Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Morraw
    Přes víkend jsem si znova dohrál v co-opu Riptide, takže mám s čím srovnávat. Prvnímu DI bych se nebál dát devítku. Bylo to něco nového, a i přes chybky mě to hodně bavilo. U Riptide mě hlavně nebavila první polovina, ale pak se to zase pěkně rozjelo. Čím podle mě obě hry vynikaly, byl soubojový systém, atmosféra a coop. Všechny tyhle věci se přenesly i do Dying Light a hra přinesla i zásadní změny.
    Parkour
    Jednou ze zásadních změn, na kterých hra staví, je freerunning. Ovládání je plynulé, rychle přejde do krve a celkový pohyb po mapě je dynamičtější. Díky němu se mění i taktika soubojů a častěji budete volit právě cestu přes střechy, než po chodníku plném zombíků. Tohle je zásadní změna oproti předešlým DI hrám. Můžete se tak dostat k vašemu cíli vícero způsoby, které vyhovují vašemu stylu hraní. Podle mě zvládnuto na jedničku.
    Den a Noc
    Další výborně zvládnutý prvek. Zatímco ve dne jste králem města vy, v noci se karta obrací. Vzpomínáte na "Já Legenda" ? Tak přesně takhle na mě střídání dne a noci působí. Vylezl jsem si tak na nejvyšší věž a pozoroval, jak se město tvoří do tmy. Když začla noc, dole se začaly ozývat skřeky..a vůbec se mi nechtělo dolů. Atmosféra by se dala krájet. Noc představuje pěknou výzvu a hraní v noci je diametrálně odlišné od toho ve dne. Vydržíte venku celou noc a naberete více zkušeností nebo se půjdete schovat ? Volba je na vás.
    Prostředí je interaktivní stejně jako v DI s pár možnostma navíc (hořící věci, kůly, UV lampy). Za hlavní změnu beru třeba to, že se dá na spoustu budov a věcí vylézt. Ikdyž neříkám, že by nebyla sranda házet květináče či přepravky na dole stojící zombíky.
    Souboje se povedly, jde krásně cítít zásah i tíha zbraní. Hlavně moje oblíbené sečné zbraně působí slušný masakr. Rychlé ničení zbraní - zcestná fáma, kterou pár lidí rozšířilo a ti hloupější ji opakují. Základní se ničí rychle, zelené modré už méně + je tam perk + se dají vylepšit. Nevím, kde mají někteří problém. Já ho neměl.
    Dying Light na mě určitě působí jinak než Dead Island a jinak se také hraje. Hra je dostatečně odlišná a příchází s prvky, které dost mění hratelnost. Také menší změny v soubojích, vývoji postavy a craftingu zajišťují odlišný zážitek. Za mě 8/10 hlavně i díky co-opu.
    Osobně jsem ještě zvědav co předvede Deep Silver s Dead Island 2.
    • S tím rozbíjením zbraní je to stejná fáma jako u DI. Ano, ze začátku se až nesmyslně rychle rozbijí, ale postupem času už výdrž zbraní nebudete téměř řešit a člověk už si na to ani nevzpomene.
    • diky za vecny prispevek
  • Ze hra neprekracuje tien Dead Islandu? LOL ani nemusi lebo hra je uz sama vacsia nez Dead island.
    Aj prevedenie zombie apokalypsy je tu skvele a ovela lepsie jak v spominanom dead island kde zombici boli po zabiti respawnuty na rovnakom mieste
    tato recenzia je urazkou hry
    • Tato hra je urážkou dead island.... to že tvůrci nedovedou předvést ani smítko originality z nich dělá stejné tupce jak jimi vytvořené zombie
  • Inquisitor
    Koho bavil Dead Island bude bavit i Dying Light, ale pro ostatní nic převratnýho nepřinese. Což se dalo asi očekávat.
    • Dead Island mě vůbec nebavil, ale tohle mě hrozně chytlo.
    • S tim nesouhlasim.
      Dead Island me hodne bavil a tohle nudilo *1* .
      Hrozne male mapy,extremen nudny pribeh.
      Oboji origo.
      • Inquisitor
        Tak jasně, že to neplatí pro všechny :)
      • Počkej, co mělo teda Dead Island za příběh, když tohle je nudný? Ve srovnání asi extra mega nudnej ne ?
        • Dead Island možná taky nemněl příběh ale mněl určitě mnohem zábavnější pojetí hry,celkově lepší skill tree,lepší zbraně + to hlavní příjemnější a zajímavější prostředí.
          • Tak to já měl úplně naopak, dohrál sem obě. *4*
    • NOPE ! Námitka Dead Island byla mnohem lepší hra. :)
  • za sebe musim rict, ze ackoliv tam muze byt jakasi monotonost, tak tu hru hraju v kuse 12 hodin a kralovsky se bavim. mozna autor recenze nema rad walking dead, mozna to moc srovnava s dead island (take jsem hral). Na tehle hre je vazne nejvic super to, ze ani po 12 hodinach clovek nema zadnou strelnou zbran a o to je to vlastne vsechno lepsi.. Mesto je pravda hodne podobne, takze se neda chodit zrovna po pameti, ale co uz... A ano, jak autor psal, chodit venku v noci, tak to je vazne adrenalin a UPLNE jina hra. Kaslete na recenzi, ja tomu davam 9/10 a jdu zase hrat...
  • VaZqeZ_EU
    Za týden prodáno 1,2 miliónů kusů...
    Kravaťáci daly většinu rozpočtu do Reklamy a PR ..a? Vyplatilo se jim to! *10*
    • Druhí diel bude oznámení čoskoro *7* *7* *7*
  • FansLunacy
    Kdo sakra psal tuhle recenzi?

    Dying Light a jeho prostředí, grafika, střídání noci a dne, zombie gorefest na nejrůznější variace, side questy ... na to nikdy nezapomenu. Hrál autor vůbec sidequest s názvem "Fan Zone"? ... NIKDY jsem nedostal lepší side quest v zombie ekšn hře a možná ani v žádné jiné hře so far. Už nikdy nechci slyšet "To anyone who can hear this". Ten moment, jak změnil ten psychopat tón hlasu ze zoufalého na "a-teď-seš-v-pr*eli" hlas, z toho jsem se slušně orosil, zvlášť když máte velký sluchadla. Jeden z nejlepších WTF momentů, kdy jsem fakt pocítil, že bude zle a klepal se mi gamepad.

    Pokud má autor něco proti nemocným lidem co nevypadají k světu, nechápu, proč recenzuje tenhle typ. Jo jasně, příběh ničím úplně nešokuje, ale rozhodně bych neřekl, že jsou postavy nudné. Ano, mimika pokulhává, ale dabing se mi třeba líbil, zvlášť u hlavního hrdiny. Slyšet Desmonda z AC nebo Batmana je příjemné osvěžení.

    tvl 6/10 ... zabijte mě do hlavy.
    • Suhlas, to spracovanie zombii sveta je zimomriavkovo, mimoriadne, realisticke,
      mrzi ma, že ma tato recenzia na dlhy čas odradila od tejto hry, a mrzieť by to malo hlavne recenzenta,
      pretože ďalšie jeho recenzie už čitať nebudem...
  • Dohrál jsem asi před půl rkem enhanced edition a nikdy jsem se u hry tak nebavil jako u daying light, grafika, zombie, parkour, zbraně, expy, všechno to šlape jak má, hratelnost 95%, zábava na x večerů, autor recenze je asi Minecraft maniak a baví ho víc kostičky, ma g2a.com se dá hra pořídit za slušné peníze, jedna z mála her u kterým mám pocit, že stála za koupi
  • Další z řady nic neříkajících "recenzí". To co jsem teď četl byly názory jednoho člověka evidentně zrovna trpícího nějakými depresemi, rodinnými problémy, nebo úzkostnými poruchami.... O zaujatosti ani nemluvím. Má li být článek nazýván "recenzí", musí obsahovat zákonité prvky, popisovat fakta bez vlastních názorů a dalších osobních výblitků. Pokud to dotyčný nemůže vydržet a má pocit, že někoho jeho názor zajímá, má prostor na konci článku ve zvláštním odstavci pod názvem: "můj osobní názor". To co zde "recenzent" předvedl nepatří sem, ale na nějaký jeho vlastní blog, nebo do rubriky "můj milý deníčku".
    • Vogon
      Mám tu pro tebe recenzi dle tvého gusta : https://www.youtube.com/watch?v=eMU1_-_4WKg
    • Ale recenze je o vlastním názoru, bez toho by je přece nemělo smysl psát. Jinak by to byl prostě výčet herních prvků.
      • Radši si nejdřív najdi co to vlastně recenze je. Teda má být. Tohle je špatnej vtip.
        • Nebreč.
    • pokud se chcete dozvědět ještě něco o herních mechanikách, tak tady. Házel jsem to sem i do uživatelských, ale než to někdo hodí online tak to bude zase měsíc.

      http://www.databaze-her.cz/uzivatele/dfcz/komentare/dying-light/
  • Aristarch
    ...aj táto recenzia mi len potvrdila...prečo na tento web už chodím čítať recenzie stále menej a menej častejšie.
  • Lidi co píšou na této stránce recenze by si měly vyndat hlavu z prdele!Přijde mi že autor Dying Light vubec nehral a nebo to nemuměl.... *12* *6*
    • Rejsek
      Moudry clovek se z jedne recenze neposere a urcite si o hre zjisti vic info, nez ji koupi. A radeji si ani nechci predstavovat, jak by vypadala tva recenze, kdyz v komentu Xkrat kratsim, nez autorova recenze, seknes hrubku jak prase. Nez me zacnes titulovat hustymi anglickymi vyrazy zacinajicimi na G, zkus se zamyslet nad tim, ze hlavu z prd*le by sis mohl vyndat sam a misto toho ji vrazit do nejake ucebnice ;-)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit