Přejít na výpis diskuzí
E3 2012 rozhovor: Dean Hall o Arma 2 modu DayZ
19.7.2012 | Redakce Games.cz
189 příspěvků
-
"Třeba Skyrim zbožňuju" -> Tak to se rozhodně nebude jednat o příliš kvalitní počin. *6*
-
Jsou nějaký informace o modu DayZ pro Armu 3 ?
-
-
tak nejdriv musi vydat samotnou armu 3, ale podle me to modem na armu 2 rozhodne nezkonci :)
-
-
jeje, coop vs zombíci, kde jsem to jen slyšel, tohle tady ješte nebylo *7*
-
Hm, chce to nebezpecnejsi zombiky, jako mnohem nebezpecnejsi, ruzny druhy, rychly skakaci co lezou po zdech a taky obri "tank" monstra, taky moznost aby se pokousani hraci casem menili v zombies, vic melee a min strelnych zbrani/munice do nich
-
-
Lol, dalsi decko, co nevi, jak se zombie chovaji :D
-
-
No ale spousta lidi zapomina ze vlastne zombie neexistuji :D takze se muzou chovat jak chteji....Miluju prohlaseni nevis jak se zombie chovaji nikdo vlastne nevi jak by se chovali to ze jsou pomali v Resident evilu neznamena ze budou pomali vsude. Nejsou zadne pravidla v chovani Zombies tak v klidu :-D
-
-
Tyvole... Tohle je sruvival hra, ne L4D.
-
-
Ne, zombikum opravdu neni problem se vyhnout. A nereálných stvoření? WTF, to jako chcete realne zombie odnekud z Haiti, coz budou typci co budou jen nekolik dni zdrogovani lezet na zemi bez znamek zivota? Jo to by byla parba :D
-
-
To jste me ale vubec nepochopili, kdyz maji PKcka cas strilet si lidi jen tak pro zabavu a ani je nelootovat, volne a bezstarostne se prochazet krajinou a vubec se chovat jak nekde na pikniku a zombies je skoro uz vubec neohrozuji, neni proste mechanika zombiku dost HC, kdyz to ma byt hra o zombie apokalypse, maji byt hlavni problem zombici, ne jen nejaky obtizny hmyz co clovek odezene mavnutim ruky, netrvam nutne na obrim mamutim zombikovi, ale nebezpecnejsi by proste byt meli, jinak si muzete zahrat obyc ARMU a vyjde to nastejno
-
-
Zombie nejsou HC už z principu. Mají to bých pomalá šourající se stvoření stěží schopná běhu. Tady tedy řádně sprintují, ale to je stále v mezích. Proč je dělat uměle HC přidáváním nějakých naprosto nereálných stvoření? Jediným logickým způsobem je zvyšování počtu (což ale také není tak snadné).
-
-
Sám tvůrce řekl, nejsou to \zombie, ale nakažení... Tím pádem se na ně nemusí vztahovat tady ty klišé s šouráním, nakažením po kousnutí atd.
-
-
Nic nemění na tom, že přidání mutantů je hloupost.
Jinak souhlas, i zombie umí zavařit, zvlášť v otevřeném terénu se jich špatně zbavuje. Ve městě je to ale výsměch.
-
-
-
Zombie jsou v téhle hře sakra nebezpeční, když chodíš sám a dostaneš se do situace kdy máš v ruce jen Makarov a za zády 6 zombie tak tě ten smích přejde a rukama můžeš odhánět jak chceš, ale prostě nepřežiješ...
-
-
jak tak ctu, tak presne pro tebe je L4D... nic proti, neni to spatna hra, ale prave kuli ten specialnim zombikum me to vubec nebavi
-
Nesouhlasím *4*
-
-
Když už je tu článek na DayZ tak si snad zaslouží i článek minimálně na A.C.E 2, která Armu dostala o třídu výš...
-
-
Takže už to není ultrasra*ka, ale jen sra*ka?
-
-
Ten repelent máš proti inteligenci?
-
...všichni, kdo dali mínuska, se otevřeně přiznali k pedofilii!
-
-
Tak to jsi me zabil takovy zaval brecim smichy dobrej vtip fakt :-D (bez ironie)
-
Dneska školáci o prázdninách nemakaj?
-
-
Kdyby se radsi chlapec vratil ke 45. dilu CoD: Super Extra Spec Ops World In Danger DLC Mega Edition Elite Pack Ultra a nezkousel hry na ktere evidentne nema, jako je treba ArmA :)
-
-
haha, typický Arma fanboy, který dělí barikády jen na CoD a Armu. Obě hry jsou hnoje
-
-
-
-
-
-
S tim strilenim je to pravda. Cim vic lidi - tim vic demence. Tedko vas tam typek sunda a ani se nejde kouknou na zasoby...proste se vrazdi jen tak pro srandu a o tom to neni. Tak ted jedu solo a ostatnim se snazmi vyhnout. Nejvic me s*** kdyz si nejaka skupina banditu zaterasi market nebo nemocnici ostnatym dratem a pak tam vsechny zabijej. Kdyby to bylo nekde v odlehly casti kam se dostanou jen nagearovany manici ale oni toto delaj jen tak kousek od zacatku na hracich co ani nemaj zbrane. Cura... *12*
-
-
jako ve skutečnosti
-
-
Hra ma bohuzel tu chybu ze funguje stejne jako soucasny spolecensky system. *13*
Nejvetsi sanci maji ti nejvetsi grazli a hajzlici. Slusnaci jsou biti a slusnak samotar je chodici mrtvola. To povazuji za velikou chybu protoze stale si myslim ze vetsina lidi je slusnych.
Pokud je to uz ve skutecnym zivote tak mizerny alespon ve hre by to mohlo fungovat tak ze se slusnost vyplaci. Jak to udelat?
Napriklad tak ze zombici budou bandity nejenom videt ale i citit. Budou mit skratka cich na agresivni jedince. Proste bandita se pred nimi nebude mit sanci od urcite vzdalenosti ukryt. -
-
slušnost vyplácí i v normálním životě, neživ se bulvárem.
a k tomu, proč se lidi uchylujou k tomu, k čemu se uchylujou - efektivita, minimalizace ztrát, pravděpodobnost - http://en.wikipedia.org/wiki/Game_theory
EDIT - ah, koukám, že praktickou aplikaci teorie už šoupli mimo
http://en.wikipedia.org/wiki/Prisoner%27s_dilemma -
Naprostá kravina to řešení.
Tahle hra se snaží být co nejvíc realsitická a jak jsi sám napsal: Pokud je to uz ve skutecnym zivote tak mizerny alespon ve hre by to mohlo fungovat tak ze se slusnost vyplaci.
A to proč jako ?
Tahle hra má hlavně uspech kvuli těmto věcem, tohle je proste o přežití, žadný budes hodnej a s tim dojdeš nejdál. Lidi jsou ku*vy a budou ( Pokut by přišla apokalypsa tak budou ješte 100000x horší než ted, proste jak pujde o přežití tak udělás všechno. )
Takže nevidim jedinej duvod, proč by to měli mít bandity težký? Tak to proste v tehle hře nefunguje a doufám, že fungovat nidky nebude. Nelíbí se ti to ? A co s tim uděláš ? Proste nic jako ve skutečnym životě.
-
-
Co sem z toho sledoval videa, tak se mi to nelibi, ale nemuze za to ta hra. Neni to ani tak o preziti mezi zombiky, ale spis se tam hraci zabiji na potkani. I lidi co tam sli s tim ze budou ostatnim pomahat po par smrtich zacnou ostatni strilet tez. U obycejne strilecky je to samozrejme, ale tu neni jednoduche nektere veci sehnat a fakt si nedovedu predstavit, ze bych nekolik dnu shanel soucastky treba na auto a kdyz bych ho konecne zpojizdnil, nekdo mi ho ze sradny rozstrili. Taky mi prijde ze proti sniperum neni moc sance, a co jsem videl pusku s termovizi (ta zvyrazni jakekoli zive bytosti na dohled), tak to je uplne bez komentare. Neverim ze tam samotar muze prezit. Ale jak rikam, je to o lidech a ne o hre, nekomu to vyhovuje, ja bych to nedal.
-
-
Armu nemůžeš hrát jen tak, jako BF. Že si ji svátečně pustíš a zahraješ. To co se děje je přirozené. Když pustim mumble, vždycky vidim, že spolu hrajou alespon 3-6 kluků z klanu. A o tom ta hra přesně má být. Arma není samotářská hra, to si pustte něco jiného.
-
Jde tam na sebe pokrikovat (treba chatem)? Neco jako ,,Mam te na musce a nevim co si zac, tak jeste nechod bliz nebo to chytnes."
-
-
Plazil jsem se takhle Berezinem se svým ak-47 kobra, brokovnicí s svítilnou -+ nějaká další výbava a najednou někdo napíše do chatu že hráč plazící se v Berezinu vypadá fakt vtipně. V tu chvíli jsem docela znejistěl, za prvý jsem nemohl běhat - byla kolem mne spousta zombie. Za druhý vůbec jsem ho neviděl. Tak si to tam tak začnu plazit/ rollovat dokolečka pomalu ven od armádní základny, abych třeba vypadal zajímavějc a týpek nestřílel. Když jsem si pak prohlížel město z dálky dalekohledem tak jsem nikoho neviděl *10*.
Jinak snad pokud chceš vyjádřit přátelství tak je vhodné zasalutovat. Komunikovat- textovat se dá několika kanály, ale jak se spouští voice chat to fakt nevím... -
-
Voice chat je tuším Tabem, nebo Capslock, něco na tý straně klávesnice.
Já zpravidla skláním zbraň, když už takhle někoho zdánlivě přátelského vidím.
-
-
Je tam hodně možností komunikaci. Ať už vynikající voice chat a nebo direct chat. Já už jsem párkrát zabil a to bylo v sebeobraně. Jakmile někoho potkáte je lepší využít voice chat a během toho běhat jak magor ze strany na stranu, ale nestřílet. Někdy to vyšlo a někdy ne. Každopádně i to je ten faktor přežití. Vidím z dálky frajera co má velkej batoh a super pušku a honí se mi hlavou myšlenka. Zabít, vylootovat a mít opět větší šanci přežít při vyhroceným konfliktu nebo ho nechat být a jet si svoje. Někdy to může být i léčka.
-
No jde, na některých serverech je veřejný chat. A tuším i VoiP. Ale když někoho vidíš, tak máš málokdy čas napsat něco takovýho. Mimoto neznáš nick. A pokud se vzájemně vidíte tak buť okamžitě zmizíte jeden druhému z dohledu, nebo střílíte.
Bohužel to hrajou i šmějdi. Včera jsem jednomu chlapovi nesl morfium. Neznal jsem ho, řekl jsem si, jestli je to bandita a zabije mě, bude to fuk, stejně by na to časem došlo. Ale dobrý, když už jsme se přes ingame-chat domluvili kde je. Došel jsem tam, vyléčil ho a minutu na to nás někdo přepadl (jeho zabili). Ano, neměli jsme prozrazovat svou pozici, ale tak doufal jsem že z tech 10 lidí co jsou na serveru nebude nikdo taková sv*ně (i tohle slovo je zakázaný?). Doufám, že si ten bandita užil jeho jednu Pepsi a AKM bez munice *16* -
-
"Doufám, že si ten bandita užil jeho jednu Pepsi a AKM bez munice"
a tohle je problém DayZ. Trololobanditům (nemluvím o seriózních banditech, jimž jde taky o přežití) je tohle u zadku. A kdyby náhodou na svůj styl hry chcípli, jsou v minutě zpět ve hře ve stavu, jaký jim vyhovuje, takže jim je jedno, jestli tě uprostřed města zabijou enfieldem, čímž na sebe nalákají všechny zombíky. Ty naopak, abys byl v tobě vyhovujícím stavu, musíš hrát opět třeba 15 hodin. -
-
Ale vždyť o tom ta hra je. To mají hráči po sobě házet květiny a u táboráků kouřit dýmku míru a povídat si o tom jak se mají všichni strašně rádi? Nevím na co si stěžujete, je to prostě survival a pokud potkáte trolla tak máte holt smůlu, tak je to i v reálném životě. Tak přestaňte všichni fňukat.
-
-
nauč se chápat psaný text, člověče. o tom ta hra není. Úkolem ve hře je přežít. Hodní i zlí hráči tohle dělají, trollové jen zabíjejí a vesele se ihned respawnují nebo Alt-F4kují, aby se smrti vyhnuli. Když jsi trollbandita, uvědomuješ si umělost celého konceptu a tak cíleně hledáš jeho slabiny, abys<>nasral jiné hráče, zatímco tobě nehrozí žádný postih. Pokud jsi normální bandita, ceníš si sám svého života. Nevyprávěj mi tu tedy o fňukání a rozkvetlém růžovém ráji s poníkama.
-
Shaker: Ta penalizace na smrt je celkem moc radikální. Ty trolling bandity by spíš zastavila penalizace jejich oblíbenýho způsobu přežívání, a to je odpojování se ze hry, když po nich někdo začne střílet (ještě horší je když to udělaj jenom když někdo opětuje palbu). Stačilo by dát tak 30-40 sekund odlogovací čas.
-
Rancor>Some men just wanna see the world burn.
-
jasne v realnym zivote je spousta lidi, kteri proste nalitnou do skupiny 5i a vice lidi, zabijou dva, spawnou se a jdou na ten zbytek a tak porad dokola... uplne by stacila casova penalizace za smrt, proste umres a 15 minut se na ten server nepripojis, clovek ma aspon vetsi motivaci zustan nazivu a trollove budou muset co smrt to 15 minut pockat. Ona ta ctvrthodinka neni zas tak dlouha a vyresila by asi docela dost.
PS: Day Z znam jen z par videi, takze pokud tu popisuju neco, co uz ve hre je, tak se omlouvam. -
Někde si alespoň trochu zastěžovat musím. Celkem to pomáhá.
I tak bych ale očekával alespoň trochu slušnosti. Boje o loot? Proč ne. Zabíjení začátečníků jen tak pro srandu? Proč?
-
-
No právě a to tady by získal alespoň to AKM (pokud vím tak ale ani lootovat nešel, protože já jsem tam dvě minuty na to dolezl a vzal ten jedinej poloprázdnej zásobník). A i to by mu bylo k ničemu, protože střílel jinou automatickou zbraní. Ale tak tady by to mělo alespoň trochu logiky, ale střílet lidi v Chernu a Elektru je hnus. 90% z nich má dvouhlavňovku a žádný pořádný vybavení.
Neuvěřitelný je, že mě to i po tolika smrtích pořád baví. Rocket snad zase zavede něco, co by alespoň trochu omezovalo tohle chování. Na foru má několik návrhů. -
-
Vzpomínám si hlavně na jede, každý by měl hodnotu "viny". Sám by ale nevěděl jaká ta hodnota je, odvíjela by se od jeho skutků. Ostatní hráči by slyšeli tlukot srdce v blízkosti takových lidí, nebo v případě, že by na ně mířili. Něco jako 6. smysl. Není to ani tak omezení, jako alespoň částečné zvýhodnění těch co pořád umírají rukou banditů.
-
Proboha jen nic neomezovat! Zadny pravidla, cistej sandbox. V tom je prece ta krasa a jedinecnost DayZ. Ano, banditi co strilej cerstve narozeny newbies je problem. Ale da se resit uvnitr hry, pomoci henrich mechanismu, je to jen a pouze na hracich. Kdo rika, ze neni mozny ustanovit napr. hlidky (v ramci klanu), co ti brani (pokud mas high end vybaveni a nudis se) jit solo na vychod a pomahat novackum. JJa par lidem delal "pruvodce" (napr z Černa do Berezina) a fakt me to bavilo.
-
O tom jsem právě teď přemýšlel, akorát bych to zvýšil ten limit na půl dne... Ono by to tu verbež pročistilo...
Reakce na Shakera
-
-
-
-
-
Nepřeháněj, zas tak hrozné to s tím zabíjením není. Hodně lidí, co hraje, chce hrát v týmech.
-
nevim jak je to tam ted po odstraneni skinu banditu, ale driv kazdej po sobe na potkani nestrilel
-
-
Jestli to je nejvetsi prekvapeni celyho herniho prumyslu roku 2012, to nevim (pro me osobne rozhodne ne), ale musim rict, ze je to super.. Na to jak me arma 2 vyslovene nezaujala, tak DayZ si naopak temer rika o to, aby clovek armu koupil.. rozhodne gratuluju
-
Tenhle mod mě naprosto chytnul. Původně jsem byl docela skeptickej, ale hned po prvním dnu hraní jsem se od toho nemohl odlepit. Hrajeme to už minimálně měsíc ve skupince o maximálním počtu šesti surváků téměř denně. Přesto že je to nervy drásající survival hra s výbornou atmosférou, tak jsem ještě nikdy nezažil tak pohodový hraní jako tady, jelikož to neni nonstop akce a člověk se hodně nacestuje, takže máme i čas na TS kecat o kravinách.
Zároveň ale doufám a věřim, že mainstream v týhle nový vlně survival her bude War Z. To bude podle mě jednoduchá hra zaměřená na casualy, s podobnym bojovym systémem jako je v CoD a BF. Takže to odláká teenagerský klany "ubermegaskillakillerů" (který by si v armě ani neškrtly) a v DayZ zůstane alespoň částečně vyspělá komunita starších hráčů. -
-
@Vrook kde hrajes? Ja jeste na cecha ve hre nenarazil, parim DayZ mesic.
-
-
Vrooka i Rancora potkávám na CZ serverech. Dosti logicky tam těch čechů najdeš nejvíc :-D
-
-
Teď nás budou všichni huntit *15* .. Naštěstí mám za sebou svuj fully equipped gang. *4*
-
-
A já jsem bez clanu v prd*li *1*
-
-
Napodobne. Snazim se k tomu dostat par kamaradu, ale jeden nema prachy, druhej pari diablo III, tretiho na to nema dostatecnou masinu atp. Tak kdyby nekdo chtel zahrat v grupe, tak se tu (snad) muzem domluvit.
-
-
-
Ano, já zpravidla hraji na CZ01 a CZ02.
-
-
CZ01 mi moc nefunguje... Nevíš proč?
Zdá se mi, že má vždy jinou verzi než je na sixupdateru...
-
-
-
-
S tím se nedá než souhlasit.
Taky jsem se ze začátku zdráhal, osobně ale spí z nedůvěry k enginu Army (ne nechci tu zase rozjíždět flame, ale všichni víme co si o tom myslím). Přesto jsem nakonec zakoupil a nemůžu si stěžovat. Ta atmosféra je bezkonkurenční a připomíná mi doby kdy jsem hrál UFO Enemy Unknown. Snad jen že nikdo koho znám to nehraje (a nechce). A má to i poměrně vzdělávací charakter, taková orientace v terénu se tady cvičí naprosto skvěle! -
-
Jo přesně ten přesah do realnýho světa je na tom to nejlepší. A jen poznámka k enginu army...teď mi všude chybí nezávislý rozhlížení hlavou:)...Alt je genialní klávesa:D.
-
-
Ano to je geniální. Ještě by to chtělo klávesu na běh dopředu, z toho běhání po lesech mě začíná bolet prst *1*
-
-
na to mám těžítko *1*
-
-
Neke... *1*
-
-
Zdá sa mi, že tam niečo také je, iba si nespomínam... stlačiť niečo a on ti ide automaticky dopredu.
-
-
"Autorun" je moznej se steam verzi Army. Viz. google.
-
Podívám se.
-
-
-
-
-
Tak zrovna co jsem teď před chvíli na to Days After Infection (co je ve videu) tak to hrajou mladí klucíiiiii a sice to není žádná uber-taktika, ale nějak jim to docela jde...
Tohle prostě ne vždy je o stáří... -
-
O biologickym možná ne. Znám minimálně jednoho teenagera, kterej je na tom rozumově líp než spousta dospělejch a zároveň znám dost starších lidí, který jsou míň snesitelný, než banda rozmazlenejch děcek. Ale jde o mentálně věk. A spíš o mentalitu hráčů těch FPSek, o kterejch jsem mluvil, všeobecně. Samozřejmě čest vyjímkám, ale nemyslim si, že by mi někdo mohl vyvracet, že jejich mentalita je hrozná.
A právě v DayZ jsem se naopak potkal většinou se staršíma hráčema (ať už biologicky nebo mentálně), který berou všechno v klidu, nezmítaj se v pubertálních výkyvech šílenství, když je někdo sejme nebo když někoho sejmou oni a podobně..
-
-