Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Část reportáže o pokusu s vyvoláním emocí, jakoby tam člověk opravdu byl, ve mně vyvolala úsměv, protože jsem si vzpomněl na všechny ty stresové, adrenalinové momenty, kdy člověk neví, jestli přežije další minutu nebo za dalším rohem dostane kulku mezi oči *1*

Armu i Operaci Flashpoint jsem v životě nehrál, ale tenhle mód mě neskutečně uchvátil! Jen tak dál, 20 tisíc lidí Online denně už musí o něčem vypovídat. *4*
    • 20 tisíc lidí Online denně vypovídá o popularitě ne kvalitě. Podívej se kolik lidí hraje CoD. Tím nechci říct že Dayz je špatné, ale nehodnotil bych hru podle počtu hráčů...
      • Ma holomek pravdu, vy minuskujici chatro!
        DayZ je nejlepsi vec od vlozek s kridelky, ale pocet hracu o kvalite fakt nesvedci, ne?

Byl vubec nekdo z bohemky v podcastu? Uspech DayZ by byl dobrej hacek, coz?
        • Pouze jsem vytrhl v nadšení větu z kontextu a nedopsal okolnosti, proč to tak vidím, opravit to už nemohu. Sportovně jsem mu sám dal kladný hlas, protože můj výrok zní takhle opravdu nesprávně.
      • Porovnáváš hru, která má několikaletou tradici ve "vývoji", neskutečné rozpočty, milionovou mediální masáž s hrou, která je venku sotva 3 měsíce, udělal ji 1 člověk jako mód s minimálním zájmem médií a nulovým rozpočtem? No dobře...
        • Hele já nemyslel že je Dayz špatné. Naopak je to celku kvalitní mod, i když mi příjde že někteří lidé to tochu přehánějí s výkřiky typu "Dayz=revoluce ve hrách". A ruku na srdce mediální masáž Dayz mělo taky. Všechny zahraniční weby o dayz pasali a na youtube dělali videa o dayz i lidé typu seaneners kteří hlavně dělají videa o Cod nebo Minecraftu. Znovu nechci tím říct že je Dayz špatné ok.
          • Co se týče mediální masáže, tak sleduju o hrách pouze tento web, takže nevím jak ostatní, ale tu se za celou dobu objevily snad jen 2 články a z toho byl jeden o tom, že DayZ byl napaden Hackrem (pokud nepočítám ještě dnešní). To, že se to šíří přes YouTube a tak, to bych spíš nazval šířením skrz komunitu než mediální masáži.
            • Ano na Games.cz toho moc o dayz nevyšlo, ale na takovém pcgameru vycházeli tak dva články týdně o Dayz. Ano uznávám že videa na youtube jsem měl brát jako komunitu až na pár vyjímek jako machinima respawn kde je zaměstnán právě seaneners a pár dalších lidí jejichž počet odběratelů je často více jak milion. Machinima respawn dělali třeba rozhovor s Rocketem. Btw ti mají počet odběratelů skoro 2miliony to jen pro informaci kolik lidí je sleduje.
        • Urcite jsi pochopil jeho komentar?
          • neskutečně*
          • Samozřejmě, počet hráčů =/= kvalitě hry tak samo, jako počet zákazníků v KFC =/= Kvalitě jídla.

Šlo mi o to, že na to, že se jedná o Fan based Hardcore Survival mód v Alpha verzi aka Bugfest, tak má neskutěčně mnoho hráčů. Nic víc nic míň.

Nechápu, proč se toho tak chytáte. *12*
  • JohnyTheZik
    Jestli to je nejvetsi prekvapeni celyho herniho prumyslu roku 2012, to nevim (pro me osobne rozhodne ne), ale musim rict, ze je to super.. Na to jak me arma 2 vyslovene nezaujala, tak DayZ si naopak temer rika o to, aby clovek armu koupil.. rozhodne gratuluju
  • KronosDeret
    Kdyby mi arma II slapala bez hroznyho frameratu na pomerne dobrym pocitaci, tak bych to hral, ale uz sem zkusil vsechno a porad je to slideshow.
    • Mas posledni patch 1.7.2.3?
    • Jojo taky jsem to hrál a měl jsem z toho slideshow,především v misích kde se jelo městem. Jinak v krajině mám taky 40-60fps.Sice hraju na noťasu ale mít v městě 15-20fps a bez stínů 20fps,je hrůza.Mám AMD N950,což je čtyřjádro a grafárnu ati 5650,což není úplná hrůza takže bych měl mít aspoň těch 30fps na medium/low.
  • +1 za reklamu na Grimrock nize!
  • Trol se blíží,už začíná mínuskovat *1*
    • jindra.veliky
      ve videu padla zminka o Skyrimu takze je ho vyskyt zde je jisty na 100% *15*
  • Tady se mluví o tom, jak dlouho se dá vydržet v tomhle modu o samotě, a pravda je taková, že jakmile přijdete na určité "techniky", můžete zabít třeba 500 zombíků a být naživu 500 hodin.
    Současná verze modu je totiž příliš jednoduchá, pokud:
    - před zombíky vždy utečete dovnitř, nejlépe na schodiště, kde jednoduše sekyrkou posekáte jednoho za druhým
    - najdete sirky, nůž a nádobu na vodu, můžete pobývat v blízkosti rybníku a lovit zvířata, z čeho můžete žít do aleluja

Jediné skutečné nebezpečí tak momentálně hrozí od ostatních hráčů (což platí ale hlavně v dvou největších městech) a bugů (přivření dveřmi), resp. nešťastných pádů vinou chybou v ovládání apod.

Mod je každopádně celkově super, téměř každá nová postava znamená nový zajímavý, zábavný příběh a díky té celkové svobodě a tedy možnosti chovat se jak byste se sami v dané situaci zachovali, budete mít pocit, že jste ten příběh skutečně zažili - tohle jsem u jiné hry zatím necítil.
    Pravidelně kontroluju a testuju každou novou verzi ... na což mimochodem doporučuji Worrom updater (http://www.worrom.com/) namísto zbytečně složitého SixUpdateru ... jsem zvědavý, kam to autor dál bude posunovat a držím mu palce.
  • frag.ment
    Už si z každé výplaty dávám část penízků bokem na ArmA II komplet, protože tenhle mód mě fakt láká. Jen mám obavu, jak dlouho u toho vydržím, protože sem spíš vlk samotář a obávám se, že ve hře sám dlouho nepřežiju.
    • rancor1223
      Takhle hraju já. Naběhnu do Elektra, naberu loot a vydám se do Soboru. Když to dobře jde, přežiju Sobor a pokračuju na NW letiště. Když to dobře jde tak to letiště i vylootuješ. No a dál jsem se zatím nedostal *1* A vždy mě tam někdo sejmul, ať už zombie nebo hráč.

Určitě se jako lone-wolf hrát dá, ale časem to asi omrzí.
      • Jižní kasarna jsou pristupny i pro lone-wolfa. Vchod je jen par metru od lesa, pri trosce opatrnosti neni problem lootovat (paskvil, ale mame vhodnej ceskej ekvivalent?) Druha strana NW letiste to je jiny kafe:-)
        • rancor1223
          A třešničkou na dortu je vrtulník uprostřed toho prostranství *1*. To už jsem taky 2x zažil (a jednou při tom zařval)
      • trolo
        ked chodis na NWAF sam tak si samovrah :-D. vzdy tam su minimalne 3ja ludia a jeden sniper. v hangaroch si v pasci a ked vojdes do veze tak tam ta uvidi kazdy z kazdej strany na 500 metrov. je to velmi nebezpecne miesto...ale epic loot :D
        • rancor1223
          To se musí chytře *15* na letiště jen po ránu, nebo hodně pozdě večer, kdy je na serverech málo lidí *1* Za ten loot to stojí.
          • Hehe já si říkám odkud ten nick znám. Občas tě tam i potkám :-)
    • Chce se to vyhýbat větším městům - snažit se hledat posedy. Najít si polní čutory, nůž, sirky, a sekyru. A pak i samotář přežije a když se pořádně vybaví - může s klidem vyrazit směr nákup ve městě :-)
    • Arma X stoji nejak 650Kc, to snad nebudes setrit rok :-).
      Samotar to ma do zacatku tezsi,ale kdyz se do toho dostanes, tak se to taky da.

Jen se priprav na to,ze budes umirat a dost. Taky te urcite nasere,kdyz te sejme sniper treba na 800m a nebudes vedet odkud ani jak se jmenoval.
      • Vrook
        Ještě že jsme to poslední dobou my, co ty chudáky střílíme, co? *15*
  • To jak si tam běhaj v těch maskačích mne štve... Jednou jsem si to nasadil(kamufláž) a přišel o celou výbavu (CZ 550 lovecká puška) fňuk... Hold alpha verze *4* .

Tenhle týpek je hustej a má doopravdy zajímavé postřehy - třeba s tou ekonomickou krizí a to že jí chápe méně lidí než zombie apokalypsu.

Nevíte on je nějaký externí vývojář nebo žije v Čechách?
    • sleepless
      Kiwi nebo klokan, to se pozná podle přízvuku. Je to fakt extrapříjemnej borec.
      • Třeba ho dostanete někdy do podcastu *4*
        • sleepless
          Oujé! :)
          • F*ck yeah. Pridejte eng titulky a budete za par dnu celebrity. Kazdej rozhovor s Rocketem je skoro hned na prednich stranach hernich magazinu.
          • Ujo? *2*
            • Dežo Hall?
    • Pokud vím tak někdy v lednu začal pracovat pro Bohemku na třetí Armě a nedávno se přestěhoval do ČR.
  • Tenhle chlápek působí fakt skvěle a jeho názory i jeho produkt fakt žeru. Už v tom stavu v jakým je dayz teď se jedná o něco, co přináší spoustu věcí co jsem si vždycky ve hrách jen přál a marně hledal. Jsem zvědavej kde jeho vize narazí na realizaci, ale zatím se s tím potýká dobře. Všechno ostatní mi přijde takový ploše arkádový.
  • Co sem z toho sledoval videa, tak se mi to nelibi, ale nemuze za to ta hra. Neni to ani tak o preziti mezi zombiky, ale spis se tam hraci zabiji na potkani. I lidi co tam sli s tim ze budou ostatnim pomahat po par smrtich zacnou ostatni strilet tez. U obycejne strilecky je to samozrejme, ale tu neni jednoduche nektere veci sehnat a fakt si nedovedu predstavit, ze bych nekolik dnu shanel soucastky treba na auto a kdyz bych ho konecne zpojizdnil, nekdo mi ho ze sradny rozstrili. Taky mi prijde ze proti sniperum neni moc sance, a co jsem videl pusku s termovizi (ta zvyrazni jakekoli zive bytosti na dohled), tak to je uplne bez komentare. Neverim ze tam samotar muze prezit. Ale jak rikam, je to o lidech a ne o hre, nekomu to vyhovuje, ja bych to nedal.
    • Armu nemůžeš hrát jen tak, jako BF. Že si ji svátečně pustíš a zahraješ. To co se děje je přirozené. Když pustim mumble, vždycky vidim, že spolu hrajou alespon 3-6 kluků z klanu. A o tom ta hra přesně má být. Arma není samotářská hra, to si pustte něco jiného.
    • christianus
      Jde tam na sebe pokrikovat (treba chatem)? Neco jako ,,Mam te na musce a nevim co si zac, tak jeste nechod bliz nebo to chytnes."
      • Plazil jsem se takhle Berezinem se svým ak-47 kobra, brokovnicí s svítilnou -+ nějaká další výbava a najednou někdo napíše do chatu že hráč plazící se v Berezinu vypadá fakt vtipně. V tu chvíli jsem docela znejistěl, za prvý jsem nemohl běhat - byla kolem mne spousta zombie. Za druhý vůbec jsem ho neviděl. Tak si to tam tak začnu plazit/ rollovat dokolečka pomalu ven od armádní základny, abych třeba vypadal zajímavějc a týpek nestřílel. Když jsem si pak prohlížel město z dálky dalekohledem tak jsem nikoho neviděl *10*.

Jinak snad pokud chceš vyjádřit přátelství tak je vhodné zasalutovat. Komunikovat- textovat se dá několika kanály, ale jak se spouští voice chat to fakt nevím...
        • rancor1223
          Voice chat je tuším Tabem, nebo Capslock, něco na tý straně klávesnice.
          Já zpravidla skláním zbraň, když už takhle někoho zdánlivě přátelského vidím.
      • Je tam hodně možností komunikaci. Ať už vynikající voice chat a nebo direct chat. Já už jsem párkrát zabil a to bylo v sebeobraně. Jakmile někoho potkáte je lepší využít voice chat a během toho běhat jak magor ze strany na stranu, ale nestřílet. Někdy to vyšlo a někdy ne. Každopádně i to je ten faktor přežití. Vidím z dálky frajera co má velkej batoh a super pušku a honí se mi hlavou myšlenka. Zabít, vylootovat a mít opět větší šanci přežít při vyhroceným konfliktu nebo ho nechat být a jet si svoje. Někdy to může být i léčka.
      • rancor1223
        No jde, na některých serverech je veřejný chat. A tuším i VoiP. Ale když někoho vidíš, tak máš málokdy čas napsat něco takovýho. Mimoto neznáš nick. A pokud se vzájemně vidíte tak buť okamžitě zmizíte jeden druhému z dohledu, nebo střílíte.
        Bohužel to hrajou i šmějdi. Včera jsem jednomu chlapovi nesl morfium. Neznal jsem ho, řekl jsem si, jestli je to bandita a zabije mě, bude to fuk, stejně by na to časem došlo. Ale dobrý, když už jsme se přes ingame-chat domluvili kde je. Došel jsem tam, vyléčil ho a minutu na to nás někdo přepadl (jeho zabili). Ano, neměli jsme prozrazovat svou pozici, ale tak doufal jsem že z tech 10 lidí co jsou na serveru nebude nikdo taková sv*ně (i tohle slovo je zakázaný?). Doufám, že si ten bandita užil jeho jednu Pepsi a AKM bez munice *16*
        • smejki
          "Doufám, že si ten bandita užil jeho jednu Pepsi a AKM bez munice"
          a tohle je problém DayZ. Trololobanditům (nemluvím o seriózních banditech, jimž jde taky o přežití) je tohle u zadku. A kdyby náhodou na svůj styl hry chcípli, jsou v minutě zpět ve hře ve stavu, jaký jim vyhovuje, takže jim je jedno, jestli tě uprostřed města zabijou enfieldem, čímž na sebe nalákají všechny zombíky. Ty naopak, abys byl v tobě vyhovujícím stavu, musíš hrát opět třeba 15 hodin.
          • Kein
            Ale vždyť o tom ta hra je. To mají hráči po sobě házet květiny a u táboráků kouřit dýmku míru a povídat si o tom jak se mají všichni strašně rádi? Nevím na co si stěžujete, je to prostě survival a pokud potkáte trolla tak máte holt smůlu, tak je to i v reálném životě. Tak přestaňte všichni fňukat.
            • smejki
              nauč se chápat psaný text, člověče. o tom ta hra není. Úkolem ve hře je přežít. Hodní i zlí hráči tohle dělají, trollové jen zabíjejí a vesele se ihned respawnují nebo Alt-F4kují, aby se smrti vyhnuli. Když jsi trollbandita, uvědomuješ si umělost celého konceptu a tak cíleně hledáš jeho slabiny, abys<>nasral jiné hráče, zatímco tobě nehrozí žádný postih. Pokud jsi normální bandita, ceníš si sám svého života. Nevyprávěj mi tu tedy o fňukání a rozkvetlém růžovém ráji s poníkama.
            • Vrook
              Shaker: Ta penalizace na smrt je celkem moc radikální. Ty trolling bandity by spíš zastavila penalizace jejich oblíbenýho způsobu přežívání, a to je odpojování se ze hry, když po nich někdo začne střílet (ještě horší je když to udělaj jenom když někdo opětuje palbu). Stačilo by dát tak 30-40 sekund odlogovací čas.
            • MishKonn
              Rancor>Some men just wanna see the world burn.
            • Shaker
              jasne v realnym zivote je spousta lidi, kteri proste nalitnou do skupiny 5i a vice lidi, zabijou dva, spawnou se a jdou na ten zbytek a tak porad dokola... uplne by stacila casova penalizace za smrt, proste umres a 15 minut se na ten server nepripojis, clovek ma aspon vetsi motivaci zustan nazivu a trollove budou muset co smrt to 15 minut pockat. Ona ta ctvrthodinka neni zas tak dlouha a vyresila by asi docela dost.

PS: Day Z znam jen z par videi, takze pokud tu popisuju neco, co uz ve hre je, tak se omlouvam.
            • rancor1223
              Někde si alespoň trochu zastěžovat musím. Celkem to pomáhá.
              I tak bych ale očekával alespoň trochu slušnosti. Boje o loot? Proč ne. Zabíjení začátečníků jen tak pro srandu? Proč?
          • rancor1223
            No právě a to tady by získal alespoň to AKM (pokud vím tak ale ani lootovat nešel, protože já jsem tam dvě minuty na to dolezl a vzal ten jedinej poloprázdnej zásobník). A i to by mu bylo k ničemu, protože střílel jinou automatickou zbraní. Ale tak tady by to mělo alespoň trochu logiky, ale střílet lidi v Chernu a Elektru je hnus. 90% z nich má dvouhlavňovku a žádný pořádný vybavení.
            Neuvěřitelný je, že mě to i po tolika smrtích pořád baví. Rocket snad zase zavede něco, co by alespoň trochu omezovalo tohle chování. Na foru má několik návrhů.
            • rancor1223
              Vzpomínám si hlavně na jede, každý by měl hodnotu "viny". Sám by ale nevěděl jaká ta hodnota je, odvíjela by se od jeho skutků. Ostatní hráči by slyšeli tlukot srdce v blízkosti takových lidí, nebo v případě, že by na ně mířili. Něco jako 6. smysl. Není to ani tak omezení, jako alespoň částečné zvýhodnění těch co pořád umírají rukou banditů.
            • Proboha jen nic neomezovat! Zadny pravidla, cistej sandbox. V tom je prece ta krasa a jedinecnost DayZ. Ano, banditi co strilej cerstve narozeny newbies je problem. Ale da se resit uvnitr hry, pomoci henrich mechanismu, je to jen a pouze na hracich. Kdo rika, ze neni mozny ustanovit napr. hlidky (v ramci klanu), co ti brani (pokud mas high end vybaveni a nudis se) jit solo na vychod a pomahat novackum. JJa par lidem delal "pruvodce" (napr z Černa do Berezina) a fakt me to bavilo.
            • O tom jsem právě teď přemýšlel, akorát bych to zvýšil ten limit na půl dne... Ono by to tu verbež pročistilo...

Reakce na Shakera
    • Kein
      Nepřeháněj, zas tak hrozné to s tím zabíjením není. Hodně lidí, co hraje, chce hrát v týmech.
    • nevim jak je to tam ted po odstraneni skinu banditu, ale driv kazdej po sobe na potkani nestrilel

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit