Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • pokial sa ja usmievam, moji nepriatelia dufaju, ze ich aspon jezis prichyli
  • jako zle to nevypadá, ale jestli ten příběh píše ženská,budou tam lesbí romance a podobný sračky, tak to hrát nebudu.
    • Chlape, proti tomuhle je Bar Modrá Ústřice hotový svatostánek.
      Jestli si ale cheš zahrát za opravdového Inkvizitora, tak se pusť do toho českého od Cinemaxu.
    • fallanga
      Homosexuální romance tam byly vždycky.
  • DA jsem koupil sberatelskou edici a zklamany jsem nebyl. DA2 jsem stahnul a ani nenainstaloval. DA3 uz ani nebudu stahovat... (ja vim ze vas to nezajima, ale ja jsem to rict musel sry)
  • Specializací je v případě togue tzv. artificer, který může klást smrtící pasti, různé konstrukce na odlákání pozornosti nepřítele a vůbec využívat své kutilství tak, aby způsobil na bojišti pořádnou paseku.

    Neměl na začátku posledního odstavce být místo togue taky rogue? Takhle z toho skoro udělali jazyk - docela pobavilo *1*

    Jinak jasně prostě klasické třídy hold jsem ani nic originálního nečekal ale i tak si zahraju *3*
    • MickeyMutant
      No jo, další překlep je ve větě "Bojovníci budou v DAI stěžejním pilířem každé skupiny - budou sloužit jako tradiční tanci." Tady se jim taky připletlo do posledního slova "T" místo "K".
  • Tiez som rad za takyto pristup, Diablo by sa mohlo ucit
  • OK
    No jsem rád že od téhle hry nečekám nic inovativního. Bioware umí příběh a pokud bude zajímavý je mi jedno zda budu pobíhat po světě v roli kterou jsem viděl tisíckrát.
    Nakonec tak hra pro mne bude jen náplní v mém volném čase před vydáním Zaklínače.
    Ale jen otázka k zamyšlení. Proč se vymýšlejí pořád čím dál tím cool názvy pro klasické třídy?
    Knight enchanter - bojový mág
    Artificer - klasický vrah pokládající pasti
    • Tak proc asi... prejmenuji je a reknou ze je to neco inovativniho. Spousta lidi jim to pak zere. Ale to neni vymysl jen BIOWARE. V dnesni dobe je to bohuzel normalni.
  • Mali by sa vykaslat na viacero postav a hrat len za jednu:-/
    • Jo. Jasne.

      Ja treba nechci hrat za Warriora, pac Rogue ma (by mel mit...) Stealth. Takze mi pro jistotu nadiktujou ze budu hrat za Mage, a ja budu v riti, pac se chcu po bojisti prochazet aniz by me nekdo videl.

      Stejne tak v Mass Effectu by mi nadiktovali Adepta nebo Vanguarda, a ja jsem zcela stejne znechucen, pac za biotika mi hrat nejde. (Jak mam sakra nekomu smazat stity, kdyz na to nemam ani jeden power. Ano, Tali a Garrus, ale ja stejne dostanu za biotika na budku, at delam co delam.) Nemohl bych tedy hrat za sveho oblibeneho Infiltratora.

      Kdyby byl jenom jeden class, nemohl bys pouzivat vetsinu taktik.
      • Podle me mel na mysli system jak napr. ve Skyrimu.
      • Za předpokladů že nějaké ty třídy jsou,bez nich by to bylo mnohem zábavnější
  • teda ak chcú spraviť kvalitné buildy, nech sa radšej inšpirujú DA:O a DA:O-A, tam som si užil kopec srandy s rozhadzovaním talentov, ale ak to bude niečo na štýl DA2 - teda zjednoduš to ako sa len dá, tak to to bude opäť na škodu... btw: buď menili ikonu, alebo my tam u mága fakt chýba krvavá mágia ? *13*
    • No podle všeho má být zaklínač a vyvolávač z fade...krvavá magie v tomto díle nebude...i když podle mě to bude hozeno v tom vyvolávači jak jinak by sem dostal démony? :D
      • fallanga
        Krvavá magie se zaměřuje na ovládání mysli, zatímco ten necromancer bude vyvolávat démony z Úniku. To s tím nemá nic společného.
        • V DA2 je jeden quest, kde se s Necromancery Hawke setkava.

          Krome kostlivcu/mrtvol tu sice jsou demoni (konkretne desire demoni), ale nejsou jedinou veci.

          Co je vsak zajimave, ten Necromancer je hlavne Blood Mage.
          Cili urcite spojeni zde myslim bude.
          • fallanga
            Uvidíme jak to bude. Rozhodně hned první hra bude za necromancera, takže jsem zvědav jestli se budu moct zaměřit i na krvavou magii.
      • po tom čo sme videli v 2, by som sa nedivil ak by sa objavil spôsob ktorým by sa to dalo robiť aj bez krvavej mágie, respektíve nie priamo, minimálne to tak bude, kedže mágiu ako takú dokážu ovládať iba mágovia ergo warrior aj rogue bude musieť obdržať ak vôbec túto ability nejakým rituálom. No a ako poznáme svet Thedasu, niečo takéto by podľa mňa dokázalo iba pár entít, ako Flementh, možno Architect,,, *3*
  • Takze co.

    Dostaneme Sampiona (kterym byl u Teyrn Loghain Mac Tir), dostaneme Arcane Warriora (nebo Battlemage?), a neco pro Rogue.

    Well. I'm game.
    • fallanga
      Ve skutečnosti má každé povolání 3 zaměření, která jsou napsaná na offi stránce. Například za kouzelníka se můžeš zaměřit jak na Knight Enchanter, tak na Necromancer.
      • Ano, kouknul jsem se.

        Podle ikon se bude Warrior moci specializovat krome Sampiona i jako Templar.

        Podle DA Wiki se vsak vraci i Reaver (Warrior) a Assassin (Rogue).
        "Novinkou" pro Rogue bude i Tempest (opet podle Wiki) - hadam obdoba Duelisty.
        Artificer s pastickami je pokud si vzpominam neco co Rogue umel drive automaticky.
        Za Mage to budou asi tri "nove" specializace. Predpokladam ze se vrati v jakesi podobe Blood Mage a Spirit Healer.
        A pokud se ve hre neobevi Shapeshifter, tak nevim, co se stalo s Morrigan.
        • fallanga
          Zatím ty specializace nejsou popsané, takže uvidím jak to bude. Rozhodně jsem zvědav na toho necromancera.
  • Keyz
    Ty obrázky na jejich webu jsou tedy opravu něco. Samý metrosexuál, nechci vidět jak bude vypadat drsňoučká inkvizice.
    • TheGGG
      Kdo by chtěl hrát za nějakého ošklivu, nebo ošklivku? Navíc todle je americká fantasy, tak je jasné, že tam bude spousta sexy charakterů s nablýskaným úsměvem a čisťounkou zbrojí. Ono ani ve skutečnosti nebyly všichni ve středověku nebo starověku smaradlavé, fousaté, špinavé opice. Jinak čekat od DA nějaké realné zobrazení středověku je naivní a nikdo to ani nechce.
      Já teda tudle hru kupuji určitě.
    • Jo a je tam hodně ženských
    • Myslíš toho holohlavýho elfa nebo chlápka s plnovousem? A Varric je metrouš, protože má naušnici? Jestli si dobře pamatuju, tak metrouši vždycky byli nagelovaní a nosili značkový hadry :D respektive metrouši se vyskytují v korejských onlinovkách (akorát tam vidím jakýhosi rogua, co má vlasy do čela, což je dost legrační)
    • Ked prezila Kerriganova konflikt vesmirnych rozmerov v opatkoch toto hadam dame.
    • martin.mares.984
      Co je na tom spatne? Bojovnik nemuze byt metrosexual? Cetl jsi nekdy treba Illiadu od Homera a obecne Anticke baje a myty? Co treba takovy Theseus, Iason nebo Achilles... ten byl dokonce bisexual - miloval Patrokla. Pece o vzhled snad neni smerodatna v tom, jak dobre umis bojovat. Tohle je navic fantasy...
      • michaliuz18
        prosim ta nekomentuj na toho co ma najviac lajkov, lebo deti ta ukamenuju minuskami
        musis nieco urazit, napisat nieco vtipne alebo zvratene, potom budes pan popularny, s normalnymi odpovedami tu neprezijes lebo ti deticky daju palcovu vojnu smerom do minusu
        • martin.mares.984
          To nech byt, to vubec neresim... "popularita" prispevku je vzdycky primo umerna slozeni komunity, ve ktere ho reknes nebo napises - kdyz pujdes do nejakeho hip-hop klubu a reknes tam, ze nej zpevak je Johan Hegg, tak taky nebudou souhlasit...
      • Keyz
        Těch bylo ale jako šafránu. Zde máš 3 představitelé u všech 3 povolání. To dost komické.
        • martin.mares.984
          Porad nechapu v cem je to komicke? Ok, Tobe se libi neco jineho, protoze mas jinak postavene esteticke citeni, ale to nechapu co je na jinem stylu komicke, jenom protoze se Ti to nelibi? To je jako kdyz budes nosit cargo kalhoty, khaki tricka a rejoicky - nebude se Ti asi libit lide obleceni podle aktualnich modnich trendu nebo "high fashion", ale to prece neznamena, ze to bude komicke... stejne jako skejtak kdyz uvidi koncert metalaku, tak se mu taky nebude libit jejich styl, ale to neznamena, ze metlosi jsou komicti ne? Je to jenom o osobnich preferencich a stylu...

          Uprimne drtiva vetsina videohernich fantasy je bi-polarnich - budto je to vsechno "spinave" anebo vsechno "nazdobene". Nepamatuju si na fantasy, ktere by melo rozumny podil mezi obema styly, vzdycky se to vyrazne priklani k jednomu nebo druhemu.

          Me je to osobne jedno, mam rad vsechno a hraju to podle nalady - kdyz mam chut na hrdinsky epos sahnu po Dragon Age, kdyz mam naladu na komornejsi zazitek vychazejici z lidovy slovesnosti tak dam Witchera. Nema problem si uzit oboje - kazde nabizi jiny zazitek.
          • Pilgrim66
            Homosexualni pary jsou treba i mezi tucnakama. Neni to jenom "vymysl" cloveka.
            • Viktore:

              Homosexualita zcela určitě je odchylkou (většina v.s. menšina), ale nedovolil bych si ji nazvat nenormální. To byla část pointy mého původního příspěvku.

              Je to totiž zcela určitě vrozená vlastnost, takže zde není žádný důvod pro démonizaci (jak se mnoho lidí snaží). Také nemá absolutní smysl ji jakkoli "léčit", nebo bránit, protože rozmnožení lidstva je pro ateistického člověka zcela racionálně k ničemu. Po smrti ateisty nenastává nic, takže proč dále pokračovat. U nábožensky orientovaných lidí rozmnožování smysl dává (ať už se pletou, nebo ne - nikdo neví).

              Co se týče mého instinktu k zachování druhu, tak mám pouze pud sebezáchovy a pud pomoci druhým v nouzi. Nemám však pud rozmnožovací, protože jsem ho jednoduše devauloval nějakou racionální úvahou (odpor k rozmnožování lidstva atd.). Z toho vyplývá, že se pudy dají v určitých podmínkách potlačit (stejně jako sebevrah dokáže potlačit pud sebezáchovy). Proto pro mě nejsou směrodatné a nemohu na nich stavět argumentaci. Je to jen "stav vědomí", který rozhoduje, jak člověk věci vnímá a jak koná a čemu věří.

              Jinými slovy, nemá vůbec žádnou váhu homosexualitu jakkoli diskutovat. Já k tomu maximálně můžu říct, že mi není příjemné pozorovat líbající se muže, zatímco se velice rád podívám na líbající se ženy. I ten všeobecný dvojí metr na homosexuály muže a homosexuály ženy (statistiky popularity lesbického po*no průmyslu jsou neúprosné) jasně dokazuje, že na homosexualitu není jednotný pohled pramenící z nějaké "přirozenosti". Spíše to vše poukazuje na kulturní zvyklosti a vkus.
            • Vrooku,

              to je blbost. Odchylka je prostě odchylka a je úplně jedno v jaké oblasti.

              Já sám jsem heterosexuál, mám partnerku, jsem sexuálně aktivní a přesto mám odpor k dalšímu rozmnožování lidstva (včetně sebe), protože je to naprosto a totálně zbytečné (jsem defacto ateista, tedy nevěřím ve vyšší úděl) a mám odpor k tomu, co lidstvo jako celek páchá a jak debilní, pudové a iracionální jako celek je. Na světě podle mě není nic normálního a nenormálního, stejně jako neexistuje dobro ani zlo (nastuduj si neurologii a chemické pochody v hlavách delikventů). Existují jen většiny a menšiny a střety zájmů a kultur (zjednodušeně řečeno). Pak také existuje "stav vědomí" a ten relativizuje celou tuto debatu, takže se můžeme zase vrátit k počítačovým hrám.

              Jo a mně se metrosexuální image taky netrefuje do vkusu, takže v tomhle se shodneme.
              • Viktor_H

                Reakce na příspěvek:

                Přirozeností každého druhu je instinkt k jeho zachování. A ač ty sám zastáváš názor, že lidstvo by se nadále nemělo rozmnožovat,přesto tě sexuálně přitahují ženy a máš s nimi pohlavní styk. A když půjdeme ještě dál, dosud jsi nespáchal sebevraždu, ačkoliv považuješ existenci az nesmyslnou. Nebýt tvých vyšších kognitivních funkcí, už by jsi byl dávno rozmnožen. *3* Kromě svého přesvědčení tedy ničím nevybočuješ z "normálu", jsi naprosto poplatný evoluční teorii o organismech - instinktivně a bez omezení se množit (regulace má příčinu ve vnějších vlivech, nikoliv v rámci organismu samotného).

                V tomto smyslu je tedy homosexualita odchylkou. Stejně tak asexualita. A že není pozorovatelná jenom u člověku na tom nic nemění. Je to chyba v DNA (prokáže-li se někdy na 100%, že homosexualita může být vrozená). Na tom není nic kontroverzního, většina z nás má nějaké chyby pramenící z genetického kódu. Já mám třeba ploché nohy... V principu je to úplně to samé, z nějakého důvodu ale jedno způsobuje mnoho povyku, druhé žádný. Důvody proč jsou ale už na jinou diskuzi. *4*
            • Vrook
              Ano, to je odchylka definovaná odlišností od většiny. Homosexualita je ale odchylka definovaná odlišností od nějakého defaultního nastavení člověka, kterým je heterosexualita, zajišťující samotnou existenci a trvání lidstva. Tam se ta odlišnost od většiny od toho už jen odvíjí, chápeme se? Ale zase: nic ve zlym..
            • Pilgrim66
              Tak odchylka je i to ze mam zeleny oci protoze na svete prevazuje hneda barva. Nebo ze mam krevni skupinu A protoze na svete je nejvic 0ky. Celej svet je plnej odchylek.
            • Vrook
              Opět: nic takové jsem ani netvrdil. I mezi tučňákama můžou bejt takový, co se odchylujou od normálu. Neřikám přeci, že je to nějaká lidská zvrácenost.
          • Jenže problém DA a dalších BioWare her je, že tam cpou LGBT obsah horem spodem zadem takovým způsobem, až je to obtěžující. Hlavně jak to mainstream casualové baští.
            Ať se zaměří na důležité prvky a ne na to, aby každé NPC bylo trapný sexbot. To, co předvedli v DA2 mluví za vše. Nejhorší hra od BW, kam až paměť sahá. Anti-RPG v plné parádě. Jeden opakující se dungeon, příběh stále dokola to stejné klišé, rozhovory tak tupé, že většina hentai je na tom o několik tříd líp, trapné konzoloidní souboje atd. *11*
            • Vrook
              Ano, ale to že je homosexualita známa už odjakživa neznamená, že by to nemohla být odchylka od normálu (nechci psát nenormální, páč by se toho mohl někdo chytnout a to bych nerad). A to, že byla už tenkrát tolerována, s tím nemám žádný problém a nijak se to nepříčí s tím, co jsem napsal - tolerance je v naprostym pořádku. Mně jde vážně o tu propagaci. S pojmy gay/lesbička se běžně skrz televizi a vlastně všelijaký média setkávaj děti v předškolním věku, který si ještě myslej, že děti nosí čáp - neber mě špatně, to je v pořádku. Ale v porovnání s tim mi přijde fakt divný, že jsou-li děti vystaveny sexualitě, pokud je hetero (to nemluvim o té grafické), tak je to hroznej skandál.
              A k tý odchylce od normálu: prvotním údělem člověka je rozmnožování a v tomhle směru mám za to, že heterosexualita je ten normální stav, zaručující přežití lidstva, čili tak jak to má být, a homosexualita prostě odchylka od normálu je.. Přijde mi to lehce absurdní, ale z tvého komentáře se mi zdá, že implikuje, že je heterosexualita nějakým fašistickým výdobytkem.

              Chtěl bych jenom poznamenat, že tu píšu z hlediska jakejchsi amatérskejch sociologickejch polemik, nikoliv jako nějakej zakomplexovanej homofób. Proti jedincům absolutně nic nemám, znám homosexuály extrémně úspěšný v profesním životě a nic mi nebrání je potkávat a bavit se s nima jako s každym jinym a ani to vlastně neřešim... To jen tak aby někdo nenabyl mylnejch představ.
            • martin.mares.984
              Vrook: Respektuju Tvuj nazor, ale nesouhlasim... jako heterosexualni muz nemam s takovymi vecmi vubec problem, lesbicke rodicky nebo gayove mi vubec nevadi, narozdil treba od nacionalsitu, elitarskych skupin, ultrapravicaku, neonacistu a obecne skupin, ktere svou ideologii propaguji hrubou silou...
              Mimo jine :
              Bisexualita a homosexualita je stara jako samo lidstvo, uz v Antickem Recku a Rime byly takove vztahy normalni a bralo se to jako soucast bezneho zivota - nikdo nemel potrebu takove vztahy skryvat. Podobne smysleni tak neni rozhodne vyplod "dnesni alternativni mladeze", ale ma velmi stare koreny. Lidstvo se jen vraci po nekolika stoletich, kdy byla spolecnost svazana umelymi retezy, k svobodnejsimu pojeti zivota a vseho co k nemu patri.

              Propagace heterosexuality nepotrebuje zadne pruvody nebo oslavy, ona a se totiz deje soustavne na vsech frontach od nastupu patriarchalni hegemonie... literatura, filmy, umeni, hudba, tv... az v poslednich letech dochazi nastesti k jeji sice pomale, ale postupne dekonstrukci.
            • Pilgrim66
              Vrook

              A co konkretne na tom vidis nenormalniho? A jinak adopce homosexualnimi pary mi pripada 100x lepsi nez kdyz bude dite trcet v decaku. Takhle bude mit alespon milujici rodice. A je jedno jestli jsou to dve mamky nebo dva tatkove.
            • Vrook
              martin.mares.984: Né každý si myslí, že cpát do her LGBT je krok vpřed. Je třeba odlišovat od přístupu k jedinci v nějakejch společenskejch konfrontacích a mezi dopadem na civilizaci. Jsem odpůrcem nějakejch radikálních řešení nebo nedej bože naprostý ilegalizace, ke který přistoupilo třeba Rusko. Ale zároveň jsem i odpůrcem extrémní popularizace homosexuality a postupnému přibližování se téměř ilegalizaci nesouhlasných postojů s tímto fenoménem, tak jak je to teď na západě v rámci velký humanistický vlny v módě. Homosexualita zkrátka není normální a ve vší úctě ke všem gayům a lesbičkám, ač ve všech ostatních oblastech života můžou být sebeúspěšnější, její popularizace nemůže přinést společnosti nic dobrého. Takže za mě: buďme tolerantní, ale nepropagujme a naopak apelujme na homosexuály, aby svůj exhibiconismus drželi pod pokličkou (skandují snad heterosexuálové navlečení v tangách v nějakym průvodu Prahou?). Jinak například povolení adopce homosexuálním párům je jeden z těch extrémů a z hlediska dítěte je to silně proti lidským právům (kdo staví práva homosexuálů nad práva dítěte by měl přehodnotit priority).
              Bohužel dnešní alternativní mládež vidí v extrémním, téměř až (paradoxně) militantním humanismu trend, ale nepřemýšlí a nepočítá s civilizačnímí dopady. Nevidí zkrátka věci v souvislostech.
            • martin.mares.984
              To je ovsem slovo do pranice... Bioware podle me dela pritomnosti LGBT obsahu dobrou praci v ramci posunu her o krok dal. Otazka jak jakou formou to dela... ale alespon se snazi. V klasickem RPG s volnou tvorbou postavy je LGBT obsah podle me uplne v poradku - naopak se ten role-play priblizuje realnemu pojeti sveta - proc by gay-hrac nebo lesbicka hracka nemohla prozivat to co preferuje? Podle me to prispiva prave k lepsimu role-play a prozitku ze hry.

              Bioware v tomhle ohledu podle me razi dobrou cestu, forma by mohla byt lepsi, ale herni komunita a smotne hry by mely podle me byt mnohem otevrenejsi vuci zenam-hrackam i lidem s odlisnou orientaci...

              Jinak souhlasim s tim, ze co s tyka hernich mechanismu atd. ma Bioware ve svych novejsich titulech rozhodne na cem poradne zapracovat..
        • No a v antickem Recku se vice cenil blizky vztah dvou muzu nez prava laska k zene.

          Beztak je to podle toho jak kdo chce, proto roleplay.
          • Musím přiznat že i mne připadají lehce zženštile.
            Nu nebylo nakonec v DA možné zprznit svého spolubojovníka? Tak vlastně proč ne.
            "O božínku demoníček" "Musíme zastavit invazi démoníčku holky. A pak si půjdeme udělat nehty joo?"
            Bože...inkvizice dostává nový rozměr.
            • MickeyMutant
              Vogone, doprdele snaž se:

              Mohu-li Vám pravdu říci,
              je růžová mimo zcela,
              ba až přímo podezřelá,
              pro španělskou Inkvizici.
            • Vogon
              Abych řekl pravdu, tak se mi vždycky zdála ta růžová u španělské inkvizice nějaká podezřelá.
              Sakra, teď doufám, že jsem je nepřivolal, jelikož nikdo neočekává španělskou inkvizici!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit