Přejít na výpis diskuzí
Dragon Age: Inquisition předvádí svět a nový grafický kabátek
6.3.2014 | Aleš Smutný
49 příspěvků
-
Pokud si dají záležet hlavně na možnostech skupiny, pak jen tohle bude stačit k tomu, aby se hra ujala mezi ostatními 2014 RPG hrami ^_^
-
No jo, ale byla obtížná debilním gamedesignem :D :D
-
přesně to mě napadlo když sem viděl ty venkovní lokace, gothic..kéž by..
-
Některé lokace z videa mě hrozně připomínaj Gothica 3.
-
To dementní spawnování nepřátel a jejich zhmotňování ze vzduchu by mělo po hromadách stížností od hráčů (líbilo se to snad jen nějakým masochistům a naprostým flegmatikům) zmizet a ve 3.dílu se prý s ním už nesetkáme.
(přitom bojový systém v DA2 byl jinak super a dobře se na něj i dívalo..ale to spawnování ho dost zabíjelo)
To samé by mělo platit i o těch neustále se opakujících dungeonech *7* , taktéž se to prý již nebude opakovat, tak uvidíme, jestli nekecali :) -
jump-suit? jump-suit jump-suit. JUMP-SUIT!
cisty Malkovich... -
Teda DA:2 se vytýkalo hodně věcí a se spoustou z nich souhlasím, ale vytýkat jí nedostatečnou obtížnost už mi přijde fakt dost mimo. Ta hra dokázala bejt slušnej hardcore a jestli jsi si dal nejvyšší obtížnost, tak jsi se bez zastavování hry každý 3 vteřiny neobešel.
Tak snad to nezvořou, když to bude první DA hra, na kterou se bude radost dívat. -
Mému srdci by udělaly radost souboje z jedničky, upřímně kolik takových rpgček tady je? Momentálně žádná. Nevidím jediný důvod, proč by ty souboje neměli čistě taktické. Radší čtyři těžké nepřátele, kde výborně využiji všechny kouzla, než 256456484 nepřátel s 10 HP, kde můj kouzelník bez nutnosti nějaký pozice automaticky vypálil salvu fireballu, pak se můj válečník roztočí a rozbije dalších 1564854 nepřátel z leva a já si mezitím mohu hrát na mobilu slovní fotbal. Mám obavy, ze možnost víceméně akčního hraní učiní taktický režim jako sekundární možnost. Snad se jim to povede, protože Origins jsem měl vážně rád.
-
Mohl jsi to oddálit a pak to vypadalo jako DA:O :)
Jinak boj byl to co píšeš. Navíc Oddálení nemělo smysl. Nebyla nutnost posouvat NPC. V DA:2 byli šílené akční skilly které ničily hordy nepřátel. -
Tak funguje to vesele. Proč by se někdo namáhal ve velké firmě myslet :)
-
Takticky mod? Jaky vyber?
Asi te uplne nechapu, nebo tam bylo neco jineho nez akcni souboje s moznosti pauzy? -
To je rozdíl mezi reaálnější stylizací a fantasy stylizací. Bohužel dnes hodně frčí naleštěná fantasy stylizace plná jump-suit zbrojí, trošku malebné stylizace vzhledu postav, pestrých barev atd. Zaklínač je víc o detailech zaměřených na realitu, o špíně a takovém lehce ponurém ale kontrastním prostředí. Je to takové hutnější a těžší, fantasy typu mnoha MMO a bohužel i DA je takové nadlehčené a karikaturní.
Já osobně tolik nemam rád moderní fantasy stylistiku. Nejsem ultra-realistický blázen co potřebuje aby jeho postava chodila na záchod, ani nepotřebuju fotorealistickou grafiku, ale mám rád detailní realistickou lehce ponurou stylistiku. Myslím že třeba takovým perfektním příklad dobré stylistiky je to co ukazujou na videích z Kigndom Come... Ten smysl pro detail a vnímání světa. -
Je to hezké ale takhle vypadá muj Skyrim s modama... Takže to neni nic čim bych se chlubil.. Spíš standard. Neviděl jsem moc postavy a NPC ale přišlo mi to trochu MMO a pohádkové. Doufam že brnění nebude moc jump-suit. To mě uplně odrovnalo na TESO, jak tam všechny brnění vypdaj jako jump.suit s texturou kovu. Nemělo to ten feeling oblečení. Prostě jen textura na tělo. žádný tvar nic. To se mi na některých fantasy hrozně nelíbí. Je to takové levné... Vlastně i mnoho zbrojí ve Vanilla Skyrimu je takových, až mody co sem si tam natahal přinesli zbroje, které vypadají uvěřitelně. V tomhle se mi líbí třeba takový Witcher, kde ty zbroje jsou hezky vymazlené a nejsou to jen jump-suity.
-
Je to pekne,ne ze ne. Ale ze bych z toho byl paf,to zase ne. Navic verit Bioware po tech x letech slibu a her jako ME nebo druhy dil DA? Jsem hodne skepticky. Slibovat umi....
-
Víc než na grafiku jsem zvědav, jestli se BW konečně po letech rozhoupou k nějakému novému stylu vyprávění (ne zase variaci na: Osamělý rek musí shromáždit svobodné národy celého světa proti prastarému zlu, které usiluje o zničení všeho, co máme rádi...blablabla"). A taky bych bral navrácení managementu parťáků, protože to, co bylo v DA2 a ME2/3 byla docela bída...
-
Z toho gameplay videa bylo taky videt, ze se da prepnout na pohled ze shora jako v prvnim dilu a pauzovat si kazdym krokem, takze ten kdo bude chtit bojovat takticky, ma moznost.
-
Konkurovat si můžou, ale z nich každá hra je dejme tomu úplně jiná tudíž tomu tak zřejmě nebude. U zaklínače 3 se nebojím, jak to dopadne předchozí dva díly byly oba výborné a nemyslím si že s tím co s tím udělaly by to nějak zmrvili spíše naopak to bude opět výborně hratelné s dobrým příběhem. (Můj názor) U DA se mě DA:2 vůbec nelíbilo vzít z něho akorát lepší pohyby a jinak zbytek z DA:O grafika u takového stylu hry s partou mě nijak nezkazí zážitek hlavně aby to bylo hratelné toť vše. Vydržel bych i grafiku prvního dílu. (opět můj názor) Držím palce oběma hrám pro mě si konkurovat nebudou.
-
Tak vypadá to krásně o tom žádná, ale ten výsledný dojem není jenom o grafice jako takové, ale i o stylizaci a právě s tím jsem měl s DA vždycky největší problém. Ten svět např. v porovnání se sérií Zaklínač mě nikdy nedokázal tak vtáhnout, to prostředí bylo takový nemastný neslaný až neatmosferický, ale jinak jó, vypadá to krásně *3*
-
Však jsme to už měli, Zaklínač 2 vypadá na PC srovnatelně, a vyšel 2011. Když si ho i dneska na plazmě zapnu tak čumím jak next-gen famózně působí.
-
dále silně omezená možnost mikromanagementu souputníků a pitomý loot, kde nacházíte setové věci pohozené v jen tak halabala jeskyni, zato v zapastěné truhle naleznete junk atd. Těch minel bylo docela hodně, ale s tím komornějším příběhem souhlasím, také se mi to docela zamlouvalo, nicméně to nemění nic na tom, že se k trojce stavím silně skepticky. No uvidíme...