Dragon Age: The Veilguard – recenze dlouho očekávaného pokračování fantasy RPG
-
Hmm, tož kudy dál herní AAA produkce? Herním žebříčům kralují indie tituly se zlomkovými náklady, craftovací emergentní openworldy na tisíc příchutí, specializovné niche simulátory pro tatínky co už nemají čas ani reflexy a battleroyal střílečky. CP77 a BG3 jsou prakticky zářivé vyjímky a to jen proto, že si produkce šla tvrdohlavě za svým a nenechali do toho kecat markeťáky (příliš).
Přitom je ten trh obrovský a jen tak se nesmrsne, jako při prvním videoherním kolapsu. A že by kapitál opouštěl lukrativní trh se taky moc nezdá. Babo raď.
-
-
Od kdy jsou Astro Bot, Elden Ring, Metaphor, Final Fantasy VII indie tituly? Kde tohle jsi zase vyfabuloval?
-
-
Hot take: DA série stála za prd už od Origins. Neustále změny vizuálního stylu a herního designu... nevím. Možná by se na to mohli už vykašlat.
-
Tipoval jsem, že Šárka tomu dá sedmičku, v poslední době je to její oblíbené hodnocení pro AAA tituly. 🙂
Za mě, i když bych odhlédnul od těch woke věcí, tak mě spolehlivě odrazuje ten akční souboják. DA mám spojkené s taktickými souboji, hrál jsem tak i Inquisition a co jsem viděl, tak tohle fakt není pro mě.
-
Musím říct, že jako člověka sérii nepolibeneho(krátce jsem hrál pouze Inquisition) mně to baví. Je to v podstatě koridorovka s odbočkama, což mi vyhovuje,hezky to vypadá, souboje taky v pohodě, příběh mně táhne pořád dál a nějaký woke, transgender a ja nevim co všechno tam ma být, mně nezajímají a přecházím to. Ostatně v pohádkách je možný všechno 😁
-
Pěkná recenze, dokonce mě jako první dokázala aspoň malinko navnadit, že by to možná nemusela být až taková bída. Ovšem, grafická stylizace, souboják, dialogy a další mě spolehlivě odrazují. Možná časem, až fakt nebude co hrát a budou to rozdávat zadarmo na Epicu. Stáhnu obtížnost na minimum a rychle to proběhnu, abych se dozvěděl, jak to celé dopadlo.
-
Já myslím, že v EA mají z téhle recenze radost. Ukázalo se, že Games.cz odhadli přesně a že dobře udělali, když jim neposlali předběžné kódy.
-
-
Tak 7/10 není až tak špatné hodnocení, osobně bych to vzhledem ke špatným dialogům, nezáživným NPCčkám a přehnaně cartoon grafice nesedící do temného fantasy (resp. temně laděných předchozích dílů) viděl spíš na 6/10. Sedmička mi přijde sakra smírná, ale budiž - je to jenom lehce nadhodnocené - ne úplně přestřelené jako u ostatních velkých recenzentských webů.
-
když se podíváš na poslední recenze z MT:
Tak Games. cz jsou ještě docela hodní.
-
-
Na Steamu zatím okolo 70% hodnocení. Na Metacritic už je to horší, tam Veilguard dostává dost bídu (30%). Ale na Meta je hodně haterů, co z principu dávají nízké hodnocení.
-
-
Tak hlavně to hráči nechtějí hrát, jak ukazuje vývoj na steam charts. Což je vlastně sakra silný ukazatel. Zatím to vypadá na velký propadák.
-
-
:D Já to tady miluju. 40 tisíc hrajících a ano, klesá to jako u kterýkoliv jiný SP hry. Je to úplně v pohodě hratelný a metacritic uživatelský recenze, kde je 90 % negativních recenzí jen o "woke propagandě" se fakt nedá brát jako ukazatel toho, jestli je hra úspěšná nebo ne.
DA každopádně nemusí být nejlepší DA, ale od velkýho propadáku to má fakt hodně daleko.
-
-
Hra za 150 milionů minimálně a neměla peak ani 100k, za týden v pátek večer ji hraje 40 tisíc. Jestli tohle není propadák, tak už nevím.
-
-
To je pravda, nevíš.
Je úplně klidně možný, že by si EA představovalo víc, ale propadák to určitě není - naopak, je to jejich nejlepší launch SP hry vůbec.
Což lehce odporuje tvému tvrzení, že je to jasnej propadák. Nehledě na to, jak moc si přejete, aby to propadák byl.
-
-
a hlavně nezapomeň, že to má o 500% větší launch než Inkvize na Steamu, to je taky hodně validní číslo, kašleme na to, že EA svoje hry nedávala na Steam, kašleme na to, že Inkvizice tam šla čtyři roky po výdání, tohle jsou krásná čísla. Máš pravdu, určitě to není propadák.
-
-
-
-
nejen na Steamu, dle https://psnprofiles.com/ můžeš mít i představu, jak je hra populární na PSku.
Ta hra bude propadák.
-
-
Tahle nová obsese koukat pořád na grafy toho kdo co hraje a podle toho si dělat názory o tom co je propadák, a následně z toho ještě co hrát a co nehrát, to fakt nechápu.
Lidi jsou jen ovečky co hláskujou to co křičí ti ostatní. 95% "go woke go broke" hatů na MC je od lidí, kteří tu hru nehráli ani vteřinu a maximálně se koukli na video od rezidentního idiota Asmongolda.
Občas to chce umět myslet sám za sebe a udělat si svůj vlastní obrázek.
-
-
je mi jedno, co si myslí ostatní, je mi úplně jedno, co si myslí nějaká makaronka, která je úplně mimo téma. Tenhle aspekt her mě baví dost a rád se k němu vyjádřím, Je zajímavé sledovat, jak velké firmy dokážou zničit letité frančízy, naštvat fanoušky a prokazovat ztráty.
Tady je to úplně stejná písnička jako se Star Wars, což je taky propadák.
-
-
-
-