Přejít na výpis diskuzí
Dojmy z hraní: boj o přežití s nástrahami přírody v The Long Dark je zábavný, ale chtělo by to víc obsahu
12.7.2015 | Jan Slavík
29 příspěvků
-
Pak nechápu jak, to souvisí s mím umínuskovaným mimochodem příspěvkem lol. Já nepíšu nic o mutantech nebo tak... já psal jen o "neutočení" za jistých okolností.
-
No právě, to je přesně ono, v tom je The Long Dark super - uvědomíš si, jak strašně bys byl v hajzlu někde takhle uvíznout, a že k tomu nejsou potřeba zombíci, mutanti... a vlastně ani ti vlci =).
-
"Vlezl jsem do špatné diskuzu zbytečně", jinak ano no Nightborne máš svým způsobem pravdu musel bych se nějak adaptovat na zdejší podmínky... no a to by šlo třeba v případě sibiře ztuha.
-
Jacku, nerad bych tě podcenil, ale skoro bych se odvážil hádat, že kdyby tě někdo sebral a upustil někam doprostřed Sibiře jenom s krabičkou sirek a v letním oblečení, nepřežil bys to a ani by na tebe nemusel nikdo útočit =).
-
Jo, asi nejsem sám, kdo by uvítal něco jako Pilgrim pokud jde o chování vlků a medvědů (=útočí jen když jim fakt vleze jeden přímo do chřtánu nebo když zaútočí, jinak ne), ale loot aby byl jako v případě Voyagera (protože v Pilgrimu je to s lootem zase extrém, všude je všeho po ko*ot, jak řiká klasik). K tomu třeba aby vlci útočili když se jim bude hráč snažit sebrat kořist, aby se eleminoval problém snadnýho jídla jako je to opět v Pilgrimovi, kdy stačí jen svojí pouhou přítomností krmícího se vlka vyplašit a kila masa + materiálu mít zdarma :). Pro mě i jakožto survival totálního nováčka je Pilgrim směšně lehkej a Voyager už místama dokáže docela zatápět (na Stalkera rozhodně nemám koule ;)).
-
No já jsem začínal různě, ale nikdy jsem nezkoumal, kde se dá hned najít puška. Popravdě jsem na ni narazil jen jednou a to byla moje nejdelší hra. Bohužel jak má člověk pušku a dává si dobrý pozor na teplotu a kalorie, tak může hrát "téměr neomezeně". Navíc by pomohlo snížit množství nábojů, abych opravdu váhal je použít.
-
To tvůrci sami zmiňujou - že si jsou vědomi toho, že ve skutečnosti na tebe vlk v drtivý většině případů sám od sebe nezaútočí, ale že do hry je udělali daleko agresivnější, právě kvůli herní výzvě.
-
mnoho lidi si stežovalo že vlci se chovaji jako zombie, nevim jak je to ted ale když jsem to hrál ja tak tech vlku tam bylo skutečne spousta a byli moc agresivní (na nejtezsi obtiznost)
-
"vydat se do třetí lokace, tam už jsou i medvědi" zní dost divně, obzvlášť když se medvědi spawnují na všech třech mapách (Mystery Lake, Pleasant Valley i Coastal Highway).
-
Samozrejme ze na tu nejtezsi jinak to nema ani cenu hrat, dulezite je zacit v prvni v lokaci, najit v lovecke chate pusku a v trezoru naboje a vydat se do druhe lokace a tam se drzet dole u pobrezi kolem hlavni cesty, je tam hafo baraku kde je jidlo, voda, nafta a vydavat se na vypravy do okoli a najit vic naboju a pak se vydat do treti lokace a tam uz jsou i medvedi ale v tech baracich v polich neni tolik zasob jako na pobrezi takze pak zase zpatky do druhe lokace
-
"Mapa je zatím pouze jedna" - tohle jsem nějak přehlédl - cože? Jakou archaickou verzi autor recenze hrál? Jsou tam 3 mapy a mezi každou z nich jsou přechodové zóny, které dohromady vydají za jednu další mapu. Opravdu to není jen jedna mapa.
-
Zásoby jak na dobu ledovou jsou relativní, pokud se bavíme o mase ze zabitých zvířat - takovej zabitej medvěd znamená den a noc vaření/pečení :) a to maso následně stejně zdegraduje minimálně na 50% než ho jeden stačí sníst :).
Do pušky munice dost je taky relativní - v obtížnosti Pilgrim (česky asi Poutník) jo, ale pak jsem rozehrál prostřední obtížnost Voyager a je to celkem bída. A do toho javorový pruty/nálety nikde, aby si jeden udělal luk. Asi brzo chcípnu :D. -
Ještě byh rád zdůraznil, že na early access to má výbornou optimalizaci. Na nejnižší detaily jsem hru rozběhl na 30fps i na svém totálně neherním noťasu...
-
Na jakou obtížnost?
-
"Ve hře toho totiž momentálně opravdu moc není a všechno, co zatím nabízí, si stihnete vyzkoušet za jedno kratší odpoledne. "
Ty 3 navzájem propojené mapy co tam prozatím jsou bohatě vystačí na cca 50-60 hodin přežívání v sandboxu, než je jeden prozkoumá - samozřejmě pokud nemá zájem o prozkoumávání, tak je asi tak trochu nesmysl TLD vůbec hrát :). A díky pohlcující atmosféře je to fakt dlouhých několik desítek hodin. A nikde žádné pitomé zombie nebo online v PvP. To je možná to, co přidává na atmosféře, hráč je tam sám a odkázanej jen na sebe a na mislost a nemilost přírody.
Pokud jde o příběhový režim - všichni na něj dychtivě čekáme :).
Upřímně - tohle je moje 2x "poprvé" - survival a early access. A nelituju toho v ani jednom ohledu. I podle komunity na Steamu jsou Hinterland studio oproti ostatním early accessům někde úplně jinde pokud jde o komunikaci, vydávání patchů a updatů atd. než zbytek early access scény. -
Nepáskuj. Vlezl jsi do té diskuzu úplně zbytečně.
-
To bys nehrál ale survival hru ne, aby na tebe nikdo neůtočil omg. *7*
-
Jinak hra má v nabídce ve Workshopu i slušnou češtinu ke stáhnutí ;)
-
p.s.
jinak tady skvelej hranej starší trailer, kdyby nekdo neznal
https://www.youtube.com/watch?v=EKV7P1054lc -
Nemusíš, scavenging vcelku stačí.
Plus jde nastavit, aby na tebe predátoři neútočili. To už je pak spíš relax než survival :o)