Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Moc se mi nelíbí časovým psun do čím dál víc futuristických bestií. Na generals se mi líbilo, realtivně soudobé zasazení s některými hi-tech věcičkami, ale ne přehnanými.

Konec konců, kdo ví co už mají amíci v arzenálu, vždycky když vidím nějaký dokument o jejich "současných" udělátkách, tak se jen hrozím toho, jakou novinku (o pár tříd výš) používají/vyvíjí teď v režimu top secret. Už jen ta údajná likvidace bina ládina. Tak tam ty svoje vrtulníky okamžitě schovávali a vraky ničili dřív než mohl někdo něco vyfotit nebo natočit.
  • Opět v článku chybí základní (a pro mě dost důležitá) informace - co taky chtít od tiscali že?

Takže se zeptám zde a doufám že mi to autor objasní - od Tiberium Wars tato série trpí nemožností pořádně odzoomovat a mít alespoň nějaký přehled na bojišti, protože to že uvidím 5 krásně vymodelovaných tanků je sice hezké, ale po praktické stránce naprosto k ničemu...
    • jan.pospisil.35
      není tam náhodou od toho minimapa? (myslim abych měl přehled na bojišti)
    • tím "trpí" i starcraft 2, company of heroes 2, serie total war, proste skoro vsechno krom supreme commanderu a možna wargame
      • Tikov
        V total waru to chce vypnout kameru jen v okolí jednotek a pak jde většinou odzoomovat dostatečně.
        • A nebo zapnout debug (coz u shoguna bloknuli, kvuli MP), ale jsou na to mody....
    • milos.bohonek
      Beďare, život i real-time strategie jsou otázkou priorit. Pro mě je nejzásadnější to, že se C&C hrálo jako slušné C&C, ne jako zředěný zmetek. A co se kamery týče, nemohu říct, že bych ryl nosem v zemi a že by mi vadila. Žádný SupCom, ale dobrých 20-30 jednotek (teď myslím tanky, humvee a vrtulníky, ne pěšáky) se mi tam pod rukama mydlilo. Ale víš co - šlo o krátké demo.
      • mely ty jednotky i animace, treba letecke jednotky nebo auta delaly manevry nebo se jen otočily o 180 stupnu jako ve starcraftu?
        • milos.bohonek
          Jasně, měly.
        • Co to meleš SC jednotky se normálně animujou nehledě na různé animace smrti mariňáků vybuchují odletají jim nohy, leptá je kyselina hoří atd. zrovna tak letecké jednotky se krásně animují a plynule otáčejí: http://www.youtube.com/watch?v=3ufG_ONywGE
          • ano otočí se na míste a to mi vadí, když je to sci fi auto a ma 4 kola tak se taky nebude točit na miste. A taky letecke jednotky se točí na miste. Nesnaž se to nejak logicky zduvodnit je to proste odflakle a podrizene rychle hratelnosti.
            A animace marinaku jsou taky trapne vzdyt cupitaji a poskakuji (opet podrizeno rychle hratelnosti). Zahraj si dawn of war 2 abys videl jak muze vypadat animace vojaka v power armoru v strategii
            • jan.pospisil.35
              StarCraft a Dawn Of War 2 bych moc nesrovnával. Vypadají sice na první pohled podobně, ale hrajou se uplně jinak. A tomu jsou prizpusobeny i pohyby jednotek.
          • jan.pospisil.35
            on spíš asi myslel jestli se třeba auta otáčejí v nějakém rádiusu jako opravdové, nebo se otočí na mistě. Což právě dělají jednotky ve SC. Protože na animace smrti si ve SC si asi nemůže nikdo stěžovat.
            • Co je divného na tom že se scifi auto otočí na místě? k tomu stačí aby se levé kola otáčely na druhou stranu než pravá (jako tank) a je to, to přece není žádný problém...
  • me like
  • XorxoxTalarius
    Jestli je to ve stylu Generals, tak mne to nechava chladnym, ta serie nema pravo nosit znaceni C&C ...

Peace through Power!
    • Teoretik guma v akci. Prý "nemá právo nosti označení C&C... " - aneb subjektivní teoretické lejno, které se urodilo v nějaké subjektivní pseudoteoretické palici jednoho ocasa z téhle republiky, postavený na odlišným systemu managmentu zakladny a příběhu, a už to nemá "právo". Blbec, opravdu to tu je jen samý názorový blbec...
      • Anebo jak argumentuje "inteligent" - nadávkama. Jsi k smíchu, zabal to.
        • Zalez ty etikářský ho*no...

Doufám, že to pro panáčka bylo dost slušný.
      • XorxoxTalarius
        Tak ty jsi to rozseknul teda, ale aspon jsi mne pobavil kdyz uz nic.
        A kdyz mas takove silne argumenty, tak jestli pak vis ze sami Westwoodi nechteli davat Generalsum C&C do nazvu jelikoz se to hraje jinak a nema s C&C univerzem nic spolecneho? Ovsem EA tvrdila ze by se to neprodavalo, tak to museli povine pojmenovat C&C.
        A ted mne nech hadat, tvoje dalsi argumentace bude neco s daleko vice blbci :)
        • Což o to. Jen mě neustále dojímá ono soudcovství místních amatérů. Plačky nad tím, že Generals si nezaslouží označení C&C považuju jen za zbytečný nostalgický střiky jedinců s neschopnosti si trochu vytáhnout hlavy z řitě. Měl jsem za to, že C&C jako obecné RTS univerzum má trochu víc hratelnostních i mechanických znaků, než aby musel vyloženě a jedině stavět na divném příběhu Nodu a GDI. Ostatně nějak nesledávám rozdíl mezi Red Alert sérií (druhým dílem zvláště) a Generals. Generals možná nějak extra nenavazuje a ať už to bylo vymyšlený s jeho vývojem jakkoli, v tomto případě stále nevidím jediný důvod, proč by neměl do C&C sféry celkově nenajít svý místo a ano, prosazování opačného názoru považuju za žblet hodný blbců... *13*
          • XorxoxTalarius
            Napsal jsi vylozene perlicku "prosazování opačného názoru považuju za žblet hodný blbců...", ovsem vzhledem k tomu ze se potrebuju udrzet vzhuru ti odpovim.
            Pribeh je skveli a nikoliv divny. A RA 2 navazuje na RA v tom ze vyhraji spojenci, ovsem pokud by jsi hral (a dohral) RA za rusy, tak by jsi vedel ze se tam objevi Kane a na konci kampane Stalina zastreli a ze Sovetskeho svazu vybuduje Bratherhood of Nod, tedy RA je prequel pro prvni C&C. Proto se v nem za GDI vylodujes v Evrope :) Pribeh a universum je daleko komplexnejsi a proto mne jako milovnika tohoto universa boli u srdce co se snim nasledne stalo.
            A Generals nenavazuje nikde a nicim, tak to proste je. Je to to same jako by Relic udelal Company of Heroes: Brothers from Heaven a jednalo se o valku z blizke budoucnosti kde by jsi ovladal pouze jednu jendotku a tu by jsi ruzne modifikoval, ovsem ostatni veci by zrusil. Na stejny problem si stezuji hraci Assasin Creed, jelikoz jim v pripade Black Flag bude de facto servirovana uplne jina hra. A presne tim Generals jsou, jsou hrou ktera tam proste nepatri. Hraje se jinak, ma jine zakonitosti a ani pribeh tam nepasuje. Cimz netvrdim ze by to nebyla dobra hra od Westwoodu, ale proste to neni Command & Conquer (ikdyz to splnuje pozadavky toho jmena).
            • Tilwaen
              XorxoxTalarius: S Tvým názorem se plně ztotožňuji.
            • Jak říkám, jsi fanda, který si nechce vytáhnout hlavu z pr*ele. C&C by mělo být a věřím, že je, vnímáno především jako univerzum RTS strategií, ne být spojováno příběhem původního C&C, který ostatně hráče při hraní i takové Red Alert série ani nemusí zajímat. Tohle nepochopitelný lpění na "jméně", který v očích některých citlivých pantátů s bolestí u srdce musí definovat "puntičkářské základy" (jakože Generals definuje právě ty zákonistoti série i tím jménem, třebaže to není příběh) jsou opravdu k ho*nu. AC zrovna není dobrý příklad, protože to je úplně stejná platforma pro podobně nepochopitelný ubrečence. Black flag je právě příkladem, že není důvodu ho z AC univerza vynechávat. Proč? Protože bude pojednávat o ničem jiným než renesanční itálie a středověké Levantě a nebude se skákat po střechách? Že se nedostává nějaké role "zabijáka"? To se přece nedostává od prvního dílu, naopak má AC značka i jiné atributy jako vesměs historické pozadí a základy odvěkého konfliktu mezi pseudo Templáři a celosvětovou skupinou zabijáků se sci-fi pozadím celého lidstva. To sérii AC umožnuje příběh a hratelnost do jakéhokoli zasazení.

Tyhle debilní snahy o "odškodnění" daných sérií od některých opravdu ničím horších dílů jen proto, že příslušným šaškům nesedí z osobních důvodu, nejsou ve výsledku žádnou dogmaticky stavěnou odpovědí celé komunity, naštěstí. Svědčí jen o nerozhledu a zakomplexovanosti lidí, kteří to ještě schovávají za "jádrové" fanouškovství. Ale upřímně, jejich neschopnost se na to podívat střízlivě je až zarážející, zejména v případě Generals...
    • Ale plosimtebe...
      • XorxoxTalarius
        Jedine Kane jez popravil Stalina a sam se chopil moci a jehoz nekonece vedeni nas muze zachranit ....

Ne ted vazne, zaprve Generals pouzivaji uplny jiny system managmentu zakladny, za druhe nemaji s C&C Univerzem nic spolecneho. Nerikam ze je to spatna strategie, ale treba se stejnym nametem je daleko lepsi a propracovanejsi Act of War.
        • Takhle kdyz k tomu nasadis i argumenty tak bych s tim dokazal skoro souhlasit ale protoze vsechny dalsi C&C hry ktere prisly po Generals IMHO nestaly za moc tak se stim nakonec proste ztotoznit nedokazu a myslim ze i proverka zubem casu vybojovala hre C&C Generals jeji vlastni male mistecko mezi C&C hrama.

Act of War byla zajimava hra a napadama se mi fakt libila ale nakonec me nejak proste nebavila a kdys tohle nenapsal tak si ani nevzpomenu ze nejaka takova hra kdy vznikla.
          • XorxoxTalarius
            No ja do C&C univerza pocitam jen to co patri do First Decade, ten zbytek je proste strasne spatny. Takze koncim Tiberian Sun(em) a Red Alert(y) 2 :)

A Act of War je moje srdcovka ktera je po multaku o dost lepsi nez Generals (mel jsem dost napareno v obou) a jmeno mi sice vypadlo, ale diky vsemocnemu googlu, jsem to jmeno nasel.
            • A ve Firsth Decade neni generals, že ne? *7* A Act of War si dneska už nezahraješ pokud nemáš 12 let starý OS (XP) a nebo neznáš nějaký zázračný prostředek na hraní této hry.
            • XorxoxTalarius
              Jeste jsem zapomnel ze Westwood delal naposledy na RA2. To co vyslo po tom uz neni prace Westwoodu
        • Kr.Pa
          souhlasim
  • Vypada to opravdu dobre, generals byl pro me osobne nejlepsi dil z cele C&C serie i kdyz jeto kapanek odbocka vedle, je to sice paradox ,ale je to tak. Tak doufam, ze se to povede a velice rad si to zahraji, hlavne at to nepoj*bou nejakovejma f2p moresama
  • Ked nevies preco to tak bolo a pises to chujoviny tak si chod dostudovat dejepis, ale nie z ucebnice z ktorej si sa ucil doteraz :D .
  • Bylo by zajímavé uvést čísla českých kolaborantů. .. Jen si vzpomeň Veskoslave jak ta Vaše slavná národní elita hajlovala v Národním divadle. Češi stejně jako Slováci -kam vítr, tam plášť
    • Máš hodně mínusu - ale pravda bolí. Je to tak. Za II. sv. války byl protektorát prolezlej kolaborantama zrovna tak-holt se to blbě poslouchá, tak tě mínuskujou *13*
    • dejte mu nekdo ban za offtopic a spam
  • Pilgrim66
    Nevěřil jsem, že to řeknu ale začíná se mi to líbit a začínám se i těšit!
  • JustinBieber
    Strategie ještě nekdo hraje jo ? Já myslel, že je to už mrtvej žánr..
    • to víš tohle frčí na PC na konzolích si hraj svýho mária a Fifu
    • Aj tvoj tata si myslel ze si mrtvej ale neprekazalo mu to v tom aby ti zasuval do riti nekrofilny pedofil jeden ! Nezabudni si dnes oholit ritku pridu k vam predsa otcovi znami z hospody U stareho uchyla
      • jan.pospisil.35
        nejni vás tu nějak víc než ovykle
      • TheGGG
        Co že? Todle mi ani google nedokáže přeložit. *4* Zřejmě jazyk Východní tramtárie, kterým mluvíš pouze ty *5*
      • JustinBieber
        Ještě jednou a česky prosím...Děkuji
      • Kozy
        Choď sem častěji, prosím.
  • Z tých nových sa mi najviac páčil Red Alert 3 aj s datadiskom : )
    • Tilwaen
      Pro mě byl RA3 v porovnání s dvojkou dost zklamáním.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit