Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak jsem prekliknul do prohlizece, podivat se, jestli sem treba nekdo nenapsal neco zajimaveho, nebo s nekym zase chvili poresit diablo, jeden pohled na diskuzi a zmuzu se jenom na... "coze?"
  • Fallon
    Takže zase ideme k článku Diablo 3 PS360 edition rozoberať PC vs Konzole? No , dobre nehovorím ,že to je úplne od veci ale ten obsah je niekedy na zamyslenie.

Napr. Táto verzia je skutočne prostredníkom PC hráčom. Nie je preto ,že je na konzolách ale preto lebo Blizz dlho pred a po vydaní D3 vkuse hlásal ako je "always online" nevyhnutný kus hry bez ktoré by človek neužil hru v jej celej kráse. Príde konzolová verzia a hup zrazu to ide aj bez online a auction house nezmyslov. Jo a to ,že Blizzard sa obťažuje svoju hru opraviť a vyladiť? No ďakujem pekne ,že sa aspoň snažia udržať svoj produkt funkčný! Bohu prisahám s takýmto prístupom začnú spoplatňovať patche ešte budúci rok.

Alebo tieto neustále "proč vy hate Diablo 3, ja rad D3". Tu vôbec nejde o to ,že Diablo 3 je zlá hra ale to ,že to je v rámci série podradná hra. Sám žiaden mega fanúšik Diabla nie som ale aj ja dokážem vidieť ,že v porovnaní s D1/D2 je toto proste slabšia hra. Slabšia hra ,ktorú ale Blizzard prezentoval ako vrchol série, čo sa samozrejme nekonalo. Ak tá hra chcela byť hodnotená ako vlastná vec mala sa volať nejak inak(napr.Demonus 1). Takto si ale prilepila menovku Diabla a teda sa nemôže čudovať ,že je porovnávaná s inými hrami v sérií.
    • Veskoslav
      Budu docela oponovat. Na Diablo II se pějí oslavné ódy, ale mnozí zapomněli, jak jsme na to nadávali než vyšel datadisk, který to spravil.
      • Fallon
        No, tak ľudia viem ,že Veskoslav tu nie je práve najpopulárnejší diskutér ale 6 minusiek si snáď za to snáď nezaslúži.

I tak by som ale rád dodal ,že ono to treba dávať tak trochu do kontextu. Úspech diabla 1 v svojej dobe bol výnimočnou anomáliou. Išlo o experiment ,ktorý samozrejme bol namierený k tomu aby uspel ale asi ťažko mal ako hlavný cieľ "stať sa kultovným hitom a definovať nový subžáner RPG". Na niečo také by Blizz nemal ani dneska, nie to ešte v 1996.

Diablo 2 teda ani nemohlo byť tým "ultra sequelom", páč malo prekonať hru definujúce celý žáner v dobe kedy stále bol viac na papieri ako v hrách. Vývojári teda museli celý koncept drasticky upravovať bez toho aby mohli použiť iný hry alebo variácie na určenie toho ,čo funguje a čo nie. Preto D2 potrebovalo Lord of destruction, pretože blizz proste nemohol vedieť na isto ako to celé posunúť vpred.

Ale Diablo 3 malo na svoj vývoj celých 12 rokov, tony klonov a variacií od ktorých si mohol brať príklad. Pohodovo určiť, odtestovať čo ide a čo nie. Keby si to všetko len písali 12 rokov na útržky toaleťáku mohli dostať oveľa lepšiu hru než s akou skončili(o príbehu nehovoriac). Preto je tá hra tak "hatovaná" lebo mala ľancu byť o toľko lepšiu ako v konečnom dôsledku bola.

A to je skutočne tá smutná vec na modernom blizzarde. *9*
      • Nemyslim ze by se nadavalo na D2 jako celek. V dobe kdy vyslo bylo docela hnusne graficky, proste daleko za standardem te doby. Ale hratelnost tam byla od zacatku, patche prinasely ruzne zmeny a tak stalo zato rozjizdet nove postavy a zkouset nove buildy. D3 byl v dobe vyjiti pru5er ve vsech smerech, jak vypada dnes nevim, ja mu sanci uz nedam.
        • Nadávalo se na něj úplně stejně jako na Diablo 3, i na úplně stejný věci (málo temný, špatnej loot) *3* . Taky jsem se tomu hned po vydání smál.

Až LoD z D2 udělal dnešní legendu, a já očekávám že stejné to bude i D3.
        • Taky si lidi stezovali, ze to neni tak temny jak D1 :D Klasika, vyjde novej dil a lidi zacnou vynaset do nebe ten predchozi.
          • Jasne ale stylizace nebo pouzita barevna skala na kazdeho pusobi jinak. Na druhou stranu rozliseni 640 x 480 bylo v te dobe smesne, postavy misto chuze jaksi podivne bruslily, atd. D1 v nekterych vecech vypadalo lip, ale hratelnosti bylo D2 uplne nekde jinde.
          • Protože to Blizzard pořád vybarvuje a vybarvuje s každým dalším dílem, Diablo 2 bylo graficky stylově prakticky stejný jako D1 jen o něco detailnější, ale u D3 už je to jinej styl celkově. Osobně se mi tedy více líbil ten build Diabla 3 z roku 2005 nebo kdy.
        • Treba synergie, ktery znamenaly obrovskej boost pro buildy, byly do D2 pridany az s patchem 1.10 (D3 je ve verzi 1.08). D2 hned po vydani bez datadisku se vubec nechyta na D2:LoD po par letech.
          A D3 po vydani rozhodne nebyl prooser pro vsech smerech. To zas prehanis trochu *15*
          • D2 s LoD je mnohem lepsi nez klasicke D2, to je 100% pravda. Ale D2 bez LoD byla porad fantasticky hratelne s furou moznosti. D3 v dobe kdy vyslo tak pokud te nechalo zalogovat a nevykoplo kazdou chvili ze hry stejne fungovalo vicemene jako simulator aukce. Pro me a spoustu lidi to byl pru5er ve vsech smerech, ale to je pochopitelne subjektivni.
            • No pokud D3 nekdo hraje jako simulator aukce, tak ho to tak asi bavi. A jesi to tak dela a nebavi ho to, tak je dementík.
      • Fallon
        Nesmieme ale zabúdať ,že vtedy ani inak nešlo(internet zďaleka nebolo štandart) a vydať datáč ,čo zároveň opravuje chyby original hry ,tiež nebol úplne štandard.
  • :D jedna zmála hier ktoré mali spasiť PC a ona je lepšia konzolová verzia:D nemám čo dodať
    • Po roce vydani hry, ty asi hrajes hru od blizzardu poprve :D
      By me zajimalo, zda jim vyjde datadisk a jak budes pote porovnavat konzole a PC. Tenhle koment fakt trochu nepobiram.
  • Gordar
    Ted to hraju na PS3 a musim říct že to ovládání je fakt skvělý. Ta hra se na to perfektně hodí.
    • furt nějak nechápu, jak funguje to zaměřování (třeba za kouzelnici) - myší z chumlu příšer vyberu tu, kterou chci zmasit jako první, třeba nějakýho střelce, pak na druhýho střelce, teprve pak se věnuju šmejdům na blízko...

jak to funguje na gamepadu? těma zadníma tlačítkama se musím překlikat na každou takovou potvoru zvlášť? to musí bejt o moc pomalejší, než prostě zamířit myší, ne?
      • No funguje to úplne normálne, otočíš sa smerom k mobom a spamujes et, fn a eb ako blázon. *15*
        • takže to jenom smažím přibližně tím směrem, kterým chci? :D
          • Spades
            jj a na každé příšeře máš pak softlock na životy (nehledě na to jestli se trefíš nebo ne) a máš možnost hardlockovat pomocí držení jednoho tlačítka, a pak můžeš třeba dělat kotouly do stran a jen spamovat kouzla do toho jednoho monstra
            • Jako pc diablista sem te vubec nepochopil :D ALe jedno vim jiste, Blizzard ovladani na konzole urcite vychytal, protoze Blizzard umí.
        • Veskoslav
          No jo. Ale pořád mě vyjde levněji "ničit" myš než ovladač:-D
  • nevim jestli uz to tady nekdo psal ale kazde kouzlo jide priradit na jaky koly tlacitko staci si to v menu zapnout,, nevim co to zas pisete za bludy jde videt ze jste tu hru ani nezaply a pokud jo tak na 5 min ubozaci.
    • God-of-War
      Normalka.. Zase nejakej lofas, co to videl z rychliku.
  • *1* *1*
  • tADY HE DEMENTY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    http://youtu.be/frhGRGmb9Tw
  • Jako fanoušek diabla a diabla2 jsem byl lehce skeptický, ale přesně kombinace akční hry a rpg s coop mi na současnou generaci konzoli chybělo. Připomíná mi to champions of norath... Což říkám jako kompliment.
  • NumberFiveAlive
    je to pravda no... diablu 3 muze clovek odpustit hodne veci (automaticky pridelovani atributu, malo kamenu, dementni postavy a jejich kecy, pro me i horsi skill system...) protoze to porad ma ten "diablo feeling" a je to dobra rezba na odreagovani ale ten loot system je vazne hroznej, z potvor i bossu pada hromada hovadin a kdyz padne neco lepsiho tak to neni pro danou postavu
    na konzolich je to offline, bez aukce, item dropy jsou ocividne vyvazenejsi a jestli se to da dobre ovladat (coz kazdej rika ze da), tak je to urcite lepsi + ten coop zni taky dobre, snad to na pc aspon trochu zachrani ten datadisk
  • Diablo 3 uz jsem davno odlozil k ledu. Za tech 900Kc to nestalo ani omylem (muj nazor).
    • Hm, vzhledem k tomu ze moje kopie nejak postradala loot, tak mam stejny nazor. Co jsem videl jak to pada na konzoli, je to sto a jedna.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit