Přejít na výpis diskuzí
Dle Newella je Windows 8 katastrofa, Valve sází na Linux
26.7.2012 | Petr Poláček
125 příspěvků
-
Na jednej strane maju developeri hier na Linuxe vyhodu (oproti komercnemu sw), na druhej vyrobcovia komercnych aplikacii to maju stale horsie nez zle. Totiz bezna hra pouziva na komunikaciu s hracom prakticky direkt pristup na hw cez ovladace a operacny system nemusi az tak riesit (samozrejme musi ale nechcem to rozoberat). A v tomto sa stav v Linuxe za posledne roky zasadne zlepsil - na grafiku OpenGL,audio je uz tiez standardizovane, siet neni problem, mozno moze byt problem v roznych gamepadoch ale tie sa aj tak na pc pouzivaju menej. A co sa tyka distribucie Valve/Steam ma tu silu si povedat podporujeme Ubuntu/Fedoru a nic ine. Ak chcete steam tak si musite povedzme nainstalovat jednu z tychto distribucii v tej a tej verzii a hotov.
Ale ako vyvojar komercneho bezneho sw je to peklo. Absolutne rozhadazany desktop Xfce/KDE/Unity a dalsie + rozne kniznice GTK/QT atd. Ziadne z IDE nastrojov nie je uplne stable a vecsinou im vzdy nieco chyba ani nie k dokonalosti a vobec k phodlnej pouzitelnosti. A to uz ani nevravim ked mi pocas vyvoja aplikacie niekto x krat vymeni podvozok (kernel), kniznice, API ...
Pochybujem ze cez toto sa Valve pretlaci, resp. potiahne aj ostatnych vyvojarov. -
-
Je to taková dobrá featurka pro linuxáky, kteří v tom programují, a budou moci prodávat hry přes steam i na svoji zaměřenou platformu mno. Ale co, možná právě u nich v hlavě spí skvělé nápady na hry, i když některé indie hry jsou si fakt podobné. Ale každá expanze musí něco přinést. Uvidíme *5*
-
-
Hry na Linux budou fajn, hlavně indie scéna. U AAA her to ale vidím černě, DirectX je v současnosti prostě o hodně lepší (a jednodušší na programování) než OpenGL.
-
Ted jenom doufat že se to Valve podaří a že se ten hnusnej MS monopol zesype.....
Btw přečtěte si tento všepopisující článek: http://en.windows7sins.org/ ať víte o čem mluvím -
-
ty seš debil...no vlastně jako všeci tuxové
-
-
Haters gonna hate *6*
-
-
-
Dobry napad len do toho linuxu trosku investovat. Neviem ci by na to presla hracska komunita v tejto podobe.
-
vsechno co udela Microsotft je blbost uz samo o sobe je microsoft blbost
-
-
Doufám že nepíšeš z windowsů *15*
-
-
Začínám se čehosi bát.Ale asi už tuším.Nechci malovat čerta na zeď..
-
-
jo ze ms prejde na system aplu ktery mu svinsky sype. Na tohle tusim gabik narazi kor kdyz je to timpadem i pak konkurent steamu. Spis uvidime jestli se vyplati prechod z W7 na W8 tak nejak si myslim ze mozna ne... ale za tu 1000ku nebo kolik to ma w7kare stat to zkusim.
-
-
Nevím proč by měl být W8 katastrofa. Je to takový vylepšený Win7. Nejhorší věc na něm je problém s cenou osmiček a sedmiček a jak to vyřešit. Dát W7 za 1400,- tak jak bude stát w8první půl/čtvrt rok a pak trochu zvednout osmičky by problém určitě vyřešilo, ale pokud to nechaj stejně tak drahé tak to dopadne fakt katastrofálně...
-
-
Vylepšený? Newell by řekl víc uzavřený.
-
-
-.- double post lag, sry
-
Osobne si myslim ze 8cky budou fantasticke windowsy, negativni hodnoceni chytaji kvuli tomu srackoidnimu metru. Az vyjdou jiste je chci vyzkouset, jsem zvedav na tu rychlost OS, ale preci jen legendarni START clovek nezapre
-
-
No teď jedu už tak půl roku na osmičkách (preview a release) a ten start se mi líbí! Je to změna, a je fajn, ale z pohledu člověka, který zas tak moc nepoužíval nabídku startu a všech těch věcí, co tam byly po rozkliknutí. Vlastně jsem to používal nejvíc u 98 a XPček. U sedmiček už ani né, a opravdu, u těchto verzí už převládá hleedání, což je u osmiček ještě lepší :) Ale ještě to chce metro doladit to je pravda. Nejhorší je scrolování a levá lišta při zavírání aplikací *10*
-
-
No k osmičkám asi neřeknu nic (žádná osobní zkušenost), ale třeba na tu nabídku start (Win7) a pin-unpin systém jsem si osobně nezvyknul dodnes a používám stále XP nabídku start a klasický quicklaunch ;o)
http://img198.imageshack.us/img198/3200/startupc.png
Pro změnu na ten nový systém "průzkumníku" (chybějící "back" button) jsem prve taky nemohl přjít na chuť, ale nyní mi ten nový systém adresního řádku vyhovuje mnohem mnohem více.
Podle mně je vždy nejlepší, když se dá člověku na výběr, nebo se umožní "customizace". Na ty osmičky jsem zvědavý, ale se současnými W7 je asi přeskočím, stejně jako jsem absolutně ignoroval Visty. -
-
Teda back button tam mám. Ale ten Start máš asi nějakým 3rd party softem, ne?
-
-
Windows XP ultimate edition 2000, nebo tak nějak, někde ho tu ještě mám na divku *4*
-
-
Tak já taky nechápu lidi, co mají vše připnuté a ještě mají tu lištu zmenšenou *1* mám tam browser, file, winamp, calculátor a to mi stačí -.-
Back button? Co to je? Já už znám jen boční tlačítko myši *15*
Jinak já to konečně vidím jako příležitost si koupit legální windows, když bdue nachvíli za 1400,- *7* a upgrade by měl být taky za pár šupů *3*
Ale ta customizace mě teda se*e všude. ve hrách teda hlavně... nic nejde dát jak chci já -.-
-
-
je to jako s W7 vsichni na to nadavaj a tedka to jen chvali
-
-
heh nerikej vsicihni kdyz to tak neni. Ja po vyzkouseni RC W7 na XP naprosto zanevrel + sem hned pri vyjiti koupil origos. Pac jen blb nepoznal jak se vse vylepsilo. Od zpravy vice monitoru multimedii a podobnych veci. samo kdyz nekdo pise jen ve wordu a sem tam si otevre seznam.cz a v nem jeho email tak rozdilu moc nepozna =)
-
-
No ano, správa a nastavování sítě je teď přes stupidní "network&sharing center" mnohem jednodušši, že? Taky jde zkopírovat adresa složky otevřené z vyhledávání, jako to jde v XP, hm? Můžu mít hezkou úzkou úzkou Start nabídku bez toho levého sloupce? Úplně od sebe oddělovat položky na liště (třeba mít skype, explorer a pak zas skype)? Proč se musím kvůli každé hovadině proklikávat naprosto nepřehledným control panelem? Naprosto stupidní progress bar ve W7?To samozřejmě není všechno, ale jen chci říct, že W7 zdaleka není vylepšení ve všem.
-
-
-
-
-
steam! furt len ten steam a jedine steam. nechapem kam tie hry davate ked mate plny hard disk?
-
-
Co to znamena "plny harddisk"? *5*
-
Taky už přemýšlím o 2TB disku *3*
-
Tat's magic.... *2*
-
Uninstall.
-