Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Morraw
    Já se těším hodně. Na otevřený svět. Na příběh. Postavy. Questy. Souboje. Teď ještě rychle dočíst Paní jezera.
    K downgradu určitě došlo, ale říct že ta hra je hnusná ?? Hmm. Je to vina konzolí? Pravděpodobně. Je to vina CDP, že nemá na to aby dělal 2 různé verze ? No beztak. Jsou to pazgřivci. Může za to současná herní scéna ? Rozdělení trhu ? Multiplatformní hry ? Zkuste se zamyslet, kdo je na vině a kdo se pouze musí přizpůsobit.
    Každopádně, když budete hru do mrtě srovnávat s tím co bylo a je, tak si ji akorát více zhnusíte a podle mého názoru naprosto zbytečně.
    • Po 25 .. nejde o to jak ta hra VYPADA, ale o to, jak tu hru PREZENTOVALI. Chapes? Prid, prodam ti auto, komplet v uhliku, 500kW, 300km neni zadnej problem ... Stoji mi pred barakem .... https://cs.wikipedia.org/wiki/Trabant
      • Morraw
        Třeba to je tím, že někteří žijou pořád v pohádce a když CDP řekne, že udělá nejkrásnější a nejskvělejší hru na světě, tak jim to všichni zbaští. Ja žiju v realitě a nezajímá mě co kdo řekne, ale výsledný produkt. Takže s tím jak teď Zaklínač vypadá jsem spokojený a je mi opravdu jedno, co říkali předtím. Pro vás je to podvod století bo CDP je přece nejskvělejší, ale jestli důvodem byly konzole nebo finance, tak to chápu. A před, ani několik měsíců po nikdo oficiálně o downgradu mluvit nebude. Je doufám jasné proč.
      • Magister_Peditum
        Hotová tragédie. Třeba vás to příště naučí si hry nepředoobjednávat.
        • wenceslaus
          Popravdě některý srovnávací obrázky mě dost vyděsili. Pořád doufám, že to nebude tak hrozný. Vypadalo tom, jako rozdíl mezi Very High a Medium. Teď bude muset bejt "very high" sám hráč, aby to tak nevnímal.

Co se týče předobjednávek - pokorně přijímám tuto lekci a na omluvu: byla to první.
          • Magister_Peditum
            Tak zatím jsem měl možnost vidět v chodu jen ty konzolový verze, a i když vzdálenější objekty jsou občas dost rozplizlé, tak to i tak je pořád nejlépe vypadající rpg současnosti. Já osobně budu rád, když to rozumně rozběhnu tak na střední detaily, takže si opravdu nemůžu stěžovat na to, že to neuvidím, jak to bylo prezentováno před rokem. *3*
  • Keď sa zamyslím nad faktom, že hru(okolo 100 hodín zábavy) som si zaobstaral aj spolu s datadiskami(+30 hodín navyše), ktoré výjdu v októbri tohto roku a začiatkom budúceho roka, za dokopy 59.98 ojro a mám k tomu tonu síce len digitálnych bonusov ako soundtrack, artbook, všelijaké komixy a nejakú hru naviac, tak sa môžu všetky ostatné AAA hry strčiť do pierdole aj s ich nenažranými vydavateľmi...Ja ako tradične fanúšik zberateľských edícií som zaváhal, keď bola zberateľská edícia oznámená a boli ešte volné kusy a tak budem mať aspoň ten artbook v digitálnej podobe a okrem toho som si cez darkhorse books objednal aj toho sprievodcu svetom Witchera, the Witcher 3: Wild Hunt Game Compendium za bezmála 20 ojro...No nekúp to.
  • Aky zmsel ma čitať niekolko rokov klamstva o Zaklinačovi ked nakoniec je všetko inak...zasadne nečitam...až recenzia, no a to som zvedavy pani ako sa vyfarbite...
  • Lukass: Zcela s vámi souhlasím, procento těch, kteří Vám oponují ovšem zajistí ještě daleko horší budoucnost pro PC hry, pleps co neměl před pár lety na kvalitní PC (a dnes už na něj vůbec nemá), hraje dnes na konzolích, pamatují si předchozí konzolové verze, najednou dostanou hru downgradovanou enginově hluboku pod PC úroveň Crysis z roku 2007 a můžou se z toho podělat, problém je v tom, že tito pro herní průmysl méně cenní lidé neznají a vůbec neví jaký potenciál má dnešní PC. CD Project jde jen pro zisk, prim hraje marketing a masivní podpora z řad výrobců konzolí, downgrade je proto logickým krokem, aby sis konzolisté nepřipadali, že hrají něco horšího než PC hráči. Kdyby CD Project vyhrál hru s optimalizací pro rok 2013 (viz E3 gameplay), žádná ze současných konzolí by hru nerozjela přes 5 FPS, konzole jsou hardwarově na úrovni high endu roku 2007. To je téměř deset let zastaralý krám, není se čemu divit.
    • otázka je, zdali se to příští generací konzol pokusí vyrovnat a udělají je jako skutečně našlapané mašiny schopné konkurovat výkonným PC té doby, nebo se ta výkonostní propast bude dál zvětšovat a konzole budou navždy pasovány do role "lowend pc pro chudé" ve které se už pomalu nacházejí teď
      • Neudelaj, protoze to nejde ... jednak cena druhak teplo, do krabky k TV proste nemuzes dat HW, kterej zblajzne (a z 90% vytopi) 500W.
        • Třeba by mohla být krabička víceúčelová. Topinkovač / kotel.
      • Taky myslím že HW konzolí mohl být mnohem lepší než je.
      • no skor asi nie, kedze podla trendu chcu mat z dalsej generacie skor streamovacie zariadenia, hras cez net, streamujes na net, vsetko na nete...bude to len taka streamovacia wifi krabicka a skutocnou hernou platformou ostane len pc...este uvidime ako sa k tomu postavi nintendo, ale ms a sony uz asi v dalsej generacii nebudu robit klasicke hw konzoly...
      • pokud by konzole byly "skutečně našlapané mašiny schopné konkurovat výkonným PC" tak by nestály desítku.. a kdo bude kupovat konzole dejme tomu za 30k když za to může mít nadupané PC..
        • nevim, ale kdyz jsou lidi ochotni za mobil dat 16k, tak za 20k by konzoli koupit mohli a byl by to o generaci lepsi HW nez maji ted
          • to máš pravdu, pro takovou high end konzoli by se asi na trhu našlo místo
            • Nemusí to být zaručeně high-end, dneska na to stačí dát nálepku Apple a už nezáleží, co je uvnitř. *1*
      • neudělají. takové úvahy tu byly i posledně že by to mohli udělat hardwerově na výši, ale vždy je to průměr nebo nějaký paskvil.
  • Bruxa nebo Alp to podle mne nebude. Ona sama říká, že žádný zaklínač by zakázku nevzal - takže to bude něco silnějšího. Vyšší upír?
    • To bude ta bába z Volejte veštci...
      • Jolanda *1*
        • Jsem cikánka, zplaťpánbůh :D https://www.youtube.com/watch?v=TA-nzjjfj98
    • Nosferat? .... *1*
  • Zajímalo by mě, proč nikde v žádným videu ani článku není byť i drobná zmínka o tom, jak funguje či vypadá skilltree, popř. jak to bude s max levelem (skiltree http://i.ytimg.com/vi/f1UPuApM9eQ/maxresdefault.jpg )
    Obávam se, že max level bude stejná prasárna jak ve dvojce, kde jste max levelu dosáhli v půlce hry (tam aspoň šel max level posunout modem z 35 na 70).
    Podle XP z vlků a počtu questů (vsadím se, že 2XP jsou proto, že vlci jsou slabí, jako když jste v jedničce dostávali 1XP za utopence X levelů pod váma). to vidim na level cap minimálně 60. Pokud to bude míň, tak potenciál hry bude pokulhávat (něco málo k levelům http://wccftech.com/witcher-3-wild-hunt-tons-gameplay-information-revealed/ )
    Skyrim byl možná menší, ale žádný limit levelů neexistoval *1*
    • 60. Questy jedou do 50lvl. To aby hrac co stravi vic v endgame mel vyhodu do DLC.
    • nightborne
      po editu: hah... tak dejme tomu. Paradoxní je, že jelikož jsem se vystavoval informačnímu embargu, abych se nepřipravil o překvapení, až teď jsem zjistil, že se podíváme do Oxenfurtu... ha, a mám radost, ty pasáže o univerzitních studentech utíkajících na zálety do nočního města mě v sáze bůhvíproč strašně bavily =).
    • Nevím, jak chápat tuto větu: "Skyrim byl možná menší, ale žádný limit levelů neexistoval."

Byl tam level cap jak pro hráče, tak pro NPC a moby.

U takhle příběhových her mi moc o expy, levely atd. nejde. Jde mi o příběh a jeho správné dávkování. Skyrim byl přecijenom dost open world hra s principem dělej, co chceš.. nic tě nikam nežene. Počítám, že u Zaklínače to bude jiné, což mi nevadí.
      • S posledním patchem přibyla možnost resetovat skilly po dosažení levelu 100, díky čemuž bylo možné expit odznova, a level postavy tak nebyl nijak omezen.
    • nightborne
      Neexistoval až v legendary edici, nutno dodat. Ale taky by mě docela zajímalo, jak je to s talentama/perkama/skillama/traitama v zaklínačovi =).
  • Lukass
    Me ta hra nechava naprosto chladnym, jeste ju nemam ani stahlou, jednoduse proto ze na mym PC ted vladne Project Cars, a druha vec je ze polaci me hru pekne znechutili. Jenom si vsechny ty lzi shrnme.
    E
    Hra neprodelala downgrade(tomu se nezbyva nez smat.)
    Hra je primarne vyvijena na PC( dalsi blabol)
    System soboju ma byt cele prekopane, ale zase to neni pravda.

To sou jen ty nejzasadnejsi lzi
    kdovi kolik jich jeste vyleze na povrch az hru dostanou k vyzkouseni hraci.
    Za sebe rikam ze tohle proste zatim hrat nehodlam, a podporovat tak lhani vyvojaru.
    Pockam na poradny mody a pak se do hry pustim.
    • TheGGG
      eště, že jsi nám to řekl *7*
    • Nechci ti kazit tvůj názor, ale nechápu, kde jsi přišel na to co píšeš.
      1) hra prodělala downgrade.
      Chápu, že je těžké přemýšlet hlavou a proto ti pomohu.
      Toto je Xbox verze. Vzhledem k parametrům konzole je jasné, že grafika nebudu vypadat tak, jako na max detaily na PC, které nám předpokládám byly prezentovány v ukázkách. Až uvidíme verzi pro PC, tak můžeme mluvit o tom, jak se grafika liší od té slibované před vydáním.

2) Toto momentálně nehraje moc roli, jelikož PS4 i Xbox jsou momentálně vlastně také PC, co se hardware týče. Jediný rozdíl je tedy jen v ovládání (gamepady vs klávesnice) a hra musí byt schopna běžet i výkonu s kterým konzole disponují (což momentálně není problém, ale na starých konzolích to snižovalo graf. kvalitu).
      Jinak pokud dnes někdo řekne, že dělá AAA titul primárně pro PC, tak to neznamená, že nevyjde na konzolích (to by byla ekonomická sebevražda), ale hra je vyvíjena pro PC a verze pro konzole je pro ně upravena. Tzn je tomu přesně naopak než když hra je vypuštěna na konzole a poté proveden port.

3) Ty jsi tu hru hrál? Jak poznáš jaký je systém soubojů. Geralt tam skáče a seká mečem. Jasně, ale to bude dělat vždy. Otázka je jak se to ovládá. A to já z gameplaye nepoznám.
      Takže pokud tu jsou nějaké bláboly, tak jsou to primárně tvoje názory.
    • Myslím, že tě chladným rozhodně nenechává, jinak by jsi na její konto neměl potřebu stále reagovat.
  • Nevím ale už se začínám trochu bát, až moc hypování a taky mám pocit že zaklínač byl dělaný prímárně na konzole "čest" konzolistům,,, ale raději jsem zrušil před objednávku,,,
    • Jaký je v současnosti rozdíl mezi hrou na konzole a na PC?

Vše běží na stejném hardware (narozdíl třeba od PS3, která měla jinou architekturu).
      Výkonově není momentálně velký rozdíl, takže nehrozí, že hra bude na PC vypadat hnusně (jako tomu bývalo u portů z konzolí v době těsně před příchodem nový konzolí).

Tak snad jedině může být malý problém s tím, že na konzolích se hraje na Gamepadech.
      V dnešní době ale stejně není moc her, které by vyžadovaly 20 a více ovládacích tlačítek (gamepad jich má omezené množství) a případně přemapovat klávesy není problém.
    • Správně kolego, a teď si to pro jistotu stáhněte, aby jste viděl, zda to za to koupení vůbec stojí .... :D :D :D nezapomeňte se sem pak vrátit a brblat, že další z velkých konzolových exkluzivit už na pc nezavítá
    • nightborne
      Jediná správná reakce na veskrze pozitivní preview!
  • Ach jo, tohle je pěkně debilní článek. "Pan zaklínač nepotřeboval slyšet nic dalšího, prachy se vždycky hodí. Když po několika minutách v sedle dorazil na místo a vešel na dvůr, do čenichu jej praštila nastražená past s bodáky. Tohle není práce netvorů, pomyslel si." To si ze mě děláš p*del? :D Prosím vrať se do toho nemilého světa. Já tě s radostí omluvím. Přeju hodně bříz, borovic a srnek. A když už tam na tebe čeká tolik lidí, tak tam s nimi zůstaň a přestaň psát podobný h*vna.

Díky moc
    • Blue.Shark
      Pro článek, jehož obsahem je: "Je to docela dobrý!" bych doporučil zajít někam jinam. Třeba na stránky Teletubbies.
    • milos.bohonek
      Čoveče tomu moc nerozumím.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit