Přejít na výpis diskuzí
Dobojováno: Kickstarter Kingdom Come skončil obrovským úspěchem
21.2.2014 | Adam Homola
186 příspěvků
-
Hateři si rvou vlasy. Jak je možné, že ten hrůzostrašný Vávra, který neumí anglicky a nemá rád nejlepší a nejdokonalější hru na světě, je tak úspěšný a jeho dílo je momentálně velkým hitem? *2*
-
-
Chlape *1* Předem říkám hru jsem podpořil, ale pochybuji ,že někdo z místních trollů, haterů a blbců si rval vlasy kvůli úspěchu Vávry.To je zas blbost něco takového vykládat,že si lidé kvůli tomu rvou vlasy....
-
Vavrovych 100 duvodu nikdy nebylo mysleno zcela vazne a lide jako ty to nikdy nepochopili. Proto se pak ptas na zbytecne veci.
-
-
to je sranda, kolik lidí tady nechápe sarkasmus *7*
-
-
A kdo to ma prosim te poznat? Na foru kde je kazdy 1.5 prispevek hate nejakeho zapskleho pubertaka. Na tohle ti smajlik nestaci. *2*
-
-
-
Vavra pokial viem vacsinou povedal ze sa pri tej hre bavil len ho vela detailov iritovalo
-
Hmm..Vavra je mi sympatickej a jeho hra taky, přitom mam rad Skyrim..moc ti do te tve rovnice nepasuju vid:)
Uspech kick je bezva, ale všechno se ukaze az hra skutecne vyjde, zatím to vypada dobře, ale to vypadaly i jiné hry nez vysli. -
Moc se o něj nezajímám, takže se hloupě zeptám: Jakou hru?
-
-
on mysli asi Skyrim
-
-
Díky ti.
-
-
-
-
Taktéž gratulace. Takovou palbu jsem na začátku kampaně vůbec nečekal (optimisticky jsem tipoval, že o něco málo přelezou těch 300k), ale dokonce přes milion? Je to krasně vztyčený prostředníček všem velkým vydavatelům a dobře jim tak.
Warhorse přeju úspěšné dokončení hry a především, aby je finanční úspěch potkal i po vydání. -
-
Na vztyčené prostředníčky je ještě hodně brzo. Ty budou na místě, až hra vyjde a prodá aspoň milión kopií. Do té doby to je manažerům velkých vydavatelů celkem putna.
A jedno jim to bude asi i pak. Stačí se podívat na Zaklínače. Dva díly, mají svoje fanoušky, prodeje více než dobré a nějak jsem si nevšimnul, že by se nám rojily 'Witcher klony'.
Na druhou stranu by to byla sranda, kdyby to fungovalo jako COD a každý velký vydavatel by chtěl mít svého Zaklínače *1* -
Všichni říkaj, jak je to vztyčený prostředník vydavatelům. Ne, není. Jediný Star Citizen jim ho ukázal, ale dyť i vývoj KC má být "směšných" 3,5 milionu Kč (Dan říkal, že požadovaná částka je cca 10% pokud se nepletu). Pokud to je taková částka, tak EA a ostatním to je jedno, když lejou do her desítky milionů dollarů.
-
-
300 tisíc bylo 10%;) Nikoliv 1,1 milionu, co se vybralo. A no je to vztyčený prostředníček proti tvrzením, že o takovou hru není na trhu zájem. Navíc KS je stále okrajový segment zájmu a 35 000 přispěvovatelů už není zanedbatelné číslo u takové služby.
Jinak průměrná hra od EA vyjde podle samotné EA na 25-50 miliónů dollarů. Nejdražší hra, co kdy mělo EA na "starost" byl SW TOR s 200 miliony. Zaklínač 1 měla rozpočet taktéž "humorný" a dvojka na tom nebyla lépe. Není to pouze o penězích, ale o tom, jak tu hru uděláš. A ano, pokud by se prodalo milion a více kopií, tak je to stále vztyčený prostředníček hloupým kravaťákům. -
-
Co se týče těch kouzel s rozpočtem, v tomhle zaručeně vedou vývojáři Metra Last Light. Kolují i historky, že neměli peníze na židle a programovali na krabicích. Jestli je to pravda, to nevím. Každopádně tady je vidět, že všechno není o penězích.
-
Ani nahodou, chytri kravataci si pekne v teplicku pockaj, az to bud krachne - pak si zamnou ruce, ze do toho nedali ani korunu, nebo to bude mit uspech, a pak si koupej hotovej projekt i se studiem.
-
-
Stejně jako si koupili CD Projekt RED, že? *7*
-
-
Tady jste přece o něco úplně jiného. Pokud nasbírali tolik peněz, tak s tím, co dostanou od Bakaly to bude slušný ranec a žádný krach je rozhodně nečeká a hru můžou v pohodě vyvíjet. O což vlastně šlo.
Osobně nevím, kdo je přímo momentálně majitel WH, jestli přímo Vávra nebo jak to mají, to není tak podstatné. Podstatné je, že momentálně jsou tam všichni na dobré cestě udělat si jméno a něco v branži dokázat. Jestli je nakonec po případném úspěchu někdo koupí, budou si mnou ruce jen lidi z WH, protože ti na tom vydělají, nevydělá na tom ten, kdo za ně bude těžce cálovat. I tak si nemyslím, že by WH prodávali, není důvod a do budoucna asi ani nebude, jak se zdá. -
To byl i CD PROJEKT a po úspěchu Zaklínače je nikdo nekoupil, takže X mele stále z cesty...
-
Prosím tě, nesrovnávej CD projekt RED a Warhorse, díky. Warhorse jsou zatím nuly.
-
-
-
Navíc plno lidí nepřihodilo z důvodu absence možnosti platby přes Paypal. V momentě, kdy to bude možné přímo skrze stránky Warhorse, částka ještě rapidně naroste, tím jsem si jistý.
-
-
s temi korunami to snad nebude tak horke ne? nemyslel jsi liber?
-
-
Sorry, moje chyba. Ano myslel jsem 3,5 milionu USD.
-
-
tak v tom pripade $5M. cil na KS byl ~$500k
-
-
-
-
-
Přes 35 000 přispěvatelů. To je krásné číslo. Gratulace. Prezentaci z videí zvládli na jedničku s hvězdičkou.
-
Mimochodem na co si Dan Vávra kupoval tu full-frame zrcadlovku, když pak takhle důležitý moment vyfotí na nějakej mobilní s*áč?
-
Gratuluji, velmi příjemná zpráva v pátek ráno. *4* Žádné jiné studio si takový úspěch nezaslouží víc než právě Warhorse. *3*
-
-
Co je to za kec? proč by si jiná studia nezasloužila takový úspěch? Protože nejsou třeba z ČR?
-
-
Bo Vávrovy vousy.
-
Víme, že Vávru nemáš rád a že tě úspěch kampaně sere... ale už běž prudit jinam.
-
-
Prohlášení že: "Žádné jiné studio si takový úspěch nezaslouží víc než právě Warhorse", by se dalo lehce vyvrátit, ale proč to dělat, když mám z Warhorse taky radost ;)
-
-
Mám dotaz. Neví někdo z Vás, zda neplánují v tě záložce "shop", krom dalšího vybírání pěněz, také jiné věci. Na Star Citizen mají i in-game předměty, ale třeba i mikinu. Mě by stačilo třeba jen triko...stačila by tam bílá, černá barva s nějakým motivem. Myslím, že by to byla i pro ty co už dali peníze motivace, dát jěště něco.
-
-
Triko bylo od Earla výš. Měl jsi příspět a neškudlit ;)
-
-
No, dat dva litry, to je pro me najednou opravdu hodne a pro vetsinu mozna take. Proto me napadlo tohle a jeste bych na to triko nemusel cekat do vydani :-) A ted pribudou lide pres PayPal, tak ti by to treba ocenili take ;-)
-
-
-
Obrovska gratulace vsem ve Warhorse. At se dari.
-
Hodor!
-
Hru jsem na Kickstarteru podpořil, ale dlouho jsem váhal, protože tento typ projektu je dost mimo meze KS dle mého soudu. Navíc o tom mluvil sám Dan Vávra v jednom z podcastů ("KS je pro lidi co nemají peníze" a pro "nováčky v oboru"). Po KS by měla přijít další evoluce v té podobě, že ten kdo přispěje se stane investorem a jeho vklad se mu zúročí po vydání hry a při zisku firmy.
-
-
Jo počítal jsem to, že kdyby se rozdělili zisky 30 procent Warhorse a 70 procent backeři, tak při zisku 1 miliardy Korun českých by průměrný zisk byl 241 Liber (mínus počáteční investice) Takže by průměrný backer vidělal kolem 200 Liber a k tomu dostal hru zadarmo. *1* Tento postřeh jsem již psal na FB Warhorse. :)
-
-
to by museli prodat přes 1 300 000 kopií a kde máš zisk pro bakalu díky kterýmu vůbec něco ytvořili a mohli uspět na kickstarteru
-
-
Je to hodně orientační. Backeři zaplatili 36% vývoje hry (z odhadovaných 100 mil.), Bakala tedy pravděpodobně zaplatí zbylých 64 mil. Zkusil jsem také rychlý výpočet a s 1 000 000 prodaných kopií (1 hra za 700 kč) - 30% (daně, poplatky, Kickstarter dárky), 35384 backerů (každý průměrně investoval 1034 Kč) a každý by zpět dostal průměrných 2156 Kč "čistého" + hru (akorát by ještě zaplatil 15% daň z kapitálového výnosu nebo něco takového). WH + Bakala by se rozdělili o cca 490 mil.
-
-
-
No aspon vidis ze i Vavra se muze mylit.
A s temi vklady-to mi prijde jako utopie. I kdyz na druhou stranu treba takova Entropia Universe(MMORPG hra) to uz nejaky patek ma. Koupite si akcie planety(za herni menu nebo za real) a kazdy tyden dostavate ''dividendy'' dle toho jak zrovna ktera planeta vydelava. A jen pro zajimavost-navratnost invetsice do jedne ''akcie'' je priblizne 4 roky *3* -
-
no vávra se nemýlil :) oni peníze měli a na kickstarter lízt nepotřebovali, chtěli jít přes publishera. kickstarter byl víceméně jen nouzovka, ke které holt došlo...
-
On pak tu debatu trošku stočil a mluvil o tom, že o kampani pro Kingdom Come uvažuje na KS, ale je to takový poměrně sobecký nejdříve někomu vyčítat jeho obchodní model na KS a pak vymyslet v podstatě "ještě něco horšího s Bakalou za zády" :) No utopie, to je normální byznys. Nemám prachy, zajdu za investorem, ten mě vyhodí tak zajdu za 1000 investorama kde mi každý trošku dá a já jim to zúročím a vyplatím. To je hodně fér. Jeff Bezos (Amazon) chce něco takového údajně rozjet.
-
A pro jeste vetsi zajimavost je to presne 6-10 PED(herni mena), coz v realnych penezich dela 0.06 az 0.1 $ tydne/akcie.
-
-
-
Gratulace! I pres me osobni antipatie vuci osobe pana Vavry jim preji vse nej a urcite si to zaslouzi! Je dobre kdyz tu bude vetsi a uspesne studio produkujici zajimave hry. A i pres to ze se nepovazuji za cilovku teto jinak pekne hry verim ze bude mit uspech. Tak hodne stesti do dalsi jeste dlouhe prace ;)
-
-
Proc ze to lidi vlastne Vavru nemaji radi? To jmeno sem tu uz parkrat cetl, ale nejak mi unika ten prapocatek hatu...
-
-
Mafia 2
-
-
Svalovat vinu na Vávru je už ohraná písnička.
-
-
Nejvíce asi proto ,že napsal článek 100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim a fanbojové nesnesou cizí názor na jejich oblíbenou hru .
-
-
Vis jak to je, tvurce != dilo. Vsadim triko, ze nenajdes cloveka se kterym bys souhlasil ve všem na 100% a casto te nejvic obohati lidi, se kteryma nesouhlasis skoro vubec. Jak jinak chces prijit na to ze se mylis v necem cemu uplne veris a naopak. Pan Vavra ma pro svoje presvedceni taky duvody a jak ho tak nejakou dobu posloucham, jeho nazory prochazi vyvojem jako u kazdeho cloveka.
-