Přejít na výpis diskuzí
DLC se nevyhne ani vylepšené verzi Baldur's Gate
3.7.2012 | Petr Poláček
83 příspěvků
-
To cituješ Marxe?
-
Zkáza je zpravidla bránění se pokroku, principiální hudrování na všechno nové a idealizování si časů minulých. *3*
-
Až na to, že půlka internetu ji inzeruje jako akční RPG... A pravda bude někde mezi tím. RPG prvky tam jsou, adventurní prvky tam jsou, akční prvky tam jsou... Je to prostě takový hybrid. Pro mě třeba mnohem zásadnější je ta skutečnost, že mě to hodně bavilo. *4*
-
Tohle skutečně nemá žádný význam. Můžeme hodiny mlátit prázdnou slámu, jestli Diablo je nebo není RPG, nebo akční RPG, nebo nějaký ještě jiný hybrid, pro mě je tahle diskuse jen další důkaz, že ty staré škatulky už prostě nefungujou. Především ale není smysl těchto termínů v tom, aby se někdo mohl plácat po rameni, že to "správně používá", ale v tom, aby si dva lidi rozuměli, o čem ta hra zhruba je. Když se řekne akční RPG, tak vím, že tam budou prvky RPG a prvky akce. Jaký bude poměr těch prvků už si musím zjistit dalším pátráním, mezikategorie fungují jen ve zcela specifických případech (např "diablovka") apod.
-
DLC je zkáza moderních her. Je to bohužel pravda a když tím začnou kazit i takovou klasiku jako je BG tak asi už není naděje. Já si jdu zapnout svoji kompletní edici Baldurs Gate I-II plus datadisky kterou jsem sehnal za cenu průměrného DLC.
-
Takhle se ke klasice nechová - "Kupte si Goetheho Fausta, za pouhé 3 dolary si k němu můžete přikoupit scény s Markétkou."
-
no já teda nevím, ale z celé té zprávy o DLC mě zaujala jediná věc...
Proč tam mají jako autora hudby nějakýho patlala, přicmrndávače Jacka Walla ze soundtracků k Mass Effectu, když BG mělo dokonalý orchestrem nahrávaný soundtrack od Michaela Hoeniga -
nepleť si Dungeony a RPG...už od pradávna byly RPG jak tahový, tak realtime, tedy "akční", ale furt to byly RPG, narozdíl od Diabla, což není RPG, ale akční mlátička
-
Beyond Good & Evil je akční adventura a vždy byla...
-
No nikde sem nečet, že druhej příde pouze po úspěchu prvního naopak na obou se dělá současně. Coź můžeš vyčíst i z tohodle článku. Jen možná mají větší prioritu u prvního dílu a ten příde vo mněco dřív než díl druhý.
-
No jo, kdybych nebyl tak linej a prihlasil se... Diky jmenovce, zes mi to pripomnel :)
-
A víte co neberte mě vážně, dneska sem dostal pořádnu pecku do hlavi a sem dost mimo, takže vše co sem řekl beru zpět.
-
A o cistotu pojmu nevim jestli mi uplne jde, to zni tak trochu divne, jako spis to, ze RPG a co si pod tim lide predstavuji se za ta leta hrozne zmenilo. A podle me se to zmenilo ne az uplne stastnym zpusobem. Dnes mnozi reknou, RPG je i pribeh, kde mas rozvetveny dej, protoze uz berou Mass Effect jako RPG. Ale co to je RPG? RPG sice se prekladalo jako hra na hrdiny, ale tak jak se RPG vyvijelo nejprve z pravidel d&d, RPG bylo vzdycky o propracovane postave, nebo druzine tech postav, kde mas propracovane specifikace tech kriterii osobnosti, sily, obrany, atd. ktere si muzes postupne vylepsovat, jak hrou prochazis. Ale zaroven slo i o to, aby hra byla jakousi simulaci na hru na hrdiny, ne jen hrou na hrdiny samotnou. Tim myslim, ze drivejsi RPG, ty co jsou podle me hardcore tradicni RPG byly vzdycky o preziti a o taktice. A to jakmile v tech hrach vidim, ze se z toho vytraci, tak je to pro me min RPG. (na vysvetlenou).
-
No to nevim uplne. Ja kdyz prispivam takhle do diskusi tak mi jde o smysluplnouu komunikaci, to rozhodne, ale zaroven takovou, kde se spis stretavaji nazory. Ze nekdo napise tahle hra je klasika a nejlepsi, durhy napise taky to same a stopadesaty tez, to je nuda :)
-
Já ti rozumím, ale pak se musíš rozhodnout, jestli ti jde o smysluplnou komunikaci s ostatními, nebo o čistotu pojmů (z tvého pohledu). Páč to druhé vyvolává vcelku zbytečná nedorozumění a flamewars, což jsi teď sám zažil.
-
Jo to sem myslel obecne, kdyztak...
-
A pro me Beyond Good and Evïl neni vubec RPG, natoz Diablo! (humor :). Me se zformovala predstava o hrach a tech skatulkach uz davno, a tak to asi trva. Je fakt, ze mam dnes uplne jinou predstavu co je RPG, nez kdybych se o tom bavil s clovekem, kterej zacal hrat hry od Mass Effectu. Ale to jen tak :)
-
Otázkou je, co bylo akční RPG tehdy a co je akční RPG dnes. Vcelku nemá smysl lpět na jedné jediné definici, když hry prošly za tu dobu velkým vývojem a náhled na ně taky. Tehdy se Icewind Dale označovalo za akčního sourozence Baldur's Gate. Z pohledu dneška bych řekl, že obojí je "klasické" RPG, přičemž za akční RPG bych označil věci jako Diablo III nebo Beyond Good and Evil.
-
BG sice nemá nijak excelentně hluboký taktický možnosti, ale v žádným případě to není založený jen a pouze na levelu, schopnostech a vybavení charakteru. Jistě, pomůže to, ale jako hack&slash to hrát fakt nepůjde. Já Realms of Arkania nehrál, takže to prostě nemohu porovnat.
Chápu, že svoje nej vidíš jinde. -
Muj nazor vychazi z vlastni zkusenosti a z doby, kdy jsem to hral (co vyslo). Nehral jsem Baldurs Gate nikdy potom, protoze to nebyla hra, ke ktere bych se vracel. Kdyz jsem pred Baldurem hraval hry jako Realms of Arkania, ktere me uplne ocarovaly svymi moznostmi a hloubkou tech rpg prvku, tak mi proste Baldur uz prisel jednodussi. Je to zkratka moje konkretni zkusenost. 99% procent je z Baludra hotova a povazuje ji za nejlepsi RPG, ja ne. Pro me to jsou RPG pred Baldurs Gate. Ale kazdy to ma jine...