Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ahoj, rád bych to začal hrát, ale říkám si, že jako lone wolf není moc šancí, tak bych rád našel pár lidí, s kterými bych si to mohl kooperativně zahrát. Vždycky mě bavily hlavně kooperativní hry, takže pokud tady hledáte spolubojovníka, přidejte si mě na Steamu - Dammster. Klidně ať je vás víc, přecijen ne vždy má každý čas, tak se na tom shodneme alespoň vždy s někým :)
    • Zajimalo by me jak to funguje s ulozenim pozice pri odpojeni ze hry. Je to globalne, resp. kdyz se pripojim na jiny server, budu mit stale svuj equip a posledni pozici, nebo zacnu zase s holym zadkem na jiznim pobrezi? ..Ja jsem dneska na nejakym UK serveru (muj 1. hraci den v dayZ) dosel do bodu, kdy uz proste potrebuju nekoho na coop, sice mi k idealnimu equipu chybi jen snad hejkal a vice zasobniku do m24, ale sam si na prochazejici, casto 3-clenne skupinky banditu netroufam.
      • rancor1223
        Save je sdílený mezi servery. Veškerý equip a pozice se přenáší. Ale vozidla a stany jsou vázány na server.
    • jak jsem psal níže, v současné verzi nepředstavují zombie žádné reálné nebezpečí - stačí utíkat tak dlouho, než najdeš budovu, vejít dovnitř a jednoho po druhém posekat :-)
      Hrát sám se tedy dá naprosto bez problému, jen je třeba si dávat pozor na ostatní hráče ... sám však jdu do města (tedy místa, kde nejsnáze potkáš hráče) jen na začátku kvůli výbavě, kterou jinde neseženeš (morphine, blood bag).
      Pravdou ale je, že hrát sám je kvůli této nízké obtižnosti po čase docela nuda - máš plný batoh jídla, vody, obvazů a nevíš, co teď. Takže hraní v týmu můžu doporučit :-)
      • Právě, ono ani tak nejde o to, že by to třeba nešlo, ale zkrátka cestování minimálně ve dvou je hned o něčem jiném.
      • nedělej chytrého, chlapečku!
    • Crowned Clown na Steamu a ve hře RazielBlairCZ
      • Asi budu muset poprosit o URL na tvůj profil. Crowned Clown jsou na Steamu dvě stránky *4*
        • http://steamcommunity.com/profiles/76561198014707012 - nejsem si jistý, jestli myslíš tohle
  • Moje předpověď je taková, že zájem o Day-Z dost rychle opadne. Můj už totiž opadnul. Na youtube videích to vypadá úžasně a jako skvělej nápad, ale když si to sami zahrajete tak přijde rychlý vystřízlivění. Zabugovanost plus obecná nepříjemnost enginu army udělá svoje, navíc ztráta všeho po smrti žádá, aby hra byla velice komplexní, tzn aby tam byla ta replayabilita a bylo se proč vracet. To je tam jen do určité míry. Takže tak po cca 10 lépe rozehraných pokusech se k DayZ už budete vracet dost málo a necháte toho.
    • No nevím. Zase na druhou stranu tady zombíci (nakažení) jsou, ale je to prostě něco úplně jiného, než téměř každá hra se zombie tématikou.
  • Tak konecne jsme se docali vetsi slevy, Arma II: Combined Operations za 14,99€. Vetsi sleva ve Steam summer sale nebude, tak rychle kupovat :).
    • Ja jsem ji vcera na steamu bral za necelou dvacku :/
  • Paulcz
    jsem rád, že někdo ještě dělá zajímavý hry, akorát škoda, že to nejsou vývojáři áčkovejch her :)
  • Jde tento mod hrát jen s klasickou Armou 2, nebo musíte mít i ty dva datadisky??
    • smejki
      musíš mít Arma 2 + Arma2 OA
      • rancor1223
        Datadisk je potřeba vždy. Samotná Arma 2 se dá nahradit FREE verzí.
        • smejki
          dá, ale není to oficiálně podporováno, nicméně tomu ani nikdo nebrání
  • Tady se mluví o tom, jak dlouho se dá vydržet v tomhle modu o samotě, a pravda je taková, že jakmile přijdete na určité "techniky", můžete zabít třeba 500 zombíků a být naživu 500 hodin.
    Současná verze modu je totiž příliš jednoduchá, pokud:
    - před zombíky vždy utečete dovnitř, nejlépe na schodiště, kde jednoduše sekyrkou posekáte jednoho za druhým
    - najdete sirky, nůž a nádobu na vodu, můžete pobývat v blízkosti rybníku a lovit zvířata, z čeho můžete žít do aleluja

    Jediné skutečné nebezpečí tak momentálně hrozí od ostatních hráčů (což platí ale hlavně v dvou největších městech) a bugů (přivření dveřmi), resp. nešťastných pádů vinou chybou v ovládání apod.

    Mod je každopádně celkově super, téměř každá nová postava znamená nový zajímavý, zábavný příběh a díky té celkové svobodě a tedy možnosti chovat se jak byste se sami v dané situaci zachovali, budete mít pocit, že jste ten příběh skutečně zažili - tohle jsem u jiné hry zatím necítil.
    Pravidelně kontroluju a testuju každou novou verzi ... na což mimochodem doporučuji Worrom updater (http://www.worrom.com/) namísto zbytečně složitého SixUpdateru ... jsem zvědavý, kam to autor dál bude posunovat a držím mu palce.
  • takze borci,
    kde sa da kupit Arma+OA najlacnejsie ?
    vdaka
  • Jaker
    Ten chlap má dobrý pohled na koncept. To se mi líbí. Bohužel má naprostou pravdu s dnešní situací ohledně ekonomické krize vs. zombie nákazy, jakožto námětem na hru. Což mě trochu mrzí. Mám rád dospělejší a závažnější témata. Proto se mi docela líbila myšlenka Homefrontu a proto jsem tak natěšený na Watch Dogs, který má též až děsivě reálnou ideu.

    Co se DayZ modu týče, líbí se mi důraz na realističnost a HC hratelnost. Přijde mi to jako daleko dospělejší záležitost než sekat končetiny zombíkům hasičskou sekerou po vzoru Dead Island. Osobně mám radši dospělejší hry a Armu II doslova zbožňuji. Hlavně protože to není klasický mainstream (viď CoD a Battlefielde). Bohužel mám ale zatím jen Armu: Free, jelikož jsem si se svým strojem na Armu II netroufl předtím, dokud jsem si jí na vlastní kůži nevyzkoušel. Po měsících nadšeného hraní jsem rozhodnut Armu II zakoupit - hlavně díky módům, především pak DayZ a A.C.E. 2. No a jelikož vím že Steam Summer Camp je pěkná mrcha tak ještě čekám až Arma poleze trochu níž. Jestli nepoleze, kupuji i tak. Už si brousím zuby na DayZ moc dlouho...
    • smejki
      na stránkách BIS je to levnější než na steamu s aktuální 20% slevou *3*
      a je to steam verze
      • Jaker
        Díky za tip. *4* O slevách na obchodu BIS vím, ale nenapadlo by mě že je to levnější než 'božské slevy' na Steamu. Nějak blíže jsem to zatím nezkoumal. Určitě zvážím.
        • rancor1223
          Ono na božských 75% ještě nedošlo v letních slevách, jestli se nepletu *3*
          • Jaker
            U Army ne, proto ještě vyčkávám.
      • rancor1223
        Osobně čekám na slevu na samotnou Armu 2, koupil jsem OA a k ní mám FREE a ty textury už mě fakt štvou.
  • Mohl by mi nekdo vysvetlit zakladni herní mechanismy? Pochopil jsem teda že mužete sbírat vybavu, mít auto atd. a když zemrete začínate zase od nuly? A jak dlouho vydržíte naživu? Nekde jsem cetl ze prumer je pulhodina, ale nekdo tady psal že 15 hodin.
    Taky by me zajimalo jestli je tam hodne bugu protože to vypada lakave a mozna bych i koupil armu kvuli tomu.
    • Objevíš se na pobřeží beze zbraně s trochou zásob jidla a vody a kolem ve městech se spawnujou zombíci - hledáš výbavu a zbraně po domech a stodolách atd.. Bojuješ s bandity ( skoro všichni momentálně :) ) a snažís se přežít. Pokud umřeš objevíš se znova náhodně u moře se základní výbavou - ztratíš všechny věci co jsi měl. (máš šanci si je vytáhnout z původní mrtvoly pokud ji včas najdeš - bez mapy a kompasu good luck :))
      • aha tak tenhle koncept není nic pro me. navíc jak tady čtu s nevyresenym problemem s trolly. Kdyby byla zivotnost postavy s normalnim hranim treba vic hodin (10), to by bylo neco jineho - aby tam byl ten "rpg" feeling, sžití se s postavou.
        takhle to vypadá spíš na klasickou strilecku s castym respawnem a obohacenou o nejake moby a system sbíraní predmetu.
        • Kein
          No tak do klasické střílečky to má asi tak blízko jako papiňák k raketoplánu.

          ze začátku máš jen základní vybavení, makarov, něco fazolí a lékárnu. Jak dlouho budeš žít záleží pouze na tobě. Rozlišuj průměrnou dobu života, což je součet hodin hrací doby několika tisíc hráčů děleno jejich počtem a život jednoho člověka - tebe. Stačí když se budeš krýt a nebudeš cohdit do velkých prostranství, já osobně jelikož hraju sám, nechodím ani do velkých měst, zdá se mi to zbytečné, radši jdu do vnitrozemí, kde skoro nikdo není - jelikžo trollovéí trolují především na pobřeží protože často chcípaj.

          jediné co mi vadí, je to, že jako vlk samotář, se po chvíli začne hráč nudit, jelikož nemůže do více zazombovaných oblastí, respektive může, ale je to o držku.
          • rancor1223
            Žádný makarov. Máš jeden obvaz, baterku a prášky proti bolesti. Makarov odstranili ze základní výbavy před cca 3 týdny.
            O držku to je, ale je to taky docela sranda, když máš dobrou střeleckou pozici.
            • rancor1223
              Sám jsem si řekl, že nebudu po nikom střílet dokud nezačne střílet on, ale jak dojde na věc je skoro nemožný nevystřelit. Ta šance že mě za 15 minut sejme někde v lese je moc vysoká.
              Včera jsem musel pro léky do Elektra a bylo tam snad 5 lidí na jednou, vyešl jusem jen já s kámošem a jeden postřelenej, kterýho jsem ztratil *15*
            • To jsou teprv 3 tydny? Prijde me to jako vecnost, co jsem naposledy zacinal s makarovem.-)

              Jinak souhlasim co bylo zmineno- totiz ze pokud mas zakladni vybavu tak je snadny prezit v lesich, jenze co delat, krom sbirani zasob. Nejvetsi zabava je kontakt s lidma. Proto lidicky neberte bandity jako opruz, ale jako nedilnou soucast sandboxu. Bez nich by to byla nuda.

              JInak pro lidi, co za zadnou cenu nechtej strilet na ostatni se vzil pojem "carebear", coz mi prijde docela trefny:-))
        • rancor1223
          Počkej, to zase ne.
          Záleží na stylu hraní. Já vydržím na živu 4-10 hodin.
          Objevím se na pláži, vběhnu do nejbližšího města, vylootuju ho co to jde a když se mi zdá, že jsem dostatečně vybaven, vydám se na sever do Soboru. To je cesta na takovou hodinku. Po cestě prolezu pár posedů, případně vesničku a když mám potřebné vybavení, ulovím si kance. (to všechno cestu prodlužuje)
          Proběhnu Sobor, vojenskou základnu, pokud možno co nejrychleji a někde za šera (servery mají různě posunutá časová pásma). A teď se vydávám na NW letiště, což je sice sebevražda, ale když se zadaří, ten loot za to stojí. Letiště není tak daleko takže tak 30 minut vzdušnou čarou, případně po cestě zase vybrat nějakou vesničku.
          Když jsem na letišti (opět za šera), projdu za hangáry (lézt do nich je většinou sebevražda) a projde letištní věž, hasičskou stanici a kasárny. No a dál jsem se v tuhle chvíli asi po dvou týdnech snažení nedostal protože vždy chcípnu, nebo jako včera, odejdu než to stihnu vylootovat.
          A ta atmosféra mě u toho pořád drží. Osobně jsem zabil za dobrých 30 nahraných hodin jediného hráče (protože nekomunikoval a já neměl kam utéct), takže ani to není povinností, můžeš se jim snažit vyhnout (když o nich víš jako první).
          • Tak to jdu dneska na Sobor... Já nebo my (coop) jsem vždy chodili na Berezinu a na to menší letiště... Berezino taky není špatný :-)
            • smejki
              to neni o moc dál než Sobor
            • rancor1223
              Berezino je trochu z ruky, zvlášť ze startovních pozic je to tam dost daleko, zvlášť pěšky.
          • mohl bys v kratkosti popsat jak se zivis krom fazoli z konzervy - jak funguje loveni zvere, taborak atd.
            • rancor1223
              Nejdřív potřebuješ dřevo; nebo sekeru, kterou si dřevo můžeš vždy nasekat (to se provádí jen kliknutím na sekeru v inventáři, když stojíš blízko stromu). Potom sirky, ty zpravidla najdeš ve městě. A nůž na vykuchání zvířete, taky najdeš celkem snadno ve městě. Pak už potřebuješ jen zvíře, nejlépe kr*vu (WTF? to nemůžeme psát ani normální slova jako kr*va? k*rva!?) nebo kance (nejvíce masa). Ty zabiješ, vykucháš, vybereš z nich maso (třeba kr*va má tuším 7 kusů masa, doporučuje se mí větší batoh aby si to měl kam dát). Dojdeš na nějaký odlehlý místo, kliknutím na dřevo v inventáři vytvoříš ohniště, zapálíš ho sirkami a opečeš maso. Oheň dost kouří, proto se doporučuje dělat to někde daleko od civilizace. A v dešti si samozřejmě oheň nerozděláš. Mimoto oheň ohřívá, pokud ti postava prochladla.
              Maso přidává 800 krve (HP), konzerva 200. Krevní balíček doplní krev kompletně ale musí ho aplikovat jiný hráč.
          • rancor1223
            Odhadem 40% zombie (dá se tomu předejít, ale občas se stane, že se v něčem lagneš (zpravidla dveře) a zombie tě jednou dvakrát flákne a končíš i s full HP), 60% hráči.
          • no a co te zabije? zombie nebo jiní hráči?
      • btw : http://youtu.be/rYft9Kd8nIQ
    • na ofic. strankach je 50 min, ale ono hodne zalezi na tom, jestli patris k tem, co lezeji ve 3 lidech hodinu na kopci se snipama, nebo jestli pobihas po krajine.
  • Když je o to takový zájem nechápu proč to neudelají oficialne treba jako DLC nebo datadisk a poradne
    • smejki
      a) je to venku chvíli
      b) jde stále o alpha verzi
      c) jsem zapomněl, že jsi troll
      • ja jen že v tom vidím mezeru na trhu, mmo s real time souboji, odehravajici se v soucasnosti, zadny vyvoj postavy, placene servry.
        • trolo
          tak ho urob a zarob.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit