Přejít na výpis diskuzí
Dobojováno: Kickstarter Kingdom Come skončil obrovským úspěchem
21.2.2014 | Adam Homola
186 příspěvků
-
Přes 35 000 přispěvatelů. To je krásné číslo. Gratulace. Prezentaci z videí zvládli na jedničku s hvězdičkou.
-
Absolutne nepochopitelne clovek , ktery vzal desetitisicum lidem praci kdyz balamutil pana Bakalu.
Clovek co zjevem pomalu pripomina bezdomovce ted vysava konta mastnych nerdu po celem svete.-
Pan Vavra by mel byt souzen a bude ho soufit lidove shromazdeni vsech horniku a lidem navazanych na doly. TEM VSEM VZAL PRACI!!
70 mil co vzal hornikum, tyhle penize ze kterych vyzijou generace pan Vavra spotreboval za par let a na svuj trailer. -
-
Co do toho pleteš Vávrův vzhled a kvalitu vlasů těch, díky nimž si i ty tuhle hru (nepochybně)rád zahraješ?
Já mám také plnovous a kvůli tomu jsem nevzhledná svině, která nesmí vyvinout ani vylepšené pexeso?
Aha, já zapomněl, že dnes si musí muž každý den brousit kůži žiletkou a ženy musí mít postavy podle přísně kontrolovaných šablon.
Vávru může soudit jedině Dungeon Keeper, ve jménu všech horníků a jiných kreatur z dungeonů.
A Ty si jdi umýt hlavu a potěšit svoji sošnou manželku, hodnou (i dle šablonářů) předních stránek časopisů... -
Nikdo nerozumí dungeonům tak dobře, jako horníci. Ať horníci kickstartnou nějakou slušnou RPG, rád jim pošlu peníze.
-
Tenhle trolling je ze slabsiho kousku
-
Je vidět, že moc nerozumíš mikroekonomii a účetnictví. Každý podnik ze zákona musí mít určité rezervy na záchranu podniku a nemůže je vzít a použít jinde. Takže za to, že byli propuštění horníci nemůže pan Vávra, ale kapitalismus. Prostě se nevyplatilo ty horníky zaměstnávat. Tohle je tvář kapitalismu. Pokud je ti těch horníků líto a zaměstnával by si je jen pro to, aby měli práci a mohli živit rodiny bez ohledu na zisk, tak jsi měl volit komunisty... *3*
Mě jich líto bylo a je. -
-
Sakra, nechal jsem se poTROLLovat.... *16*
-
-
Smutne je, ze mas fakt pravdu kamo. Protoze fakt utratil megamoc penez, aby nam ukazal trailer, pak dalsi trailer, pak gameplay. Pravdou je, ze ve vsech trech videich se objevilo to same dokola, jizda na koni po cesticce, mala vesnicka, souboj s banditou v lese... Well thats all....
-
-
Prave sa obavam ze ukazali vacsinu hry
-
-
Tak toto me pobavilo. *1* Bakala by ty prachy urcite rozdal hornikum. *1*
Ja Warhorse gratuluji, vim ze jeste nemaji vyhrano, bude potreba jeste hodne penez, ale protoze dokazali i ukazali ze to delaji dobre, ze nad praci dopredu premysleji, nebojim se ze sezenou dalsi penize pres web pokud vypusti funkcni vzorek hry. Spolehat ciste na Bakalu nelze, ceny uhli jdou dolu a "uhlobaron" to muze brzy zabalit. -
-
no pokud vím, tak další peníze víceméně nepotřebují. s investorem jsou domluvení už na určitém budgetu. všechny ty vybrané peníze tedy chápu jako bonus navíc (dražší dabing, možná víc zaměstnanců, než se plánovalo, možná vyšší platy? :) )
nečekám moc, že se dočkáme varianty, že se hra po vybrání dostatečného množství peněz vydá jako jeden celek. -
-
Pokud vim tak tim investorem je prave Bakala. Ze jsou s nim na necem domluveni jeste neznamena ze to maji jisty. Kickstarter vybral asi 20% potrebne castky na dokonceni vyvoje. Takze ctyrnasobek teto sumy musi jeste dodat Bakala. Treba pocitat s tim, ze jak je obvykle skutecna castka bude vyssi nez ta odhadovana a Bakala se muze dostat do tezke krize coz je velice pravdepodobne. Pak je moznost sehnat dalsiho investora a vybrat dalsi prachy od hracu. A to je celkem realne, protoze hra ziskala velkou popularitu.
-
no 300k v librach melo byt 10 % odhadovnych nakladu myslim.
-
-
no a? zbytek nákladů má doplatit pokud vím investor... pro svou existenci nepotřebují vybrat víc...
-
-
tak pokud to myslis takhle tak ok. asi jsem plne nepochopil, jak jsi to myslel napoprve.
-
-
-
-
-
Mohl bys objasnit tebou nastíněnou situaci pro neznalé?
-
-
Projeď si pár diskuzí na novinkách, hned ti to dojde *1*
Prostě to bude kryptofašistický buržoázní škvár -
-
Ale je pravda, že Bakala s něma měl nějaké kšefty. Jak to tam přesně bylo, to nevím.
-
-
-
*1* při dopoledni super
-
-
Tak ted uvidime jestli si pockame na tu nejlepsi hru vsech dob 3 nebo 5 let. Doufam, ze zanedlouho vydaji dalsi video, kde ukazou ty same veci jako ve predtim. Tesim se.
-
Pekny! Doufam, ze pres web se vybere jeste na toho cokla :)
-
-
Koukám, že jste vůbec nepochopili, jak to Dworkin myslel.
-
-
Diky za podporu, ale ja jsem si to fakt spletl. :) Jestli pes bude, jsem spokojeny. Jen jeste abych si ho mohl pojmenovat Dogmeat. :)
-
-
Dworkine, ty jsi poslední dobou nějaký zmotaný *7*
-
-
Koukam dalsi, co nezkousnul kritiku :) A podle prezdivky to bude nejaka znamejsi firma, ktere se nechce jit se svou kuzi na trh. :)
-
To vis, Wrighti mu kazi signal ... no a kdyz se tam do toho zacnou motat jeste replikatori, tak se ani na games nedostane
-
-
Pes byl za 1 mil. liber a vybralo se 1,1 :)
-
-
Jojo, mas pravdu.
-
-
Jako že by toho psa daboval nějaký slavný pes? :D
-
-
Ne. Sean Bean! :)
-
-
-
Mám dotaz. Neví někdo z Vás, zda neplánují v tě záložce "shop", krom dalšího vybírání pěněz, také jiné věci. Na Star Citizen mají i in-game předměty, ale třeba i mikinu. Mě by stačilo třeba jen triko...stačila by tam bílá, černá barva s nějakým motivem. Myslím, že by to byla i pro ty co už dali peníze motivace, dát jěště něco.
-
-
Triko bylo od Earla výš. Měl jsi příspět a neškudlit ;)
-
-
No, dat dva litry, to je pro me najednou opravdu hodne a pro vetsinu mozna take. Proto me napadlo tohle a jeste bych na to triko nemusel cekat do vydani :-) A ted pribudou lide pres PayPal, tak ti by to treba ocenili take ;-)
-
-
-
Gratulace! I pres me osobni antipatie vuci osobe pana Vavry jim preji vse nej a urcite si to zaslouzi! Je dobre kdyz tu bude vetsi a uspesne studio produkujici zajimave hry. A i pres to ze se nepovazuji za cilovku teto jinak pekne hry verim ze bude mit uspech. Tak hodne stesti do dalsi jeste dlouhe prace ;)
-
-
Proc ze to lidi vlastne Vavru nemaji radi? To jmeno sem tu uz parkrat cetl, ale nejak mi unika ten prapocatek hatu...
-
-
Mafia 2
-
-
Svalovat vinu na Vávru je už ohraná písnička.
-
-
Nejvíce asi proto ,že napsal článek 100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim a fanbojové nesnesou cizí názor na jejich oblíbenou hru .
-
-
Vis jak to je, tvurce != dilo. Vsadim triko, ze nenajdes cloveka se kterym bys souhlasil ve všem na 100% a casto te nejvic obohati lidi, se kteryma nesouhlasis skoro vubec. Jak jinak chces prijit na to ze se mylis v necem cemu uplne veris a naopak. Pan Vavra ma pro svoje presvedceni taky duvody a jak ho tak nejakou dobu posloucham, jeho nazory prochazi vyvojem jako u kazdeho cloveka.
-
-
Je to něco jako výhra ve sportce, kde vás pak stejně oškubou na daních a různých poplatcích. Už aby spustili vlastní donate, aby prašule nešli zlodějům! Jinak velká gratulace! Už se těším, až si zahraju alespoň tu alphu!
-
-
Že si Kickstarter vezme 5%, to považuju za férovou taxu. Z něčeho asi musej platit servery a tak. Zvlášť, když dostanou nějaký prachy asi tak v jednom případě z deseti. Mnohem víc si určitě ukousne zlodějskej stát a musim říct, že danění těhle peněz mi připadá obzvlášť perverzní. Jinak na alphu se těšim taky
-
-
Jenže z pohledu DPH jde o obyčejný nákup zboží/služby. Pokud bychom jim poslali peníze bez protiplnění (hra) daň by platit nemuseli. Takhle ovšem jen předprodávají finální produkt.
-
-
Výhra ve sportce se nedaní ani z ní nejsou žádné poplatky.
A pokud chci oslovit davy, tak k tomu musím využít nástroje někoho, kdo má takové možnosti (zde KS).
Tvůrci by mohli své hry prodávat jen na svých stránkách digitálně a brát tak největší % peněz. Ale nikdy neosloví tolik lidí, jako když se to dostane například na Steam.
V posledních dnech je to hodně vidět například na Banished. Určitě zajímavá hra, za dobou cenu, ale nebýt na Steamu, věděla by o ni jen dost úzká komunita a její rozjezd by byl hodně pomalý.
Platí to tak všude. -
-
vyhra ve sportce se danila vzdy a dokud byla statni tak to bylo pul procenta z cele castky. Ted uz se dani standartne jako vsechny vyhry, nevim kolik je to presne ale tipuju nejakych 15 - 20%
-
-
Další "chytrák". Přečtěte si ten zákon nebo nějaký článek na netu než začnete plácat takovéhle nesmysly! Viz můj příspěvek výše.
-
-
No ale to je nejaka novela, jelikoz jeste v roce 2011/2012 tam dan byla. Takze to bude nejaka Kalouskovina ne?
-
-
Tak to my prijde jako promarnena sance teda :D
Ale prisahal bych ze pamatuju ze tam nejaka dan byla, bylo to tenkrat jak ta parta lidi vyhrala prvni jackpot presahujici 100M (presne to bylo 117M), tak se psalo i o tom kolik zaplati z toho na danich. Plus dalsi pripady. -
Ne to tak je uz slusne dlouho loterijni hry jsou u nas od dane osvobozene.
-
-
-
-
to se, ale pletes i vyhru musis zdanit jako prijem v dannovem priznani...
-
-
Ty jsi humorista. Výhry se nedaní. S jedním n stačí.
-
Doporučuji přečíst si zákon o dani z příjmu, konkrétně §10 odst. 3 písm. b) než začneš něco tvrdit. Loterie, výhry a sázky osvobozené od daně jsou ;)
-
Pleteš se ty. Výhry jsou osvobozeny od daní, vč. daně z příjmu. Resp. příjmy z výher se ze zákona do daňového přiznání vůbec neuvádějí.
-
-
Pletete se oba ...
V pripade vyher je ona castka uz defakto po zdaneni. Prislusny $$$ odvadi provozovatel loterie. Proto ty prachy nasledne uz nedani vyherce - protoze by danil totez podruhy (ne ze by to v CR byla vyjimka ...).
-
-
-
-
Tak já nevím, ale jen díky Kicstarteru mají takové pokrytí jaké mají ... a nemusí řešit hromady dalších věcí. Imho si ty peníze KS zaslouží. Si myslím, že označit je za zloděje není zrovna 2x košér.
-
-
Gratuluji, velmi příjemná zpráva v pátek ráno. *4* Žádné jiné studio si takový úspěch nezaslouží víc než právě Warhorse. *3*
-
-
Co je to za kec? proč by si jiná studia nezasloužila takový úspěch? Protože nejsou třeba z ČR?
-
-
Bo Vávrovy vousy.
-
Víme, že Vávru nemáš rád a že tě úspěch kampaně sere... ale už běž prudit jinam.
-
-
Prohlášení že: "Žádné jiné studio si takový úspěch nezaslouží víc než právě Warhorse", by se dalo lehce vyvrátit, ale proč to dělat, když mám z Warhorse taky radost ;)
-