Přejít na výpis diskuzí
E3 2017: Call of Duty WWII připomíná v nejlepších okamžicích Zachraňte vojína Ryana
16.6.2017 | Aleš Smutný
146 příspěvků
-
Ty si Dôkaz presne cloveka vymyitého SYSTEMOM , DOKUMENTAMI ala History Channel a Hrami ala COD
NEMCI zrúdy zombie VRAHOVIA a Psychopati vsetci ...a opacna strana Anjeli USA hrdinovia zachranci a neviem co este. -
Skôr ludia sa prebudzaju a vidia ze nie len Nemci boli zvierata ale aj blahorecene USA ZSSR a ine Štáty,
A dalsia vec ludia zistuju krutu pravdu o svojich milosrdnych EU a USA vtieracoch pocas vojny aj ako pan Vodca pomahal svojmu ludu co zaroven islo ruka v ruke aj s chybami.
Proste nestranny pohlad na historiu a nie len Lži -
Tenhle novodobej design mě začíná strašit, vypadá to jak nějaká šílenost od Ubi typu Watchdogs 2
-
Takto vypadá 6v6 TDM lobby. http://i.imgur.com/2xPVgPQ.jpg Opravdu ShG? Neměli by tam být 2 týmy?
-
To je Aleš a jeho růžové brýle, trochu kritičtější pohled by neškodil.
-
A jestli si chcete udělat obrázek o tom, že ne jenom Němci byli ti špatní, tak si přečtěte Krvavé jahody. Taky dobrý čtení.
-
Nebo kniha - Přežila jsem Osvětim.
-
Doporučuji Mein Kampf, to je alespoň kvalitní čtivo.
-
No, koukni na to v kontextu té doby. První světová Německo vyčerpala jak ekonomicky, tak lidsky. Do toho celosvětová ekonomická krize. Pro pořádkumilovné němce naprostý zmar. A najednou se objeví někdo kdo to navenek začne dávat do pořádku, všechno začne fungovat a najednou je zase práce. Drtivá většina lidí nebude pátrat, jak toho dosáhl. Hlavně, že je zase dobře. A k tomu jasně definovaný nepřítel, který za to vše mohl. V kombinaci s omezeným přístupem k informacím, to jinak dopadnout ani nemohlo. Bohužel.
-
Já ti rozumím, ale poukazuješ na jednotlivce. Jak jsem psal, jinak k válce nemuselo dojít, nebo by rychle skončila, kdyby byl každej s r á č jako já.
-
Legrační je, že asi nikdo je nechce vykreslovat, jak klaďasy. To jen ty a Mart9 tu hystericky ječíte a bijete na poplach, že každý kdo chce kampaň za němce je zrůda.
-
No, přesně. Ale v tom je přece celá ta zrůdnost války. Propaganda, zpracuje teenagery, kteří mají tendenci vidět svět černobílé, a tím jsou snadno zmanipulovatelní. Tohle veselé mašírování do války bylo na všech stranách a nejen za druhé světové.
-
Ale ne, vazne? Ja myslel, ze blbec je synonymum Boba...
-
Hm, tak si uděláme takový malý myšlenkový experiment, jo?
Představ si, že jsi němec, je čtyřicátý rok a právě držíš v ruce povolávací rozkaz. Co asi tak uděláš? Hrdinsky se postavíš systému a samozřejmě všechny přesvědčíš. Asi ne, co? Ne v reálném světě.
I kdybys nakrásně prohlédl tu masivní propagandu, stejně bys šel a doufal, že to snad přežiješ. Protože odmítnutí služby v čase války se trestalo čím, no? -
Ano. A pokud si pamatuješ začátek toho filmu, tak to byla banda sebevědomých a nacionalistických mladíků, kteří se do války těšili. Jeden extrém je dělat z Němců krvelačné zrůdy. Druhý extrém je dělat z nich naprosto nevinně oběti, které "jen plnili rozkazy". Nebýt válečného nadšení a disciplíny, Němci nikdy nedojdou tak daleko.
-
Dost realisticky jsou Němci vyobrazeni ve filmu Stalingrad (v tom starém, kde hraje Heřmánek) nebo třeba Unsere Mutter, Unsere Vaeter (tuším že se to čeky jmenuje Válka generací nebo tak nějak). Ten druhý zmiňovaný film nakousnul některé dost citlivé věci, díky kterým byl v několika kinech ten film zakázán, protože ukazuje některé velmi nepopulární pravdy.
-
A hrát za amerického vojáka rozsévajícího "demokracii" na východě ti nevadí, jo?
-
mluvil o tobe... *7*
-
A kým?
-
Oni se totiž měli všichni nechat zastřelit.