Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • no, takze cakam na Goty
  • V článku je překlep. Hearths of Stone, to jsou výhně z kamene. Autor chtěl patrně napsat Hearts of Stone.

Nevadí. Taky se mi občas stane.
    • sleepless
      Máte pravdu, překlepl jsem se. Díky za upozornění!
  • Pokud ten datadisk nevyjde v krabicce tak to není datadisk ale obycejny Downloadable content, cili DLC. Polaci to zkouseji dobře, ale me neoblbnou...hmm.a neslibovali DLC zadara, ono to přejmenovat na datadisk zas tak tezky není zejo.
    • A co kdyby sis prvně přečtl článek než začal blbě kecat? To ne viď *7*
      • něco tam pisou o krabicových verzích? Pokud ne..je to DLC..nebo o co ti jde?
        • *7*
          "Krom dvojice placených datadisků vydají tvůrci z CDP pro třetího Zaklínače celkem 16 (!) drobných DLC, která však dostanou majitelé hry zdarma."

v reakci na ->

".hmm.a neslibovali DLC zadara, ono to přejmenovat na datadisk zas tak tezky není zejo."
          • aha..me slo spis o ten nazev datadisk..omacka o tom co je a co není, co slibili a co ne, jak to pozmenily, kdo cemu veri..bleh..neres
  • Cosi
    Počkat, a kde je to jejich: Všechna DLC budou zadarmo? Protože a já vím že datadisky, ale najednou budeme to, co je v Inquisition a ostatních hrát považováno za DLC, nazývat datadikem a už si tím nepůjdeme proti předchozím výrokům. Dobrá práce, CDProject RED, dobrá práce. Tak já si zas počkám na rozšířenou edici, kde to všechno bude.
    • Holt je problém v tom, že spousta herních studií přestala samovolně používat pojem datadisk a začala všechny přídavky do her označovat jako DLC. Což je sice správně, když si vezmete doslovný překlad - stahovatelný obsah (dnes hlavní způsob distribuce), ale způsobuje to problém v tom, že již nijak není definován rozsah takového DLC.

U datadisků to bylo celkem jasné (existovaly sice i menší, ale to byly spíše výjimky a často datadisky dosahovaly 30-100% rozsahu původní hry), ale DLC mohou být od naprostých kosmetických prkotin až po nové příběhové linky.

CD Projekt se drží tradičnějšího pojetí - drobné přídavky do hry jsou označovány jako DLC, budou zdarma a budou obvykle přiloženy k hernímu patchi (tak se to dříve dělalo u většiny her).
      Velké přídavky do hry pak budou plnohodnotnými datadisky a placené.
    • Dolero
      Zřejmě si nečetl jejich prohlášení. Dávno řekli, že DLC typu těch šestnácti budou zdarma přidávány spolu s patchi, ale že větší rozšíření (aneb datadisky, pro všechny velké firmy snad i sprosté slovo) budou za peníze... :)
      • Cosi
        A proč tam mám asi ty klikatelné odkazy?
    • misho8723
      Asi si dačo zle prečítal - nikdy nepovedali, že všetky DLC budú zadarmo.. len tie malé - môžme povedať že moderné, alebo v tejto dobe čo zvyčajne vychádzajú, tzn. brnenia, zbrane, malé questy, atď.
      Ale veľké DLCčka, pred takými 10 rokmi a viac nazývané datadisky, ktoré budú mať obsahu tak 10 hodín a viac, tie budú zpoplatnené - tak to vždy bývalo a CD Projekt RED nie je charita, čo majú zamestnancov čo pracujú zadarmo
      • tak jako charita se rozhodne tvari, aspoň od te doby co měli pr*ser s téma mailama lidem co legalne vlastnili Zaklinace 2 a psali jim ze ho ukradli a ze je budou zalovat. Samo sliby chyby..a skutečnost zacina vyplouvat na povrch..
        • misho8723
          A obžalovali niekoho? Nie.. a zrušili tú akciu sami.. a tú akciu aj tak začalo Namco, tak neviem čo chceš ešte viac od CD Projektu RED.. ešte aj kvôli tomu, že hneď v prvom patchi zrušili DRM pri Zaklínačovi 2, tak zato ich Namco ťahalo po súdoch..
          • namco? co ma co delat namco ze Zaklinacem? Když uz tak Atari a to pouze v USA, jinak v evrope si to distribuovali sami. A samozrejme ze to rychle ukoncili, dyt se proti nim obrátilo plno lidi, nic jiného jim nezbylo.
            • mas pravdu, namco vydalo zaklinace 2 pro zapadni evropu a potom i na xbox. Musel jsme si to dohledat, pardon.
            • Paul_cz
              Když už jsi tak neinformovanej, tak to aspoň nedávej veřejně na odiv, jseš pak za hlupáka.
  • misho8723
    Predtým nech prídu trollovia, tak napíšem toto: CD Projekt RED sa vždy a stále sa stavia chrbtom praktikám aké konajú iné veľké firmy v hernom priemysle a to, že malé DLCčka - nové zbrane, brnenia, polhodinové-hodinové questy, atď. - budú vždy vydávať zadarmo
    Ale ak majú niečo, čo obsahom je veľké ako v dávnych časoch datadisky - čiže minimálne 10 hodinové príbehové prídavky, tak za tie budú chcieť peniaze
    Tak to bolo vždy, aj v tých "starých, dobrých časoch" a tak by to aj malo vždy bývať
    Takže nikdy neklamali čo sa týka DLCčiek a podobne
    • Delaji uplne to same jako všechny jiné firmy, jen to kryji medem kolem huby. jejich prvotni cil je vydělat peníze, stejne jako kazda jina herni firma.Maji moc dobře spocitane ze DRM free verze z GoGu je nemůže nijak poskodit(znaji počet predobjednavak atd) zaklinace 2 dali DRM free az když dostatecne vydelal, do te doby mel DRM jako kazda jina hra a hlidali si to jako oko v hlave. DLC většího rozsahu budou placena, jako všude jinde. Mala DLC zdarma nebo k predojednavce dava kde kdo. Takze nevim proc je ten CDP red tak super, delaji to stejne jako ostatní. Jde jen o to se na to podivat ze spravneho uhlu, a ne se nechat oblbnout jejich marketingem, který je stejne agresivni a viralni jako ma třeba EA nebo UBI.
      • Kr.Pa
        Hmm, já myslel, že každá jakákoliv založené firma je jen z důvodu vydělávání peněz? Nebo se snad mýlím?
  • Dolero
    Doufám, že to bude kvalitativně na podobné úrovni jako třeba Night of the Raven do Gothicu 2, jeden z nejlepších datáčů vůbec :)
    • Tady se nedá než souhlasit. Plnohodnotné rozšiřování kvalitních her je to, po čem mé hráčské srdce touží.
  • Paul_cz
    Pro mě za mě by mohli dělat dalších 20 let datadisky s novými lokacemi a neměl bych problém je kupovat a hrát. Chci vidět i Brokilon a Kovir a Cintru :)

Toussaint je skvělá zpráva, Oxenfurt znamená že potkáme Shani.
    • Oxenfurt podla tejto mapy -> http://www.sector.sk/files/novinky/2015-4-6-20-4-95/plna-mapa-zaklinaca-3-zo-zbera-image-371.jpg bude uz v zakladnej hre.
      • Paul_cz
        To máš pravdu že tam Oxenfurt je, ale Shani tam není. No a v datadisku na 99% bude.
  • Lotr
    A pro tohle mám rád CD Projekt
    • pro co? Hra vychazi za vic nez mesic a uz se bavime o datadiscich? To je tak mozna maximalne demence
      • misho8723
        A prečo nie? Scenáristi už majú niekoľko mesiacov voľno, možu pripravovať príbeh, dialógy, scény, atď., ostatný z týmu sa k nim zachvíľu pridajú,.. engine majú, animácie majú, herné mechaniky majú, do októbra majú šancu stihnúť spraviť ten prvý datadisk, a druhý vyjde až za taký rok.. problém?
        Prečo? Ak nechceš nekupuješ.. ak sa ti bude páčiť trojka a budeš chcieť tam zase stráviť desiatky hodín s novými ale aj so starými postavami, v nových lokaciách, s novými questmi, príbehmi, atď.
        Za 20-25 Eur (cena typická pre datadisky), podľa mňa výborná ponuka.. ak budeš mať pocit, že v originálnej verzii Zaklínača 3 je niečo schválne odstrihnuté kvôli datadiskom, tak vtedy máš plné právo nadávať na ich praktiky a bojovať proti tomu, že si tie datadisky nekúpiš
        • ja nenarazim ale na praci na datadiscich, ale na naprosto povyseneckou jistotu ze ta hra bude tak husta, ze si jeste mesic pred jejim vydanim kdy ji jeste nikdo nehral muzeme rict jak budeme vydavat datadisky a budeme tady sdelovat velice ambiciozni plany do budoucna, pritom jsme zatim prodali veliky kulovy.
          • Jak velký kulový? Třeba mě hru prodali už cca před rokem :D a stála mne cca 30 eur, jestli si dobře vzpomínám. To mi na AAA titul přijde poměrně fajn. :D
      • Maximalni dem*nt ses tu jedine ty. To ze hra vychazi za mesic neznamená ze 100% vyvojarskyho tymu na ni jeste porad maka do posledniho dne... spousta lidi (artisti, atd) nemaj treba uz od pulky vyvoje co delat tak se vrhnout na dalsi projekty v tomto pripade datadisky.
        • ty si to nepochopil vid, no jo, tutu nu nuuuuuu, maly lolicek musi jeste spapat hodne chocapicu
  • Žádný problém, klidně dvacet DLC, všechny stáhnu zdarma z torrentu a dohraju.
  • No na IGN už probíhá záchvat paniky takže naší trollové to ještě znásobí :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit