Přejít na výpis diskuzí
E3 2012 rozhovor: Dean Hall o Arma 2 modu DayZ
19.7.2012 | Redakce Games.cz
189 příspěvků
-
Tenhle mod mě naprosto chytnul. Původně jsem byl docela skeptickej, ale hned po prvním dnu hraní jsem se od toho nemohl odlepit. Hrajeme to už minimálně měsíc ve skupince o maximálním počtu šesti surváků téměř denně. Přesto že je to nervy drásající survival hra s výbornou atmosférou, tak jsem ještě nikdy nezažil tak pohodový hraní jako tady, jelikož to neni nonstop akce a člověk se hodně nacestuje, takže máme i čas na TS kecat o kravinách.
Zároveň ale doufám a věřim, že mainstream v týhle nový vlně survival her bude War Z. To bude podle mě jednoduchá hra zaměřená na casualy, s podobnym bojovym systémem jako je v CoD a BF. Takže to odláká teenagerský klany "ubermegaskillakillerů" (který by si v armě ani neškrtly) a v DayZ zůstane alespoň částečně vyspělá komunita starších hráčů. -
-
@Vrook kde hrajes? Ja jeste na cecha ve hre nenarazil, parim DayZ mesic.
-
-
Vrooka i Rancora potkávám na CZ serverech. Dosti logicky tam těch čechů najdeš nejvíc :-D
-
-
Teď nás budou všichni huntit *15* .. Naštěstí mám za sebou svuj fully equipped gang. *4*
-
-
A já jsem bez clanu v prd*li *1*
-
-
Napodobne. Snazim se k tomu dostat par kamaradu, ale jeden nema prachy, druhej pari diablo III, tretiho na to nema dostatecnou masinu atp. Tak kdyby nekdo chtel zahrat v grupe, tak se tu (snad) muzem domluvit.
-
-
-
Ano, já zpravidla hraji na CZ01 a CZ02.
-
-
CZ01 mi moc nefunguje... Nevíš proč?
Zdá se mi, že má vždy jinou verzi než je na sixupdateru...
-
-
-
-
S tím se nedá než souhlasit.
Taky jsem se ze začátku zdráhal, osobně ale spí z nedůvěry k enginu Army (ne nechci tu zase rozjíždět flame, ale všichni víme co si o tom myslím). Přesto jsem nakonec zakoupil a nemůžu si stěžovat. Ta atmosféra je bezkonkurenční a připomíná mi doby kdy jsem hrál UFO Enemy Unknown. Snad jen že nikdo koho znám to nehraje (a nechce). A má to i poměrně vzdělávací charakter, taková orientace v terénu se tady cvičí naprosto skvěle! -
-
Jo přesně ten přesah do realnýho světa je na tom to nejlepší. A jen poznámka k enginu army...teď mi všude chybí nezávislý rozhlížení hlavou:)...Alt je genialní klávesa:D.
-
-
Ano to je geniální. Ještě by to chtělo klávesu na běh dopředu, z toho běhání po lesech mě začíná bolet prst *1*
-
-
na to mám těžítko *1*
-
-
Neke... *1*
-
-
Zdá sa mi, že tam niečo také je, iba si nespomínam... stlačiť niečo a on ti ide automaticky dopredu.
-
-
"Autorun" je moznej se steam verzi Army. Viz. google.
-
Podívám se.
-
-
-
-
-
Tak zrovna co jsem teď před chvíli na to Days After Infection (co je ve videu) tak to hrajou mladí klucíiiiii a sice to není žádná uber-taktika, ale nějak jim to docela jde...
Tohle prostě ne vždy je o stáří... -
-
O biologickym možná ne. Znám minimálně jednoho teenagera, kterej je na tom rozumově líp než spousta dospělejch a zároveň znám dost starších lidí, který jsou míň snesitelný, než banda rozmazlenejch děcek. Ale jde o mentálně věk. A spíš o mentalitu hráčů těch FPSek, o kterejch jsem mluvil, všeobecně. Samozřejmě čest vyjímkám, ale nemyslim si, že by mi někdo mohl vyvracet, že jejich mentalita je hrozná.
A právě v DayZ jsem se naopak potkal většinou se staršíma hráčema (ať už biologicky nebo mentálně), který berou všechno v klidu, nezmítaj se v pubertálních výkyvech šílenství, když je někdo sejme nebo když někoho sejmou oni a podobně..
-
-
-
"třeba Skyrim zbožnuju".. troll se z toho pokaká
-
-
Jestli sem ten trotl přijde a bude zas vířit těma jeho nesmyslama,tak prosím adminy,aby ho rovnou smazali,protože to je strašný se mezi těma jeho blábolama pročítat k normálním komentářům.
-
-
Ale no tak zase bez trola by byla nuda. Komu by jsme nadavali ? :D
-
-
ještě je tady jindra....
-
-
Jindra už se mě zdá tolik neprudí nějakýma nesmyslnýma kravinama. Teď jsou jeho názory podle mě inteligentnější než před tím,kdy tu dostával samé mínuska.
-
-
-
podepisiju...!
-
Jo Troll je naše prcinka :).
-
-
-
Kvlli tomuto módu jsem si Armu II pořídil na Steamu:)
-
-
ty a stovky tisíc dalších .-). A zbytek žebrá o slevu 75% :)
-
-
Já taky čekal na slevu 75% poslední půl rok, ale nedočkal jsem se. Až minulý týden byla alespon nějakých 10% (což vyšlo na 500kč), takže jsem do toho šel a jsem unešenej. Zombíci mě nelákají, ale mod A.C.E 2, Project reality, Cold war rearmed a další addony atd.... prostě bomba.
Hlavně ten potenciál v MP, a to nejen živý hráči vs ž.h. ale dělat si vlastní mise a pak hrát s kamarády coop. Pár klanů tu je. Jiná dimenze hraní....prostě takhle si předtavuju budoucnost herního průmyslu a ne CoD a BF3,4... -
-
Jak je na tom Cold War Rearmed? Zatím je jen nějaký demo, ne? Jsou ty mise funkční a věrně překopaný z OFP?
-
-
cold war rearmed 1 (pro armu 1) vyslo snad nekdy po vydani army 2 a vypada to ze stejny osud potka CWR2... nesleduju to detailne, zkus prolizt bis wiki a treba se dozvis neco novyho
-
-
Kdyz uz to mas,tak DayZ vyzkousej taky. Jinak ano, samotna Arma2 ma taky zajimavy MP a je skoda ho prehlednout.
-
-
Proč proboha žebrá? Co to je zase za pojem? Já jsem ay Armu II koupil ve slevě 75% a nepřipadám si, že bych o něco žebral....
-
-
Kde si ji koupil z takovou slevou?
-
-
Momentálně to je na steamu za 400 s drobnejma. CombOps. Jedno kino ve 2 bez popcornu.
-
Přímo Steam, je letní výprodej a je tam kolotoč slev. Každý den něco jiného+lasování o jednotlivých hrách:)
-
-
Byly zatím slevy 10,20,30, 50 a 75%. Ta 75% byla speciální na 8 hodin, v tom bočním sloupci, jak máš vždy 3 náhodně vybrané hry přímo od Steamu a ten tay losuje jaká sleva tam bude. Ale nevím, na jakém základu.
-
sleduju cenu army 2 uz nekolik dni ale -75% slevu sem tam jeste nevidel *6*
-
-
-
Ty mozna ne, ale kazdou chvili nekdo na foru steamu sockoval o slevu. No dostali 20 procent :D
-
možná konzolistovi přijde hra za pár šušnů jako žebrání, když ty jejich běžně stojí 1299,-- :D
-
-
četl sis ty thready na steampowered? To je k smrti únavný :).. Jinak samozřejmě proti slevám nemám nic ale děcka co pořád bulej ať jim zlevněj Armu to je fakt f prdeli..
Jo a ten nick je satira:)
-
-
-
-
-
Jako velkej fanda DayZ dekuju redakci za zajimavy rozhovor. Jenom nechapu, co vam trvalo tak dlouho, vsude je o tom tom plna pr*el clanku v anglictine (Kotaku, PcGamer atd.) a v rodne zemi, kde se mod vyvíjí (Bohemia Interactive, Praha) skoro absolutni prazdno. Neuvažujete do budoucna a nejakem rozsahlejsim clanku o DayZ?
-
"S vědomým toho" - kluci do prdele, jste herní žurnalisté, ne?
-
Podle mě něco takového chybí v dnešních MMO. Prostě když vás někdo zabije tak můžete přijít o výbavu. Naposledy si něco takového pamatuji v Ultimě Online.
-
-
nebylo to ještě v L2?
-
-
Když už je tu článek na DayZ tak si snad zaslouží i článek minimálně na A.C.E 2, která Armu dostala o třídu výš...
-
-
Takže už to není ultrasra*ka, ale jen sra*ka?
-
-
Ten repelent máš proti inteligenci?
-
...všichni, kdo dali mínuska, se otevřeně přiznali k pedofilii!
-
-
Tak to jsi me zabil takovy zaval brecim smichy dobrej vtip fakt :-D (bez ironie)
-
Dneska školáci o prázdninách nemakaj?
-
-
Kdyby se radsi chlapec vratil ke 45. dilu CoD: Super Extra Spec Ops World In Danger DLC Mega Edition Elite Pack Ultra a nezkousel hry na ktere evidentne nema, jako je treba ArmA :)
-
-
haha, typický Arma fanboy, který dělí barikády jen na CoD a Armu. Obě hry jsou hnoje
-
-
-
-
-
-
pozde ale pekny,za titulky pochvala.nic lepsiho nez DayZ jsem nehral,ty emoce i adrenalin tam jsou
-
Ten chlap má dobrý pohled na koncept. To se mi líbí. Bohužel má naprostou pravdu s dnešní situací ohledně ekonomické krize vs. zombie nákazy, jakožto námětem na hru. Což mě trochu mrzí. Mám rád dospělejší a závažnější témata. Proto se mi docela líbila myšlenka Homefrontu a proto jsem tak natěšený na Watch Dogs, který má též až děsivě reálnou ideu.
Co se DayZ modu týče, líbí se mi důraz na realističnost a HC hratelnost. Přijde mi to jako daleko dospělejší záležitost než sekat končetiny zombíkům hasičskou sekerou po vzoru Dead Island. Osobně mám radši dospělejší hry a Armu II doslova zbožňuji. Hlavně protože to není klasický mainstream (viď CoD a Battlefielde). Bohužel mám ale zatím jen Armu: Free, jelikož jsem si se svým strojem na Armu II netroufl předtím, dokud jsem si jí na vlastní kůži nevyzkoušel. Po měsících nadšeného hraní jsem rozhodnut Armu II zakoupit - hlavně díky módům, především pak DayZ a A.C.E. 2. No a jelikož vím že Steam Summer Camp je pěkná mrcha tak ještě čekám až Arma poleze trochu níž. Jestli nepoleze, kupuji i tak. Už si brousím zuby na DayZ moc dlouho... -
-
na stránkách BIS je to levnější než na steamu s aktuální 20% slevou *3*
a je to steam verze -
-
Díky za tip. *4* O slevách na obchodu BIS vím, ale nenapadlo by mě že je to levnější než 'božské slevy' na Steamu. Nějak blíže jsem to zatím nezkoumal. Určitě zvážím.
-
-
Ono na božských 75% ještě nedošlo v letních slevách, jestli se nepletu *3*
-
-
U Army ne, proto ještě vyčkávám.
-
-
-
Osobně čekám na slevu na samotnou Armu 2, koupil jsem OA a k ní mám FREE a ty textury už mě fakt štvou.
-
-
-
S tim strilenim je to pravda. Cim vic lidi - tim vic demence. Tedko vas tam typek sunda a ani se nejde kouknou na zasoby...proste se vrazdi jen tak pro srandu a o tom to neni. Tak ted jedu solo a ostatnim se snazmi vyhnout. Nejvic me s*** kdyz si nejaka skupina banditu zaterasi market nebo nemocnici ostnatym dratem a pak tam vsechny zabijej. Kdyby to bylo nekde v odlehly casti kam se dostanou jen nagearovany manici ale oni toto delaj jen tak kousek od zacatku na hracich co ani nemaj zbrane. Cura... *12*
-
-
jako ve skutečnosti
-