Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • takze borci,
    kde sa da kupit Arma+OA najlacnejsie ?
    vdaka
  • Tak konecne jsme se docali vetsi slevy, Arma II: Combined Operations za 14,99€. Vetsi sleva ve Steam summer sale nebude, tak rychle kupovat :).
    • Ja jsem ji vcera na steamu bral za necelou dvacku :/
  • o Day Z jsem toho četl hodně a pořád mě strašně láká ... jen jsem tak nějak línej to vyzkoušet :D ... snad už konečně o víkendu
  • vasekveselej
    Jsou nějaký informace o modu DayZ pro Armu 3 ?
    • Shaker
      tak nejdriv musi vydat samotnou armu 3, ale podle me to modem na armu 2 rozhodne nezkonci :)
  • "Třeba Skyrim zbožňuju" -> Tak to se rozhodně nebude jednat o příliš kvalitní počin. *6*
  • Když je o to takový zájem nechápu proč to neudelají oficialne treba jako DLC nebo datadisk a poradne
    • smejki
      a) je to venku chvíli
      b) jde stále o alpha verzi
      c) jsem zapomněl, že jsi troll
      • ja jen že v tom vidím mezeru na trhu, mmo s real time souboji, odehravajici se v soucasnosti, zadny vyvoj postavy, placene servry.
        • trolo
          tak ho urob a zarob.
  • Hra ma bohuzel tu chybu ze funguje stejne jako soucasny spolecensky system. *13*
    Nejvetsi sanci maji ti nejvetsi grazli a hajzlici. Slusnaci jsou biti a slusnak samotar je chodici mrtvola. To povazuji za velikou chybu protoze stale si myslim ze vetsina lidi je slusnych.
    Pokud je to uz ve skutecnym zivote tak mizerny alespon ve hre by to mohlo fungovat tak ze se slusnost vyplaci. Jak to udelat?
    Napriklad tak ze zombici budou bandity nejenom videt ale i citit. Budou mit skratka cich na agresivni jedince. Proste bandita se pred nimi nebude mit sanci od urcite vzdalenosti ukryt.
    • smejki
      slušnost vyplácí i v normálním životě, neživ se bulvárem.
      a k tomu, proč se lidi uchylujou k tomu, k čemu se uchylujou - efektivita, minimalizace ztrát, pravděpodobnost - http://en.wikipedia.org/wiki/Game_theory
      EDIT - ah, koukám, že praktickou aplikaci teorie už šoupli mimo
      http://en.wikipedia.org/wiki/Prisoner%27s_dilemma
    • Naprostá kravina to řešení.
      Tahle hra se snaží být co nejvíc realsitická a jak jsi sám napsal: Pokud je to uz ve skutecnym zivote tak mizerny alespon ve hre by to mohlo fungovat tak ze se slusnost vyplaci.
      A to proč jako ?
      Tahle hra má hlavně uspech kvuli těmto věcem, tohle je proste o přežití, žadný budes hodnej a s tim dojdeš nejdál. Lidi jsou ku*vy a budou ( Pokut by přišla apokalypsa tak budou ješte 100000x horší než ted, proste jak pujde o přežití tak udělás všechno. )

Takže nevidim jedinej duvod, proč by to měli mít bandity težký? Tak to proste v tehle hře nefunguje a doufám, že fungovat nidky nebude. Nelíbí se ti to ? A co s tim uděláš ? Proste nic jako ve skutečnym životě.
  • Mohl by mi nekdo vysvetlit zakladni herní mechanismy? Pochopil jsem teda že mužete sbírat vybavu, mít auto atd. a když zemrete začínate zase od nuly? A jak dlouho vydržíte naživu? Nekde jsem cetl ze prumer je pulhodina, ale nekdo tady psal že 15 hodin.
    Taky by me zajimalo jestli je tam hodne bugu protože to vypada lakave a mozna bych i koupil armu kvuli tomu.
    • Objevíš se na pobřeží beze zbraně s trochou zásob jidla a vody a kolem ve městech se spawnujou zombíci - hledáš výbavu a zbraně po domech a stodolách atd.. Bojuješ s bandity ( skoro všichni momentálně :) ) a snažís se přežít. Pokud umřeš objevíš se znova náhodně u moře se základní výbavou - ztratíš všechny věci co jsi měl. (máš šanci si je vytáhnout z původní mrtvoly pokud ji včas najdeš - bez mapy a kompasu good luck :))
      • aha tak tenhle koncept není nic pro me. navíc jak tady čtu s nevyresenym problemem s trolly. Kdyby byla zivotnost postavy s normalnim hranim treba vic hodin (10), to by bylo neco jineho - aby tam byl ten "rpg" feeling, sžití se s postavou.
        takhle to vypadá spíš na klasickou strilecku s castym respawnem a obohacenou o nejake moby a system sbíraní predmetu.
        • Kein
          No tak do klasické střílečky to má asi tak blízko jako papiňák k raketoplánu.

ze začátku máš jen základní vybavení, makarov, něco fazolí a lékárnu. Jak dlouho budeš žít záleží pouze na tobě. Rozlišuj průměrnou dobu života, což je součet hodin hrací doby několika tisíc hráčů děleno jejich počtem a život jednoho člověka - tebe. Stačí když se budeš krýt a nebudeš cohdit do velkých prostranství, já osobně jelikož hraju sám, nechodím ani do velkých měst, zdá se mi to zbytečné, radši jdu do vnitrozemí, kde skoro nikdo není - jelikžo trollovéí trolují především na pobřeží protože často chcípaj.

jediné co mi vadí, je to, že jako vlk samotář, se po chvíli začne hráč nudit, jelikož nemůže do více zazombovaných oblastí, respektive může, ale je to o držku.
          • rancor1223
            Žádný makarov. Máš jeden obvaz, baterku a prášky proti bolesti. Makarov odstranili ze základní výbavy před cca 3 týdny.
            O držku to je, ale je to taky docela sranda, když máš dobrou střeleckou pozici.
            • rancor1223
              Sám jsem si řekl, že nebudu po nikom střílet dokud nezačne střílet on, ale jak dojde na věc je skoro nemožný nevystřelit. Ta šance že mě za 15 minut sejme někde v lese je moc vysoká.
              Včera jsem musel pro léky do Elektra a bylo tam snad 5 lidí na jednou, vyešl jusem jen já s kámošem a jeden postřelenej, kterýho jsem ztratil *15*
            • To jsou teprv 3 tydny? Prijde me to jako vecnost, co jsem naposledy zacinal s makarovem.-)

Jinak souhlasim co bylo zmineno- totiz ze pokud mas zakladni vybavu tak je snadny prezit v lesich, jenze co delat, krom sbirani zasob. Nejvetsi zabava je kontakt s lidma. Proto lidicky neberte bandity jako opruz, ale jako nedilnou soucast sandboxu. Bez nich by to byla nuda.

JInak pro lidi, co za zadnou cenu nechtej strilet na ostatni se vzil pojem "carebear", coz mi prijde docela trefny:-))
        • rancor1223
          Počkej, to zase ne.
          Záleží na stylu hraní. Já vydržím na živu 4-10 hodin.
          Objevím se na pláži, vběhnu do nejbližšího města, vylootuju ho co to jde a když se mi zdá, že jsem dostatečně vybaven, vydám se na sever do Soboru. To je cesta na takovou hodinku. Po cestě prolezu pár posedů, případně vesničku a když mám potřebné vybavení, ulovím si kance. (to všechno cestu prodlužuje)
          Proběhnu Sobor, vojenskou základnu, pokud možno co nejrychleji a někde za šera (servery mají různě posunutá časová pásma). A teď se vydávám na NW letiště, což je sice sebevražda, ale když se zadaří, ten loot za to stojí. Letiště není tak daleko takže tak 30 minut vzdušnou čarou, případně po cestě zase vybrat nějakou vesničku.
          Když jsem na letišti (opět za šera), projdu za hangáry (lézt do nich je většinou sebevražda) a projde letištní věž, hasičskou stanici a kasárny. No a dál jsem se v tuhle chvíli asi po dvou týdnech snažení nedostal protože vždy chcípnu, nebo jako včera, odejdu než to stihnu vylootovat.
          A ta atmosféra mě u toho pořád drží. Osobně jsem zabil za dobrých 30 nahraných hodin jediného hráče (protože nekomunikoval a já neměl kam utéct), takže ani to není povinností, můžeš se jim snažit vyhnout (když o nich víš jako první).
          • Tak to jdu dneska na Sobor... Já nebo my (coop) jsem vždy chodili na Berezinu a na to menší letiště... Berezino taky není špatný :-)
            • smejki
              to neni o moc dál než Sobor
            • rancor1223
              Berezino je trochu z ruky, zvlášť ze startovních pozic je to tam dost daleko, zvlášť pěšky.
          • mohl bys v kratkosti popsat jak se zivis krom fazoli z konzervy - jak funguje loveni zvere, taborak atd.
            • rancor1223
              Nejdřív potřebuješ dřevo; nebo sekeru, kterou si dřevo můžeš vždy nasekat (to se provádí jen kliknutím na sekeru v inventáři, když stojíš blízko stromu). Potom sirky, ty zpravidla najdeš ve městě. A nůž na vykuchání zvířete, taky najdeš celkem snadno ve městě. Pak už potřebuješ jen zvíře, nejlépe kr*vu (WTF? to nemůžeme psát ani normální slova jako kr*va? k*rva!?) nebo kance (nejvíce masa). Ty zabiješ, vykucháš, vybereš z nich maso (třeba kr*va má tuším 7 kusů masa, doporučuje se mí větší batoh aby si to měl kam dát). Dojdeš na nějaký odlehlý místo, kliknutím na dřevo v inventáři vytvoříš ohniště, zapálíš ho sirkami a opečeš maso. Oheň dost kouří, proto se doporučuje dělat to někde daleko od civilizace. A v dešti si samozřejmě oheň nerozděláš. Mimoto oheň ohřívá, pokud ti postava prochladla.
              Maso přidává 800 krve (HP), konzerva 200. Krevní balíček doplní krev kompletně ale musí ho aplikovat jiný hráč.
          • rancor1223
            Odhadem 40% zombie (dá se tomu předejít, ale občas se stane, že se v něčem lagneš (zpravidla dveře) a zombie tě jednou dvakrát flákne a končíš i s full HP), 60% hráči.
          • no a co te zabije? zombie nebo jiní hráči?
      • btw : http://youtu.be/rYft9Kd8nIQ
    • na ofic. strankach je 50 min, ale ono hodne zalezi na tom, jestli patris k tem, co lezeji ve 3 lidech hodinu na kopci se snipama, nebo jestli pobihas po krajine.
  • Paulcz
    jsem rád, že někdo ještě dělá zajímavý hry, akorát škoda, že to nejsou vývojáři áčkovejch her :)
  • Hm, chce to nebezpecnejsi zombiky, jako mnohem nebezpecnejsi, ruzny druhy, rychly skakaci co lezou po zdech a taky obri "tank" monstra, taky moznost aby se pokousani hraci casem menili v zombies, vic melee a min strelnych zbrani/munice do nich
    • rami.cz
      Lol, dalsi decko, co nevi, jak se zombie chovaji :D
      • No ale spousta lidi zapomina ze vlastne zombie neexistuji :D takze se muzou chovat jak chteji....Miluju prohlaseni nevis jak se zombie chovaji nikdo vlastne nevi jak by se chovali to ze jsou pomali v Resident evilu neznamena ze budou pomali vsude. Nejsou zadne pravidla v chovani Zombies tak v klidu :-D
    • Vrook
      Tyvole... Tohle je sruvival hra, ne L4D.
      • Ne, zombikum opravdu neni problem se vyhnout. A nereálných stvoření? WTF, to jako chcete realne zombie odnekud z Haiti, coz budou typci co budou jen nekolik dni zdrogovani lezet na zemi bez znamek zivota? Jo to by byla parba :D
    • To jste me ale vubec nepochopili, kdyz maji PKcka cas strilet si lidi jen tak pro zabavu a ani je nelootovat, volne a bezstarostne se prochazet krajinou a vubec se chovat jak nekde na pikniku a zombies je skoro uz vubec neohrozuji, neni proste mechanika zombiku dost HC, kdyz to ma byt hra o zombie apokalypse, maji byt hlavni problem zombici, ne jen nejaky obtizny hmyz co clovek odezene mavnutim ruky, netrvam nutne na obrim mamutim zombikovi, ale nebezpecnejsi by proste byt meli, jinak si muzete zahrat obyc ARMU a vyjde to nastejno
      • rancor1223
        Zombie nejsou HC už z principu. Mají to bých pomalá šourající se stvoření stěží schopná běhu. Tady tedy řádně sprintují, ale to je stále v mezích. Proč je dělat uměle HC přidáváním nějakých naprosto nereálných stvoření? Jediným logickým způsobem je zvyšování počtu (což ale také není tak snadné).
        • Sám tvůrce řekl, nejsou to \zombie, ale nakažení... Tím pádem se na ně nemusí vztahovat tady ty klišé s šouráním, nakažením po kousnutí atd.
          • rancor1223
            Nic nemění na tom, že přidání mutantů je hloupost.
            Jinak souhlas, i zombie umí zavařit, zvlášť v otevřeném terénu se jich špatně zbavuje. Ve městě je to ale výsměch.
      • Zombie jsou v téhle hře sakra nebezpeční, když chodíš sám a dostaneš se do situace kdy máš v ruce jen Makarov a za zády 6 zombie tak tě ten smích přejde a rukama můžeš odhánět jak chceš, ale prostě nepřežiješ...
    • Shaker
      jak tak ctu, tak presne pro tebe je L4D... nic proti, neni to spatna hra, ale prave kuli ten specialnim zombikum me to vubec nebavi
    • Nesouhlasím *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit