Přejít na výpis diskuzí
Dojmy z hraní RPG Banner Saga - spousta "ale", přesto baví
4.1.2014 | Petr Poláček
30 příspěvků
-
Mozna proto ze to neni na pc, takze se to zpravidla Hateuje. *3*
-
protze nejlepší tahove ctvereckove srpg delaji japonci..tak proto.
Ale ty by sis je napred musel zahrat, kupříkladu u takového Front Mission 5 nebo Fire Emblem by ti to doslo proc japonského stylu:) -
Takze vyzkousim "demo" a pak mozna vezmu okolo vanoc ve sleve na GOGu.
-
tak mezi nama, ze to rovnou ukazuje je stejny, jako by sis to pocital z dostupnych statistik... takze v tomhle pripade jsem pro cislicka nad hlavou (setri to cas, a negativni vliv to ma jen pro poctare)
-
ad první výtka - feedback je nutný, v jakékoliv formě. není nic horšího než když děje něco, co není možné rozklíčovat. Kór když má jít o důležitou mechaniku.
ad druhá výtka - jakýkoliv designový prvek postrádá smyslu, pokud nemá reálný dopad na možnosti hráčova vstupu a jeho strategii. Je-li je prvek simulací, postrádá smyslu dvojnásob, pokud hra není simulátorem. -
Čísla nemusí postavám nad hlavami vyskakovat, ale tento údaj není uveden ani u vlastností postavy. Zkrátka není jasné, jak tento prvek funguje, přestože ve hře nějak figuruje. A to je špatné. Pokud jde o spojení síly a zdraví, tak je to možná realistické a zdánlivě zajímavé, leč ve hře to plní nulovou roli - když je postava slabá, tak ji člověk automaticky raději obětuje a v rámci taktiky s ní nepočítá, protože od poloviny zdraví je mu skoro k ničemu. Čili je to sice realistické, ale k ničemu a navíc Banner Saga se o nějaký realismus v ničem nesnaží, takže nevidím důvod, proč by se měli tvůrci najednou držet realismu v jednom prvku. Na prvním místě by měla být funkčnost.
-
Z akého dôvodu konkrétne by sa malo agro alebo čokoľvek iné zobrazovať v hre číslami? Dúfam, že nie som sám, komu vadia "vyskakujúce" čísla nad hlavami panákov, kazí to atmosféru. Tiež mi vadí, keď mi v ťahovke stačí nadísť kurzorom na nepriateľa a hneď mi presne vypíše číslo, za koľko ho moja postava zraní (v prípade Heroes koľko panákov zabijem). Vybrať z dvoch čísel to väčšie ja za taktiku nepovažujem, uberá to radosť z víťazstva.
Ďalšia vec je, že ja rozhodnutie autorov vsunúť silu a zdravie do jedného ukazovateľa nepovažujem za zjednodušovanie, ale skôr za aspekt vcelku realistický, ktorý som v inej hre nepostrehol - prečo by mala postava na pokraji smrti útočiť rovnakou silou, ako keď bola nezranená? -
tak nevím. já čekal hardcore taktické orgie ale vypadá to spíš na ubulenou limonádu *9*
-
Kam jsme to dopracovali, kdyz uz se i tak celkem tradicni zanr jako tahova ctvereckova strategie s vyvojem panaku musi zaklinat slovy "rpg japonskeho stylu"...
-
Už jen za zpracování si tvůrci zaslouží aplaus. Je to jako dívat se na staré animáky od Disney nebo Pixaru.