Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To, že BioWare slibují a často nesplní je pravda, a dost si tím kazí reputaci...(Cd Projekt taky slibuje, ale plní, ač to někdy má špatný dopad, jako pro mě naprosto iritující dveře ze Zaklínače 2, které vlastně fungovaly jako načítací obrazovka...)

Nemyslím si, že pro DAI by byl otevřený svět něco dobrého, zvlášť pokud chtějí vývojáři spoustu rozdílných oblastí (lesy, pouště, zasněžené hory), opravdu by bylo nereálné kdybych šel 10 minut pouští a najednou bych byl v zasněžených horách...A open-world navíc vyžaduje jiný druh psaní, než na který byly vývojáři zvyklí co já vím ve všech DA a ME (nehrál jsem všechny hry od BW) Taky nwm jak to vyjde s open-worldem v Zaklínači 3, protože něco takového dělajé poprvé a nechci vidět HW nároky...

DA se nikdy nehrálo kvůli grafice...hezká grafika se mi líbí a Zaklínač má opravdu úžasnou grafiku, ale samotná grafika hru nedělá a DAI pro mě má opravdu dostačující grafiku (ale ty ksichty společníku navrhoval někdo kdo nemá vkus... a odnesli to hlavně elfové)

Zaklínač má opravdovou výhodu, že jeho universum napsal tak talentovaný spisovatel jako Sapkowskij (povídky o Geraltovy se mi líbí, ale u románů jsem od Času opovržení skřípal zubama...), takže autorům hry stačilo jen navázat na jím vymyšlený svět...(prakticky jako kdyby psali hru v normálním světě, pravidla světa jim vymyslel výše jmenovaný jednotlivec, ale nemůžu jim upřít, zvláště ve dvojce Geraltovi úžasně napsané dialogy, které opravdu vyjadřovali jeho osobnost a smysl pro humor)

V DAI můžete hrát za koho chcete, máte na výběr 2 hlasy pro každé pohlaví!!! Můžete si prakticky jak sobě tak svým parťákům vyrobit zbroj, určit její barvu...všechno možné...Tady v tomto DAI a Zaklínače nelze porovnávat, protože každá hra sází na něco úplně jiného. CD Project prakticky vytváří kult osobnosti kolem Geralta a tak vypadá jeho příběh, a to je velké plus, protože Geralt má velice zajímavou osobnost... BioWare se snaží o to, aby si každý hráč vytvořil charakter, do kterého se dokáže vcítit a vytvořil mu takovou osobnost jakou chcete (budete drsný válečník, který jde do všeho po hlavě, nebo sarkastická elfka, která ze stínů odstřeluje lukem a šípy(jistě má i toulec...) ) Pochybuje, že se většina lidí dokáže vcítit do Geralta, mě přijde strašně chamtivý, ale se smyslem pro čest a někdy mě štvalo jak se chová, aniž bych to chtěl...
    Gratuluji jestli jste se dočetli až sem, to jsem se zase jednou rozepsal. Doufám, že moje myšlenky dávají smysl, už se mi to po sobě nechce číst...
  • Není mechanika jako mechanismus.
  • Mám rád jedničku. Má povedenou stylizaci barev a nebylo to takové přeplácené, ale tohle je hnus stejně jako Divinity, WoW a podobné barevné kraviny. Proč trojka má úplně jinou stylizaci než predchozí díly, které se snažily o trošku realistické pojetí? Takže v atmosféře a stylizaci je pořád nepřekonané Dark Souls, ať se vám to líbí nebo ne...
  • To môže byť tým že na takýchto predvádzačkách sa používa najľahšia obtiažnosť
  • A nemyslíš že ako herný web je ich prácou prinášať nové informácie. A bohužiaľ keď vyjde každý deň nové video k nejakej hre, tak každý deň budú o tom písať. A niekomu sa hry od Bioware páčia viac a inému menej. Tak trochu tolerantnosti.
  • Souhlasím s tebou, já to myslel spíš tak, aby to nebylo tak těžké že by hru dokončil "1 ze 100" - přeci jen je to hra a má to být hlavně pro zábavu a ne aby u toho člověk nervoval mlátil do všeho co má okolo :D
  • Keyz
    Snad to půjde rychle vypnout přes Alt+f4 *15*

- V době kdy vyšlo DA:O jsme si myslel, že to bude podobně pokračovat. Když se na to dívám, zpětně tak DA:O bylo zjevení. Hodně dlouhá hra, rozdílné začátky, mnoho textu a při určitém nastavení to nebylo ani lehké. Navíc to šlo dobře modifikovat
  • Hadate se jako mali. Ja treba Zaklinace miluji,ale souboje,inventar a vubec ui povazuji za velmi neintuitivni az hru kazici. A v trojce se toho bojim taky
  • Ty tvoje srajdy taky neni nutny cist kazdy den.
  • Lotr
    Osobně bych i ocenil hardcore obtížnost. Skutečně něco co by byla výzva. A ne jen zvýšení obtížnosti alá "zvýšit damage a zdraví nepřátel. Něco kde by člověk musel taktizovat a kde by byl souboj s drakem skutečně výzva.
    Například souboj s drakem kde by na nejtěžší obtížnost nepřistával ale hráč by ho musel sundat.
  • Neřekl jsem, že to bylo těžké...nebylo...ale bylo to trapné ( přesně jak psal "kolega" nade mnou ).
  • Krescz
    pro me byly souboje zazitek...konecne aspon nejaka challege a clovek u toho musel trochu premyslet nez se nekam pustil, ale chapu ze pro tebe to muselo byt docela tezke *6*
  • Museli snížit obtížnost...

V DA:O ( v době vydání = bez patchů ) byla i střední obtížnost celkem hardcore ( postupnými patchi se to zjednodušilo, ale pořád to zůstalo hardcore ve srovnání s DA2 ). Je ale taky pravda, že už s příchodem datadisku DA:A se obtížnost značně snížila...prostě aby to mohlo hrát 5ti-leté dítě co je na PC poprvé...

Nechápejte mě špatně, nechci aby hry byly tak hardcore, abych všechno musel dělat 50x než se dostanu do dalšího "levelu"...ale chci aby u toho bylo NUTNOSTÍ využívat všech schopností/možností které soubojový systém nabízí a ne abych označil celou partu a dal jen útok ( což bohatě stačilo v DA2 i na nejtěžší obtížnost )
  • Je pravda, že soubojovej systém v zaklínači 2 mě tu hru strašně znechutil a jako jedna z mála her zůstal zaklínač 2 nedohrán.
  • Zkoušel jsem druhého zaklínače rozjet asi 3x. Vždycky mě odradil trapný (ano opravdu trapný) soubojový systém. I v druhém DA byly souboje herní nirvánou oproti zaklínači. Nebudu hrát hry, které mě nudí, jen abych viděl "dospělý" příběh. To si můžu pustit nějaký film, že. My opinion.
  • Lotr
    Hrál jsem to na nejvyšší obtížnost.
    Abych byl upřímný tak jsem to ve skutečnosti hrál dvakrát. Jednou několik hodin za bojovníka. Poté jsem to rozehrál za mága. Který byl v DA2 bohem. DPS měl šílené. Spawn kouzel byla naprosto ultimátní taktika která ničila vše v řádech sekund.
    Můj rekord v DA2 bylo zabití Saně za 51 sekund. (parta čistě složená z mágů a té štětky).
    Pozastavení boje nebylo nikdy nijak důležité. Taktika? Neexistovala. (ono nakonec jak chcete taktizovat když se vám nepřítel spawne uprostřed formace)

DA1 byla ve všech ohledech těžší hra. Sakra nesnižovali jí obtížnost?
  • Protože Zaklínač klišoidní fantasy totiž není (a ta realistická grafika!!), pro mě je DA stejně jako Zaklínač alespon pro mě stejný klišoidní fantasy jako každý jiný, příběh pro dospělý ani jedno ani druhý neviděli ani z vlaku (a ted mě všichni pohejtujte, protože se před nikým nesmí říct, že někdo nemá zaklínače rád) *3*
  • A proč to nehanit už po zhlédnutí videa? Já jsem tady kdysi psal o Rome Total War 2, že to bude hroznej sh*t. A psal jsem to na základě videí, co vyšly před vydáním hry. A měl jsem pravdu.

Člověk hru nemusí hrát, aby si udělal názor. Spoustu herních prvků rozpoznáš už z těchto ukázek. Navíc za ty roky, co se o hry zajímám, už jsem úplně imunní vůči sladkým vývojářským slovíčkům typu: budeme mít zbrusu novou AI, nový rozvinutý příběh nové tohle a nové tamto. V podstatě vždy ti mažou med kolem huby. Já tyhle kecy neposlouchám, koukám jen na obraz videa a nic jiného mě nezajímá.
  • Ne. Není to hate. Pouze konstatuješ fakta, na který všichni myslí, ale nikdo neměl odvahu je tady napsat. Upřímný respekt. Podle pravidla posledního Fight clubu #186, jsi si právě zasloužil koule.
  • Já jsem DA2 hrál na nejtěžší obtížnost a taktické "zastavení" boje a rozdávání rozkazů atd. jsem používal jen do té doby dokud jsem nezjistil, že je k ničemu ( po prvních 2 hodinách ). To stejné platí o léčebných lektvarech, v DA2 nebyly potřeba, bylo to moc jednoduché...

Vzhledem k tomu, že jsem hrál i DA1 tak mohu s klidem říct:
    Střední obtížnost DA1 = nejtěžší obtížnost DA2 ( a i při srovnání těchto obtížností mi přišlo DA1 trochu těžší ).

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit