykonu, ale ta hra musi fungovat, a ne ze se 80% hernich mechanik potyka se zcela zasadnima problemama ... typu nespawnuje se cilovej mob (tohle snad umi zaridit i decka z matersky pri krouzku "vyrabime si vlastni hru"), nejde odevzdat hotovej qst/postava zustane viset v dialogu/lidi v parte se nedostanou do stejny instance dungu/... -
Vobec nejde o ten bug, ale ze nie su schopny zaregovat . Naco tam maju help chat ked su neni schopny hodinu odpovedat ? teraz je 9h a moj char stale trci v tej lokaci, super.
-
-
dnes mi konecne prisla odpoved ktora to uplne zaklincovala : "I understand that you are stuck on the quest. I am here to inform you that you have gone as far as you can in the quest for the Beta and you will NOT be able to proceed any further 8). "
Tak preco my vobec dovolily do tej instancie vliezt, ked vedia ze od polky to nefunguje. -
-
Protoze to sou tupci ...
Mimochodem, jak mi bylo sdeleno, nefungovaly qsty nad lv 10, pry umyslne (me to teda zahlasilo ze nemam opravneni ...) .. ne ze ty do lv10 by fungovaly ... (tak 60% neslo splnit vubec). A proc ze to? No zjevne aby se neproflaklo, ze dal to bude stejne => 60-80% qstu nefunkcnich, a z tech co pujdou splnit dohrajes "na konec" hry za 14 dnu .... a pak nebudes mit jaksi co uz dal delat.
-
-
-
-
beta
-
-
Tak schválně kolik si myslíte, že místní redaktorská tiscalielita udělí při recenzi této přehypované sr*ce zvané TESO známku? Tipuji že pod 9,5 to nebude a to se ještě hodně držím při zemi :-)
-
-
9/10 určitě.
-
Dostane to 10/10, aby se lidi mohli po*rat :D Par lidi mozna dostane infarkt, tak se to tu vylidni.
-
sr*ce = srdce?
-
bude to 8/10, protoze vic uz by bylo napadne trapny a min by zase nevyvovalo zabavnej flame na foru.
-
-
Pro mě je TESO hrozným zklamáním. Vím, že se všude psalo, že to není MMO Skyrim, ale tohle jsem nečekal. Čert vem zabugovaný questy, textury v nízkým rozlišení a podivné nazvučení. Ale co udělali se soubojovým systémem, to mi hlava nebere. Žádnej kolizní systém, žádná interakce, žádná zpětná vazba ... bezpohlavní souboje jsou hlavním důvodem, proč mě žádné MMO nedokázalo zabavit na víc než pár hodin, ale TESO v je tomhle ohledu snad ještě horší. Možná to bude tím pohledem z první osoby (pro mě paradoxně největší lákadlo), ale takhle jsem si to teda fakt nepředstavoval.
-
-
Doporučuji TERA, tam by se ti mohly souboje líbit
-
-
Zase zabíjení pokémonů a šlapek v růžových sukních není pro každýho. *3*
-
-
Souhlasim.. ale nic to nemění na tom, že souboje tam jsou proti teso uplně jinde.
-
-
-
A čekal snad někdo něco jiného a méně Hamburgerového než tupý WOW ikonoklik s cooldownem a retardovanými spawny?
Vždyť jasně psali, že systém se bude držet "osvědčeného modelu" = čti kopie WOW s TES lore.
V první vlně betatestu jsem hrál jeden víkend, v otevřené po NDA další víkend - dost na to, abych věděl, že je to další "do půl roku" free-to-play wow clon, který si uzme pár set tisíc teenagerů z MMO korýtka.
Na přechozích TES hrách byla vždy nejsilnější motivací MODerská komunita, která z lehce nadprůměrných ale velmi zabugovaných titulů udělala perly a každý si našel tu svou ideální směsku MODů, aby se mu hra líbila. Tuhle nejsilnější stránku TES ovšem tady nemáme a zřejmě hned tak mít nebudeme ani v omezené podobě.
A další klon WOW? Fuj, nechci. A to mám všechny TES originálky včetně z Holandska dovezené původní disketové verze Areny a TES je má nejoblíbenější fantasy PC serie. -
-
Ak je toto WOW klon tak som hral asi inu hru. Toto je cisty Neverwinter online a GW2 klon.. ale k wow to ma teda hodne daleko.
-
-
Ja nevim, ale podle me to je klon Hledani min a Dooma...
-
Stejne nechapu co lidi maji na terminu klon. Klon znamena, ze danou vec udelate 1:1. To, prirovnani ke klonu je vsak uplne neco jineho. Dotycna hra si bere z jinych her nejaky prvky a na zaklade toho vytvari novy produkt.
Takto to funguje ve spouste odvetvi a nejvice patrne odvetvi tohoto druhu jsou i mobilni telefony, nyni konkretne smartphony.
-
-
-
-
no 3 betu uz nedávám, jako zkusil sem, ale vetsina questu co mi driv nesla stejne furt nejde, ale to by takovej problem nebyl, spis pocitam stim, ze si to budu chtit zahrat az to bude full, nejlip par mesicu po vydani, a nechci to pak cely procházet znova, jelikož postava nezustava... A bylo docela tezky se dotoho znova dostat, ale to je u jinejch her jeste tezsi, kor kdyz sou komplikovanejsi... vi Deadra jak to dopadne, já si to počekuju ze Scourgs Barrow, vidim sice jen 320*200 ale to mi stačí