Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Phillios191
    Musím se přidat, online distribuce mi smrdí tečka. Jsem velkým zaastáncem krabic, jakožto skutečný a dlouholetý pařmen s velkou historií hraní a pokud se nějaká firma, natož EA která je obří chystá vykročit tímto směrem, nevidím v tom u hráčů nic pozitivního, naopak...
    To je první krok EA, pak bude následovat 2. kde jejich hry budou jen MP záležitosti... žádný SP...já už to vidim. Pěkně si tím uvazujou provaz kolem krku, kterej zatim neviděj...
    • Až nebudou žádný SP ale jenom MP tak se na to ..... a budu chodit na procházky do parku. *5*
  • Dufam ze tym padom bude o Vas menej pocut... kedze ako vsetko, prechod na digital dodrbete tiez... prajem skory krach.
  • Musím se řehnit
  • Prvni a posledni hru od EA mam NHL 2001
  • sankuri
    Typicky kravatak ktery vzivote nic nehral.
  • Tak to maji nejake pomotane, kdyz v jedne vete prohlasi, ze budou 100% digitalni spolecnosti, ale pak ze na fyzicky prodej nezanevrou. Ja tam uz teda zadny zbyvajici procenta nevidim :)
  • Gojira
    První a moje poslední hra je Battlefield 3, kterou dosrali těmi DLCčkama a Premium... EA jde do sraček víc než je Activision. A hlavně ztratí dost zákazníků, protože řekl bych že většina jejich příjmů jde od dětí které nemají kreditku.
    • ...bohužel právě na těch "dětech" oni naopak vydělávají *1*
  • life28
    Je jasné, že bude všetko digitálne, preto si dnes kupujem krabicovky, aby som sa s nimi mohol pochváliť svojim deťom o 20 rokov :)

je pekné, že do diskusií o EA sa trepú len hateri, zabúdajú ale na porovnanie s ostatnými štúdiami, kde EA vychádza oproti nim viac než dobre. Nejdem ich obhajovať, každý z vás si môže kuknúť ceny ich krabicoviek, ktoré rapídne klesajú už pár mesiacov po vydaní, pozrieť si ich finančné hospodárenie a podobne :) To, že dokážu zarobiť miliardy z obľúbených hier, ktoré väčšinou ale poriadne poserú a zabíjajú značky je už vec druhá.
    • "z obľúbených hier, ktoré väčšinou ale poriadne poserú a zabíjajú značky je už vec druhá." nie to nie je druha vec. to je jedina vec, ktora by hraca mala zaujimat.
    • To si můžou dovolit protože tě okrádaj. Kdy už konečně pochopíte že pokud má firma velký zisky znamená to že ji platite víc než je zdrávo. To není dobrá zpráva pro zákaznika. Jen kret*n nebo majitel akcií se můze radovat.
      • JohnyTheZik
        Takze podle tebe by radsi meli slevnit, aby se jen tak tak drzeli v plusu? A co tvorba nejakejch uspor, navysovani firemniho kapitalu. Je hrozne hezky, ze bys ty hry chtel zadarmo, ale pro jakoukoliv firemni politiku je tohle absolutni nesmysl.
      • life28
        pokiaľ viem, krabicovky novinky od EA stoja úplne rovnako ako krabicovky od Ubi alebo THQ, mám ti poslať svoj obľúbený shop?
    • A to si nak pletes. Jestli EA rychle zlevnuje hry par mesicu po vydani, neni to signal, ze by byli nejaci hodni, a ze by byly tak uspesni, ze si to muzou dovolit, ale naopak! Zjevne maji problemy, protoze uspesne hry co hodne vydelavaji se zlevnuji co nejpozdeji.
      • life28
        15.3. bola na Origine akcia na BF3 s 50% zľavou :)
        aj EA má kopu špičkových hier, tie sa ale strácajú v záplave ostatných titulov pre širšie cieľové skupiny a hry idú ako na bežiacom páse, Ubisoft napr. vydá ročne zhruba tak isto super titulov ako EA, EA má proste obrovské príjmy aj z ďalších značiek

Ešte jedna zaujímavosť, a tou je hodnotenie publisherov na Metacritics :) myslím že tabuľka hovorí za všetko
        http://www.metacritic.com/feature/game-publisher-rankings-for-2010-releases
        • A mas nekde cerne na bilem, jake ma EA obrovske prijmy? Z chovani EA prave mi prijde, ze jsou tak jednou nohou nad propasti a to uz docela dlouho.
          • Overwatch
            Černé na bílém: http://investors.ea.com/results.cfm
            • DangerousDave
              zaujimave...
              http://oi49.tinypic.com/uo6d4.jpg
              http://www.insidemobileapps.com/wp-content/uploads/Screen-shot-2012-02-01-at-1.59.00-PM1.png
            • Cahir: To prave neni muj problem. Sem napsal co si myslim, a kdyz by mi to chtel nekdo vyvratit, tak at on si to tam nekde v tech dokumentech hleda. Pak mile rad uznam, ze nemam pravdu, ale tu praci s tim at si da nekdo jinej ;)
            • Cahir
              Robotron: To už je ale tvůj problém .*3* Důkaz máš.
            • Takhle se to nedela. Mas napsat: Ne, neni to pravda, EA je vplusu, protoze dukaz... kde si to muzu overit, nebo obracene. A ja sem tam treba ani nepodivam, kdyz budu linej a budu ti verit. Jako ze ja sem strasne linej :)
          • life28
            finančné správy uverejňuje každé veľké štúdio na konci fiškálneho obdobia :) a asi peňazí majú, keď si môžu dovoliť vývoj vlastných enginov, odkúpenie štúdií a značiek, investície a podobne

Aby som bol konkrétny, táto finančná správa pre rok 2012 obsahuje aj grafy z predchádzajúcich rokov, konkrétne na 5. strane. Na ďalších stranách sa tiež dozviete o digitálnej distribúcii a že PC tvorí väčšinu príjmov.
            http://files.shareholder.com/downloads/ERTS/1952167424x0x566941/fa80cd09-3585-4a6d-8d38-c2a1ea531d08/Q4FY12_EarningsSlides_FINAL_PDF.pdf
            • To si muzou dovolit, protoze jsou velka firma. To mas treba jako Sony, taky si muze dovolit kde co a jsou ve ztrate.
    • Oproti kterym ostatnim studiim vypada EA dobre? EA prave vypada jako nejvycuranejsi firma ze vsechn a nejvic je to videt na jejich hrach, kdy vydaji zcela zaslusne nejakou novou serii (protoze skoupili studio), coz je docela dobra hra, a pak jak delaji dalsi dily, jak je moc videt, jak do toho EA podle svych manazerskych tabulek keca, tak je to cim dal tim vetsi odpad. Viz Dragon Age, ze ano :)
  • A este vam k tomu pribalime aj DRM. *1* Ja mam teraz problem rozchodit legalne zakupeny virtual pool 3, ktory sa aktivuje cez internet cez jednu americku firmu. Po reinstalacii windowsu mi zase aktivacia nefunguje. Uz som to raz s podporou riesil, ale teraz po dvoch rokoch hraju mrtveho chrobaka. Pri kupe som im musel este aj zaplatit za podporu. *6*
  • trolo
    100 digitalne ea =
    60€ hra ikona
    20€ dlc hra data
    20€ dlc hra data 2
    20€ dlc hra koniec

epic! este ze robit len sracki takze to nemusim ani kupovat ani stahovat. vdaka EA!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit