Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • twicer

Jak říkáš, špatně seštelovanou metriku co háže čísla co ani nedokážeš vyslovit.

• twicer

Se sorckou je to upocená zábava, na druhou stranu na méně než na jeden zásah už mě zabít nemůžou. :)

• kkING

Pro me je posledni sezona v D3 mnohem zabavnejsi, nez soucasne D4. Dohral jsem kampan udelal dung na tier 3, odchodil jsem nekolik NM dungu a dotahl to na 60 level, ale to uz jsem se nutil do hrani. Hral jse za rogunu a zkousel melee i ranget buildy, ale ten gameplay je nezabavny, skill ktery pouzivate je v podstate stejny jako na zacatku a meni ho nepatrne mozna jeden legendarni aspect a to je krok zpet i proti D3 a  s PoE, kde si muzete vytunit skill pomoc run se to neda ani srovnavat.

Nevim zda Pargon system v tomto neco jeste meni ???? ja zatim odkryl jeden ctverec, ale to byla jen "matematika" a %. Rad bych se pletl a strasne me to mrzi v D2 a D3 mam nahrane 1000 hodin a vim, ze D2 i D3 taky nebyl zadny zazrak ze startu, ale D4 je proste ...

• Honzique

tipuju, ze ten balance bere v potaz i sezoni theme, ale tak uvidime ... ja to vidim tak, ze aspon zkusim druida :)

• MalyZeli

Ale prd, hraje možná tier 20-30 a je tedy velkej frajer. Tenhle patch je ale naprosto nepochopitelný, totálně mi zničil postavy, a před sezonou znechutil diablo.

• nightborne

Pravda, to je trošku k zamyšlení - a taky hodně o subjektivních preferencích. 

Celkem často lze narazit na názor, že svatej grál ARPG hratelnosti je nezřízený vraždění celejch obrazovek jedním klikem. S tím osobně asi až tak nemůžu souhlasit, protože jo, je to power fantasy zábava... chvilku. Pak se to zají a přelije v nudu.

V tomhle specifickým případě, kterej probíráme, je imho hlavní prooser, že si to nepohlídali před vydáním. Kdyby ta hra takhle vyšla, nikdo neřekne ani muk, ale když jsi dejme tomu zvyklej chodit nmd 80 a najednou trapně chcípáš v nmd 65, je to pocitově jak trest za to, že ses snažil. Neni to příjemný.

Druhej problém konkrétně ohledně crit/vuln je fakt, že se jedná o MULTIPLIKATIVNÍ modifikátory, každej samostatnej, nesdílející bucket s ničím jiným. Prostý snižování hodnoty jednoduše nikam nevede a nepovede. To můžou nerfovat, jak chtějí, ale jediný, čeho dosáhnou, budou vytočený lidi. 

Dokud to zůstane postavený, jak to je, bude prostě pořád povinný je mít, i kdyby měly rollovat třeba 8-10 %. Protože multiplikativních 10 % je prostě pořád lepších než aditivních 60 %, který přibudou do obřího kýble dalších modifikátorů a reálně ti zvýšej damage o 2 %. Spíš by například bylo potřeba osekat vuln/crit a přidat jiný, alternativní multiplikativní modifikátory se stejným bucketem, aby se účinek vuln/crit trochu umravnil a bylo víc na výběr. Například.

Stejně mi ale nakonec přijde, že rozmanitější buildy jsou do jistý míry jenom zástěrka a skutečná pointa byla prostě jenom zpomalit hráče, aby tolik nebilo do očí, že zoufale chybí pořádnej endgamovej obsah. Ale tak to doopravdy vědí jenom v Blizzu =).

• Jasně, myslel jsem to obecně.

Ale třeba i tou zranitelností je to tak, že se prostě seseknout musela, přestože ji používali všichni. Problém není v tom nerfu samotném (vede k větší vyváženosti hry), problém je v tom, že hráči mají pocit, že nižší rychlost průchodu (pomalejší zabíjení potvor) vede k nižší zábavnosti. Zajímalo bý mě, jak by dopadlo srovnání rychlosti zabíjení třeba mezi PoE2 a D4 v endgame, nebo mezi D4 a D2.

Nesouhlasím ale s tím, že nerf + nižší rychlost průchodu = automaticky nižší zábava.

• Derp_1337

Tak s tou obtížností dost záleží na zkušenostech hráče s tímhle typem her a na jeho postavě a jejím buildu. 

Věř, že se naopak objevili hráči se stížnostmi, že D4 je až moc těžké pro jejich postavu.

• nightborne

Taky ale záleží, co považujeme za cheese. Používání a vyhledávání nejsilnějších statistik je automatika, proti tomu můžou vývojáři bojovat, jak chtějí, ale hráči (nebo alespoň jejich drtivá většina) to prostě budou dělat. Vždycky.

Druhá a úplně jiná věc je třeba oprava bugnutýho hammer of the ancients, kterej okrajem vlny dával brutální rány. Každýmu bylo jasný, že to není schválně, každej musel čekat, že se to opraví. Proti tomu ani půl slova. Však jsem to sám cíleně nepoužíval, protože mi je zkrátka proti srsti něco zabíjet bugem.

• nightborne

Tak jestli s úplným výsměchem dáváš nmd 85+, tak klobouk dolů. Já měl teda dost co dělat i před patchem, co mi snížil damage na půlku a obranu na dvě třetiny ;). Teď to upřímně ani moc nemá cenu zkoušet.

• Mě cheese kazí radost ze hry, takže mi vyvažování nevadí - ale chápu, že když člověk dá hodně času do konkrétního buildu, který je pak nepoužítelný, tak to nepotěší.

• Sallvator

no, me na te hre nejvic stve ja stupidne lehka je, ikdyz jdu obsah o 20lvl vyssi nez je ma postava tak vse zabiju, sorry ale to je nuda, je potreba vsechny classy vynerfovat do ho*en a boostnout vsechna monstra a content... a nebo pridat 5-6 tier aspon... na tier 4 sem sel na lvlu 55 a zustal tam pritom by mel bejt az pro lvl 70+... a kdyz ma clovek lvl 70 je tier 4 uplnej vysmech uz

• NERF po cheaterech druhý velký důvod proč jsme s partou přestali hrát Warzone :D, konečně si sestavíš nějaký build se kterým se ti dobře hraje a bum vývojáři ti řeknou na.rat s tím hrát nebudeš.

Na slovíčko nerf už jsem v podstatě alergický, stejně jako na "balancing".

• Hej, souhlas - too little, too late. IMHO na to mají nějakou složitou vnitřní metriku, a mají ji blbě seštelovanou.

• Do teraz som sa D4 zastával. Vidím to tak, že sa vrátim ku D2r. Za mňa sklamanie a veľké.

• nightborne

Seseknout jasně, proti tomu v principu ani nebrojim - cokoliv nemělo crit/vuln bylo jednoduše zbytečný.

Jenže... na tom se nezměnilo vůbec nic. Crit/vuln jsou pořád s přehledem nejsilnější staty, akorát... horší. Reálnej dopad (hodnoceno podle mýho barbara) je snížení celkový damage dobře o 50 % - bez možnosti to dohnat jinde.

Jak správně říkáš, v principu to neni prvoplánově špatná úprava, ale bylo potřeba -nějak- kompenzovat, což se absolutně nestalo. A nerf sorcek, respektive jedinýho pasivu, díky kterýmu se až doteď ještě jakžtakž byly schopný držet nad vodou, mi hlava už vůbec nebere.

Ohledně toho nerfu obrany si upřímně až tak jistej nejsem. Na barbarovi mám defenzivní rolly prakticky všude, kde jdou, a v NMD 90+ jsem i před patchem šel bez problémů dolů na ránu. V současným stavu mě přešla chuť se o další progres vůbec pokoušet.

• Njpravděpodobnější vystvětlení je to, že lidé procházeli jednotlivé obtížnosti s nižší úrovní, než na jakou vývojáři cílili - proto přidání zranitelnosti.

Problém je v tom, že sorcky už před tím snadno odcházely v end-game na první / druhý zásah, a to se teď ještě zhorší.

Crity a hlavně zranitelnost byly příliš důležité, a bylo jasné, že musí seseknout.

IMHO je hlavní průšvih v tom, že nerf je prostě emočně nepříjemný, zvláště, když člověk už je někde v end-game a snaží se doválčit. Je škoda, že to více nevykompenzovali novými unikátkami etc.

Vyvážili to prostě blbě, tahají teď za záchrannou brzdu, ale cestující z toho nepřekvapivě nejsou moc nadšení.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit