Přejít na výpis diskuzí
Doporučené hardwarové požadavky Battlefield 4 se s tím nemazlí
10.9.2013 | Aleš Smutný
130 příspěvků
-
tak tech 8GB ram bych jeste pochopil ale 3GB u grafiky jsou podle me prestrelene. Kdyz jsem koukal na videjka tak zase takovej rozdil mezi BF3/4 nebyl. jestli je to optimalizace tak je to jen dalsi minus. zrovna vcera jsem cetl tusim v levlu dvoustranku o grafikach kde autor oznacil 2GB u grafiky jako pamet "s velkou rezervou i do budoucna) tak uvidime i kdyz bf4 hrat nebudu tesim se na testy. Pokud hra dokaze opravdu vyuzit 6 jader budu jen rad, treba by tento tren brebral i ostatni hry. ja jako vlastnik levnejsiho FX se sesti jadry budu jen rad:)
-
-
Ty 3GB muzou mit vyznam u vysokejch rozliseni a vice monitorech. Takze dokud se neukaze jinak, bral bych to s rezervou, kdyz soucasne doporucuji grafiky, u kterych je nejbeznejsi varianta 2GB.
-
-
To je ta hromada nových scriptů tak náročná?
-
k té VRAM. U slabších karet i kdyby bylo 5GB DDR je to jedno, protože karta je prostě pomalá a u silnějších stačí 1 pro FHD rozlišení bohatě u většiny her, u těch extra náročných 2GB, ale i kdyby měly "jen" 1GB, tak ty karty jsou natolik rychlé, že si s tím poradí (myslím ty lepší)...
Ale stejně jak se dívám na obrázky a videa z BF4, 1GB musí stačit, cokoliv víc je dementní optimalizace. -
-
1 GB vRAM je pro silnější karty málo. Hrát to na nich půjde samozřejmě bez problémů, ale kartě pak dojde dech ve vyšších nastaveních se zapnutým vyhlazováním okrajů. Právě to je žrout ramky jak blázen. A pokud by ty 3 GB vRAM zančily, že budou textury v pořádným rozlišení, tak se konečně dočkám toho, po čem volám už několik let. Konec rozplyzlým pro 256 vRAM uzpůsobeným texturám...
-
-
Navíc si myslím že už je čas aby se zase posunulo od 1GB dál, a začal se ten 1GB využívat jako low-end.
-
Kolik takových her je, mám pocit, že Crysis 3 při nějakých testech si vzalo na max asi 1,6GB ..
Každopádně, vždycky se dá vypnout AA, který je podle mě stejně víceméně k ničemu, ve FHD na 23" monitoru to často ani nepoznám, nějaké FXAA stačí, ty MSAA a podobné věci jsou akorát hrozné žrouty výkonu neadekvátní k výsledku. -
-
Je hodně her, kterým při nastavení nejlepších textur už nestačí 1GB VRAM. Doporučuji zapnout GPU-Z a přesvědčit se na vlastní oči.
-
No je to znát, když zapneš 4x MSAA a když ne :) Mám 22 palcový full HD a opravdu to je docela rozdíl. FXAA rozmazává obraz docela strašným způsobem. TXAA prej ne, ale to jsem nikdy neměl tu čest vyzkoušet, protože ji 5xx řada GeForce nepodporuje. A hry který ve full HD potřebujou víc jak 1 GB vRAM? Battlefield 3, Metro 2033, předpokládám že i Last Light, všechny díly Crysis včetně jedničky, GTA IV, Far Cry 3. Víc mě jich nenapadá nebo nemám vyzkoušený. Některý z nich žerou víc než 1 GB i bez AA, třeba právě BF3. Tam musím mít textury jen na high, místo ultra, jinak je to nestabilní a rozpadaj se mi modely. A pokud začnou s novou generací dávat do her pořádný textury (pane Bože ano!), tak bude 1 GB tuplem málo. Vsadil bych boty, že to bude, jak jsem říkal. BF4 s tím poběží docela v pohodě. Ale bez vyhlazování a bez pořádných textur.
-
-
*rozplizlým, překlep. Abych tu nekazil mládež :)
-
-
-
3GB VRAM? To si snad myslí, že skoro každý hráč hraje na dvou a více monitorech?
Ne když jsem viděl, že na těch jejich počítačích na čem hráli BF4 jsou grafiky HD 7970 SLI... Tak jsem si opravdu nemyslel, že budou ještě dělat až takovou reklamu AMD. Osobně nemám nic proti AMD, ale takhle DICE chce jenom, aby hráči zbytečně kupovali nové grafiky, které stejně ani na hraní her nevyužijí. Jinak osobně si i tak myslím, že HW nároky jsou slušně přestřelený. Jak už tady většina lidí říkala, oproti BF3 to výrazný pokrok v grafice není, tak nevím kde se stala chyba. Já osobně Mám ještě starej AMD Phenom X4 955 s Nvidiou GTX 560ti a nemám problémy to hrát na vysokých detailech. -
-
mam i7 3770 3.40GHz 2x4Gb 1600Mhz kingston hyper xblue a Nvidiou GTX 560ti a poslape to velmi solidne
-
No dyt. Stejnej procesor grafika radeon 6850 hraju bez problemu, sice ne na ultra ale zatim jsem jeste nikde nemusel snizovat na stredni detaily.
-
7970 ve SLI. Dobrej punk.
-
-
... a soukromou elektrárnu k tomu.
-
ty win 8 tomu urcite hodne pomuzou...
-
-
DirectX 11.1 pouze na Win 8 takže je možné, že skutečně pomohou jestli v DICE s tím pracovali a implementovali do hry jinak než jako reklamní slogan pro MS.
-
-
no tak po zkušenostech bych byl uplně blbej, dybych si myslel že to bude něco jinýho, než velkej bullsh!t.... win8 dx 11.1 jasný, rofl
kor dyž se koukneš na zbytek tech požadavků, jedna velká reklama, tem nevěřim ani os mezi vočima wee... TPB naně, zpirátit a smazat takovej BS!!!
-
-
-
Battlfield prestal pracovat..... *15*
-
-
Toho se bojim nejvic, po celej zivot bf3 mi padalo na pretaktovany grafice, abych moh hrat musel sem dat referencni hodnoty, i tak spousta lidi po svete a ty lemra vyvojari to ignorovali. Snad s Bf 4 to bude v pohode a zamrzani me nepotka:(
-
-
To mají při testování hry ještě počítat i s taktovači? Tak to by ses pak asi nedočkal žádné nové hry. To, že ti to padá na přetaktované grafice (nebo procesoru) je čistě jen tvůj problem a tvoje chyba.
-
-
Ta grafika je pretaktovana od vyrobce. Dnesni nove karty jako napr gtx 770 jsou velmi casto naboostovane prave uz od vyrobce, jako moje starsi gtx 480 SOC. Cili to neni moje chyba, ja s tou kartou nic nedelal. Podivej se na fora, tam se dozvis, ze hodne lidem to pada na grafikach pretaktovanejch z vyroby. To by dice pohlidat meli.
-
-
taktuje skoro každý tak nevím, čemu se podivujete pane FragmenT. Vývojář musí počítat s tím, že HW se taktuje, jelikož k tomu vybízejí i samotní výrobci a hw je na to často už přímo dimenzován a OC se dělá prostřednictvím tlačítka za pár sekund (viz MSI). Takže už bych to v roce 2013 docela krotil, doby kdy si to doma kutilové přetaktovávali za pomocí tekutého dusíku (spíše pokojového ventilátoru hehe) na ručně udělaném heatsinku jsou už pár desítek let pryč.
-
-
-
-
-
3GB Vram = reklama AMD EVOLVED jinak nebude potřeba
-
Naroky zajimave, co mi prijde ale divnejsi je to,ze z ingame videjek tam vubec nevidim zaden vyznamnejsi posun v grafice. Zkratka a dobre prijde mi to stejne jako BF3 a tak moc neverim, ze ma BF4 opravnene vetsi naroky nez BF3.
Reci o next genu mi taky neprijdou moc verohodne. Resp next gen bude znamenat,ze to na konzolich bude vypadat jako BF3 na PC. -
Fakt nemám rád tyhle specifikace typu "intel quad-core CPU". Quad core je tu už čtvrtá generace. Já jedu sice stále na první a pohodě (i760), ale oproti Haswellu tam asi výkonovej rozdíl bude a nemyslim že zanedbatelnej.
Jinak doufám, že to dám na plný. Nouzově povypínám antialiasing a nějaký jiný nepotřebný věci. Doporučené nároky splňuju do puntíku. Tedy 660 mám překvapivě taky jen s 2GB VRAM *1* -
-
Většina her není náročná na cpu, nevím teda jak tyhle starší, ale z těch novějších rozdíly mezi třeba i3 a i7 často nejsou vůbec, nebo max několik fps ... mnohem důležitější je GK. Samozřejmě k tomu člověk nemůže mít nějakou jebku procesor, ale zase nemusí být nic extra. Stačí mrknout na testy "vliv procesoru na hru".
-
-
Battlefield v multiplayeru JE náročný na procesor. Mapa kde je 64 lidí moje 2500K na 3,7GHz jede cca na 70-75%. Už delší dobu s tímhle porůznu experimentuju i v jiných hrách a jsou hry, kde je 2 jádro limitující a může být klidně na 4GHz.
-
dnes je to easy i5 ktora kolvek k tomu daka 200-300e grafika a mas vyladene herne pc...
-
-
Presne tak,core i5 3570k, solidni zakladovka se da sehnat kolem 3 klacku jak nic, 8G ram takrka jakekoliv, lepsi chladic a zdroj kvuli odhlucneni a spotrebe, grafiku tak za 5-6 tisic, 7200 otackovej disk a je hotovo = idealni PC na hry do 18-20tisic, na kterym rozjedes 98% her na ultra. To kdyz jsem si skladal 386, pozdej 486, tak to bylo o poznani slozitejsi :)
-
-
obecně platí že je lepší když počítač sestavuje někdo, kdo tomu trošku rozumí, aby sestava výkonově seděla. Už jsem viděl i čísla co ke core i7 na hry dávali GTX 650 a podobné nesmysly. Jak říká Predator, vše je potřeba dimenzovat a trošku se v tom orientovat či si projít pár (ZAHRANIČNÍCH) hw webů.
-
-
i760 rozhodně není první generace Quad, však to není ani LGA 775. http://www.dvhardware.net/news/intel_tick_tock_roadmap_cebit08.jpg
-