Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • http://www.stream.cz/uservideo/773217-60-minut-dishonored-ceska-recenze
  • čau, právě tuhle hru hraju a natáčím, takže kdyby měl někdo zájem tak se koukněte zde http://www.youtube.com/user/Blako197?feature=mhee
  • Velmi zábavná hra, která svojí koncepcí a možnostmi je minimálně dvojnásobně hratelná. Poprvé jsem ji hrál velmi ofenzivně a z dovedností nakoupil přednostně ty devastační (např hejno krys atd). U druhého hraní jedu stylem "měkčí cesty" (zabití jenom z nouze) a je to o ještě větším přemýšlení (nutno podotknout, že zkušenosti z prvního hraní velmi pomáhají a tak je možno vyvážit obtížností).
    P.S.: Ví už někdo (všechny příspěvky jsem nečetl), že Lady Boyele není nutno zabít a ještě na tom vydělat jednu runu ? :-)
  • Malkavian
    Trolle tobě už úplně ruplo v bedně což *1*
    • Jakto - vždyť tu nic není? :-)
      • Malkavian
        už to smazali *15*
  • Na DH je určitě super variabilita těch postupů, jasně. Jsem teď někde v polovině hry a podle chutě hraju tu agresivnější, tu mírnější stealth. Líbí se mi, že k cíli se dostanu tak, jak zrovna chci, ale trochu... "problém" je v tom, že vlastně úplně všechno se dá vyřešit crouchem a blinkem. Trochu mi to bere vítr z plachet, dělat se s ovládáním strážných a krys, když každou situaci můžete rychle vyřešit prostě zakleknutím a teleportací, která navíc prakticky nežere manu. Ty ostatní možnosti ve hře sice zůstávají, ale prakticky nikdy se "nevyplatí".
    Navíc, non-lethal styl boje je silně omezený možnostmi jak schopností, tak výbavy - většina schopností podporuje brutální styl hry (adrenalin, stínové zabití, větrná pěst...) a totéž s vybavením (krom uspávacích šipek všechny nástroje zabíjí) a všechny ty krásné kraviny, jako namontování žiletkových min na krysy a jejich následné poslání větrnou pěstí proti strážným si prostě musíte odpustit - obejít, uškrtit nebo střelit uspávačkou, jinak si prostě nezablbnete, pokud nechcete zabíjet.
    Inu, ten systém je zkrátka trochu dvojsečný..
    • Právě pro ten pocit že dokážu zabít během vteřiny pět nepřátel jsem hrál high chaos a i když jsem zabíjel vše hlídal jsem si abych nikdy nebyl spatřen což se mi dařilo do 7 mise The Flooded District kterou jsem opakoval 4x - nepodařilo se mi získat "nespatřen" a to jsem si jistý že mě nikdo ani nezahlédl - neměl někdo stejný problém ?
  • Pan Grygar ty videorecenze opravdu umí :) radost to poslouchat. To není jak poslouchat ty amatéry na youtubku! Super jen tak dál!
    • zrovna dnes hlubiny ytb vyvrhly toto: http://youtu.be/R4st0T4LbwA :))
  • Je to sice pěkné, že se dá hra projet bez jediného zabití, ale mně osobně by bylo strašně líto nevyužít tak velkého bojového arzenálu. Musím si prostě vyzkoušet vše.
    • Zajímalo by mě, proč to mínus? Takovej Thief (když už se bere za vzor) akčně projít nešel (alespon za vyšší obtížnost), protože Garett neměl proti strážím šanci. Tady už je to trochu jednodušší, zato soubojový systém mi přijde velice zábavný a je škoda jej taky nevyužít.
  • Taková blbá otázka od někoho, který dohrál tutoriál a rozehrál první misi (a možná už jsem se na to i ptal jinde): co je na Dishonored tak úžasnýho, že jsou tady z něj všichni tak hotoví? Teď jsem poprvé dohrál DX:HR a když porovnám hratelnosti těch dvou her, tak se téměř neliší (když nahradíme augmentace za speciální schopnosti a vyměníme prostředí). Ale i kdyby loni nevyšel DX:HR, tak všechny herní prvky (doslova, bez 3rd person krytí) přinesl už první DX.

Takže, co je na Dishonored tak výjimečného, že ho všichni (většina) tak oslavují?

PS.: DX:HR 8/10 a kdyby neobsahoval boos fighty, bylo by to za pěkných 9.5 (i když příběh mohl možná být o něco málo lepší).
    • Malleth
      V Dishonored můžeš šermovat, ovládat krysy, převtělovat se do lidí a zvířat, teleportovat se a získávat informace o okolí posloucháním srdce v levý dlani. Co z toho bylo v Deus Ex?
      • deridon
        ovládání krys a převtělování do lidí by v Deus Ex dávalo doopravdy smysl jak hrom...
        • Malleth
          To je úplně jedno. Zajímalo ho co je na Dishonored výjimečnýho.
    • I když je tendence ty hry srovnávat a hledat na nich společné věci, tak každá je přeci jen jinak definovatelná. Za prvý jedno je steampunk, druhý kyberpunk.
      DX:HR klade víc důraz na RPG, příběh a konspiračnost. Samotné hraní je pak více přímočaré. Mise za pomocí augmentací nejdou tak procházet různě. Dishonored jde hrát doopravdy hodně styli . Důkazem budiž toto video (lehký spoiler na různé smrti Lady Boylové): http://www.youtube.com/watch?v=Hk4V43m0TDs
      I když mám výtvarnou stránku DX:HR docela rád, tak přece jenom ta z Dishonored je zajímavější a více osobitější. Ale jinak je to jako míchat hrušky a jablka.

Ale doopravdy hlavní sía tkví v ty kombinovatelnosti schopností hlavní postavy.
      • Asi to budu muset sám vyzkoušet.

Přímočaře se HR rozhodně nehraje (cest k cíli je vždycky hromada a čím víc augmentací člověk má, tím víc cest se mu otevře). Ale jak říkám, vyzkouším a porovnám. Jen mě zarazila na první pohled velká podobnost herních mechanismů.
        • Neje jen o pocet cest, ale i pocet zpusobu vyreseni questu. Provazanost hlavniho questu s vedlejsimi. A u dishonored se ani neda hovorit o poctu cest, to je mnohem vic otevrenejsi prostredi nez u deus ex 3.
        • Tak samozrejme ze to bude podobne. Oboje stealth, oboje nabizi vice cest k cili... Nebo se taky divis kdyz zapnes Battlefield a rikas si, sakra to je nejakej podobnej mechanismus jako CoD?
        • Tak herní mechanismy u stealth her si jsou prostě podobné. Ale augmentace a Corvova magie je hodně rozdílná a od toho se i odvíjí průchod misí. Přímočaře se HR rozhodně nehraje - to ano, ale také to právě (tedy podle mne) nemá takovou možnost si hrát ze schopnostmi.
    • Tak si tu videorecenzi pust, ne? *7*
  • Hmm tak už jsme dva co provedli "akci čisté ruce" a nedostali achievement Clean Hands: "Complete the game without killing anyone". ( že by Česko-Polsko-Ruská verze?)
    Hlavní je samozřejmě se bavit při překonávání toho průchodu misemi, ale když už to člověk jednou udělá, tak by ten blbej obrázek taky mohl dostat :D
    • Nestalo se ti treba, zes odlozil mrtvolu nekam a sezraly ho krysy?
      • Aha!!! If Granny Rags is Sleep Darted or Choked Out after destroying the Cameo in the Flooded District Mission, this will count as a kill and will prevent you from getting Clean Hands.
        • Tak load a projed to znova od zatopeny ctvrti :D To uz stejne nejsou moc tezky a dlouhy mise
      • Naaah Na konci misí jsou statistiky - dost jsem si hlídal abych měl 0 zabití. *3*
  • Výborná recenze a nádherná hra. Občas si někam vylezu nahoru a jen se kochám tím prostředím, líp se dýchá, než dole mezi krysákama a wheeperama :) A na totální stealth (krom třeba zabití hlavního mučitele) je to občas i krutá výzva a skoro šachový myšlení. Víc takových her!
    • Keyz
      Občas je třeba myslet.Hlavně když nemáš dovednosti které chceš.
      Pak to není skoro potřeba.Hodíš jednu dovednost a jsi tam kde chceš.
      Na misi máš 10 lahví many a v misi najdeš další.Nikdy se nestalo,že by mana došla a to jsem používal dovednosti dost.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit