Přejít na výpis diskuzí
Druhá generace mikropočítače Raspberry Pi nabízí šestkrát vyšší výkon
4.2.2015 | Honza Konfršt
34 příspěvků
-
Jo to mě nenapadlo nějak zkoumat cenu xD
-
Ale za 35 $ asi nie
Samozrejme sú tu aj iné malé zariadenia, ja mám doma napr. toto - http://www.aliexpress.com/item/Sell-Mini-PC-with-both-Android-Windows-8-system/32223626046.html
Na tomto spustíš plnohodnotný win bez problémov.
Raspberry Pi 2 príde síce s Win 10, ale nebude to plnohodnotná verzia, skôr podobná mobilnej -
Za osm stovek? Výkonnějších alternativ je na trhu spousta, ale malina má kouzlo právě v poměru cena/výkon/komunita...
-
To už je snad lepší ten šitozní netbuk/ultrabuk ne? nebo se pletu a má tohle nahradit nějaké HTPC ( což je nic moc)... běžné použití leda pro nehráče...
Sice 35USD no... to by mnohé vysvětlovalo. Věřím že se to uchytí nějak minimálně.
Druhá generace a já neznám ani tu první ale tak když se o HW raspberry nezajímám. Zprvu jsem myslel že se jedná o nějaký mutagenníhybriodní android... hehe -
cena dobrá, ale výkon pořád horší než mobil, ale pro stavbu homemade mediálního centra proč ne. Vždycky bude platit vyšší cena=lepší výkon(=pochopitelně i mnohem vyšší spotřeba a potřeba chlazení) docela by mě naštvalo kdyby tahle krabička za 35 USD byla výkonnější než můj komp
-
trošku nechápu tohle hype. Výkon by to mohlo mít mnohem větší. Vezmu li v potaz dnešní technologii a telefon co se mí válí na stole. Osmijádro na 1.7Ghz s 2Gb RAM...
-
Sakra tohle je miss-click :). Měla to být původně odpověď na příspěvek od Keyz.
-
Mám to nějak podobně. XBMC jede po zapnutí PC na 3. monitoru (TV), v klídku hraju a přítelkyně si přes tablet (Yatse) může pustit jakýkoli film nebo seriál. Na tohle by bylo Raspberry naprosto ideální až na absenci SATA konektorů, klidně bych bral, že HDD by museli mít externí napájení, ale řešit kvůli tomu připojení NASu mi přijde zbytečný pokud pro něj nemám žádný jiný využití. Škoda *9*
-
Super, ale pro ovládání různých hardwarových peripetií jako jsou repráky, motory, ledky apod. mi příjde lepší Arduino. Třeba fakt, že vstupní piny nejsou nějak chráněné a jsou na 3.3V mi přijde hodně nešikovné. Člověk si může omylem pěti volty usmažit čip.
Tohle mi přijde, rozjet si na tom různý telefonní ústředny, hudební servery, file servery apod.
Arduino mám, tak si koupím ještě tohle a porovnám. -
Koukám, že to lidé používají skutečně na různé způsoby.
Spíše mi šlo o to, zda to nahradí třeba tu stanici pro kamery anebo NAS, MMC apod.
Tam to máš v jedné krabici která je praktická a to zde není (lehce tam strčíš disky a pořád to je v jedné krabici). Jestli to utáhne HD videa tak to je super. Na netu k tomu je nějaká mini krabička ale disky musíš mít venku, když se připojují přes USB.
Výkon to má lepší jako nějaký NAS, jen ten NAS je celek. -
Já bych to například využil na XBMC k televizi, abych mohl sledovat filmy a seriály. XBMC využívám prakticky pořád, ale zatím jen na notebooku, který připojuji přes HDMI k televizi, což už není tak praktické.
-
Spousta věci co jsem koukal po netu. Třeba tady koukni http://www.pcpro.co.uk/computing/1000043/the-8-best-uses-for-your-raspberry-pi-easy-projects-for-your-new-microcomputer
-
No jednoduse tim doma muzes ovladat veskerou elektroniku pres mobil atd.. Moznosti je mnoho zalezi to jen na tve fantazii a jak si s tim vyhrajes. Ta cena 1000kc z otho delat idealni hracku na takove veci.
-
K čemu se tohle prakticky používá?