Přejít na výpis diskuzí
Digitální prodejci her: „Steam zabíjí trh“
11.11.2010 | Aleš Smutný
194 příspěvků
-
videl jsem 70 komentu a cekal jsem pouze chvalu na Steam, a tohle? :-D Co je lepsiho nez se kdekoliv pripojit a stahnout hru, jen se lognout. Dale hry po nejake dobe za pakatel, vikendove akce, napr. kdyz vyslo The Sacrfice pro L4D2 hned byla akce na L4D2 za nejakych asi 300kc?
Kdyz vam vadi, ze steam bezi na pozadi, zavolejte na podporu, oni uz vam poradi jak to vypnout.
Jako dlouhodoby uzivatel vim, ze i steam ma sve muchy - jednou za rok to treba spadne, pocitani casu hrani je takove "cudne".
Opravdu nechapu negativni ohlasy *5* -
-
Co je lepsi? No prece nepripojovat se, nelogovat se, jen si hru zahrat :) Kdyz jsem se podival, na svou stastiku her koupenych pres digitalni distrubuci, Steam skoncil predposledni (posledni skoncil Direct2Drive). Mnohem vic her mam pres Gamersgate, Impulse a suverene prvni je GOG, kterymu Steam nesaha ani po kotniky :) Nebyt peknych slev na Lucasartovske adventury a serii X-COm, nekoupil bych tam asi nic.
-
cena z L4D2 už tam byla snad i poloviční. jinak párkrát jsem na Steamu vychytal vcelku skryté, asi hodinové akce, takhle jsem vychytal dvě hry po euru :) ale to bývá opravdu málokdy. no na vánoční akce se těším dost :)
a že novinky jsou drahé? tak je to správně, chceš hrát okamžitě, zaplať víc. nechceš za to tolik utratit? tak nějaký čas počkej, ideální stav. -
-
s tym rozdielom, ze ja hram okamzite (skidrow a spol) a ked to zlacnie, tak si to kupim, aby som podporil aj vyvoj novych hier. uz sa tesim ked bude FNV za polovicu.
-
-
Mozno preto ze nova hra stoji an steame 50-60 ecok. za to si z GB kupis dve aj s postovnym, ano dve nove.
na steame sa oplati kupovat len vtedy ked je na 60% akcia, inak nie.
a sranda by bola ak by nahodou sa nieco stalo, valve skrachoval a vyjebal sa na steam(: prides o vsetky hry a nic nezmozes(: -
-
tak si pro tenhle případ hry ze steamu zálohuj...
zmůžeš se pak asi tolik, jako u krabicových her... (jen se ti budou dvd snadněji kopírovat...)
-
-
-
Tato situace se mi taky nelíbí. Monopol je vždycky zlo. Pokud Steam nedá prostor konkurenci, tak za pár let, kdy bude digitální distribuce mnohem rozšířenější a krabičku s manuálem si budete moci objednat dodatečně, si bude moct s cenama dělat co bude chtít. Steam jsem měl dříve, než se objevila první krabicová hra obsahující jeho instalaci, takže mi to nevadí, ale kdybych ho neměl, koupil si krabici a tenhle systém se mi vnutil, asi bych si taky vypěnil oko a možná i ucho.
-
-
o jakém monopolu mluvíš? steam je jeden způsob distribuce.
1) distributoři i nadále využívají krabicové verze (že se někteří rozhodnou to provázat se steamem, je jejich věc, ne steamu. je to taky způsob ochrany. každopádně her vyžadujících steam je opravdu velmi málo), každopádně to že to někdo šíří přes steam není věc stemu a s monopolem to nic společného nemá
2) existuje řada online distributorů. že nejsou tak zajímavé, oblíbené a nemají toho moc co nabídnout do svých služeb, to je jejich problém. ale všimni si, že GOG něco jiného nabídnout dokázal a že je poměrně oblíbený (a bez DRM). takže žádný monopol.
je věc distributora, jak své tituly šíří, stejně tak ovlivňuje cenu. tak jakýpak monopol. proč je tady steam ten zlý, když jen nabízí službu? -
Mám takový pocit, že Valve/Steam toho nemají zas tolik společného s cenami. Ale i kdyby cenu určovali oni, tak jednoduše nemůžou dát moc vysokou cenu, to by jim to nikdo nekoupil. U většiny her je pořád krabicová verze. Steam dává prostor konkurenci, jenže vzhledem k tomu, že je tu nejdéle, je nejznámější a má zřejmě i nejvíce titulů, služeb a výhod, tak je nejpoužívanější.
Ještě by mě zajímalo, která hra -nutí- uživatele si nainstalovat Steam, když nepočítám hry přímo od Valve? -
-
myslím že o nějakých třech dalších jsem slyšel :) ale většina je k tomu nenutí... dnes je in na vše nadávat, takže i kdyby to byla jen jedna hra, lidi kolem toho rozpoutají vášnivé diskuze :) a hned má steam monopol...
-
-
Jinak když to tak počítám, krabicových verzí mám kua na chlup stejně, jako těch digitálně distribuovaných. z toho jen asi 1/5 těch digitálně distribuovaných jsou non-steam. Z posledních 8 her pak více padlo na steam, 2 z nich krabice se steamem uvnitř [avp, Mafia2] a jedna na youplay [WoP] :) Jen taková statistická zajímavost jednotlivce *4*
-
-
Steam je největší zlo v herním průmyslu, nechápu kam to až došlo...
-
-
Naopak, Steam je největší štěstí pro hráče, vývojáře i Valve v celé historii her.
-
A důvod tohoto názoru?
-
Omyl, starfoce, securom a pod. je zlo.
-
-
tak steam je vo ničem sam ho mam ale kupujete hry za par peněz nebo vic a stači aby vam někdo hacknul steama a mate např: 7000 KC v prdeli a nikdo vam to nevrati jako ono existuje něco že ty tem steam ziskaj zpět ale to muže trvat roky nebo měsice . Muj nazor je že je lepsši mit origo v krabici este doma mit po ruce
-
-
Pokud člověk není dostatečně inteligentní na to, aby si hlídal login na svůj drahocenný Steam účet, dobře mu tak.
-
trepes, nedavno jeden hajzel mi ukradol heslo k steamuctu, ale kedze nevedel heslo na moj mail, tak som behom 2 minut zmenil heslo a bolo to v suchu.
-
Tak si ho odinstaluj *12*
-
Bobost
-
-
Tak stim souhlasim, ani tak nejde o konkurenci, jako spis o monopolizaci trhu. neco jako google. Mela by se odloucit distribuce a zhotovit nejaky otevreny format pro on line propojeni her, tim myslim konkurenci steamworks a Wfgl od microsoftu(jejich xboxlive)
-
Všechno to má stejný prapůvod - snaha se obohatit na úkor jiných. Můžeš se smát jak chceš, ale na tom, že jsi úplně stejný póvl jako lidi, co se ráno vzbudí a místo odchodu do práce začnou přemýšlet, kolik cizích kapes ten den prohledají, nic nezměníš.
Největší sranda je, že to opravdu bereš jako něco "normálního" a pak tu hlásáš ty svoje evangelia, že ten, kdo se štítí krást (či se jinak přiživovat), vlastně není normální. -
-
Presne tak, dospeli sme do bodu, kedy tomu že nám klamú, okrádajú nás a obmedzujú ešte tlieskame. Tisíckrát opakovaná lož... Ono ľudský mozog funguje na dosť jednoduchých zvieracích princípoch. Tak ako naučíš psa sadnúť, tak naučíš človeka prikývovať.
-
(...bad thread...)
-
-
no sak ono jim to protimonopolni brzo zatrhnou ..
-
Říkal jsem to už před lety a koukám že to platí pořád. Pokud si někdo myslí, že si stačí udělat pár smluv s vydavatelama, hodit to na web, dát tomu max 3 stáhnutí a čekat až se mu začnou sypat milony, tak by se měl rychle probudit.
Obzvlášť pokud většina těchto služeb je buď US only, nebo nabízí prakticky jen nezávislé hry...
Pár služeb jsem už zkoušel a kvalita byla od ubohá až po nepoužitelná. Zůstal jsem u Steamu, EA store a krabic (pokud je on-line distribuce předražená - doporučuji na to steamprices.com a na googlu fci XX eur to cz ).
Hry se prodražují a PC už rozodně není cílovka pro AAA hry. A pokud udělá vydavatel měsíc po konzolové premiéře převod z XBox verze, jako ochranu k tomu přihodí Steamworks, vydání hry ho na zas tolik nepřijde... a na PC hru nakonec i vydá. -
Steam převážně zabíjí PC a čas *10*
-
-
mozna je steam pomalejsi na nejake herce, ale na normalnim pc na kterem se daji hrat obstojne desni hry jede uplne v pohode
a cas spis usetri, zadne zdlouhave opisovani cd kodu atd, zadne rucni aktualizace :)
nejdelsi cas trva hru stahnout ze serveru, ale to stejne dam stahovat v dobe kdyz delam neco jineho...
-
-
Neverim, ze je Steam az taky suverenny. Staci si pozriet ceny v € a australskom dolari a hned je jasne, ze bez akcie si clovek nic nekupi. Aj s tou akciou to nie je az taka velka slava. Ja osobne steam ucet mam, ale ich cenova politika sa mi vobec nepaci, tak ako aj vela ludom. Dolar je velmi zvyhodneny. Kupujem tam, kde je lacnejsie a to v mnohych pripadoch znamena kamenny obchod (!) alebo ebay. Inac proti steamu nic nemam. Aj ked som bol zastancom fyzickych medii, tak to s odstupom casu vidim inac. Aj pritomnost ochran na dvd zamrzi a hlavne v pripade, ak na krabici nie je ziadne upozornenie a pri instalacii vas hra vyzve na instalaciu starforce. Minule som ostal doslova sokovany a muslel som ako nejaky sprosty pirat stiahnut cr*ck.