Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Taky nevim k čemu by to mohlo bejt dobrý, ale napadá mě třeba...
    Mít doma pěknou TV, která není smart a tudíž neumí internet atd a přidat k ní tuhle krabičku by za nějakej necelej litr udělalo docela službu ne ? Vim že smart TV jsou zpravidla o dost pomalejší než PC a tohle by to třeba dokázalo vyřešit..Nebo se pletu ?
  • páč už JEN dvě generace a tyhle zařízení předčí NEXTGENkonzole *1* *1* *1*
  • NAS ani nahodou, vzdyt i ta sitovka je pripojena na USB. Na JEDINEM USB, vic jich to nema. O to jedno se deli vse, co tam pripojis. Slusnej NAS HW pak pod desitku nekoupis, a to uz se ti vyplati si koupit PC - bude mit vic portu, a bude daleko univerzalnejsi. Na ebay do toho koupis dvouportovej sas radic za litr a za dalsi 3 kila dva kabely, a muzes pripojit 8 disku. Kdyz si za dalsi litr koupis sas expander, tak klido 15 na jeden port.
  • Ja v tom třeba problém vidím. Je to otázka preferenci
  • Coffin.Corner
    Protože Raspbian má v sobě Minecraft *3*
  • Kr.Pa
    díky výpalnému OSE a podobných organizací si ty televize nahravaji na svuj zvlastni souborovy system, ktery prehraje temer jen ta samá televize, nádhernym prikladem je samsung
  • Tenhle clanek je tady omylem, ne? Kdyz uz nekdo tohle cpe na herni server, mohl by aspon uvest, jaky to ma prinos z herni stranky.
  • Za prve to neni problem, za druhe to neni pravda, viz treba nasy od synology.
  • Pochybuju ze televize bude mít nějaký podporovaný program pro zobrazování a nahrávání venkovních IP kamer... I tak se ale jedná o finančně náročnější řešení - oproti tomu raspberry stojí u nás 900Kč a má šíleně malou spotřebu, což je důležitý když má být zapnutý 24hod denně...
  • Zdravim,
    ono porovnavat vykon jen frequenci uz dnes moc nejde.
    Je tu strasne moc veci, pocinaje tim co podporuje instrukcni sada, cache apod. co zasadne ovlivnuji realny vykon. To co je v phone neni to stejne co je v PC, pokud jde 1:1 frequenci
  • nahrávat na usb umí i LCD televize fullHD za necelý 4000 kč nevím ale, jak by se řešilo nahrávání na kameru jestli by to vůbec šlo
  • Je to spíš věc pro domácí kutily nebo nadšence. Já mám doma model B+ připojený k IP kameře za účelem záznamu místo drahých DVR rekordérů, které mají i podstatně vyšší spotřebu elektřiny a v mnoha případech ani nenahrávají na USB disky, takže je pak potřeba záznam kopírovat v případě jeho přenesení *3* Trošku problém je, ale moje chabá znalost Linuxu a tak se mi tohle nedaří zprovoznit *9* a čekám tak až konečně vyjde stabilní verze Andoidu pro Raspberry, jelikož tohle mám již ozkoušené přes mobil, že funguje v pohodě *7*
  • Exkluzivni hry/privetivost OS/komunita...
  • Ano, zvlada naprosto v pohode.
  • ale jo, jista paralela na konzole tam je... nejlepsi pomer cena/vykon/velikost...
  • Problem levnejsich NASu (bavime se o cene do nejakych 10k Kc) je ten, ze tam nebezi ssh, nebo nejaka vpnka, apod. Ma to nejakej svuj OS. Samozrejme, ty zarizeni jdou vyhackovat a nahrat si tam linux a pakje to v pohode.
    Vyhoda tyhle maly krabicka je treba ta, ze si na tom nahodis ssh server a mas pristup do svoji site, nebo webserver, apod. Ma to h*vno spotrebu, nikde ti nehuci vetraky. Ma to GPIO rozhrani, takze na to muzes pripojit treba Arduino a ovladat z kancelare treba topeni, zaluzie, co mas doma, ja nevim co jeste...
  • takove neco je v konzolach ze jo?
  • Resi Orange Pi, Banana PI, CubieBox, apod. Kompatibilni s RPi. Operacni system - linux - to ze je na SD karte, v tom nevidim problem. Naopak, je to pak rychle. Na RaspberryPi 2 bezi dokonce Win10.
    Pokud nemas vyzuziti, nechapu tady ty nesmyslne komentare. To se musi kazdej "chytrak" vyjadrit naprosto ke vsemu, o cem ani nic nevi?
  • Jack1947
    Stále však chybí konektor pro pevný disk a data či operační systém se tak opět budou muset uhnízdit na microSD kartě

Jn, proto bych nic takového ani za pár šupů asi nechtěl no.
  • Máš pravdu, tohle není nic pro lamky, taky to nikdo netvrdí *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit