Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nechci spekulovat ale neni to na steamu XCOM: ENEMY UNKNOWN SPECIAL EDITION ,kterou ma JRC za 1499 .Ja myslim ze je takze by cena odpovidala .Kdyby nebyla tak se ti omlouvam
  • Nechci spekulovat ale neni to na steamu XCOM: ENEMY UNKNOWN SPECIAL EDITION ,kterou ma JRC za 1499 .Ja myslim ze je takze by cena odpovidala .Kdyby nebyla tak se ti omlouvam
  • naco je vojakom super hi tech nepriestrelna zbroj ked nenosia helmu ? :DDD *1* *1* *1*
  • Zlé to nemusí byť. Len to komixové spracovanie a bacuľalé modely sa mi tam vôbec nehodia. Radšej by som tam videl niečo jemnejšie a čistejšie a la Source engine.
    Snáď sa budú dať vypnúť tie "bomba" akčno - dramatické filmové vsuvky prichádzajúcich/útočiacich ufónov.
    • Čo s tým preboha má Source engine?
    • Tvrdia ze budu podporovat mody, tak sa snad svojich nekomixovych postav casom dockas
      • Myslis ze vydaj nejakej oldschool mod? Ja bych se nezlobil :D
    • USER47
      Půjdou vypnout, to už potvrdili.
  • Najednou jen 6 vojáků? TRapný. A pak ještě napíšou, že je to nebývale věrné originálu. Vojáci nemají ani zásobníky, batoh a inventář vojáků nikde. Řekl bych, že až se lidem omrzí ty suprový animace a po čase začnou akorát zdržovat tak to bude spíše podprůměr.
    Doufám, že extraterrestrials 2 bude víc jako starý ufo, což už je teď jistý na 100%.
    Jinak ty vojáci jsou strašlivě tlustý, ty zbroje jsou přehnaný a tank vypadá jako krabice na pračku. Tfuj.
  • Koukám, že jsem už docela výjmka když nesdílím nadšení, ale tohle mi prostě skoro ničím nepřipomíná původní enemy unknown. O stylu grafiky, zrušení TP a omezení squadu pomocí skillu a ne nosností dopravního prostředku snad už ani mluvit nebudu, ale to co mě štve nejvíc jsou ty hyperultracool(co má znamenat ten obrovskej mech????Měl s sebou vzít nějakej mrakodrap aby byla splněná norma dostatečný PR masaže) featury a celkově to jak to působí. Floater pusobí jak lítající jukebox, crysalid je brouk, zbraně jsou dvakrát vetší než vojáci(spiš panduláci) a celkově je ta tam atmosféra. Každým dalším videem mi dávaj další negativa. Zatím to vypadá, že to pro mě bude něco jako JA:BIA. Průměrná hra, která mě štve tím, že šlape po známým jmenu a mý oblíbený hře. Prostě mi to připadá jako taková akčnostrategická taškařice. Opět mě hřeje u srdce, že jsem si pořídil xenonauty a jejich autorům rozhodně věřím víc, že jsou to fanoušci. U těch z firaxis mám pocit asi jako kdyby přišel člověk k fanouškovi fotbalovýho klubu a začal mu vykládat o tom, že jeho tým má dresy z fakt dobrýho materiálu a že barva stadionu fakt ladí s okolím.
    • Vypadá to, že nejsi zase tak velký fanoušek původního UFO. Ten velký mech, je zajisté Reaper, který byl už v UFO velký a určitě by jej tehdy tvůrci udělali ještě většího, kdyby jim to dovolil engine hry. Zbraně byly vždy nepoměrně velké, prostě komiksový styl UFO, nechápu jak můžeš tohle odsuzovat? A vůbec, tyhle neustávající staromilské kecy nechápu. Nelíbí, nehraj. Jsem velkým milovníkem původní série, ale v každém pokračování, ať už od Altaru, v UFO:ET, nebo v open projektech jsem si našel něco dobrého, co mě naplňuje optimismem, že se budu bavit i u tohohle XCOMu...
      • Zadnej Reaper dle autoru je to novy Sectopod (http://www.ufopaedia.org/images/6/6e/Sectopod.png
        )a myslim ze se jim povedl stejne jako novy cyberdisk.
      • Reaper byl přeci takovej hnědej prasopes, chodil po 4řech a byl oplechovanej. Tenhle robot má jen 2 nohy a nějakej kanón. :-) Možná se pletu už je to dlouho.
        Co si ale pamatuju, tak Chrysalid nebyl na jednu ránu. Muselo se do něj pražit a tyhle ufoni vypadaj jako pěkný měkejši. Už chápu, proč se superzáchrannýkomando skládá ze třech lidí. :-)
        • Reaper měl dvě nohy, i když ve hře to vypadalo jako že má čtyři :)
          http://www.ufopaedia.org/images/7/7c/Reaper.gif
      • Možná jsem v tom toho reapera zrovna neviděl, ale budeš mít zajisté pravdu. Vždycky mi přišlo, že je to takovej mimozemskej obrněněj agresivní hroch a né mechanickej mech ve velikosti výsadkový lodi, ale to je asi tím, že spoustu věcí nevidim stejně jako autoři. Co se týče zbraní, tak to nebylo tak šílený. A ty staromilské kecy si třeba nechápej, ale mě vadí to když někdo do světa křičí jak chtěj obnovit atmosféru, hratelnost a vesmír původní hry a při tom je tam spousta věcí jen na oko a pro to, aby se to prodávalo. Jinak to, že se na každým ufu dá najít něco je fakt. Na ET,Ai,TTS,Aftershocku nebo Xenonautech jsem taky propařil dost hodin, ale u tohohle remaku prostě držkovat budu, protože mi vadí směr jakým jdou. Jako budu držkovat třeba na Kmotra 3. Nicméně ho zkusím abych nesoudil jen podle gameplay videii, rozhovorů, článků, obrázků a trailerů.
        • Jasně, ale tohle je asi první tříáčkový projekt, který čerpá z UFO:EU. Když si člověk uvědomí, jak musí tvůrci bruslit mezi dogmatickým pojetím pro původní hráče a inovacemi pro ty nové, tak na mě tenhle kompromis nepůsobí zase tak zle. Určitě bych netvrdil, že je to dělané povrchně a jen pro efekt. Z dosavadních videí a článků jsem pochopil, že lead designer je opravdový fanoušek původního XCOMu a pokaždé najdu nějaký odkaz na klasiku, který zahřeje u srdce :) Jsem spíše zvědavý jak zvládnou strategickou část tzn. výzkum, výrobu, management, protože z něj zatím skoro nic neukázali a osobně mě tahle část bavila vždycky nejvíc....
          • Paulcz
            Jou to spíše propagandistické řeci, opravdový fanoušek to může být, ale vývoj se ubírá úplně jiným směrem. Původní X-COM hry mají jasnou charakteristiku - management, boj a úžasnou atmosféru. Hra zdebilněla a atmosféru se snaží udělat rádoby filmovým dojmem ve kterým ufoni buší pěstí do země a jsou děsně drsný... Nebo si někdo myslí, že konzolisti budou na gamepadu lézt v tunách menu ? :)
            • Nevím, nemůžu posoudit jestli hra zdebilněla, ještě jsem ji nehrál a jak jsem psal, z managementu toho zatím moc vidět nebylo. S čím ale nesouhlasím, že by boje neměly atmosféru. Z jiného videa, na které tady někdo hodil odkaz ( http://cs.twitch.tv/2k/b/330155062 ) měly boje velmi slušnou atmosféru, hlavně druhá mise s "terorem ve městě" a rozhodně ne kvůli rádoby hustým animacím (ty by ostatně měly jít vypnout). Taktické možnosti, jako krycí palba, kompletní zničitelnost prostředí a nepřátelská AI příjemně překvapily a rozhodně posouvají žánr tahovek někam dál.
    • Nelze se zavděčit všem, jednou bude půlka řvát že je málo inovace, podruhé že to je příliš odlišné od svého předchůdce.
      Osobně tomu dám šanci, nestojím o kopii starého X-COM kde jen zvýší rozlišení textur, přidají pár blbostí a hotovo, tohle mi připomíná přístup COD4 -> MW.
      Ideální kritizovat ještě než to vyšlo...
      • Mno je inovace a změna základních principů. Za inovaci bych bral třeba grapple,neviditelnost,"kouzla" pro psioniky, třeba i změnu perspektivy na základnu, obohacení o další druhy ukolů, nový výzkumy, nová grafika a všechny nový věci co nešlapou po základních pravidlech hry. Mimochodem i kdyby si vzali z jednotlivých fan projektu určitý věci a dali je dohromady, tak jim vznikne uplně nová hra a přesto by se mohli odkazovat na původní. Ale zrušení TP!!!, inventáře, skladu,zjednodušení managmentu základny, nosnosti lodi,přidání nějaký akční kamery a to jsem ještě nevidel nic na globu(ze by vypustili zcela vzdušný souboje??)..Prostě mi vadí, že to šlape po základech a při tom to křičí do světa jaký jsou to fandové. Pak při gameplayi dvakrát mine jeho základní voják střelu a on začne vykládat "thats xcom"...pak pošle blbě snipera a sejmou mu ho a on zas "thats xcom". O tom, že mi absolutně nesedne stylizace se rozepisovat nebudu, protože to už je asi o vkusu jednotlivce a já třeba měl pocit víc špinavýho a temnýho comix prostředí než autoří, ale to je můj problém. A budu si stežovat klidně už před vydáním, protože mi ten PR přístup prostě vadí.
    • Jsem fanda puvodniho enemy a taktickych tahovych her obecne. Na tohle se divam jako na novou taktickou hru, protoze srovnani s predchozim enemy to nesnese. Je to prilis zjednodusene, aby to bylo pristupne dnesnimu konzumnimu hraci. Ale jsem rad za jakoukoli tahovku, pokud nebude spatna a tahle by nemusela.
      • Shania
        muzes mi vysvetlit v cem je zjednodusena? ja tam vidim daleko vic taktickych moznosti nez v puvodni hre v cetne kryci palby, kterou jsme jeste u tahovek nevidel dobre zpracovanou.
        • Tak zjednušení je třeba v tom, že v původním si měl TP..řekne se drobnost, přes tuhle mechaniku se přesunuli a dali hráči plynulý ovladání a nový možnosti..,ale taky mu sebrali tu variabilitu jednotlivých situací. Už co se týče základní věc jako je pohyb a střelba se tím změní v něco uplně jinýho. Jak? Třeba tím, že jsi omezen na kombinaci pohyb->střelba. Ale oni tam maj něktěří vojaci(class) shopnost střílet před pohybem. shopnost->pohyb. A třeba zkušený střílej dvakrát. pohyb-střelba,střelba. Skvělý..., ale! pořád to není stejný jako krok-klek-ohlídnutí-volba druhu střelby-střelba-krok za roh-ohlídnutí-kleknutí-otočení-krytí prostoru(né tlačítkem overwatch,ale tím kolik má voják bodů,jaký má reakce a jaký má reakce alien). To jen pro představu. Pak tvoje suppresion. Ve výsledku i když si tam zase neměl tlačítko s ikonkou, ale když si po nějakým ufonovi pálil, tak to ovlivňovalo na základě jeho hodnoty bravery jeho hodnotu morálky, která ve výsledku plnila stejnou funkci jako předskriptovanej suppres. Možná ve výsledku až si to zahraju, tak řeknu je to zábavná tahovka, ale už předem můžu říct, že to prostě není ufo. A to bych moh takhle rozhnípat skoro v každým hlavním aspektu hratelnosti, a to jen z toho co ukázali světu.
  • Krabice u nás 900kč ... Steam verze €50 (1250kč) ... Respekt k Valve, Steam mi nevadí, ale vzhledem k tomu kolik ušetří na hmotném materiálu a distribuci, nakopat je do prdеle.
    • 49 Euro je proste standardni zapadoevropska cena, podivej se napr. na Amazon, tezko budou na Steamu delat jinou cenovou politiku pro kazdou zemi .
    • Az na to, ze ceny neurcuje Steam, ze? Takze jdi nakopat 2K Games.
      • Neurčuje ich ani steam ani 2k games, určujú ich obchodné reťazce ako wallmart a donedávna game, tie samozrejme berú digitálnu distribúciu ako konkurenciu a tak sa bránia. Nadiktovali si aké ceny môžu vydavatelia mať u digitálnych distribútorov. Inak by tí digitálni samozrejme mohli mať podstatne nižšie, no to wallmart and spol. nemôžu dopustiť. Potom sa vyhrážajú tým, že nebudú hry uverejňovať vo svojich reťazcoch a to si vydavatelia samozrejme nemôžu dovoliť.
        • Takze za to muze Valve! meli udelat to sami a nepodporovat kartel a pri diktatu takove ceny ukazat 2K prostrednicek *1*
      • Přesně tak. Lidi, než něco napíšete, tak si zkuste zjistit všechny potřebné informace. Valve cenu neurčuje, ta je dána distributorem...
      • jindra.veliky
        kazda AAA hra stoji na steamu tolik
    • Muzes si to predobjednat na GreenManGaming.com s 30% slevou, pokud pouzijes voucher kod: GMG25-1BW0K-K1A3G. Me to takhle prislo na $33 USD.
      • Objednano, diky moc *4*
    • Vidim to az na Vanoce...na vyprodej.
    • mas recht kamo
  • A je, dalsi hra zavisla na steamu. Siri se to jako mor.
    • Furt lepsi Steam, nez ta s*acka Origin.
    • Asi se nakazili od PSN a XboX Live.
      Zrušit konzole a bude nám lépe.
      • Ono to bude zavisle na psn? Jakym zpusobem?
        • lidi si na takovej hnus zvykli a prijde jim to normalni
  • Veskoslav
    Na Steamu už běží předobjednávky. A zase to sežere 20 Gb:)
    • Jenom ta cena... *9*
  • Sakra, jak jsem k remakům starých her skeptický, tak tohle vůbec nevypadá špatně.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit