Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • toto není recenze, ale reklama, tlačenka na Dooma 4 :-) Jo, udělané to je pekně, jde vidět, že si s tím vyhrál, ale nebylo toho Dooma už moc? Textová recenze, video recenze, gamesplay, fight club, video ohlédnutí za sérií + desítky tlačenkových článků už před vydáním? A je jasné, proč dělají fight cluby a ne takovéto video recenze. Zkuste si stříhat video, je to spousta práce, zatímco FC stačí spustit kameru a pustit do étere (internetu).
    • Představ si, že doom je opravdu tak významná událost, jaká se z ní tady "dělá", co si jí takhle místo věčného kafrání konečně zahrát?
    • Pomalu ale jistě začíná letní okurková sezóna a je třeba jí nějak zmírnit. Doom 4 je ale kvalitní hra a rád se o ní dozvím nové informace, takže mi to vůbec nevadí :)
    • Veskoslav
      Tebe někde nepraštil do hlavy jednou. Tebe někdo do ní praštil tak stokrát.
      • Veskoslave, zase urážíš jiné účastníky diskuze? Argumenty nemáš?
        • Veskoslav
          Na tebe? Proboha, ty jsi tady ten, co chodí na mouchy s bazukou.
          • Z 0 na -18 během sekundy... *15* někdo tady má hodně ubohý život
        • kostejnesmrtelny
          Na některý typy je argumentů škoda *5*
  • walkthrough na dooma

    "shoot, move, shoot, shoot, move, move, jump, shoot, SLAM, ARMRIP, SHOOT, SHOOT, MOVE, JUMP, SHOOT, STUN, DECAPITATE, CHAAAAIIIIINSAWW, RAWWWRRR!!!
    DOOOOOOMMMM!!!!!!" *16*
    • Zajímavé walkthrough od někoho, kdo to nehrál a nechce pochopit, že tohle je jedna z nejzajímavějších událostí této dekády *3* co bys od dooma chtěl, filosofické rozhovory o smyslu života a mezidruhové romance? Nebo hodinové cutscény, které by ti vysvětlili proč je peklo špatné a musíš proti němu bojovat? *7* Tahle hra se soustředí na hratelnost a dělá to na jedničku s hvězdičkou, ale to z videa na youtube jaksi nepoznáš, ale jestli ti nestačí komentář všech, co to hrají a jsou z toho nadšení tak asi nejsi cílovka, což neznamená, že se musíš chovat jak ggg na diskusi o blizardu...
    • Veskoslav
      Neboj. Slyšel jsem, že nové CoD bude zcela jistě pro tebe ve verzi, QTE, cut scéna, běh během cut scény, QTE, 10 minut úzký koridor, QTE, závěrečné titulky.
      • ten koridor bude ale předělaný z minulého dílu
  • Nemozem su pomoct, ale nepaci sa mi to. Doom 3 patril k hram, ktore som presiel odznova asi najviackrat zo vsetkych hier, co som kedy hral. Ta atmosfera, stres z prostredia, do ktoreho som sa doslova vzil, cakat kedy kto odkial vyskoci, ci vylezie. A co je novy doom? .. ako casto citam a pocujem "rezba", ktora z hry robi viac MP ala UT, ako atmosfericky doom. A pritom by opat stacila stara dobra brokovnica ci revolver, hra zo svetlami, psycho hudba a desiva atmosfera.
    • Veskoslav
      Doom 3 byl slepá ulička, která z akční rezničiny udělala hloupý horor, kde člověk musel s baterkou jak tupec mlátit zombii po hlavách, protože prostě nikoho nenapadlo mít světlo na zbrani. Systém lekaček při opětovném hraní už byla nuda, protože člověk přesně věděl, kde co je a jak se nestvůry pohybují. Doom 3 byl špatný sen všech, co chtěli pokračování klasického Dooma. Kdyby se to nejmenovalo Doom, tak to nejspíš nikomu nebude vadit. Ty jsi nejspíš mladší ročník, jelikož si začínal na Doomovi 3, takže netušíš, jaký je Doom 1 a 2 a že Doom 3 není hra, která by je následovalo. To je naopak Doom 2016, který všichni očekávali od Dooma 3.
      • ZvacA
        Proti původním dílům a tomuto nejnovějšímu jdoucí na ruku především konzervám nic, třebaže si taky myslím, že tohle ortodoxní škatulkování "smyslu originálu" a "boj o jeho názvy" se dostavuje příliš retrospektivně a oportunisticky, ale že se nejnovější hra jako taková podařila a je po hratelnosti kvalitní střílečkou, z toho nelze nijak než mít pochopitelně radost. Ve srovnání s vidinou Dooma jako módního synonyma Brutal modu a měření hry na to, zda mám v chodbě 100k postaviček na sobě, tam skutečně nelze s třetím dílem moc uspět, ale přesto, Doom 3 jsem nedávno znovu hrál a je třeba říci, že je to vlastně velmi nedoceněný díl, který je Doomem přece jen více než než mu řada lidí bude mít kdy chuť ochotně a bez zaujatosti přisoudit. Navzdory tomu, že autoři vsadili více na příběh, atmosféru (tady ta baterka) a pokusili se o svůj žánr survival hororu (baterka) jdoucí především na ruku představování toho, s čím vším se tenkrát mohl vytasit id tech 4 (baterka) a přes k tomu zvolené ne všem k libosti nastavené hratelnostní prvky (baterka), umí třetí díl svými nápady, odkazy, motivy a jádrovou hratelností ctít originál a jeho žánr střílečky více než zdatně. Pozorný hráč si může všimnout, že i přes takový jako zasazení do stísněných prostor, cílení k napětí a omezenému dávkování nepřátel (třebaže zde, zvláště ve druhé polovině hry platí jasná dynamika v servírování pasáží, kde se hráč klasicky vyblbne a klidných průchodů) se hra gameplayem neopomíjí přípomínat ke svým předchůdcům a žánru fps jako takovému, kde si hráč prostě efektivně a zábavně zastřílí.
        • 3 byla proste level designovy fail, zkousel jsem to dvakrat s odstupem asi 5 let, ale nedohral jsem to, protoze vetsinu casu to bylo dost nudny a clovek se lekal/bal akorat, kdyz se nepochopitelne za zady neco teleportovalo nebo se tam zvedla stena... ani poradna akcni jizda, ani dobrej horros, nemastnej kockopes
          • +1
            S tím kočkopsem si to vystihl pěkně. Doom 3 nebyl špatný, ale byl to krok jiným směrem. Pro mě osobně je důstojným pokračováním až nový Doom. Ale chtělo by to víc potvor :] a lepší pocit ze zbraní - jako má Brutal Doom.

            Sry za double post.
          • ZvacA
            Toto "prostě fail" hodnocení.... já ti nevím, stavíš vlastní míru nudy a neshopnosti hru dohrát jako celkový problém samotné hry, to je ale špatně. Netvrdím, že se musí D3 všem zákonitě líbit, ale popírat, že jde o dobře provedenou hru blízké sérii není řekl bych moc objektivní. Na to, jací znalci hry se kolem Doomu pohybují je s podivem, že některým z nich uniká kolem tohoto dílu plno věcí. Doom 3 díky své grafice sice sází na mírně pomalejší gameplay a hororovější působení na hráče (třeba tou formou lekaček), ale nejde o nadřazený primár (koneckonců, tyto prvky se rýsovaly už v prvních dílech); v základě je to pořád a hlavně ta střílečka s tou její hratelností. Třebaže se prvky napětí ať už pomocí naskriptovaných momentů a audiovizuálu objevují až do konce a autoři se zjevně snaží udržovat u hráče stále jakýsi respekt z neznámého a sází mu "překvapení" jedno za druhým v jeho postupu, hráč se v průběhu hry se svým charakterem taky přeměňuje přesně v to, co se od něj u této hry očekává. Ne že se za každou cenu bude svázaně bát až do konce, ale naopak jako již ošlechaný macho bijec si bude razit cestu základnou provrtanou nejrůznějšími potvorami ve vlastní režii zvolených zbraní a co nejlepších schopností se vypořádat s řadou stále se ztěžujících situací. Ono je taky otázka, kam až jednotlivě sahá ta představa "akční řežby", protože není ta pravda, že by si jí hráč při řadě levelů u D3 neužil. Ostatně, ohánět se motorovkou je ve třetím díle stejně zábavné jako u prvních dvou a tohoto nejnovějšího.
            • nedohral, protoze to bylo ukrutne nudny, nikoliv kvuli obtiznosti

              kdyz to srovnam s brutal doomem, kterej jsem hral na nejtezsi a s vyssi rychlosti nepratel, tak to bylo jak prochazka aleji, ale u d3 me pokazdy bavily tak prvni 2 hodiny, kdyz to bylo neokoukany, pak dalsi dve jsem jel setrvacne, ale nakonec uz jsem si jenom rikal, proc to vubec hraju, kdyz mi to neprinasi zadny poteseni...

              po druhy jsem se k tomu vratil jenom proto, ze zanr fps ponekud skomiral, a tak jsem tomu dal jeste sanci
    • Az na to ze doom byl vzdycky jenom rezba a prave doom 3 vybocil smerem k lekackam atd....pro me je tohle 100x vic doom nez doom3.
    • kua tak si to zahraj, pockej az to bude stat par kacek, nebo az to nejakej tvuj kamos na steamu dohraje a dejte si family sharing a ty ho pozvi na pivo zato třeba. Je to velmi dobra hra. Tvuj koment a nazor je bezcennej, dokud to nevyzkousis.
    • A Dead Space trilogii jsi hrál? To byl Doom 3 na steroidech, zvlášť jednička byla úžasný masterpiece sci-fi hororu. Lepší ve svém žánru už je snad jen System Shock 2
      • souhlas DS1 je masterpiece, 2 je horsi a 3 jeste horsi. Dohral sem ale vsecky tak jak tak. Jedna 10/10 dva 7-8/10 tri 7/10
    • souhlas, taky myslím, že Doom 3 byl lepší. Ano, je tam spousta co kritizovat. Taky to byla přímočará koridorovka a byly tam laciné jumpscares, ale mělo to sakra atmosféru. Škoda že nevzali trojku a nevylepšili ty věci, co tam byly špatně. Ten nový Doom je spíš Unreal Tournament nebo Quake Arena. Nehrál jsem ho a zatím ani nebudu.

      v červnu má přijít na KS remaster prvního System Shocku
      https://www.youtube.com/watch?v=okPLF9Ad9ns
      pokud se to povede, tak to Doomovi nakope pudel stejně jako první System Shock nakopal pudel první dvěma doomům. Ta hra byla prostě o 1000 procent lepší.
      • Veskoslav
        Srovnání System Shocku a Dooma ukazuje, že naprosto netušíš, která bije ohledně her. Doom je klasická arénová rezničina, Systom Shock je FPS s prvky RPG, kde je kladen důraz na příběh a rozhodování. Jestli nevidíš rozdíl, tak ta rána, co jsi dostal do hlavy, tak to bylo nejspíš bouracím kladivem.
      • C-BEAM
        ne, Tetris byl lepší.
        • jo, tetris byla skvělá hra, svého času jsem ji hodně hrával. U Tetris 2 od Františka Fuky jsem strávil desítky hodin. Ale je to trochu jiný žánr.
  • archie777
    Grygar nemá konkurenci. Jak ve videu, tak na papíře. Má dar, který nemá moc pisálků od her - rozpoznatelný styl.
    • Neni daru bez cesty vstric daru. A ta cesta je to klicovy. Ze se na ni Lukas poctive vydal a nezastavuje se je evidentni a cenny. Bez prace a zadarmo je totiz jenom lenivost a hloupost.
    • Dar říci mnoho a vlastně nic? *15*
      Dar je říci hodně málo slovy a ještě mít takový přehled, že se to zakládá na faktech a ne na dojmech, pojmech :)

      Nepíšeš vymyšlenou poezii ale recenzi.
      Za video recenze jsem rád ale když to nebude dělat pouze jeden člověk, tak to bude lepší. Navíc jeden člověk který si z toho dělá holubník.
      • Co to meles?
  • HOSI DEKUJEM! Ze jste konecne prekecali Lukase at hodi nejaky perly svinim :D
  • Draken69CZ
    LeGeNDáRNí *14*
  • Lukáš Grygar is back ! Od radosti asi zožerem koberec. Zbohom sector. *5*
  • Vynikající video, vysoko nad úrovní čehokoliv, co se na Games v poslední době objevilo. Jen tak dál, Lukáši.
    • MikeR
      Naprostý souhlas, nelituju jediný sekundy. Říct že ta videorecenze nebyla ztráta času by bylo málo, tohle byl výborně strávenej čas. Potlesk za id rozštípal. *1*
      • Jj, id s potleskem ... parádní odpověď na poslední GamesTV *1*
  • Bojuji s nákupem jako vyléčený alkoholik a Lukáš přede mě položil flašku whisky :D
  • Tak to byl bomba! Návrat videorecenzí v tom nejlepším možném provedení! Stručné, výstižné a lukášovsky vtipné! A ted mě omluvte letím si koupit krabicovku a hlavně stáhnout soundtrack *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit